Hoppa till innehåll

När jag kammade mig och tog ett riktigt jobb

Nej, nu överdriver jag allt. Jag har ju inte kammat mig sedan 1800 kallt.

lottenrufs
Eller förmodligen runt 1972.

Men nu ska jag faktiskt jobba ”på riktigt” och inte bara som egenföretagare med svenska skrivregler som specialitet. Egentligen vill jag förstås bara prata om det svenska språket eight days a week, men jag ska jobba på Eskilstuna Baskets kansli tills de hittar en vettig person att anställa istället. Allmänheten undrar förstås hur det här ska gå.

– Klarar du att gå upp i ottan på vardagarna?
– Javisst. Men det behöver jag inte, för det är ju på kvällen som folk är i Bollhuset.
– Bollhuset?
– Mitt andra hem.
– Aha. Och vad är dina arbetsuppgifter?
– Hittills har jag hållit protokollkurser, brutit mig in i låsta skåp, skrivit små lappar, skrivit stora skyltar, sparkat omkull en tavla, ringt 297 samtal och skrivit 93 mejl och dessutom skrivit 15 bruksanvisningar.
– Med andra ord har du skrivit ganska mycket?
– Hm. Är det inte det man gör på ”riktiga jobb”?

lapp1
Jättebra liten lapp
nyckelgammaltskap
Inbrott i skåp. (Fast egentligen bröt jag mig inte in eftersom jag faktiskt hittade en bortglömd nyckel.)
protokollkurs
Kurs i konsten att skriva digitala protokoll.
vattengolv
Torkning av översvämningsläckage.

– Får du semester?
– Va?
– Får du semesterersättning?
– Va?
– Får du ersättning av Försäkringskassan om du blir sjuk?
– Va?
– Har du roligt?
– JA!

Share
Publicerat iBloggen

61 kommentarer

 1. Jahapp, men får du betalt? Brukar du inte göra allt det där i vanliga fall? Men VAD ROLIGT, menar jag såklart!! Grattis till jobbet! Är det nytt …?

 2. Ninja I Klockrike

  Koka ett ägg till frukost, Alfons Y mot nya jobbet och roa dig kungligt!

  Pitalt ska du förstås ha, och inte bara i serotonin.

 3. ”skrivit granska mycket”, jo det tror jag det, men var det det du tänkte skriva?
  Och hinner du JULKALENDRA OCKSÅ?

 4. Brid vinner fredagspriset för vettiga påpekanden och frågor!

  1) Att jag skriver ”granska” istället för ”ganska” är självklart, typiskt och helt fel. (Tack!)
  2) Jag ska naturligtvis julkalendra. Dock kommer ett större ansvar att avkrävas alla som har löst luckan vad gäller ledtrådande.
  3) Dessutom är jag SÅ sen med tröjdesignen att det hela tenderar bli en kollaps. (Vet inte riktigt vad jag menar med det.)

 5. PK

  Sitter i soffan och har den röda tishan på mej som vanligt. Den är snyggast och bäst. Kör repris på den. Och byt ut fjolårets tryckeri

 6. Förra årets tryckeri är överstruket med rödpenna i adressboken.

  (Vilket, får jag säga, var väldigt svårt och komplicerat i flertalet steg eftersom adressboken ju är digital.)

 7. PK

  Jag skulle vilja ha en svart tisha med ett Heropumpatryck. Årets pumpa är så fantastisk att jag har den som bakgrundsbild på jobbdatorn.

 8. Ninja I Klockrike

  För att försöka lindra båsmors kalendertishastress kunde vi inte ha ett julkalendertishakedjebrev?
  Föregående dags vinnare skickar en tisha till dagens vinnare?
  Valfritt dekorerad.
  (Andra havslevande varelser tillåtna)

 9. Ninjas idé är fantastisk och UNDERBAR!

  (Men nog fan ska jag väl kunna skapa en tischa?)

  OBS! Ni som har vunnit t-shirtar för sällan eller saknar en viss årgång: säg till! Jag har en löjligt lager som jag verkligen inte behöver!

  Ni som verkligen inte förstår vad vi pratar om nu i båset – ”tischor” och vinster hit och dit – vänta till 1 december. Allt kommer att klarna.
  (Eller läs förra årets programförklaring den 1 dec 2015.)

 10. Örjan

  Kvar av tidigare årgångars tröjor?
  Användning?
  Bästa
  -annorlunda, men ändå korrekta referens till dagens HB?

 11. Dieva

  Först tänkte jag fråga om du hade feber, sen såg jag var du jobbar och kunde andas ut. Hoppas din manAGEr har fixat bra ersättning.

  Inser att det är evigheter sen jag var här och kommenterade och nu ser jag verkligen fram emot kalendrarnas kalender! Ska genast fixa tishaavgiften?

 12. Jag har en svart, den röda och fjolårets vita. Jag har roat mig med att ha med dem på våra årliga Solkustvistelser. Den enda som har väckt uppmärksamhet är tråkigt nog den vita, och detta för att jag antogs vara Clintantok.

  Gör nya försök med den röda i vinter.

 13. Eva-L

  Jag vann ju en t-shirt förra året, men den kom aldrig fram. PostNord lyckas inte alltid med mina paket, men det är ingen idé att bråka. (Dom kan däremot kräva 45 kronor för de sju kronor i porto jag missade att sätta på ett brev till min mor, med hot om fängelse och bröd och vatten, eller kanske bara kronofogdar, vad vet jag.) Hursomhaver, om du skickar mig en tröja från 2015 , så skickar jag vad den kostade, deal?

 14. LupusLupus99

  Jag har en liten idé om du vill bli av med nnågra tröjor.
  Jag mailar dig imorgon (om jag kommer ihåg det).

 15. Ninja I Klockrike

  Här kommer det etty litet poem till första advent.
  Skrev för ett par år sen, vassegoa!

  Vinter rasar in bland våra fjällar,
  drivans blommor växa fram ur snö
  ljuset ler i vinterns mörka kvällar
  krubbans bäddas in i halm och hö…..
  Snart är Lusse här med håret i vågor
  guldbelagda, silverglittrande
  trippa tärnorna med flammade lågor
  och på loftet dansa tomtarne

  Ja, jag kommer, hälsar moster Linda
  ut i köket, ut till frågorne
  hur man gör tre rara grisarna trinda
  kola, knäck jag vill dem åter se
  se dem än som i min barndoms stunder,
  följa glöggens drank i Beaulais-sjö
  barnens sång i juledansens stunder
  tjocka släktens jul, nu vill jag dö!

 16. **sjunger!**

  **citerar Hamlet: Min plånbok hit! Det måste skrivas upp (Hagbergs översättning)**

  Ta mig den, jag måste försöka lära mig Vintern rasat in utantill!

 17. Fint Ninja! Melodin är ordentligt innött under barndomens alla valborgsmässoaftnar i logen Verksams regi (samt ungdomslogen Hoppets här, eller vad det var vi kallades) med manskör brasa och allt, men orden, orden. Den här versionen är mycket lättare att ta till sig och lära sig utantill. Jag tillåter mig en liten variant dock:
  Ja, jag kooommer hälsar moster Frida (för så hette hon, även om vi barn trodde att hon hette ”Måste Frida” för det var så mycket mamma måste innan hon kom). Och så har jag varit i godisbutik igen.

  IMG_6164

 18. Ninjas version är alldeles OK.

  Men om vi ska göra en kamel av den så förslår begslagskommittén ’och på loftet dansa tomtarne’ – även om originaltexten kanske styr mot lundengrunden.

 19. Ökenråttan

  Pysse, jag såg att du tog över manaaascher-rollen där. Vi får hjälpas åt att hålla Lotten på den råa materialismens stig. Hon KAN ju inte jobba bara för nöjes skull, eller hur?
  Ninja- du överträffar dej själv, nynnar vi här i råttboet.

 20. Även jag gillar Ninjas text skarpt. Kan den ordinarie utantill efter ett antal år i kör.

  Grönköpings Alfred Vestlund (orkar inte slå upp den korrekta stavningen med – och : just nu) hade en liknande version för ett par år sen, vill jag minnas. Men vete 17 om inte Ninjas är mer genomarbetad.

 21. Ninja I Klockrike

  Tomtarne i grunden kommer sig nog av att originalet har källor i lunden. Tror jag.

  Jag tackar och bockar för alla rara ord om min skaldekonst. Sånt värmer.

 22. Nej men se där — nu märks det verkligen att vi närmar oss kalendertider. Ingenting har skrivits i båset på enånhalv timme, men när jag skriver gör jag det samtidigt som en annan gör det.

  Simultannika skall varda mitt namn. Eller borde, åtminstone.

 23. Förresten, förresten! Lördagsgrubbel:

  Jag kom att tänka på en fråga som har gnagt både mig och den andra hälften ett tag nu. Tanken uppstod för att vi såg någonting på teve där ljudet var osynkat.

  Vi undrar alltså om det finns någon (verkligt skicklig) buktalare som kan tala osynkat med sig själv, liksom — som kan ljuda ut ord och röra läpparna i otakt, ommasäjer. Huruvida det ens är möjligt vet vi inte, men vi kan inte riktigt släppa idén.

 24. JA! Låtom oss alla bli basketproffs!

  (Lägg nu gärna märke till vad klockan är. Jag har varit ute och rullat hatt å yrkets vägnar, om än inte fått betalt för det.)

  Annikas grubbel ska få sitt svar! Jag såg nämligen Nina Conti på Lunds Komedifestival häromåret (men bloggade inte om det emedan jag tydligen inte bloggar om allt; ingen är mer förvånad än jag) och hon var stundom alldeles förtjusande osynkad.

 25. Och här har vi bara inte kommit oss för att uppsöka nattlägret. Konstigt hur man kan bli sittande och prata tills det blir kallt om fötterna. Men nu ska det sovas! Gonnes Nattes.

 26. Ökenråttan

  Nämen, nu har Mose Allison dött också. Undrar om han finns på Yutube, Parchman Farm, tecksempel.

 27. Gå inte ut med ditt nykammade hår, Lotten. Det blåser.

  Det blåser värre än vanligt. Det värsta jag varit med om i den vägen hittills var när skinnet blåste av katten. Men nu blåser det så att prickarna har blåst av den prickiga korven.

 28. Ofastnad. Åtminstone ser jag själv mina uttryckningar och uppkast.

  Vad det verkar blåsa på många håll, men här är det inte farligt. Håll i hatten eller andra plagg, de av er som behöver det!

 29. Tryffel har vi fortfarande står i en påse. Den var avsedd som årsdagspresent åt syster. Tillsammans med den oundgängliga tryffelhyffeln och välsmakande tilltygg. Nej, tilldryck ska det förstås vara.

  Vi är förhindrade att leverera på grund av trafikproblem på grund av Stadshusets tilltag att förstöra Slussen. Först till hyffeln får också ta tryffeln. Drycken har tyvärr redan konsumerats av närstående hustru.

 30. Det började snöa precis när jag gick ut för att ta mig till adventsgudstjänsten. När jag kom fram var jag vit på ena sidan och beklagade något att jag tagit lågskor. Men det gick att komma hem också, utan att snön gick över skokanterna. Kraftig motvind dit och faktiskt kraftig medvind hem.

 31. Gladtråkig nyhet!

  En närstående syster vägrar släppa tryffeln. Vi löser det på något sätt. Hon tror att hon kan röja väg genom slussbråten till Ruskpricksgränd. Kanske till och med fixa parkeringsplats.

 32. […] vidare pengar på talangen. (Jag vet hur det känns, George. Jag får 120 kr i timmen på mitt basketjobb.)  År 1963 låg några av ”hans” låtar som etta på Billboardlistan i sammanlagt 37 […]

 33. […] tusen år sedan (eller nån gång i november förra året) berättade jag att jag skulle hoppa in och hjälpa till på basketkansliet under en […]

 34. […] satt jag på kansliet (mitt tillfälliga hoppainjobb) och blev frustrerad. Aversionen kokade över – och då gjorde jag som jag brukar vid slika […]

 35. […] Basketkansliet behöver mig inte längre, så april är min sista månad där. När jag fick det klart för mig, KASTADE jag mig på en plötsligt uppdykande jobbansökan. Ungefär fem minuter efter att den var inlämnad, blev jag kallad på anställningsintervju – den 27 mars – och den 1 april började jag jobba halvtid som vikarierande universitetsadjunkt i Textdesign vid Mälardalens högskola. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.