Hoppa till innehåll

Ett riktigt fånigt hotell: hurra!

En annan har sovit på ett av Sveriges mest välkända hotell inatt. Det ligger mitt emellan Globen och Tele2-arenan, så det har en och annan gäst då och då. Och det är disaaaaaaaajnat så att man blir alldeles knollrig. Utomhusmiljön i området har man inte riktigt lagt lika mycket tanke på, så vi börjar rundvandringen där.

globentristess
Myspys med pelare i betong och glada skyltar i grälla färger.
globenomr_rundalampor
Nej, inte ens de runda ringarna i taket kan dölja att det här är fult.
rulltrappa_hotell
Hela hotell-lobbyn domineras av en fruktansvärt onödig rulltrappa. Rulltrapporna på Centralen är mer diskreta än den här. (Nej, det är inte upp till mig att bedöma huruvida en rulltrappa är onödig eller ej; vad vet jag om hur det ser ut här i rusningstrafik vid 17-snåret?)
hotellhank
När man designar ett hotell ska man se till att gästerna helst inte hänger upp jackan direkt när de kommer in, så vi sätter bara upp en krok — som inte passar till en enda av världens alla hankar.
pelare_hotell
SKRIVBORDET HAR FÅTT EN EGEN PELARE! (Lampan som hänger från taket ska se ut sådär och lysa mot en Jetson-fåtölj som är så vacker så.)
toalampa
Toan lyses så trevligt upp av ett ljus under handfatet. Praktiskt för alla som är nattkissare, men oerhört irriterande för alla som vill ha mörkt när de sover eftersom ljuset inte går att släcka. Man kan förvisso dra ur kortet ur den där kortfickan som gör att man kan sätta på de andra lamporna och t.ex. ladda dator och mobil, men om man gör det kan man ju inte tända lamporna och ladda datorn och mobilen. Moment 22, anyone?
brett_hotellhandfat
Apropå handfatet, ja. Det är nästintill omöjligt att 1) med pinnen till höger förstå hur man får lagom varmt vatten och 2) inte spilla på golvet. Men det har ju finfin bredd!

Och toan? Jodå, den är …

Sängen var utmärkt och utanför fönstret susade stockholmstrafiken rogivande. Jag vaknade med ett brutalt baconsug och hastade upp och nedför trapporna och nös plötsligt så att dammet yrde … va?

dammhotell
På väg till frukosten …
hotelldamm
Trappdamm! Hurra! (Det är som att träffa en kär gammal vän.)
boringhotellmatsal
Östtyskland 1978? Långtradarfik 1991? Nej, finhotell 2015.
kaffekoppartilltehotell
Förbaskade kaffekoppar som man inte kan hinka te ur!
bacon_egg_hotell
Äggpulverstanning som inte blir äggröra ens om man mosar den, kryddar och blundar och tänker på Queen of England när man äter. Och varför har de klippt sönder baconet – är jag två år, eller?

Kommen så här långt ska ni veta, allihop, att jag fortfarande njuter storligen av hotellvistelser. När det är fel, fult, skevt, ostädat, mögligt och konstigt trivs jag ännu bättre. För då har jag något att skriva om. Här kommer nu en trepunktslista till alla hotellchefer – sådant som inte kostar miljoner men som gästerna uppskattar!

 1. Stora temuggar till frukosten.
 2. Vattenkokare på rummet.
 3. Rund toasits.

Robert the Bartender i baren lärde mig förresten igår kväll att man inte ska dricka Irish Coffee med sugrör. Han hade helt rätt!

Share
Publicerat iBloggen

58 kommentarer

 1. LupusLupus99

  Ja designat var det verkligen men frågan är bara av vem och
  fur fanken den människan tänkte? Det där är ju vare sig snyggt
  eller funktionellt.

 2. Robert har helt rätt. Irish Coffee ska inte drickas med sugrör, det ska inte drickas alls. Man ska inte förstöra gott kaffe och god sprit genom att blanda dom med varandra för att sedan strö salt i såret genom att strö socker i håre… , glaset.

 3. Christer, the Long Distance PT

  Ingen Lotten i år heller. Men ett f.d. basketproffs i alla fall (som spelat för Uppsala dessutom)!

 4. Vi hade en svampig toasits i NY. Mjuk alltså, så man sjönk ner i ringen. Både fotad och filmad såklart.
  Och toaletter utan avstängningsknapp för lyset borde verkligen förbjudas! Särskilt i kombination med transparenta väggar. (Japp, fick dra ur kortet och snabbladda på morgonen.)

 5. Christer! Har du någonsin sett ett basketproffs med så få bilder från karriären? Jag hittar inte en enda … (Men han är ju bara 194 cm, så han kanske inte syns så bra?)

  Jag tror att 2016 är mitt sommarpratarår. Annars flyttar jag till Finland.

 6. Vi som har haft en Två Hål i Golvet-upplevelse på en nybyggd mugg i Turkiet så sent som förra året beg to differ. Då kantar man hellre rumpan i Designat porslin, eller sjunker ner i en Americkansk mjukis. De omtalade Japanska (Japanesiska?) ultramuggarna har jag dock ingen erfarenhet av.

 7. Ingen som upptäckte min felskrivning? Hål i Golvet, och inget annat heter det. Två urgröpningar var för fötterna). Annars verkar japananesarnas muggar tämligen läbbiga. (Vad ATR betyder får SG berätta).

 8. Jorå, vi noterade det. Men vi är inte så ivriga felfinnare att allt måste påpekas. Arabvärlden och södra Europa har också ståmuggar. Och egentligen så står jag hellre i andras tarv än jag sitter på det.

  Googla ATR och Toilet. Första eller andra träffen ger hela historien. Första gången jag hörde den var 1962. Så japanarna var tidigt ute med finesserna. Och det verkar ju ha hjälpt lite i befolkningsexplosionen också.

 9. Kundtoa på Ica i Avesta har något som i alla fall känns som en japansk toalett.
  Min handledare från doktorandtiden ska sommarprata! Då är det nära Lotten, nu när dom börjar beta av min bekantskapskrets.

 10. Excellent – någon mer som känner nån av Sommarpratarna? Själv känner jag sonen till en av Sommarproducenterna, men inte fan hjälpte det.

  Ärligt talat skulle jag för övrigt föredra hål i golvet framför den fyrkantiga fåntratten.

 11. Känner inte en enda en, och är inte ledsen för det.
  En och annan kanske jag kan tänka mig att lyssna på, några vill jag absolut inte höra, men det stora flertalet kommer nog gå spårlöst förbi.

 12. Det är svårt att variera sommarpratet. Till slut blir det ganska likgiltigt. Har inte känt mig lockad att lyssna många gånger de senaste åren. Och när jag gjort det är det väldigt få gånger jag lyssnat till slut.

  Det är lite som Kallijankapåjulafton. Men inte med samma grepp om befolkningen.

 13. Nej, jag har inte lyssnat mej trött på sommarpratare än. Antagligen för att jag inte har lyssnat på så många. För mej räcker sommarpratarna året runt.
  Bea Uusmas sommarprat var ett av dom mest spännande och underhållande jag lyssnat på någonsin och ett annat av en kvinna som blev änka med småbarn när hennes man fick cancer, sitter kvar i huvudet som en ny insikt.

 14. Det är väl fortfarande så att de som har någonting att berätta och klarar att göra det (av egen kraft eller med hjälp av producenten) blir roliga att höra på. Agnes Wold var min höjdare i fjol. Och Bea Uusma.

 15. Agnes Wold var i sanning en höjdare, men så var även Loa Falkman.
  Hans Sommar var ett i alla meningar klassiskt sommarprogram, lättlyssnat, välformulerat och njutbart i hängmattan.

 16. Christer, the Long Distance PT

  Och Christian Falk! Salming var också kul att lyssna på.
  Framför allt har poddarna varit en förutsättning för att jag ska lyssna. Klockan 15 har jag aldrig tid/blir det aldrig av.

 17. Christer, the Long Distance PT

  Ja du ser vilken koll jag har, Niklas. Tack och lov för poddradio, som sagt.
  Här är för övrigt en annan lyssnansvärd kanal, Den svenska musikhistorien. Riktigt trevlig, och Esmeralda Moberg påminner dessutom på något sätt om allas vår Båsmor.

 18. Örjan

  LL99: Stämmer Kjula är grannsocken till Jäder.
  Extrainfo rödahuset norr om Kungsstenen var kommunalkontoret för dåvarande Kafjärdens kommun.

 19. Nu har jag då äntligen skaffat mig en smartfån, så får väl försöka använda den till radio och annat skoj. Vad är det mer för appar man kan skaffa sig, som kan vara bra/kul att ha?

 20. och

  Men hilfe, försvann min jättesmarta kommentarsfråga om varför det finns lampa under handfatet, folk ska väl inte kissa på golvet?

  Jag vill också sommarprata! En hel timmes välformulerat, roligt och tänkvärt causerie med älsklingsmusik, vilken dröm.

 21. Det är en nattlampa, kära och, så du ser var du ska sätta fötterna och inte snubbla, utan att väcka rumskamraten. Smart som fan, om man bara kan stänga av den!

 22. Brid här kommer några tips på braatthaappar.
  Jag kör android v.5.02 så det är inte säkert att alla av dessa finns
  till din telefon. Det beror på om du har Anroid, Windows eller
  Ios på din telefon.

  aCaldendar (mycket smidigt kalenderwidget)
  Convertpad (omvandla olika enheter inom längd, bredd, vikt,
  hastighet, volym, tryck, densitet och mycket annat.
  Dolphinbrowser eller Firefox (smaksak)
  IMDB (om du gillar film/tv-serier)
  Väderapp (jag har smhi).
  reseplanerare (resrobot)
  SAOL
  Spotify (om du gillar att lyssna på musik)
  SVT play
  Sveriges Radio play
  GPS Coordinates (bra att ha i nödsituationer)

  Sedan beror det lite på intressen och så vidare men
  ett par nyhetsappar kanske?
  Jag har, SVT, BBC & The Guardians nyhetsappar.

 23. Själv kan jag rekommendera Yahoo:s väderapp och nyhetsappen Omni och den som heter Google Sök, där man mycket riktigt går direkt på sökning. Vill man brilla på sin omgivning stilar man med Studio Clock. Som ICA-kund lägger jag upp inköpslistan i ICA Handla på mitt ICA-konto i PC-n och är då bra mycket coolare i butiken än tomtarna som lallar runt med sin handscanner.

 24. Eftersom jag har en Bipadda förut skaffade jag en Paddunge (ajfån). Den har hittills hårdnackat vägrat att låta mig installera Gmail, så jag är lite fundersam beträffande dess samarbetsvilja i allmänhet. Men grabben ska komma på middag idag, så jag tänker fråga honom till råds också.

 25. Inte för att det förvånar mig, men varför skriver du att de som använder handscanner är tomtar och lallar, LarsW?

  Varför inte låta vuxna människor fatta egna beslut om vad de väljer att använda utan nedsättande omdömen?

 26. Visst får de det, men jag tycker alltså att det är coolare och ganska praktiskt med appen. Den sorterar dessutom i plockordning efter vilken butik man är i.

  Nedsättande omdömen ser man både här och var.

 27. Men klarar appen av att man skriver in ”nåt som duger till middag”? En återkommande artikel på våra inköpslistor.

 28. Det jag har emot ICA:s app är att den är så totalt fixerad vid recept, som om det var helt tomt i skåpen. Men den kan iaf veckans erbjudanden, mer sällan butikens lokala.

 29. Vi använder en app som heter ”Our Groceries”, det är en inköpslista som alla i familjen har och lätt kan fylla på. När någon handlar och stryker från listan ser alla det. En kanonapp! Funkar i alla affärer, för oss som inte klarar av att vara en butikskedja trogen.

 30. Pyss, jag har min shoppinglista i huvudet, det behövs inga appar
  till sådant. 😉 Fast jag brukar dock inte handla så mycket
  åt gången utan oftast bara 4-5 varor som mest.

 31. … nä, fortfarande ingen smartfån här, så inga apptips. Heh, stavningskorrektionisten tror att jag är ute efter något med aptit, ett ”förslag” som känns ovanligt vettigt eftersom folk ju har varit inne på ämnet inköpslistor — nå, jag använder ju inte app utan lapp i affärn. Vanlig pappers-. I allmänhet mycket lång eftersom vi handlar mat högst två gånger i veckan så då måste allt vi ska äta (och i övrigt använda, som toapapper och diskmedel och allt sånt annat som man också köper i mataffärn) i åtminstone tre-fyra dagar (och helst lite extra i reserv) vara med. Ibland kort ifall kompletteringsinköp behövs, för jag är då inte människa att hålla fler än ungefär tre olika saker i huvudet hela vägen härifrån till en affär!

 32. Lotta Olsson i DN berättade härom veckan att hon fortfarande skriver inköpslappar på papper, och sen fotograferar hon av lappen med telefonen.

 33. I tidernas begynnelse var det inte så lätt med mail. På det stora tyska företaget var det bara en person på avdelningen som hade fått ordning på mailen. Det var sekreteraren.

  När det kom mail gick hon ut i korridoren och ropade ”Mail till Nisse” eller om det rörde hela avdelningen blev det ”Ni har mail, grabbar”

  Eftersom inte många var på plats så började hon skriva av mailet. Ibland översatte hon det till svenska. Och eftersom det fanns rörpost i byggnaden hände det att hon skickade det utskrivna/översatta pappersburna meddelandet med rörpost i de fall som hon inte distribuerade det manuellt. Tekniken utvecklas ibland lite utanför de tänkta banorna.

  Lottas fotograferade minneslappar har jag också använt mig av. Det fungerar mycket bra.

 34. Jag hade en chef som inte läste mailen på skärmen. Hur obetydligt och kortlivat det än var, så skulle det ut på papper först.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.