Hoppa till innehåll

När vi inte blev utslängda: en kväll i Stockholm

Som traditionen bjuder, får jag vara med på en eller två herrmiddagar per år. Som traditionen bjuder, är jag alltid den enda kvinnan. Som traditionen bjuder blir vi utslängda från det ena etablissemanget efter det andra eftersom vi (tydligen) är stökiga, medelålders män.

Igår samlades vi åtta personer på ett förträffligt ställe som jag verkligen kan rekommendera – men vi var de enda gästerna! Under de tre timmar som vi  åt och skråla… ehhrrrm … lugnt talade med varandra, var vi de absolut enda som satt ner och åt.

finhamburgare
Personalen var tillmötesgående och (enligt min ringa mening) skön att vila ögonen på och allt var så himla trevligt.

Personalen talade på ett ytterst servilt sätt redan klockan 20:40 om att köket funderade på att stänga. Vi satt kvar tills personalen försiktigt viskade att nu stänger vi nog baren också.

Besvikna på denna milda utslängning lommade vi ut och tog några gruppfoton.

femfnissigagubbar
Inte vet jag hur det gick till, men så här blev mina bilder.

Sakta vi gick genom stan. De sju männen i glasögon återupplivade gamla minnen där några ord var mer frekventa än andra – enligt mina noggranna anteckningar nämligen

 • utslängning
 • Sandhamn
 • båt
 • jolle
 • segla
 • ö
 • värk
 • beckmörker
 • ont
 • +55.
sjuwalkingmen
De sju herrarna.

Detta säger jag eder, ungdomar, att det där med att bli ”gammal”, det är fan inte så illa.

Share
Publicerat iBloggen

82 kommentarer

 1. Ökenråttan

  Klart ni fick vara ensamma ätande. Kolla på krogens webbplats. Den ligger ju på Skeppsbrokajen men har en jättebild på ”af Chapman” som ligger mittemot, vid Skeppsholmen. ”Nu ska vi gå på den där Loch&Whatever. Kolla deras webbplats. Ja, den där känner jag till. Man går över bron, där vid Nationalmuseum”, och så rusar dom iväg till Skeppsholmen. Och där stannar dom och äter, för det finns en del att välja på.

 2. Ökenråttan

  Och själva af Chapman hade, kanske fortfarande har, lite matservering. Och flera krogar finns där på ön.

 3. Jag förstår det ena herrfotot vähäldigt bra. Du kände dig låg. Eller gjorde det.

  Men vad är det där på tallriken, en sån där hamburgare som är så präktigt tjock och fet och hög, så att ingen som inte har käkar som en boaorm (och kan s.a.s. haka isär dem) kan ta tuggor av den på sedvanligt vis.

 4. och

  Härlig herrbild bakifrån! Jeans, jeans, och så en snubbe som har alldeles egen klädsmak + rygga. Jag tror killen som blev rumpklappad kände sig smickrad, det har jag hört att man ska känna sig i dylika lägen. Åh, jag vill också gå på herrmiddag med roliga män!

 5. Jag går på herrmiddag lite då och då, senast igår. Herrarna är maken, grabben och ibland (inte igår) grabbens äldre broder. Men det kanske inte räknas om det är hemma?

 6. OT, om än fopollsveemmslag nog också kan gå på herrmiddag vad det lider.

  En spelare får gult kort.
  Samme spelare får ett gult kort till i samma eller nästa match och får därmed inte spela matchen som kommer efter det där andra gula kortet.

  Men vad händer om han får ett gult kort till? Ryker det en match till då? Eller får han sluta spela idag? Och vad händer i så fall med efterkommande match?

  Sånt kan man fundera på när man sitter vid svt och splitar garn och låter bli att sy i ärmar.

 7. mikaels

  Loch and Quay? Då satt jag granne med dig, på Mr. French. Också bra. Ingen utslängning, det var gott om folk kvar när vi gick. Min middag var som din, fast tvärtom, enda killen (nästan, det var en till) med ett tjejgäng 😉

 8. LupusLupus99

  Cecilia, så här är det.

  Två gula kort i samma match = utvisning resten av den
  matchen+spelaren får inte spela nästa match.
  Två gula kort i olika matcher=spelaren får spela klart matchen i vilken han eller hon gick det andra gula kortet men är avstängd nästa match.

 9. LupusLupus99

  Sedan så är allt noll igen och det krävs ånyo två gula kort för utvisning/avstängning.

 10. Tack LL99.

  En annan fråga. Holland — det orangea laget, spelar i mörkblått.
  Australien — som jag nog mer förknippar med mörkblått à la deras flagga, alternativt kaki, spelar i gul(grönt).

  Hur tänker de när de sätter ihop matchdräkterna?
  Att det ska gå att följa även för färgblinda/folk med svartvit tv (existerar såna än?) begriper jag, men resten.

 11. Varje lag har två dräkter, inte bara i en landskampssituation. Vid en match döms ett av dem som ’hemmalag’, beroende på senaste möten (tror jag), varpå det andra får ställa upp i det avvikande reservstället.

  Målvakterna ska alltid vara avvikande klädda.

 12. Tröjorna låg i tvätten. Annars vore väl orange (Holland) och mörkblå (Australien) inte så tokig kombination?
  På vår TV spelar Chile mot Spanien i vitt och rött.

 13. Australien har jämt gult och grönt som landslagsdräkt, vilket man ser till exempel i OS och VM i friidrott. Varför vet jag inte. Hm. Det måste gå att kolla.

 14. Och ska man vara noga ska färgerna benämnas ”green and gold”, förresten. Fast de använder oftast gult, vad jag har sett.

 15. Brandgult skareva, ja!

  Men nu till tre viktiga ting:

  1) Ypperlig redogörelse för tröjorna — jag tror att vi ska utreda’t ännu lite mer, va?
  2) Gravölen ställdes in eftersom spanjoren var med oss i Södertälje på basketlandskamp …
  3) … där de svenska damerna otroligt nog slog Ryssland!

 16. LL99

  Personerna på min tv är övervägande klädda i kläder som
  har en relativt blekgrön färg. vissa har ibland vita kläder isället
  för de gröna och ibland så har de vita kläder över de gröna kläderna.

 17. Ser ni att fopollsspelarna har sån där färgglad tejp som jag har på hälarna? Det ser så fint och pyntat ut!

  (Kroatien leder mot Kamerun med 1-0, vilket är rättvist för de har ju finare tröjor. Rutiga.)

 18. (Kroatien vann med 4–0, men det vet egentligen inte jag, för jag somnade.)

  Och: Jag håller helt med – alla borde få gå på herrmiddagar på detta vis då och då.

 19. Herrmiddag!

  Jag vill ha dammig bonjour, hög hatt och kubanska segarer (blä).

  Och herrgårdsost, sherry, herrtappat vin, herrliga jordgubbar, herrtsoppa, herrmelinstuvning … (det här — jag menar herr — är en röd sardin).

 20. Här stängde vi alla upptänkliga kontor vid halvtiosnåret i eftermiddags när jag hade varit på radion och alla i hela huset satt och åt frukost.

  Sedan kom vi på att DDM ju var och jobbade i Stockholm, att Fjortonåringen skulle på nåt möte, att spanjorer och annat löst folk skulle på obligatorisk träning och att vi inte alls kunde slappa.

  Men NU! Spansk kvällsmat!

 21. Brid

  Det känns extremt mycket som fredag. Vi har ätit paj på rester av hemgjord kinamat och jag har druckit lite mer rosafärgat vin än jag egentligen behövde. Nu pågår funderande: glass eller läggdags?

 22. Glass!

  Sen!

  Framför allt: Eng-er-laaand, Eng-er-laaand, Eng-er-laand (körerna låter ju så, det skrivs till och med så i brittiska tidningar när det behövs) (och jag hejar på dem av ren princip, alltid). Puh. (Närking: De går aaallrii!)

 23. PK

  Jag tror att england måste ändra på en del inför andra perioden. In med en fibackslinje med icing och foul och gå direkt på nät efter nedsläpp. Mer avbytare fler forehands. Toppa med ett aggresivare spel på trepoängslinjen och på nio meter så kommer längden på hoppen som ett brev på ica. Och så tänk på barnen, ingen tänker ju på barnen.
  Nu börjar dom.

 24. PK

  Om inte minst en spelare i minuten ligger och vrider sig i helvetesplågor, så blir laget diskat tror jag.

 25. Ja. Ack. Suck.

  Reflexioner (reflexer har jag dåligt med just nu):

  Uruguays målvakt heter Muslera. Mus-lera!
  Steven Gerrard har verkligen det lägsta hårfäste jag någonsin har sett.
  Wayne Rooney för sin del lär ha transplanterat hår upp på skulten har jag läst någonstans i något tidningsskvallersammanhang så det måste ju vara sant.
  Cavani ser ut som Hellboy, och Luis Suares påminner en smula om Sacha Baron Cohen.

  Ja, vad sa jag? De går allrii! Åde jorderente heller.

 26. Är inte Rooney överreklamerad?
  Annars har jag ställt frågan hur man utser hemma- respektive bortalag i VM-matcher både rakt ut och riktat under dagen utan att ens få svaret ”Jag vet inte”. Lite trist, faktiskt.

 27. LarsW, jag kommer inte på något enkelt sätt att söka ett definitivt svar, men jag skulle nog tro att de helt enkelt lottar (med något slags utjämningssystem så att ingen blir ”bortalag” hela tiden).

 28. Jäpp, Annika har rätt!

  Dessutom finns spelschemat färdigt i form av bokstäver, liksom. Så man bestämmer bara att A är Sverige, B är England, C är Spanien i all evighet amen. Liksom.

  Tror ni att Japan–Grekland som börjar vid midnatt blir en rolig match?

 29. Glömde ju: länderna är seedade också så att alla de bästa inte hamnar i en och samma grupp. Till de bästa länderna räknas vanligtvis t.ex. Argentina, Brasilien, England (hm), Frankrike, Italien, Mexico, Spanien (eh) och Tyskland.

 30. Å. Glad själv, Niklas, den var … fin är inte riktigt ordet jag söker … lite träffande var den ju, på sitt sätt.

 31. Nu har jag ett svar: ”det avgörs vid lottningen. Först lottas du in i en grupp och sen lottas det om vilket nummer i gruppen du ska ha. Spelschemat är klart innan lottningen börjar!

 32. Brid

  Glad missommar, som vi katter säger.
  Vi far på semester till ellöst land imorgon så jag kommer att titta in något mindre frekvent och ha massor att ta igen. Sen. Ha det bra.
  (Jag kommer säkert inte att kunna hålla mej borta hela tiden.)

 33. Paret tvärtom –som tog hem Thailändskt på Nationaldagen– har ätit en god Club Sandwich på Götgatspuckeln och är nu hemma igen, inte ett dugg avundsamma på de som härdar ut med löjliga hopp, dito hattar och sånger i kylan.

  Men OP och Hallands Fläder (den ultimata sommardrycken) har vi allt. Död fisk och vattensjuk potatis får vänta till i morgon.

 34. Det finns ellösa sommarstugor. Närmsta el finns på några kilometers håll, om man inte räknar kraftledningarna som passerar strax utanför och är helt värdelösa att ansluta datorer till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.