Hoppa till innehåll

Etikett: tischa

En liten påminnelse

Igår glömde jag bort namnet på den som är gift med henne, hon den där som är dotter till han som jag blandar ihop med John Savage (vars namn jag helt utan problem kom ihåg). Jag var tvungen att börja rabbla namnen på skådespelarna i Friends för att via Jennifer Aniston komma fram till namnet som jag glömde bort: Brad Pitt. (Gift med Angelina, som är dotter till Voight.) Puh.

Däremot kan jag helt utan problem rabbla andra saker som är nästan lika onödiga, men jag ska inte lista dem för de äro så många, så många. Men vi kan väl ta en bild på Brad Pitt här kanske?

Lockbete.
Lockbete.

Däremot tänkte jag påminna er alla lite om det ack så trevliga initiativet Minnesvärt (eftersom det är jag och min djefla man som är initiativtagare). De texter som ni hittills har glömt att läsa är:

Ola Hansson av Olle Bergman

Harry Martinson av Ida Bergman

Povel Ramel av Tomas Blom

Hans Arnold av Anna Toss

Torsten Ehrenmark av Ulla Åkerström

Daniel Fallström av Fredrik Tersmeden

Lasse O’Månsson av Ulf Bering

Elise Ottesen Jensen (”Ottar”) av Petra Jankov Picha

Zarah Leander av Kalle Lind (En man med ett skägg)

Red Top av Ronny Lingstam

Tycho och Sophie Brahe av Rosman Jahja

Kalle Sändare av Patrik Hadenius

Tage Danielsson av Ingela Söderström

Bang av Karin Westin Tikkanen

Nu är det på det här viset att en ännu inte officiell nyhet kommer att offentliggöras inom kort. Det ska nämligen på Minnesvärt-sajten den 1 september lottas ut coola, vinröda t-shirtar till 20 personer som har kommenterat. Känner ni vinsthetsen i nacken nu? En kommentar är en kommentar är en kommentar, om än i spruckna tankar och i dåtid … Så här ser tishan ut:

Minnesvärt-t-shirt, fast i fel färg.
Minnesvärt-t-shirt, fast i fel färg.
Share
129 kommentarer

Hemlisbloggartröjan genom åren

Jag tänkte mig en liten bloggutställning här – men materialet är defekt, ofullständigt och borde inte redovisas! Det saknas en bild! (Men den kommer, jag tror att jag har förlagt den i fel dator.)  – varsågoda!

2005
2005 – en bloggartikel om en bloggtröja
2006
2006 – en NE-artikel om hemlisbloggarn
2007
2007 – en summering med slamkrypare

Wanted! Dead or alive! 2008! Tröjbilden är borta! Jag har den förstås någonstans eftersom jag inte slänger ett endast dugg. Béatrice använde sina magiska fingrar och fann den! Heureka och tack! (Jag kunde också ha använt en bild på hakke i t-shirten, som han så snällt skickade till mig.) Här är det bortsprungna lilla lammet:

2008
2008 – Lotten get your gun
2009
2009 – lite mystisk latin
2010
2010 – ett skrik på hjälp

Share
34 kommentarer

Det eftertraktansvärda priset på bild

Hej alla som inte läser julkalenderinläggen – det här är vad man vinner … om man vinner.

Ni som har vunnit men inte har skickat adress och storlek: mejla! Ni som har vunnit och inte fått tishan fastän ni har mejlat allt ni kan och vet: förlåt. Något har blivit fel och det är bara att försöka igen.

Ni som tycker att gåtorna är larviga men ändå gillar att läsa: gå till facitsajten och njut.

Ni som vill lära er att busvissla och väntar på busvisslingsskolan: den kommer! Jag ska bara …

Ni andra: om ni ämnar ha is i magen, beakta då volymutvidgningen.

Share
20 kommentarer

Skicka in roliga språkfel – vinn en språkpoliströja

Tillägg den 3 september: Nu har det lilla restlagret av språkpoliströjor dessvärre tagit slut. Men vi återkommer med fler skojiga tävlingar längre fram.

Faktum 1: Vi, Olle & Lotten, uppdaterar våra föreläsningsbilder och tycker att vissa av de exempel vi använt oss av känns lite nattståndna.

– Borde man inte lägga till några nytagna foton på skojiga särskrivningar och upplyftande syftningsfel? 
Faktum 2: Bergmans Bokstäver har bytt typsnitt (från Stone Sans till Gill Sans). Det betyder att vår berömda språkpoliströja från och med nu har fått en ny design.
– Vad ska vi göra med vårt lilla restlager? 
– Nä, nu tror jag att det är dags för en tävling! 
Reglerna är enkla:
  1. Skicka in foton på uppenbara skrivfel. Det går också bra att skanna in t.ex. tidningsidor; huvudsaken är att det syns att det handlar om ett autentiskt exempel.
  2. Om vi tycker att exemplet i fråga är så kul, intressant eller avskräckande att vi beslutar oss för att tillverka en föreläsningsbild av fotot så vinner du en språkpoliströja.
  3. På föreläsningsbilden kommer vi att sätta ut namn och – om så önskas – webb- och mejladress till den som tagit fotot.
  4. Ett urval av de bilder som kommer in kommer att publiceras på denna blogg.

Nio stycken tröjor i storlek L och M ligger i pappas kappsäck och väntar på dig och dina medtävlare. Är du tidigt ute kan du få välja storlek – annars får du ta vad som finns.

Tävlingen pågår till dess att alla tröjor har funnit en ny ägare.
Nota bene! Vi kommer bara att använda oss av foton på språkfel som utförts av personer som har haft en vettig chans att lära sig svenska skrivregler. Den syrianske pizzabagaren eller den dyslektiske bilmekanikern –  som gör så gott de kan – kommer inte att hängas ut. 
Finstilt: Vi förbehåller oss rätten att fortsätta använda fotot under våra föreläsningar utan att upphovsmannen får ytterligare ersättning. När det gäller andra användningar av fotot sker särskild förhandling om villkoren.
Share
12 kommentarer

Tröjan (Julkalendern 2007)

Jomenvisst. Efter tio dagars kamp – som i en djungel utan machete – kom så äntligen tröjan fram. Idag får fem av vinnarna ett tjockt kuvert i brevlådan. Så fort de andra vinnarna hör av sig till mig med storleksrapport och adress får de också paket.

Vad händer sedan? Hamnar man på en reklamlista och drabbas av språkregelsutskick, pengakrav och inbjudningar till glöggparty i hemlisbloggarborgen?

Nope. Detta är ett pris och ingen skatt betalas av vinnarna.

(De som vill vara hemliga kan fortsätta att vara hemliga. Jag kan skicka tröjan till er mormor eller till t.ex. poste restante Kim Andersson.)

Share
22 kommentarer