Hoppa till innehåll

En liten påminnelse

Igår glömde jag bort namnet på den som är gift med henne, hon den där som är dotter till han som jag blandar ihop med John Savage (vars namn jag helt utan problem kom ihåg). Jag var tvungen att börja rabbla namnen på skådespelarna i Friends för att via Jennifer Aniston komma fram till namnet som jag glömde bort: Brad Pitt. (Gift med Angelina, som är dotter till Voight.) Puh.

Däremot kan jag helt utan problem rabbla andra saker som är nästan lika onödiga, men jag ska inte lista dem för de äro så många, så många. Men vi kan väl ta en bild på Brad Pitt här kanske?

Lockbete.
Lockbete.

Däremot tänkte jag påminna er alla lite om det ack så trevliga initiativet Minnesvärt (eftersom det är jag och min djefla man som är initiativtagare). De texter som ni hittills har glömt att läsa är:

Ola Hansson av Olle Bergman

Harry Martinson av Ida Bergman

Povel Ramel av Tomas Blom

Hans Arnold av Anna Toss

Torsten Ehrenmark av Ulla Åkerström

Daniel Fallström av Fredrik Tersmeden

Lasse O’Månsson av Ulf Bering

Elise Ottesen Jensen (”Ottar”) av Petra Jankov Picha

Zarah Leander av Kalle Lind (En man med ett skägg)

Red Top av Ronny Lingstam

Tycho och Sophie Brahe av Rosman Jahja

Kalle Sändare av Patrik Hadenius

Tage Danielsson av Ingela Söderström

Bang av Karin Westin Tikkanen

Nu är det på det här viset att en ännu inte officiell nyhet kommer att offentliggöras inom kort. Det ska nämligen på Minnesvärt-sajten den 1 september lottas ut coola, vinröda t-shirtar till 20 personer som har kommenterat. Känner ni vinsthetsen i nacken nu? En kommentar är en kommentar är en kommentar, om än i spruckna tankar och i dåtid … Så här ser tishan ut:

Minnesvärt-t-shirt, fast i fel färg.
Minnesvärt-t-shirt, fast i fel färg.
Share
Publicerat iBloggen

129 kommentarer

 1. Jag glömmer ofta bort att komma ihåg att läsa Minnesvärt, så jag har visserligen läst alla bitar men i tre-persons-stötar liksom (flera dagars inlägg på en gång, menar jag).

  När jag nu hävdar att jag ska bättra mig är det inte för att smila in mig, utan för att jag verkligen tycker om serien.

  För övrigt: Ja, visst är det konstigt att man kommer ihåg vissa namn i alla lägen, och andra namn nästan inte alls. Det tycks inte ens ha att göra med huruvida man beundrar personen ifråga eller ej. Till exempel tog det mig, härom sistens, omkring tre dagar att komma ihåg vad Timothy Spall heter, trots att han mycket länge har varit en favorit. (Inte minns jag heller varför jag ville komma ihåg vad han heter, men det är en annan historia.) Medan jag alltid vet vad Kim Kardashian heter fast jag inte ens vill veta hennes namn, eller ens att hon finns.

 2. Så bra! Arbetsmoralen var ändå dålig idag, men jag vet också att någon som läser där utan att kommentera.
  Idag har jag ”jobb-bildat” mej lite på You Tube – nu ver jag hur man designar slipskivor – och igår kulturbildade jag mej lite och tittade på ”Orange is the new black”. Visst är det fascinerande med den serien? Producerad för Netflix, inte marknadsförd det minsta (om detta skulle vi kunna diskutera) och har fått ett sådant stort genomslag!

 3. Jag har sträcktittat på ”Orange is the New Black”. (Eller sträck och sträck, jag har motionscyklat mig igenom den och att motionscykla i 12–13 timmar pallar man icke.

 4. Lite kul är det: Jag har jobbat med några av dem: Torsten (om jag inte minns fel), Lasse, Tage och Bang (om jag inte heller minns fel).

  Legendarer jag minns, som knappast dyker upp i sviten är Astrid Lindgren -hon är väl för känd även för dagens fyrtiosar-, Pekka Langer (som alltid hade skrev inledningarna på Expressens maskinskrivningsanpassade manusblanketter med tre genomslag), ingen kulturpersonlighet direkt. Åke Strömmer som lyfte Hylands referatspråk till nya höjder. Han blev min vän och jag hade hans respekt. (När jag sade TYST RUNDA AV i hans öra, gjorde han det utan prut. Det var inte många han gjorde det för).

  Listan kan göras lång av en som arbetat på SR från 70-talet fram till i maj i år. Men den kröns av den person som jag och många med mig anser hade en pondus som ingen annan: Den ämabla vissångerskan Karin Juel. En sympatisk programledare för ’Det Ska Vi Fira’, som ingen hade något emot. Klev man in i kontrollrummet när hon var i studion, var det hennes ord som gällde. Utstrålningen gick igenom superisolerade väggar och glasrutor, och man var glad och trygg att få vara där.

  Egengkligen obegripligt.

 5. För säkerhets skull upprepar jag mig nu om nytillkomna båsläsare skulle dimpa ner: den 16 augusti på eftermiddagen har jag bjudit hem alla i kommentatorsbåset till mitt hus. Alla är välkomna och får sova över i huset eller på hotell eller åka hem, men bara dessa har hittills tackat ja (tror jag):

  Med reservation förglömska!

  Jag har räknat med
  mig
  Ökenråttan
  Lille Maken

  Cecilia N
  Lars W
  Christer (som påstår att han tvekar)
  Dieva
  Ninja-Malin
  Annika
  Skogsgurra
  Hyttfogden
  Och
  Örjan
  LL99
  Pysseliten
  PK (+1?)
  Anders G
  kanske Orangeluvan
  kanske hakke

  Den djefla mannen kommer också, men jättesent.

  Helst skulle jag vilja ha hit Bess också för vår betongperrong för rollatorer är kass.

 6. Örjan

  Och vad vet vi om hitills utlovad ”mitbringsel”
  Surdegsbröd inkl div pickles via mig
  Ostar via SG/Hyttfogden
  Kanelbullar? via X?
  Dessertpaj via Y?

 7. Örjan
  Vi har gjort allvar av skafferigolvsrensningen. Förra gången tog inte så bra. Så det blir ost och bröd och lantvin i en korg. Men eftersom du ställer upp med bröd så byter vi brödet mot surisar. Vi kommer nog att ha vin så det blir över till rätt många.
  Levergrytan vet jag inte om vi tar med. Det verkar ha varit blandade reaktioner – särskilt sedan jag berättat att den blivit ganska färggrann efter några veckors vistelse i sommarvarmt skafferi. Hyttis säger att den har möglat. Kan den ha gjort det på bara ett par veckor? Är det inte bara så att den mognat? Som en ost?

 8. Örjan

  SG: Tror Hyttis har rätt ang leverstuvningen. Mitt antagande utan att behöva se bildbevis.
  Men du triggar mig. Måste snarast köpa mer kyckliglever (billigare är äkta gödkalvslever) för att lag min egen stuvning. Inte för träffen, men för egen privat måltid.

 9. Ökenråttan

  Alltså, jag hade ju gått in för det här med att fundera ut mitbringsel till den 16 aug. Kanske nån kan ha nytta av vad jag kom fram till? Jo, jag tänkte att Lotten kanske inte har tallrikar och bestick för hur mycke folk som helst å att sånt som man kan hålla i nypan e nog bra. (Nån gång när vi har gott om tid kan jag berätta om huruledes jag gjorde bort mej medelst finger food vid house warming partyt på yngste sonens nya jobb, dit vi päron hedersamt faktiskt bjöds in.)

  Min matplan var avsedd för oss som gillar att namsa på nåt smått när vi känner oss lite peckish, vi som satsar på att umgås. (Dom som vill ha en hel middag får sikta in sej på SG:s leverstuvning):
  1. Små tunna, dubbla 3-kantsmackor. Några med rökt renstek + pepparrot på vitt bröd. Andra med grönmögelost plus finhackade rädisor på typ danskt bröd. Och ett gäng med ”gräsmatta”, av lite grövre vitt bröd, bredda enbart med smör och doppade i en blandning av finhackad dill, persilja och gräslök.
  2. En stor vattenmelon. För det är så festligt och fräscht och gott.
  3. En stor sats av mina goda kolakakor, små rackare med härlig gräddkolasmak. Onyttigt? Javisst! Men ska det vara onyttigt så ska det åtminstone vara JÄTTEGOTT och det är dom.
  4. En flaska Jeanmaire och en flaska Bonnet, båda champagner, inte dyraste klassen, men goda – och med den härliga champagne-effekten intakt. Att skåla i. Lille M. sabrerar.

  Sen hade jag funderat vidare: Lotten kanske inte har hur mycke serveringsfat å sånt som helst. Därför komponerade jag transportförpackningar som man kunde servera alltihop direkt ur, med viss finess och tjusighet. Men såna får ni tänka ut själva!

 10. Ökenråttan

  Örjan: Vad menar du? ”Omsjungen flicka.” Jag heter inte Elin. Eller stavade du fel? ”Ormstungen flicka”? Förklara!

 11. AndersG

  Kan nog inte låta bli. Trots bröllop och morsankomst! Ni är f-n i mig inte kloka. Jag kanske kommer lite sent och åker ännu senare (eller tidigt). Vi får se hur jag hinner. Skjutsa skulle jag gärna, men ety jag inte kommer att kunna förutsäga tider låter jag bli att lova nu.
  Ses.

 12. Jag säger det bara en gång och det är NU:
  Det blir inga kanelbullar!!
  Hittade nåt annat gottigott längst ner i frösaboxen.
  Som börjar på K- och slutar på -alixrom. Så det blir det, utsmetat i smetana och med fiiiinhackad sjölottenlök. Kan spisas på bröd eller som romsås på t ex en paj av mattyp. Eller med sked, bara så där.

  Sluta gråta, föfan, det är ett halvkilo, det räcker till alla.

 13. och

  Cecilia: Jag HAr mailat! Två gånger! (Man kan plötsligt inte skriva stora r med min dator. Så går det när man börjar städa tangentbodet!)

  Var landar din buss?

 14. och

  Tydligen har jag osynlighetskostym på mig, CN ser mig inte.

  Spännande! Nu kan jag smyga in och tjuvkika på allting i maktens korridorer och göra jättescoop!

 15. K***x små fiskägg! Kan inte du och jag ta det hemma hos dig istället? Jag vill gärna ha smörstekt vitt bröd till. Fixaru det?

  Jag köpte en gång ett kilo på hotell Valhall i Kalix. Det var specialpris, 300 kr/kg. Men det blev ännu speciellare eftersom jag bara köpte ett halvt kg men tjejen packade ett kilo. Och eftersom det redan var inbongat så gick det inte att ändra. Ett kg bästa löjrommen för SEK 150! Det var nästan så att till och med grannarna började tycka det var tjatigt med löjrom efter ett tag.

 16. Örjan

  Ökenråttan: Tänkte på flicknamn som slutar på -la, och där namnet ofta upprepas som en trall.

 17. Bess

  Aningen blyg. Sen flänger jag Jämtland och Medelpad runt.

  Men för att ta det mycket kort:
  1. Bila.
  2. Armera.
  3. Gjut med frostbeständig betong.

  Eller som autocorrect ville ha det:
  1. Laila.
  2. Sandra.
  3. Gult med Ernstbeständig betong.

 18. Örjan

  Äkta Kalix!!!
  Kräver blinier?
  OK skall försöka jäsa en deg, ta med min största största stekpanna för att steka sådana på plats (hos Lotten).

 19. och

  Gud vad pigga ni är. Kan man ta med några burkar ravioli…? Och efterrrättskaka?

  Kontakt med CN upprättad, NM! Vi vill båda plockas upp på Centralen kom vi på. Ni två får bestämma när!

 20. Föredrar smörstekt vitt bröd framför blinier, men alla kan få som de vill.
  Vi brukar hacka sjölottenlök mycket, mycket fint och sen blanda med smetana eller creme fraiche. Men jag kan vänta med det tills alla kommit så får alla som vill komma med receptförslag.

 21. Cecilia N och och, om ni kommer till Centralen i tid, och det är väder, så föreslår jag att vi börjar i omvänd ordning med en glass på Fjällgatan innan färden anträdes mot Sme’stan. Stans godaste glass till stans bästa utsikt.

 22. Eniros färdbeskrivare påstår att det tar typ en timme till Lotten från centrala Stockholm.
  Jag anar att den inte då räknar tilläggstiden som jag förmodar blir när halva 08 ska ur stan på en fredag eftermiddag.

  Ninja-Malin (och andra)vad säger du (ni) som har bättre koll på sånt än jag?

 23. Nämen va fan Bess, du ska ju inte komma med råd, du ska komma hit!

  Ökenråttan: Du är diskvalificerad när det gäller att meddela de nogsamt uträknade planerna eftersom du och Lille Maken inte tänker dyka upp utan istället prioriterar kräftor! [plats för fnysning]

  För övrigt måste jag meddela att jag har en miljard tallrikar och en triljon uppläggningsfat samt en välfungerande diskmaskin som heter Disco. Men en tom vinkällare. Men vänta förresten. Jag har ju inte ens en vinkällare.

  Ack.

 24. och
  Man tager vad man haver. Om du tar med ravioli så tar jag med lite vermouth. Den brukar bli så mycket bättre om man värmer den med en skvätt torr vermouth och smör. Lite extra basilika gör den ändå trevligare.

  Papptallrikar och plastbägare tar vi med oss, vi kan ju låtsas att det är stor firmafest. Och om några tar med sig bestick så bör det ordna sig med ohändig mat.

 25. Det är jag som har efterrättstyppaj. -er. Plural. Jag gör två (minst) och kanske en kakakakaka. En som brukar heta mazarinkaka. Hum. Det bör vara glass till, men jag kan väl inte schläppa glass ända härifrån så det får inhandlas i närheten.

  Nu ska vi se.

  Skogsgurra, om jag inte lät som om jag svarade ja så svarar jag ja nu. Jag vill gärna mötas på något därför lämpligt ställe i Örebrotraken (vid Eurostop, själva stora entrén, kanske?) och därefter köra efter er (ni är fartyget och jag är jollen) till Lotten.

  Lotten: finns det någon bra och närbelägen affär hos dig, där man kan handla glass när man har kommit fram, vilket är vad jag helst skulle vilja göra så att det finns slafs till paj/kaka?

 26. Ökenråttan

  Lotten: Jag ville bara i all välmening ge lite tips för den som kanske inte funderat så mycket på vad man kunde ta med. Det är lättgjorda och lättätna saker som jag föreslog. Och kräver inga verktyg. Så tänkte jag.

  Ja, nu ser jag bara för mej hur jag på lördag kväll traskar i sjökanten och suckar och så säjer nån vänlig själ:”Finns det ingen här som är nykter nog att köra männschan till Eskilstuna, så vi slipper denna snörffliga klagan?”

 27. Kan inte gubben och gumman göra arbetsbyte? Eller kanske arbetsdelning? Om gubben tar upp kräftorna kan ju gumman vara med oss i värmen och ljuset och glamma och testa löjrom och mystiska drycker och slippa halka runt i dy och ävja. Kanske fastna med en stövel i en lömsk håla och bli av med den? Lätt gjort att bryta ett ben i den miljön. Underbensbrott är komplicerade och inget att leka med i rötmånadens slutskede. I värsta fall dyker Hornålen upp. Den är inte att leka med.

 28. Ökenråttan: Vi tar gärna emot tips — även om vi är sura på kräftorna!

  Affär – jadå! Här finns verkligen allt utom ett hav, något turningtorsoliknande, internationell flygplats och fotbollshuliganer. (Det senare mest beroende på att fotbollslagen är så kassa. Inget lag i Allsvenskan, inget i Supettan, men ett i div I, som egentligen om man tänker efter betyder div III. Vilket är samma division som jag spelar basket i när jag inte svär över knävlarna.)

  Ni som fortfarande är oroliga över mattillgången: var icke det. Allt ordnar sig. Om inte förr, så senare.

 29. Örjan

  Annika: Skulle du tappa bort SG kommande västerifrån är mina instruktioner.
  Välj första avfart som visar skyltar till Katrineholm (och Parken Zoo). Omvänt för Stockholmsbesökare. Vänta tills Katrineholmsskylten/avfarten väster Eskilstuna.
  Kör mot Katrineholm. Vill du handla? Här finns Tuna Park med Coop Forum och Systembolag. Sväng i så fall 270 grader vänster i första rondellen så hittar du kortaste vägen.
  Är du färdighandlad? Förtsätt söderut (mot Katrineholm). Passera liten rondell. Kör vidare någon km. I den rondellen tar du höger.(Skylt höger för Borsökna bör finnas) Och sedan direkt vänster efter 20 m.
  Du är nu 700m (?) från Lottens hus, men tag fram ev GPS för detaljinfo. Lite krångligt pga av att bil/cykeltrafik har separerats på gamla Gillbergavägen.

  Lotten: godkänner du vägbeskrivningen?

 30. Örjan

  Lotten! Eskilstuna-lag i allvenskan.
  Guif har varit framgångsrika i handboll.
  Speedwaylaget likaså (men här får LL99 komplettera med info, etersom jag uppfattat honom som intresserad av sporten).

 31. Tack, Örjan. På något vis kommer jag förstås att komma fram. GPS har jag ingen, men kartor i olika storlekar/olika grad av detaljering, och med pek på Lottens själva hus, tar man lätt fram på nätet (en länkade ju Lotten till i förra båset), och jag ska skriva ut och ha med mig några.

 32. Helt godkänt, Örjan! Alles klaaaaar! Man kör förbi Coop, Systemet, Apoteket och ett helt shoppingcentrum med ALLT man kan önska sig och då är man (om man åker bil) blott 90 sekunder från Gula Huset. (Det låter krångligare än det är hur man än beskriver vägen.)

  Så här man man också uttrycka det om man kommer från E20, vilket alls inte är tydligare än Örjans beskrivning:
  1.
  Sväng av från motorvägen när skylt mot Parken Zoo dyker upp, så hamnar man i hamburger-heaven: McD, Max och Burger King. (Där ska man förstås inte stanna.)
  2.
  Kör söderut (INTE mot Torshälla) rakt genom fyra rondeller och sväng höger i den femte.
  3.
  Sväng tvärt vänster så fort som möjligt.
  4.
  Sväng höger i nästa fyrvägskorsning och tvärt vänster i en snabbt uppdykande Y-korsning.
  5.
  Därefter är man på Gillbergavägen och blott ett par hundra meter från korsningen med 113A och det fulaste, gulaste huset.
  6.
  Annars kan man panikringa till 070-888 55 42 och få höra min väna röst.

 33. Jag har googleearthgått till Lotten från Europavägsavfarten. Jag tror jag hittar.
  Tror dessutom jag hittade krockkorsningen. Det var minsann ett knepigt ställe!

 34. Jag låtsas att det är en polarexpedition (polAr-) fast det egentligen bara är en polarexpedition (pOlar-). Så, det var dagens ranson av usla skämt.

  Jag tar bägge ordvägvisarna och lägger till kartutskrifterna, och oj vad jag ska hitta fram!

 35. och

  Niklas, jag kommer en liten sväng till Gotland men hinner inte ner till Alskog! Så synd – jag hade gärna träffat dig och Fia och sett på silversmide!

 36. Alltså, vi skriver boken ’Snörfliga klagan’ tillsammans på fredag! Var och en skriver en eller ett par meningar och skickar sedan boken vidare. Den kommer bli så jädrans bra!
  Jag vet för det var så jag och Anna-Karin fördrev kemi- och fysik-lektionerna på gymnasiet. Vi författade en Harlekinroman vid namn ’Hjärtats herre’ och en deckare ’Det fjortonde vadet’. Kvalitetslitteratur allt igenom.

 37. LupusLupus99

  Jodå Örjan, jag är en speedwaynörd av rang.
  Smederna började säsongen mycket bra men många skador
  medförde att de hade det väldigt tungt ett tag. men lyckades igår
  kväll säkra en slutspelsplats i matchen mot Hammarby uppe på
  Gubbis i Stockholm. Man lyckades uppnå en femteplats i tabellen
  och nu väntar Annikas lag, Indianerna, i kvartsfinal.

  De fick stryk ikväll visserligen mot just Indianerna
  men den matchen betydde inte så mycket då det troligen
  hade blivit Indianerna som motståndare i alla fall.

  På tisdag körs den första matchen som kommer att köras på
  Smedstadion och veckan efter är det returmatch i Kumla.

  Så Annika, tisdag den 27 Augusti så du ta med maken och åka
  till Sannahed, i Kumla och heja fram Smederna. 😉

  Sedan så får Lotten gå och ställa sig i skamvrån, när hon säger att
  vi inte har något bra fopollslag. Jag är visserligen totalt ointresserad av fotboll som sådan (tro’t eller ej), men jag gläds ändå med tjejerna i Eskilstuna United som faktiskt ligger 2a i nästa högsta serien i damfotbollen och har spelat riktigt bra hela säsongen.

  Håller de den placeringen säsongen ut så avancerar de till Damallsvenskan som är högsta serien i damfotbollens seriesystem.

  Annika här har du en vägbeskrivning.

 38. och

  Niklas: Ja, det är idag jag inte hinner träffa dig. 🙁 Sätter mig på planet 8:30. Hem 18:00. Är du i Visby e m, please report to bok&musikkaféet.

 39. Bess

  Ja, tänk om det hade varit möjligt att delta. Båsfest – och så en betongtrapp på det. Känns trist att missa, trots att man är lite blyg.

 40. Niklas, missar vi dej med EN dags marginal bara? Rackarns osis! Och det menar jag om dom andra som inte heller kommer, men av andra skäl. Jag tror att Lottens trädgård (och kök) gör sig bäst när det är fullpackat med folk!

 41. Egentligen två Pysse. Jag kommer till Sthlm på lördag kväll med en mycket fullpackad bil. Favorit i repris på söndag?

  och, jag har öppet idag så Visby är inte att tänka på. Gå in på GKF på Wallérs plats!

 42. Bra Pysse! Vi har ju snackat ostron tidigare. Lite osäker om det går att få tag i dem i augusti, som ju är en månad utan ”r”, men om det går att tala med någon av affärerna i stora rondellen 700 m från Gula Huset så kanske det kan ordna sig. Jag tar med öppnarhandske och kniv ifall det skulle lyckas.

  Och blodpudding. Det är ett alldeles för underskattat njutningsmedel. Relativt hög värme och minst fyra minuter på varje sida ska det vara. Och handplockade och hemkokta lingon. Samt 3% mjölk. Kall!

 43. LL99 — du har helt rätt om fopollstjejerna i stan — men nu var det i huligansammanhang som jag nämnde stans usla nivå. Den dag som tjejlagen måste ha polisbevakning och kravallstaket återkommer jag!

 44. Jag har pratat med Ica Maxi, Stenby. Dom har ostron. Så jag tar med mig två kassar. Om det är många som vill ha så måste ni höra av er snabbt som attan eftersom Anders på Ica måste beställa om några timmar.

 45. Nja, prova något enstaka kanske. Varifrån får man ostron så här års? Har för mig att man inte äter ostron sommartid för att de leker då och blir konstiga i konsistensen?

 46. Det har mera med temperaturen och hållbarheten att göra. Månader med ”r” är lite kallare månader medan maj-augusti är lite varmare. Eftersom ostron kan bli rent farliga om de inte får bo svalt så var det tidigare en regel att inte servera ostron under r-lösa månader. Men det har ändrats. Nu går det att få dem året om.

 47. Nej, men nej! Du har ju en krog fixad SG och Ninja-Malin har ju med något nytt spännande att prova! Greja inte och slå knut på dej i onödan nu!
  Vi grunnar fortfarande på vad vi ska bidra med, Ökenråttan hade ju en drös bra ideér! Saken är den att det nog blir PK som får fixa och han är ju mer för grytor och kött och sådant. Det är jag som bakar och brer mackor hemma hos oss.

 48. KROG!! Jaja, det kanske också blev bra, men jag menade korg. Sitter på jobbet med dom förbenade glasögonen som gör mig alldeles vinduggla.

 49. Krog med ost ändras till kasse med ost(ron). Detta är alls icke att slå någon knut. Men äre fest så äre!

  Öppet för annan att mitbringsla ost.

 50. (Det var lite roligt med LL99:s beskrivningssida att den så noga uppgav hur man tar sig ut ur Örebro till E20. I nästan alla städer jag har varit är det aldrig svårt att ta sig ut. Det brukar räcka med att åka åt något håll vilket som helst, förr eller senare kommer man till en skylt som visar riktning till Europaväg, riksväg eller åtminstone nästa ort.)

 51. Oj, nu tittade jag in igen och såg att jag i själva verket har skrivit totalt outtydbart om ostron. Jag har aldrig ätit ostron så jag vet inte alls om jag tycker om dem (de verkar lite halvläbbiga, tycker jag, men det är det intryck de ger av den taktila ätsidan) — jag smakar gärna ett om det finns, men beställ inga särskilt åt mig.

  Skulle jag väl ha sagt när jag nu nämnde kritterna.

 52. Örjan

  Uppskattar ostron. Flest konsumerades 14 Juli för ca 25 år sedan i Arcachon söder Bordeaux.

 53. Var sak har sin tid. Så här kan jag tänka mig att det kommer att bli:

  Förslag till program den sextonde augusti

  Drinkar med vimmel i trädgården eller annorstädes.
  Båsorkestern repeterar medan övriga fortsätter att testa drinkar.
  Båsorkestern framför valda slagdängor. Eventuell allsång.
  Olle och Lotten informerar om intressanta inredningsdetaljer i Gula Huset, följt av försök att sätta igång sirenen.
  Spisning, se meny nedan.
  Allmän förstämning, även känd som paltkoma eller grötschwim.
  Bläddring i böcker och tidningar. Samtal i upphöjda och intressanta ämen.
  Aktivitet i form av tävling med jetefina priser.
  Surisar med visst dryckjom.
  Båsorkestern igen. Nu börjar dom bli riktigt bra!
  Stämningen på topp! Grannarna börjar höra av sig.
  Olle går ut till busshållplatsen och försöker lugna grannarna med stillsamt gitarrspel.

  Fortsättning följer i nästa avsnitt…

  Meny
  Ansiktsskojare (Amuse-guele) tills vidare okänt ursprung, hoppas fortfarande på ÖR
  Akvatiska variationer NM och SG
  Ravioli med vermouth, smör och basilika och
  Pajer och grytor PK m fl
  Bröd, Ost och frukt Örjan et al
  Söta pajer à l’Anique

  Jag ser verkligen fram mot denna dunderfest! Alla måste komma.

 54. Orangeluvan

  Sist jag åt ostron var nyårsafton 2010/11. Tre av fyra ostronänätare blev magsjuka. Två, små icke-ostronätare förblev friska. Jag tyckte inte ostron var gott varken före eller efter 2011. Och då talar vi om en månad som lätt kvalificerar in sig under bokstaven R. Jag har hört att man kan köra in dem i ugnen, är det något?

 55. Skattjakten i den överfulla källaren, kan inte det vara tävlingen? Vem kontaktar närmsta scoutavdelning? De har säkert kartor också. Nödproviant medtages från resterna, om några finnes.
  Jetefint pris kan vara t ex ett piano.

  Om gästerna är för otyglade kan de lugnas och sövas med Båsmors sagor.
  Om sirenen, å andra sidan inte fungerar medför jag fars mässingshorn (rak modell) som användes för att påkalla slussvakters uppmärksamhet. Även använt som mistlur modell Ä.
  Provspelas vid NM, CN och ochs ankomst, varvid full uppmärksamhet från GH är säkrad.

  Vad övrigt är, är tystnad. Största möjliga.

  Båset har inte inkommit med älsklingsschlagers för större och flärrre utskrift.
  Kväsarvalsen undantagen.

  Förslag på förslag:
  -Det ringer, det ringer
  -Luffarevisa, alla tio verserna
  -Gamle Svarten
  -Barndomshemmet
  -Tess lördan
  -Stenka Rasin
  -Svarta Rudolf
  -Adress Rosenhill

  eller så.

 56. Örjan

  SG: Detaljkorrigering.
  DDM kan tydligen inte välkomna in person, pga engagemang i Stockholm. Han har dock lovat att återkomma hem i tid för ev vickning.
  Skulle inte förvåna mig om välkomsthälsningen i stället utförs av yngste familjemedlemmen.

 57. Nä, nattlinne blir det nog istället, Lotten.

  Och så kom jag på vad jag ska ta med mig!
  Fast det är sånt som ska stå i frysen i två timmar efter det har gjorts (och sen ska det inte transporteras utan kyla nio timmar).

  Har du två formar med löstagbar kant som jag kan få låna?
  För i så fall så snor jag ihop det när jag kommer så blir det klarfruset till desertdags.

 58. hyttfogden

  Ja Ninja-M

  En sliten grimma – så vi får gråta riktigt gôtt
  Där näckrosen blommar – se ovan
  Rote Rosen, rote Lippen, roter Wein – tysk dunderschlager
  Jag är en flicka som vandrar omkring i lumpor …eländes elände
  Under Paris broar – å det fransöska språket
  Ebba Brahes klagan Lejonbruden
  Eldarevalsen

  mfl mfl

 59. Ökenråttan

  Nä, vet ni, nu slutar jag att gå in här! Jag blir ju alldeles ifrån mej när jag ser hur planerna finslipas och vilket dunderkalas detta kommer att bli. Skrutt alltså!!!

 60. För att inte tala om hur svårt det är att få in bufféerna i frysen, Niklas.

  Fopoll?
  Då kan man få gå och handla ifred ikväll då?
  (Va ä dä fö nårra som spela?)

 61. Jag har några sådana formar som jag kan ta med. Måste dock få med dom hem – jag har en dålig ovana att förvara mina saker hemma hos andra.

 62. Dieva

  Jag har i ett tidigare lovat bidra med räkor och något till vilket jag noterar passar utmärkt som komplement till redan utlovade bidrag. Även något till kaffet/teet eller möjligen istället för av det svagare slaget.

 63. Dieva

  … bås …

  * lider av någon specialvariant av dyslexi där hela ord tappas bort, gör livet spännande *

 64. Örjan

  Med eller utan formar med löstagbar botten.
  Har Lotten tillgänglig fryskapacitet?
  Men egentligen, i stort samma beredning
  Parfait- in i fysen för att stelna
  Fromage/Bavaroise -använd gelatin och in i kylen för att dito stelna.

 65. Dieva

  Oj, kom just på att jag måste försöka lokalisera en bloggtofs också. Och fixa någon form av instrument. Kan inte ligga här och lata mig.

 66. AndersG

  Visst ja. Instrument var det.
  För övrigt blir det strömming med Västerbotten, prisbelönt ost från Flen och en kasse bärs från ICA.

 67. NM:s raka rör, CN:s blockflöjt, AG:s hemliga instrument och kanske ett dragspel? Det blir en intressant sättning.
  Kanske vi ska ta med en näverlur?

 68. Jag har en gammal mistlur med jähättetratt och bälg (två handtag, som en sån man blåser på brasa med fast större och med jähättetratt, som sagt, lite större än en trattgrammofontratt). Den lovar jag att inte ta med.

  Och jag har bara en form med löstagbar kant, vilken det kommer att vara paj i.

 69. Nu slutar jag också att läsa här. Dock ska jag festa här hemma i hålan. Tävlingar i skytte och kast med kasttöm (finns ett samiskt namn som jag inte kan stava men det heter inte lasso i alla fall) på lördagen och tre konserter varav minst en jojkkonsert på kvällen. Blir nog bra det med även om ostron lär lysa med sin frånvaro. Det blir nog kok med blodpalt misstänker jag.

 70. och

  Niklas: Men knöv också – när du lade in gallerilänken satt jag redan på planet, och gick sedan inte in på nätet förrän igår kväll! Så tyvärr missade jag det.

 71. Lotten och alla: (ja ja, nu läste jag här i alla fall…) Ni är alla avsides boende bloggkommentatorer hjärtligt välkomna till träff här i hålan, förslagsvis vid påsk när solen flödar över gnistrande snö eller i augusti när hjortronen är mogna och det finns turistklass i kasttävlingen. Visserligen är nog priset inte 5000 kr + en ren som i renskötarklassen (och damklassen förstås) men det brukar vara fina priser överlag.

  Så här ser inbjudan till kvällens begivenheter ut som någon poetisk person (kan vara sameföreningens ordförande) har skrivit :

  18.30-23.00
  Samisk matfest på Malå hotell.
  Kokad rentunga
  köttets sälta
  magen som sväller
  mera palt

  Har du någonsin läst en bättre dikt? Jag tror inte det. Vill du uppleva den i verkliga livet så går du till hotellet på fredag då det traditionella paltkoket äger rum. I anslutning till maten och under kvällen spelar och underhåller Mattias Svahn och Sofia Johansson. Puben är öppen.

 72. En ping från dagens Minnesvärt ledde mig hit och gjorde mig grön av avund i efterskott då jag insåg att jag missat sommarens kanske näst mest åtråvärda ståhej, efter vår takfest men lååångt före Nobelpriset, Polarpriset, Oscarsgalan och alla andra fester som går av stapeln i Stockholm i augusti.

 73. Ingela

  Oj, nu hamnade jag i det här gammelbåset, bara för att jag googlade på ”kasttöm”. Tänker nämligen sälja iväg barnens korta sjuohpan (har lärt mej stava nu) för dom är bara 11 meter långa (sjuophan, inte barnen) och det räcker inte för två unga kvinnor som är en och en halv decimeter längre än sin mor.

  Nästa helg är det dags igen för tävlingar och festligheter. Ser att Lotten har utlovat bloggträff här i hålan. Det är bara att höra av sig för planering av detaljerna.

  Jag kan dock inte erbjuda nåt husrum längre eftersom vi har flyttat från huset i sommar. Bor sedan två veckor i en trea på 79 kvadrat i stället för en villa på 160 + garage+ snickarbod + ett par uthus + vind. Hela sommaren har gått åt till att städa, sortera, och sälja/skänka/slänga. Det är fortfarande ganska kaotiskt i vårt nya hem, men kläderna är uppackade, och köket blev väl ganska klart i går. Så trevligt att hitta underbyxor och makaroner igen.

 74. Ingela

  Tja, jag hade väl båda delarna i det förra livet med, men nu är det mycket närmare till dem. Och allt annat också. Bor själv i vardagsrummet, eller det kombinerade vardags- arbets- och mammasovrummet. Men det är inte för evigt, det här. Vi har en lägga i Skellefteå också där 17-åringen går gymnasiet. Man får se vad det blir framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.