Hoppa till innehåll

Just nu i Gävle …

… ligger jag i en hotellsäng och funderar på vattenkokare. Nytt i mitt liv är nämligen att jag dagen före ankomst till hotellet skickar ett mejl som lyder ungefär så här:

Hej!

Jag anländer till [hotell] någonstans vid [klockslag] i eftermiddag (bokningsnummer xxx) och bara undrar om det finns någon möjlighet att få en vattenkokare och tepåsar på rummet eftersom jag är en tetoka.

Hotellen svarar till exempel …

Hotell Gyldenlöwe:
Vill bara meddela att vi sätter in en vattenkokare åt dig på rummetJ

(Det där versala J:et är en smiley i Outlook, men jag har ett annat mejlprogram.)

Riverton i Göteborg:
Vi har vattenkokare och te på alla våra rum på hotellet. Finns även tillgång till Tea och kaffe på rummet.

(Och whisky, skulle det visa sig.)

Statt i Hudiksvall:
Det finns alltid vattenkokare på våra First Lady rum.

(Jag har stigit i graderna.)

Scandic i Gävle
En vattenkokare kan du få låna ifrån receptionen. 

Här syns den vattenkokaren på nattduksbordet. Te och mugg får man däremot hålla sig med själv. (Jag hör i bakgrunden den samlade läsekretsen vråla DAGENS I-LANDSPROBLEM så nu lämnar jag tekokartankarna.)
Här syns den lånade vattenkokaren på nattduksbordet. Te och mugg får man däremot hålla med själv. (Jag hör i bakgrunden den samlade läsekretsen vråla DAGENS I-LANDSPROBLEM så nu lämnar jag tekokartankarna.)

Gävle har som vi har talat om tidigare en rolig staty som kallas ”Fnasket i plasket” och som traditionen numera bjuder, tog jag en bild på oss tillsammans.

Fast idag var det nattsvart.
Fast idag var det nattsvart.
Den här statyn på Stortorget i Gävles centrum kommer definitivt från ett avsnitt av Doctor Who. Den kommunicerar mystiskt med den stora reklamtavlan i bakgrunden. Whiiischwooosch.
Den här statyn på Stortorget i Gävles centrum kommer definitivt från ett avsnitt av Doctor Who. Den kommunicerar mystiskt med den stora reklamtavlan i bakgrunden. Whiiischwooosch.
Träningsakvarium.
Träningsakvarium.

En lite annorlunda företeelse i centrum är de många träningsakvarierna. Jag såg minst fyra olika, där folk sprang på löpband, for på låtsasskidor och huffade och puffade medan de kunde titta på flanörerna på stadens gator och torg – och flanörerna samtidigt kunde titta på dem och få förskräckligt dåligt samvete.

(Jag stod där en bra stund och kände sedan att jag fick ont i hälsenorna, så det kan aldrig vara bra, det där träningstittandet.)

Rödöra.
Rödöra.

Men nu till ett akut problem som har fått mig att de senaste dagarna påminna om en hund. Det kliar på örat. Inget myggbett, inget loppbett, ingen allergi och inte minsta lilla skråma syns – det bara kliar! Inte inne i örat utan på öronkanten. Titta, här har jag kliat mig alldeles röd!

Va, oj, nej, ajajaj … sorry, oj. I-landsproblem igen, säger ni? Jamen vad fint, då knyter vi ihop gävlesäcken här och nu.

 

 

Uppdatering – känsliga tittare varnas!
Efter min starka insats uppe i träningslokalen blev jag sådär snyggt svettig så att man måste duscha. Det sköt jag upp eftersom jag bestämde mig för att stryka – jag har ju sagt att man måste använda alla faciliteter, ni vet.

Jag strök och strök och tyckte att det gick långsamt, men då hade ju timern stängt av värmen.
Jag strök och strök och tyckte att det gick långsamt, men då hade ju timern stängt av värmen.

Sedan gick jag in i duschen. Men gick strax ut ur den igen för att ojojoj, vad jag behövde fotografera plötsligt!

Sherlock Holmes hade gillat det här duschhörnet.
Sherlock Holmes hade verkligen gillat det här duschhörnet.

Ni ser framför er hur förtjust jag fnittrar över detta? Och när jag kom ut ur duschen fick jag ännu mer att fnittra åt.

Högt uppe på väggen fanns ännu fler spår av förra gästen. Har det gått vilt till här eller var det en 2,20 lång basketspelare här nyss?
Högt uppe på väggen fanns ännu fler spår av förra gästen. Har det gått vilt till eller var det en 2,20 lång basketspelare här nyss?
Share
Publicerat iBloggen

62 kommentarer

 1. En vinnarkandidat, Lotten, beware. Mycket hänger på om det passerar dessa nålsögon:

  * Är det Scotch Blended Light?
  *Om så, har vi med Moripan att göra.

  …om icke, brygg ditt te

 2. Ami

  Det var en väldigt ren och tjusig hörselgång! För övrigt tror jag numera att allt kli är skabb.

 3. Vad snabbt jag fick både diagnos (skabb) och ordination (saltvatten)!

  Häromdagen fick jag för övrigt beröm för mina raka tår – och idag för den tjusiga örongången. Jag kommer att bli odräglig om det fortsätter så här.

  För övrigt har jag varit uppe i träningsrummet på femte våningen och cyklat mig svettig, men inte tagit någon bild eftersom det var alldeles proppfullt av människor trots att ingen kunde se att vi var där.

 4. och

  Men wtf? Zlatan lyckas misslyckas med att träffa en döende åttaåring som med insamlade medel tagit sig till Paris för att möta sin idol?

  Zlatan hade tydligen ont i fossingen och skickade ett meddelande och en tröja istället. Not OK.

 5. Var det månne den tröjan som Ken Ring inte fick, och? Kanske dags för Z att skaffa sig en Human Relations Manager, eller vad det nu kan heta nu för tiden.

 6. Lysande reportage Lotten, det är värt en egen Tumblrblogg tycker jag: ”Hotell som har tekokare (med eller utan Tea på rummet)”. Så att man vet vart man ska åka alltså.

 7. Orangeluvan

  Kliande örkanter är allergirelaterat. Eller så är du lite torr på örat pga hotellens luftkonditionering.

 8. Mäh! (Som vi säger i Gääääävle) Du skulle ju ha bott på Clarion i Winnhuset istället – där finns det både vattenkokare, tepåsar, kaffe*ryyys*pulver och, om jag inte missminner mig, en liten chokladbit också…

  Glöm inte att lyssna på rådhusklockan bredvid fnasket i plasket, mitt på dan spelar den t o m en liten trudelutt! 🙂

 9. Va, är J en smiley? Men det funkar ju inte ens mellan outlook isf?!

  Annars roas jag av de små rektanglar som ajfån-användare skickar till mig; androiddito. Oftast känns det positivt, men vet gör en inte.

 10. Jag är inte det minsta arg på Zlatan, faktiskt. Inte ett dugg.

  Så här är det med J-majlisar: när man gör en sån här i Outlook 🙂 och den blir en gulis där, så förvandlas den till ett versalt J när den kommer till mitt mejlprogram (och alla andra mejlprogram som inte är Outlook). Om jag skickar tillbaka mejlet med J:et och frågar va ä dä här så fattar sändaren inte ett jota, för då har J:et förvandlats till glad gubbe igen.

  Oj, vad jag längtar efter frukostbaconet.

 11. och

  Not surprised. Han kan ju göra mål! Och tänk om han läser här och blir sur? Ja, ursäkta, men det är väl inte första gången han är en smula kallhamrad?

 12. Röd öronkant. Jag har också haft röd öronkant utan någon känd anledning alls, och så gick det bara över. (Längelängesedan nu, i och för sig, men i alla fall.) Kan vara inkrökt liten finne, inkrökt/inväxt litet hår, eller annat i den egenkroppsliga vägen. Jag tror att det är ett fenomen nära besläktat med vagel o. dyl., som ju till exempel kan få ett ögonlock att helt plötsligt en dag vara rödare och tjockare och ömmare än det andra, och så en eller två dagar senare är besväret borta igen. (Som sagt, händer verkligen inte ofta — mig händer det där med ögonlocket ungefär en gång vart sjunde år — men det är inte okänt och på intet vis farligt.)

 13. Gävle, min port mot världen! Det var där jag mönstrade ombord som X242 i mitt första fartyg S/S Irene. En koleldad ångare.

  Men Gävle är mycket annat också. Om man är bacon-och-äggröreaddikt, som vissa bloggvärdinnor, så var det gamla CH och Asta som gällde. Perfekt i alla avseenden.

  Inför pulverkaffe känner jag inga rysningar alls. I jämförelse med de dekokter jag bjudits på på norrländska arbetsplatser – alltid med hänvisning till ”det hemska automatkaffet” så föredrar jag absolut ett bra pulverkaffe. Jag har till och med börjat dra ner på andra apparater än ketteln när det gäller kaffe och tetillagning.

  Vissa krogar kör faktiskt med pulverkaffe. Och det är inte de sämsta krogarna.

 14. Vaglar är stafylokockinfektioner, sällan nåt att bekymra sig om, men som sagt vähäldigt irriterande om de sätter sig i ögat.
  Smörj du örat lite och se om det inte går över.

 15. Vahad tycker båset om planerna på vinter-OS i Stockholm och Den Ytterst Närliggande Orten Åre?
  Tyhyckte inte kommitten ahatt det var för långt mellan Östersund och DYNO Åre en gång i vähärlden? Eller var det före sms och internet?

  Den duschen hade jag kräkts i, innan jag stormade ner i receptionen och krävde akutstädning/nytt rum. GLÄÄÄÄRK.

 16. Jag har forskat. Det är ett så kallat öronfikon du har. Så här säger Wikipedia:
  Öronfikonet är ett från sidan, med flat hand utdelat slag mot en annan (alltså inte sig själv) persons ansiktes högra eller vänstra sida där det av slaget rodnande och även ofta svullna örat skämtsamt liknades vid ett fikon. På tyska heter den därav uppkomna skadan ännu idag ”Ohrfeige” dvs öronfikon.

  Du har väl inte varit i handgemäng med gävlarna, Lotten?

 17. LupusLupus99

  Ninja, att ens komma på idén med vinter-os i Stockholm är
  helt befängt. Det är nästan så att man tror att ”någon med mig
  skämta aprillo!”.

  Fast tyvärr är det inget aprilskämt men iofs så
  är jag inte förvånad med tanke på Stockholmspolitikernas
  övriga dumheter som de hållit på med de senaste åren.

 18. Jag såg nåt om OS-ansökning på teve tidigare i kväll och bara suckade.

  OSå dumt.

  Nämen allvarligt. Varför? I synnerhet som vartenda OS som hållits på senare år (och då talar jag årtionden) har fått efterskrifter där man utreder vad det kostade och vad vinsten blev, det vill säga att det inte blev någon vinst utan ett hejdundrande minus i sammanräkningen. Vem f*n har åkt till Lillehammer sedan dess, till exempel? Eller ens Vancouver?

 19. Nordeuropas vinterväder är helt styrt av jetströmmarna, som har gett oss några vita vintrar nu. Skiftar de tillbaka till det tidigare mönstret, får vi återigen gröna vintrar.

  I ljuset av detta är planerna på ett vinter-OS i Stockholm rent vansinne, alldeles bortsett från att det aldrig kommer att gå att räkna ihop ekonomiskt.

  Kan ingen stoppa dem?

 20. Till slut fick jag för mig att gå och titta på Fred & Ginger för Skogsgurras skull, och här är de kind mot kind. Oooh!

  (Inte bara att hon gjorde samma sak baklänges och i höga klackar, utan också att han faktiskt inte var dålig på att sjunga. Just här tycker jag att han croonar rätt bra.)

 21. PK

  Niklas, precis men tanke. Lotten står och stryker innan timern slår av strömmen. Fopollsgalan skrålar på tvn och Lotten är djupt engagerad i om hur många olika priser Zlatan ska vinna denna gång. Telefonen ringer och rött öra är ett faktum.

 22. Jag har också inbyggd alkometer i öronen …

  Jo, vaktmästaren tillkallades för att man trodde att det var ett vaktmästarproblem (rost), men vaktmästaren suckade av lättnad när han såg att det var ett städproblem (hår och klegg). Och sedan fixade han en gratisövernattning åt mig. (Fast inte tillsammans med honom dårå.)

  Kaffepaus!

 23. Nu har hotelltjifen också ringt och beklagat. Jag passade på att berätta om mina vattenkokartankar, men hon förklarade att man ju får vattenkokare, te och mugg bara om man beställer ett dyrare rum — för att det är en princip som Scandic har.

  Nu blir det spännande att åka till Statt i Hudiksvall ikväll! Där är jag ju First Lady!

 24. LupusLupus99

  Gällande just tåg så ska nog Lotten, med tanke på tågurspårningen
  vid Södra station, vara glad över att hon befinner sig norr om
  Stockholm och inte söder om Stockholm.

 25. Örat har hållit sig i skinnet, faktiskt.

  Pssst. Jag har precis anlänt till Statt i Hudik. Jättefint!

  Jag har läst på om tågkaoset i Stockholm och måste säga att jag har haft tur som är här uppe i norr. Om det hade varit en vanlig dag med föreläsning i Stockholm, hade ju varken jag eller åhörarna kommit fram. Har ni som bor i Stockholm haft en hemsk dag?

 26. Men Lotten, jag kan vi vinka åt varandra i morgon bitti när jag far förbi (inte in i, jag lovar) ditt hotell med tåg! Om jag ska vara framme i Sundsvall klockan 9.22 måste jag ju passera Hudik… lite innan, eller hur? Eftersom jag kommer söderifrån, ju. OK, jag vinkar i alla fall.

 27. Äsch ”jag kan vi vinka”, vad är det för nonsens jag har skrivit. VI kan vinka osv ska det ju va.

  Och hjälp, jag vill verkligen inte dundra igenom Lottens hotell och ännu mindre köra på Lotten. There must be a better way!

 28. Inte med tåg. Tåget går rakt igenom hotellet. Det upptäckte jag vid mitt första jobb på Iggesunds bruk i mitten på sextiotalet. Det stör nattsömnen.

 29. Va?!

  Jag åker ju en massa tåg fram och tillbaka genom Hudiksvall och jag har inte minsta minne att det där förekommer, SG. Är det söder eller norr om stationen?

 30. Jag har hört tågen nu hela kvällen, och de stör faktiskt inte så farligt – inte nu när jag är vaken i alla fall.

  Tyvärr är jag inte på hotellet kl. 08:59 när du susar förbi, utan uppe på sjukhuset där föreläsningslokalen finns. Men jag kan ta en paus och ropa HEJ KARIN! kanske?

 31. Ja, Lotten! Och alla syrrorna och läkarna och de patienter som är krya nog kan väl också vinka. Jag lovar att ta en bild!

 32. Inte ens om jag fortfarande hade arbetat, så hade de uselt underhållna rälsen under Södermalm stört min dag. Jag hade dragit kortet och klivit på Snöret vid min hållplats längs linje 17 i god ordning. Möjligen hade det blivit onormalt många påstigande vid Gullis, men vem som redan har en sittplats lider av detta?

  Hela jämrans stan kaotiseras inte bara för att pressen påstår det.

 33. […] Ideon hade världens skönaste täcken. Best Western hade väggar som inte formade räta vinklar. Scandic hade glömt att städa […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.