Hoppa till innehåll

Ombyggnad pågår fortfarande här …

Bloggen görs om!

Men. Jag ångrar mig, och tänker att det väl kunde ha fått vara som det var. Som de gamla inrökta lägenheterna som säljs ”i befintligt skick” eller gamla skådespelare som idag vandrar omkring uppsminkade som vore det fortfarande 1966.

Vissel, vissel. Rent och snyggt. Tiden står stilla. Humdidum.

Sent igår kväll kom kommentatösen Béatrice till min hjälp, och nu sitter istället hon och sliter sitt hår med kod som hoppar omkring och oförklarliga mystifikationer som dyker upp.

[insert: bild på hur man sliter sitt hår med en kod, tihi]

Med andra ord är det precis som i verkligheten när man bygger om. En treåring går iväg med min hammare, jag tappar vattenpasset i hinken med vatten, jag sväljer en spik och hela tiden tänker jag ”VARFÖR SATTE JAG IGÅNG MED DET HÄR?”

Share
Publicerat iBloggen

61 kommentarer

 1. (pigga?) kristina

  Jag tycker det ser fint och tjusigt ut! Fast lite textkrock vid kommentarsfälten (se bild).

 2. Béatrice Karjalainen

  @(pigga?) kristina vet om problemet. Lotten får ändra den långa texten så den inte pratar om bilder. Nu när det oxå är tydlig markering på bilderna att de går att expandera så borde den inte behövas. Även den första delen om kommentarer kan behöva kortas annars får vi hitta annan lösning ex längre avstånd mellan fälten eller se om de går att byta plats så att kommentarskryssrutan ligger sist.

 3. Åh vad seriffade typsnitt är läsvänliga jämfört med fotlösa! Tjoho och tack, nig och bock.

  Det känns också mycket hemtrevligt med en ljusblå platta för Lottens egna kommentarer. Även om den just för närvarande ligger liksom åt vänster (det är stor vänstermarginal och nästan ingen högermarginal alls, inuti den). Men det kan jag leva med, så länge.

  Beröm beröm till alla som sliter med detta ombyggeri (själv sitter jag ju bara här och är bekväm och tittar lite slött …).

 4. (Men redigeringsfunktionen är döööööd, ja — jag testade nyss, av ren nyfikenhet, och hamnade på en blank sida med en nolla längst upp i vänstra hörnet. Intressant men lite, lite spooky.)

 5. Den breda vänstermarginalen är för att där skall en gravatar kunna visas men Lotten verkar inte har de påslagna. Marginalen till höger fixar jag när jag kommer hem råkade försvinna när Lotten gjorde kolumnen smalare.

 6. Béatrice Karjalainen

  @Annika jo redigeringsfunktionen verkar krocka med temat på något vis och måste anmälas till temasupporten. Men de har helgstängt. Tills dess får vi se till att kommentera rätt.

 7. Jag tycker att det var fantastiskt taktiskt, smart och generöst att dra igång det här projektet just nu! Då hålls kommentatorerna engagerade och abstinensen efter julkalendern dämpas. Nu finns det ändå något nytt att se och läsa här hela tiden. Det här kan ni dra ut på minst i några dagar till, va? 🙂

 8. Blev det bättre avstånd till höger på lottens blå kommentarer nu?

  @Lotten du verkar han valt bort gravatarer så skall jag se om det tomma utrymmet till höger går att få bort? Tror det kan kräva redigering av en fil. Kan vara värt en fråga till supporten oxå så man inte tokklantar sig.

 9. Det har hela tiden varit snyggt i min Mac, så troligen har jag kollat sidan när det värsta varit undanstökat. Men visst är det läsvänligare när bokstäverna har klackar. (Vilket dock inte den hår texten har, ser jag nu. Det kanske ändrar sig när jag skickklickat?

 10. Just det – när man skriver sin kommentar ska bokstäverna vara runda och formlösa. Sedan när kommentaren är huggna i sten och redigeringsfunktionen inte längre funkar, DÅ kommer klackarna.

  /seriffstjärnan

 11. Har inte allting dragit väldigt långt till höger? Jag får en känsla av att datorn ska välta och lite känningar av nackspärr.

 12. Ökenråttan: Ja, det är för glest i bloggtexten fortfarande. Det ska fixas, men just nu funkar inte kodningen. (Det låter som om jag begriper mig på det här med bloggbyggandet, va?)

  Det här med massa spejs vill vänster om kommentarerna är precis som Béatrice säger gravatarer (små bilder på er) som jag har valt bort eftersom vi ju är bokstavliga här mer än bildliga.

  Flinn: JA! Exakt! Inte Julkalenderparty men hej-kom-och-hjälp-mig-fest!

 13. LarsW

  Ledtexterna till kommenarfälten är grötiga igen och radavståndet i inläghet lite väl stora i min Android 6.0.1. Få se om räddigeringen funkar..

 14. @LarsW för att bli av med grötigheten på mobilen måste texten kortas eftersom Lotten smalnat kolumnen. Men det kanske går att stöka om.

  Blå på fet kan jag fixa när jag kommer hem igen (nu i Luleå och fikar efter att ha förfryst fötterna medan jag fotat).

  Går att ha fotbokstäver i rutan här oxå om så önskas.

  Något annat jag skall laborera med sen?

 15. @LarsW redigeringen kommer inte funka förrän tematomtarna fixar. Radavståndet avvämtar svar från supporten. Funkade igår när jag lade mig. Vaknar och det funkar INTE helt nollställd då 🙂

 16. Betong-Bess

  Spännande med nytt utseende! Förut kunde jag zooma ut och in och få raderna anpassade precis till mobilens fönster (PC-version och android), det går inte nu. Å andra sidan är det lagom storlek på texten per automatik, så det har inte så stor betydelse.

  Sen måste jag ju berätta att vi hade exakt en sån blå soffa som på första bilden när jag var liten!

 17. LupusLupus99

  Att se Lottens bloggombyggnation är som
  att kolla på ett avsnitt av Grand Designs.

  Mycket går inte som det är tänkt,
  mycket graå hår och ett projekt som drar
  över budgeten jähättemycket .;)

 18. Se så nu borde det där onödiga till vänster vara borta. Men något troll är det i koden för det som Lotten lade in för att fet inte skulle bli blå låg inte i kodrutan. Snacka om att jag då blev förvirrad för feta var ju inte blått. Nå ja jag stoppade in den igen så får vi se vad som händer.

 19. Nu har jag flyttat ledtexterna för kommentarsfälten till vänster sida så att de inte skall gröta ihop sig med resten. Lotten/båset önskas större text” på ledtexterna? Är kommentarstexterna för små? De var lite större en stund igår.

 20. Béatrice Karjalainen

  Bråkat med texten i textrutan, jag kan lätt göra den dubbelt så stor men den VÄGRAR byta typsnitt så jag tar en paus med den grejen och fixar med fotförfrysarfotona istället eftersom Lotten inte sagt ”Byt” utan istället skrev att de faktiskt får fötter när man väl skickat sin kommentar.

 21. Kommentartexterna är för små och hela sidan när man är nere i båset tynger oroväckande mycket till höger. Den onödiga tomheten till vänster är fortfarande där. Kanske en plats för en blogg i bloggen?

 22. Béatrice Karjalainen

  Nu är kommentarstexterna 1 storlek större, bättre? Tomheten till vänster var inte samma som jag pratade om. Den är där för att Lotten gjort hela ”huvudstråket” i bloggen smalt men de grejerna får hon fippla med själv i morgon när hon spillt klart sitt vin och slukat lasagne.

  Med tyngre till höger menar du då att sidfoten (den mörka) sväller ut över högermarginalen?

 23. Béatrice Karjalainen

  @Lotten jag testar bara lite nu har jag lagt allt till vänster (se bild bloggen är återställd) så att det inte är en massa tomt där. Personligen tycker jag det ser bättre ut men mittenkolumnen skulle behöva bli lite bredare. Till det rosa? Vad tror du Niklas?

  Skall sidfoten svälla ut åt båda hållen eller centreras så att det ser ut som att allt till höger är ”tomrum”?

 24. LarsW

  Om damerna en i taget grottade med koden skulle nog en del vara vunnet.
  Själv är jag glad att slippa och drar mig till minnes en mardröm från 90-talet när jag fick ett ”Hjälp till här!” och skulle reda ut hela SR P1:s veckotablå som hade kajkat på nätet. I rå HTML. Som en tabell. En felplacerad hakparantes och det var kört.
  Var jag inte redan gråhårig så blev jag det då.

 25. Béatrice Karjalainen

  Det var bara en kort minut igår när Lotten bara inte kunde låta bli att pilla på en grej som gjorde mig aningen förvirrad igår annars har vi inte pysslat samtidigt/med samma saker.

 26. Gärna en tomrad före nytt stycke i kommentarerna (Nu från Chrome i PC-n. Då från Samsungen med batteri som inte uppges plosidera).

  Snart kan ni sälja era kunskaper och bli svinrika Bloggredigerarkonsulter.

 27. Béatrice Karjalainen

  Menar du ännu mer än det som är?
  Eller menar du när man skriver kommentarerna?

 28. Béatrice Karjalainen

  Eller vänta nu det tomrum jag markerade verkar du ju ha gjort själv med dubbla radbryt. Jag tittar på det.

  Mvh. hon som varit WP-konsult i flera år motvilligt.

 29. Béatrice Karjalainen

  Man får inga stycken i kommentarerna bara radbryt dvs br istället för p för att prata HTML och på br:ar kan man inte lägga någon padding/marginal/line-height eftersom det bara är ett kommando som säger till webbläsaren hörredudunästa grej skall stå på ny rad, ok?

 30. Just nu tittar jag in och tycker att det mesta är rätt okej.

  Det där med övervikt åt höger hade vi inte i … i går? … var det det? I alla fall, ett tag följde det som finns till vänster om det tunna vertikala skiljestrecket inte med när man rullade ner på den här bloggtext-och-kommentarsidan, så då såg man ju Lottenvinjetten och underrubrikerna/navigationsintrumenten där hela tiden. Ingen lutning. Går det att fixa så att den biten har egen rulle (eller vad det nu heter …)? Alltså, går det att separera smala vänsterspalten från breda högerditon, och är det en bra idé eller blir det bara dumt för mobilnyttjare?

  (Min meningsbyggnad är för närvarande av typen ”knöka in allt du vill ha sagt på kortast möjliga utrymme, och förlita dig på dina läsares intelligens och utredningsförmåga”.)

 31. Nu funktionerar i alla fall redigeringsfunktionen, upptäckte jag (som lyckades stava fel på ordet ”tittar”, hur det nu gick till) när jag testade — först kom jag till blanka nollansidan men sedan fanns redigeringsrutan och gick att använda!

 32. Béatrice Karjalainen

  Jodå övervikten fanns där igår men inte lika tydlig när bloggen var bred och hade en meny till höger oxå.

  Tror Lotten satte fast menyn så den skrollar med men det går ju att fippla fram och tillbaka med för att testa men allt som har med layouten i stort överlåter jag till henne då hon är General Layout Manager och jag är General Style Manager 😉 (Nu har jag gett oss fina svindyra konsulttitlar oxå). Jag tror den gör rätt i mobilen oavsett.

 33. Hej, förlåt, det tog tid att spilla och äta!

  Wow, General Layout Manager! Som har en General Style Manager vid sin sida! Vad är Annika som hittar funktioner och testar … Kontrolldirektör?

  Nu börjar jag fundera på om den här bloggen kanske inte ska ha en vänsterhängd marginal eftersom kommentatorsbåset ju är en sån stor del och allt det där vita där ju finns där helt i onödan.

  Tänker jag rätt nu, Béatrice?

 34. Jösses, nu känns det lite som när man ställer in våningssängen i köket och bygger en trappa upp till flingskåpet. Strör socker i brödrosten och ställer sandalerna i bilmotorn. Tar ett steg bakåt och säger:

  –Ptjaha …?

  Men den är i alla fall inte längre högervriden, stackars bloggen!

 35. HK

  Ser fint ut och är mycket läsbart på min dator med GoogleCrome i 100% läge.
  Vänstermarginalen med Lottenbilden och menyerna ser också bra ut men jag kan bara se ner till f-knappen och inte scrolla ner. Det som är nedanför kan jag bara se om jag minskar storleken på sidan till 75%. Den spalten kan jag inte scrolla alls.
  I högermarginalen sitter rubrikerna däremot fast i fönstret och försvinner upp medan jag scrollar texten, kommentarerna neråt.

 36. Jag upplever allt precis som du, HK. Man ska tydligen inte ha så mycket skräp där till vänster, för den är helt oskrollbar.

  Men jösses, hur blev klockan tio i två?

 37. Ninja i Klockrike

  Ja, hur blir klockan vad den blir?

  Sista dagen på ett skitår, i alla fall för min personliga del, så jag tänker önska mig ett Gott Nytt År.
  Jävligare kan det i allafullafall inte bli.

 38. Béatrice Karjalainen

  @Lotten du har fått mail om skrollandet. En annan fick åka och hämta sambon från Luleå missinassen och kröp i säng kl 02:00.

 39. Hej vad fint och roligt allt kommer att bli här!

  Jag vill passa på att säga GOTT NYTT ÅR till alla! Och GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN till Embryo! Och TACK till Agneta uti Lund som skickade en underbar kalendertröja till mig!

 40. Ökenråttan

  Ja, gott nytt år på dej, Ninja och alla ni andra båsister samt båsmor och henneses familj.

 41. Betong-Bess

  Gott nytt år allihop!! Här glömde vi ta fram de frysta pilgrimsmusslorna igår (men de gick bra att snabbtina i kallt vatten). Köttet var surt när vi öppnade förpackningen, men efter en tur till affären (en mil bort), fick vi en ny bit (10 min innan stängningsdags). Tur att vi glömde ta fram glöggen till eftermiddagsfikat så att vi hade chaufför till affärsturen. På det hela taget en god och trevlig nyårsmiddag. Sa jag gott nytt år? Gott nytt år!

 42. Vi har en sån där gul plastback i källaren. De fina gröna träbackarna vi hade LP-skivor i, Apotekarnes, de finns minsann inte kvar, nej, men den fula gula backen biter sig fast. Jag vill slänga den men en viss familjemedlem har nån fix ide om att ha den kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.