Hoppa till innehåll

Det senaste dygnet: en liten bildrapport

Nu är vi i Spanien – jag och 40 klubbkompisar. Vi har såväl gamla elitspelare och nuvarande landslagsspelare som runda motionärer och sådana som knappt är torra bakom öronen. Jag är klart äldst av damerna; bland männen finns en som är ett halvår äldre. MEN JAG HAR I ALLA FALL ONDAST I KNÄNA!

Och vad har hänt sedan sist?

spindlarhatten
På flygbussen sydde jag spindlar på en sommarhatt.
needle
Vilket innebar att jag i min kabinryggsäck hade ett livsfarligt vapen. Med ett välriktat stick skulle jag definitivt kunna döda piloten.
spypase
Flygplanet hade en kräkpåse som inte hette kräkpåse.

När vi landade i Barcelona, dök herr Kackerlacka upp. Spanjorerna tittade slött på den, där den sprang mellan resenärernas fötter. Vi svenskar pekade, tjoade, sprang efter för att kolla och mäta och i största allmänhet bete oss som på Skansen. Men en person gick stilla fram mot det lilla djuret, sträckte ut handen och bjöd den att kliva på. Hon lyfte upp den till axeln och pratade lugnande och frågade var Wall•e var någonstans.

kackerlackan
Sextonåringens nya kompis.

I morse funderade vi över hur det kommer sig att den spanska frukosten är som den är. Kan det månne vara så att människorna inte har blivit hungriga igen sedan gårdagens sena måltid och att frukosten är så god som möjligt för att alla de facto ska peta i sig i alla fall lite grann?

godfrukost
Socker och smör!  (Melonbiten neutraliserar eventuella onyttigheter.)

Och nu undrar ni förstås hur det är att vara 208 cm lång? Så här:

jeppe
Stackars Jeppe har lagt tofflorna som skydd för smalbenen.

Ikväll kl 21 spelar vi vår första match. Sedan är det turneringsinvigning med flaggor och nationalsånger. Sedan äter vi kvällsmat. Helt normal, spansk ordning.

Share
Publicerat iBloggen

60 kommentarer

 1. Hej Spanien!

  Nu skrevs Små grodorna om i mitt huvud så att ”refrängen” lyder:
  Kack-ack-er-lack, kack-ack-er-lack, kack-ack-er-lack-lack-aaa.

  Har kackerlackor öron och hur ser de i så fall ut? (Hm, hör inte insekter med hela kroppen, liksom? Hm.)

 2. Med de tiderna skulle jag definitivt kunna bo i Spanien. För att inte tala om den frukosten.
  Men man undrar hur de spanska barna klarar skolan utan fibrer, müsli, har de inte någon Socialstyrelse i Spanien?

 3. Ökenråttan (som skickade vykort till Will!) – Will är inte med för att han tydligen har gömt sig. Han är numera en introvert tonårskille.

 4. Ökenråttan

  Ja, jag hade fattat att Will låg under soffan bara och tjurade, så där i största allmänhet, men har han FÖRSVUNNIT?

 5. Sextonåringen

  Om inte Will har fått vingar och flugit iväg, borde han vara hemma någonstans! (Men han har faktiskt inte synts till sedan i april …)

 6. Örjan

  Gratulerar båsets Ulrika(-or) på namnsdagen. De har äran att dela namnet med min snart 92-åriga mor.

 7. Kackerlackor har inte hörselorgan som vi, men uppfattar vibrationer genom benen.
  Spelande insekter som gräshoppor och vårtbitare har hörselorgan på benen.

 8. Maj Korner

  *fnissar åt bilden som Ninjas upplysning framkallar* Jag är glad att det inte gäller människor. Skulle se så knäppt ut när öronen blev tillplattade av strumpbyxor!

 9. Ökenråttan

  Den nye lille vännen kackerlackan får mej att undra om det inte rör sej om en litterär Fas 2 för 16-åringen? Kafka! Va säjs?

 10. Jaså! Jaha!

  … äh, jag fick bara lust att ropa lite.

  Det senaste dygnet är inte längre det senaste. Undrar om de äter kvällsmat ungefär nu, sådär kontinentalt, och sydländskt och det, och medelhafsigt och så.

 11. Inte än, väl? Men snart.
  Själv har jag just rest mig ur paltkoman efter middagen och satt på diskmaskin och tvättmaskin. Tycker att sommarnätterna är långt mer magiska än dagarna. Samt svalare.

 12. Ökenråttan

  Asså, ja har allti uppfatta Kafka som en roli föfattare. En snubbe som vaknar opp och är förvandlad till en kackerlacka å familjen blir bara ”ouää, va ere här nurå”? Eller en annan typ som irrar omkring i myndighetskorridorer för å få ett intyg eller någe och inte vet vart eller varför eller någe. E’nte de kul?

 13. Näe, ÖR, det är inte kul. Det är förutsägbara putslustigheter.
  NU skiter jag i det blå skåpet, men hav förtröstan kära medbåsister för jag är den första ett erkänna att jag har en litterär (?) smak som skiljer sig radikalt från andras.

  En rolig bok, som fler borde läsa, är Dumskallarnas sammansvärjning av John Kennedy Toole

 14. Jag gillar Kafka. Detta sagt med en viktig fotnot: Jag har nog inte läst Kafka på mer än trettio år, så det mest korrekta påståendet är sannolikt ”Jag gillade Kafka när jag var ung, vad jag tycker nu vet jag egentligen inte riktigt.”

  Heh.

  John Kennedy Toole börjar det bli dags att läsa om igen, känner jag (när ska jag nu hinna …). Han är en av anledningarna till att jag är restriktiv med bokutlåning, för Dumskallarnas sammansvärjning försvann med någon som vi av skäl och orsaker tappade kontakten med. Numera äger vi A Confederacy of Dunces (för att exemplaret vi köpte för att ersätta den förlorade boken råkade vara på engelska).

 15. Jag har läst Kafka såväl som ung och cirka 30 år senare och uppskattat honom vid båda åldrarna. Kanske dags med en omläsning även på ålderns höst.

 16. Minns en sen kväll på landet för åtskilliga år sedan, när äldste sonen gång på gång skrattade högt vid sängläsning av något sent på kvällen. Det var Dumskallarnas sammansvärjning som jag sedan läste påföljande kväll. Först efteråt fick jag reda på att upphovsmannen hade begått självmord – det bidrog till att jag aldrig läst om boken.

 17. Äntligen OT (On Topic)!

  Bland elkillarna har det börjat dyka upp ett uttryck: ”Fin Stiltje”
  Jag trodde det var en seglarterm, ungefär som ”Laber Bris” men det visar sig vara en omtolkning av ”Finstilta”. Det man måste läsa för att förstå hur vissa prylar ska kopplas in. Eller för att veta vad det är för villkor som gäller i allmänhet.

  Hur sjutton kan det bli så? Trodde det var ett skämt först, men de jag pratat med verkar tycka att det betyder ungefär ”Så att det är lugnt” dvs stiltje.

  Nån som träffat på uttrycket i andra sammanhang?

 18. Fascinerande, SG — det har jag aldrig mött förut!

  Apropå uttryck såg jag något ytterst anmärkningsvärt i tidningen (vilken tidning det var minns jag nu inte för det var några dagar sedan). Ämnet var någon sorts bur man har uppfunnit till insidan av polisbilar för att stoppa in gripna personer i, så att de inte kan slåss och spottas och vad det nu var som nämndes.

  Det där må nu vara lite intressant i sig, men det som fick mig att studsa var att de tänkta, gripna personerna som proppas in i en polisbil och så vidare, benämndes kunder. Kunder! Helt avspänt. (”Så att kunderna inte kan …” etc.)

  Nog för att hela världen kommersialiseras allt mer, men att buset betraktas som kunder av polisen visste jag inte. (Och nej, det här är ju inte samma sak som när man säger ”fängelsekund”.)

 19. Örjan

  Annika, Tror att polisen länge använt ordet ”kunder”. Tror mig ha läst ordet redan för många år sedan.
  Skriva och fråga Leif GW, om detta stämmer?

 20. LupusLupus99

  @annika och örjan. Jag har frågat de twittrande poliserna.
  Spänningen är ooooliiidliig som en viss herr Padda brukade
  säga i ett annat sammanhang. Ingen fin stiltje här alltså. 😉

 21. Tyvärr, tyvärr klarade Wales inte av Portugal.

  Tankar om seminfinalen:

  Portugals andradräkt, eller ”bortadräkt”, är ett intressant exempel vad gäller färguppfattning. På avståndsbilderna, mot den stora gröna gräsytan, ser den babyblå ut. Men i närbild syns det att dräkten i själva verket är mintgrön.

  Gareth Bale var i kväll allraminst tre fopollsspelare på en och samma gång: en back, en mittfältare och en anfallare. (Därtill en fopollsgud, men det hjälper ju inte när resten av laget inte riktigt, riktigt, riktigt räcker hela vägen fram.)

  Christiano Ronaldos frisyr förstår jag nu bättre än senast: Det är smala rakade kanaler, för i kväll hade han fler. Uj.

  Och jag gillar ju inte CR sådär jähättemycket men han kan verkligen lira boll — rentav joxa med trasan. Jo.

  Oavsett vem som vinner den andra semifinalen, Tyskland eller Frankrike (jag kommer att hålla på Tyskland men har inget emot värdlandslaget), så kommer jag att heja på det laget och inte på portugalarna. Möjligen beror det på att jag — trots allt — hatar Christiano Ronaldos hår. Detta hår, som jag vet har en efterliknelse på vaxdockan som finns på CR:s eget museum över CR själv, och som friseras av CR:s egen frisör. (Allt detta är sant. Iiiiiiiihhh!!!)

  Wales förlorade, men de gjorde det ändå med drakflaggan i topp!

  Hwyl Cymru!

 22. Maj Korner

  Bokfråga. Ni som är så bildade här, hjälp mig lista ut vad det här är för bok! Annars kommer jag be Lotten ta med den i kalendern….

  Den handlar om en familj, eller en by, på Irland. Alla har det så fattigt och eländigt och det bara regnar precis hela tiden. En gris är värd mer än ett barn och de säger ”långt bort i rummet” hela tiden.

 23. Åhå. Respekt!

  … ha, jag tror att detta är första gången i mitt liv jag har använt det dära modärna ”respekt” på det hära modärna viset som betyder ”oh vad jag är imponerad samt lite, lite avis”.

 24. HEJ!

  Förlåt onärvaron, men internetvågorna funkar inte här i Spanien. Och så spelar vi ju basket hela tiden. Jag har fått sex blåtår eftersom spanjorskorna satsar på att ställa sig på mina fötter!

  (Återkommer imorrn.)

 25. HEEEEJ!

  Jag skriker för att det ska höras hela vägen till España, men det hjälper väl inte …

  (På tal om tår har min stackars svåger anfallits av gikt. Vilket låter jähättelustigt men inte är ett förb*nn*de dugg roligt när man får det.)

 26. Gikt är ett gissel, fy vad det gör ont. Hjälpte en kollega som fått ett akut giktanfall, rackarns, vuxna människan satt och nästan ylade av smärta.

  HEEEJ LOOOOTTEN!
  Vi saknar dig, men klarar oss rätt bra ändå.
  Nu ska jag på slöjddag och tälja kottar och palla pilsner.
  Hej, hej!

 27. Maj Korner

  Agneta: Nu tror jag allt att jag älskar dig lite grann! Precis den boken är det! Jag lånade ut den för länge sen och har sedan dess gått och funderat över vad den hette. Borde väl ha funderat över vem jag lånade ut den till men det bryr jag mig mindre om.

  Tack, tack, tack! En cirkel färre för hjärnan att vindla in sig i.

 28. HK

  Sex blå tår!? Som en trampad skeppskatt (från Key West) eller är det fem plus en *blue tear* för att det gör ont? Frågar jag från Åmåls bluesfest.

 29. Stort tack, LL99! (Ja, man kan ju misstänka att i den mån det förekommer, så förekommer det på annan nivå — lite ”new management speak”, så att säga.)

 30. Vi vill se blå tår! (Som de säger på ett annat språk: Pics, or it didn’t happen.)

  I övrigt bara: Heja Lotten och sextonåringen och alla andra som är där och basketerar, friskt humör!

 31. Flann O’Brian – då var det nog inte så allvarligt menat. Ljusmangling, poliser ihopväxta med sina cyklar och dolda världar i väggar. Han kan inte vara skalig på ”det sättet”.

  Saknas det bilder på Blå tår? Duger det med ”Blå Tummen”?
  Inspirerades just att sätta på den på min nya vinylspelare. Minnen..

  BlaaTummen380px

 32. […] Basketturneringen i Lloret de Mar är nu avslutad och vi är stukade, vrickade, fulla av blåmärken och vätskeersättning samt lite lagom snyggt brunbrända. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.