Hoppa till innehåll

Koppartjuvar och Melodifestivalsgenrep 2012

Koppar! va? Koppar? KOPPARTJUVAR TILL BLÖTDJUR OCH FÖRGRYMMADE BANDITER!

(Ur DN nyss.)

Jag har blivit galen av ilska mot tjuvar och banditer så många gånger nu, att inte ens Kapten Haddocks svordomar räcker. Alla våra cyklar försvinner, två kameror har stulits, rånad på allt jag hade blev jag en gång – och nu sitter Nittonåringen (på väg hem från Lund för att fira 20-årsdagen) och mår illa på en buss i mörkaste Småland för att tjuvarna har vandaliserat spåren och stulit kopparn så att tågen inte kan rulla.

Katakres! Diplodocus! Band av glada borrar! Hycklare i tartarsås! FLÖJT PÅ ER!
Katakres! Diplodocus! Band av glada borrar! Hycklare i tartarsås! Ekvilibrist! FLÖJT PÅ ER!

Den där bildtexten har jag förresten bara hittat på. Om man tar det som står i pratbubblan (som om man ska vara noggrann är mer av en pratrektangel) och översätter med hjälp av Dr Google, blir det:

– Näbbdjur! Boit-sans-törstig! Bänk-bouzok! Kannibal! Monkey! Schizofren! Uh Loony!

Har vi några tjuvar i kommentatorsbåset? Som vill erkänna och bli förlåtna? Eller svurna lite åt? Mollusker och maneter på er!

Så, nu har jag avreagerat mig. För att slippa en naturlig övergång till nästa ämne, gör vi så här:

_*_*_*_*_*_*_*_*_*_ Reklampaus_*_*_*_*_*_*_*_*_

Köp konserverad gröt!

Alla har problem med håret! Överallt! Ta det från armhålan och sätt på huvudet!

Solnedgångar är bra för de kan illustrera allt.

_*_*_*_*_*_*_*_*_*_ Reklampausen är slut_*_*_*_*_*_*_*_*_

Men nu till gårdagens begivenhet – jag fick av Orangeluvan i julklapp en biljett till genrepet före Melodifestivalfinalen och kan meddela att Loreen vinner imorrn. Danny kommer tvåa och Lisa Miskovsky trea. (Och jag har alltid fel, ska kanske tilläggas.)

Några bilder, så att ni är beredda imorrn, kanske ni vill ha?

De tre programledarna har precis de klänningar och byxdressar som mina barbiedockor hade 1974.
De tre programledarna har precis de klänningar och byxdress som mina barbiedockor hade på sig 1974.
Loreens scen byggs upp på ett litet kick, lätt som en plätt inkentinken.
Loreens scen byggs upp på ett litet kick, lätt som en plätt inkentinken.
När programledarna inte är i sändning dansar de, sjunger med, skrattar med studiomännen och teknikerna och ser ut att ha så himla kul att jag var beredd att kasta mig ner och skrika JAG VILL VARA MED!
När programledarna inte är i sändning dansar de, sjunger, skrattar med studiomännen och teknikerna och ser ut att ha så himla kul att jag var beredd att kasta mig ner och skrika JAG VILL VARA MED! TA MIG! HÄR ÄR JAG!
Molly Sandéns ljus var häftigare från våra platser än i tv, där vi såg allt i profil.
Molly Sandéns ljus var häftigare från våra platser än i tv, för vi såg allt i profil.
Slutnumret är förra årets vinnare, ganska mesigt sjungen av Elena Paparizou – omgiven av urläckra dansare. Särskilt den inringade huvudbonaden ska ni kolla in.
Slutnumret är förra årets vinnarlåt, ganska mesigt sjungen av Elena Paparizou – omgiven av urläckra dansare. Särskilt den inringade huvudbonaden som är som en fjäderfontän, ska ni kolla in.

Hett tips: mellan låt 7 och 8, eller om det var tidigare … eller senare … får ni se Sarah Dawn Finer i en inspelad sketch som är rolig. Inte lika hett tips: efter alla tio låtarna får ni se en av Helena Bergströms rollfigurer i en inte alls rolig monolog nere på scenen.

Javisstja — ni vill väl se hur jag hade klätt mig också? Tadaaaa:

Fluff, tyll, glitterprickar och på det hela taget en ganska obekväm utstyrsel.
Fluff, tyll, glitterprickar och på det hela taget en ganska obekväm utstyrsel.

Share
Publicerat iBloggen

33 kommentarer

 1. Men damn it! Jag har ju stulit!

  1) År 1993 hade jag ett paket välling på liggvagnens flak undertill — och glömde att betala för det.
  2) En gång tog jag lösviktste och glömde väga och fixa scanningslapp att sätta på. Jag la bara ner påsen bland de andra varorna som om det inte fanns en morgondag! Jag upptäckte inte förrän jag kom hem vad jag hade gjort, när påsen som var full med te gick sönder och allt te lade sig i drivor vid mina fötter.

  Ack.

 2. PK

  Jag har köpt ett tolvpack med folköl till en fest, lagt det undertill på vagnen, betalat för det och glömt att packa in det i bilen. Det låg kvar undertill på vagnen när jag åkte hem. Fast det var ju inte stöld, bara irriterande. Det var väl någon annan som stöldade det skulle jag tro.

 3. Tack Ökenråttan — jag var ju liksom utklädd, om man säger. Sjuttonåringen här hemma ba:

  – MEN MAMMA!

  PK: Folköl och fest i samma mening? Contradiction in terms.

 4. Örjan

  Lotten går frivilligt på evenemang för att lyssna på Björn Ranelid!
  Det hade hon inte räknat med i julas.

 5. PK

  Lotten tänker tydligen ”fylleslag” när hon läser ordet fest. Men i det här fallet ska det tolkas som ”dropinkalasmedendelgästeromkörbil”. Har hon aldrig haft ett sånt?

 6. s skare va i recension. Stavar värre än jag stjäl. PK glömde skriva om när vi scannade in glas som vi ångrade och ställde tillbaka på hyllan – utan att ta bort ur scannern.

 7. Själv är jag en genomhederlig person. Men jag är ju gift med Hyttis… där är det lite värre ställt. När vi var på Lidl och köpte Nürnberger Bratwürstchen, vatten och stor lök så hittade jag i diverseavdelningen en bok om romarna och hur deras samhälle och militärmakt var organiserad. Sådant som Hyttis är lidelsefullt intresserad av. Jag la den i vagnen och den halkade ner bakom två sexpack med vatten. Syntes inte.
  I kassan (man lyfter inte upp två gånger nio liter vatten på bandet) blev boken bortglömd.

  Nästa gång vi var på Lidl fick jag för mig att vi skulle göra rätt för oss och började prata om den där boken. Grabben i kassan missförstod och trodde att vi inte fått boken med oss. ”Ja, det var nån som glömde en bok i förra veckan..” började han. Han ropade på en kollega och det startade en överläggning om var boken nu kunde vara. Kön började morra och eftersom jag är en sån hyvens och rättskaffens person och inte ville att Hyttis skulle göra sig skyldig till dubbelstöld så avbröt jag det hela. Alla såg mycket förvånade ut. Kön hade slutat morra och stod med hängande hakor.

  Förra gången Hyttis stal en bok var på IKEA i Köping (då förstår ni hur länge sedan det var). IKEA ”klädde” bokhyllorna med diverse böcker som annars skulle ha gått till makulatur. Jag hade hittat en bok av Kettil Bruun (Alkoholen i Norden) och eftersom den intresserade mig tog jag den ur hyllan, bläddrade i den och lät den tankspritt falla ner i Hyttis väska.

  Två böcker har hon stulit. Illavarslande.

  Men inga cyklar och inga kyrktak eller elledningar.

 8. Biskopen (eller biskopan som min man säger) lät lite orolig över vår nyutbyggnad av kyrkan. Det är en del glänsande metall på utsidan av den av sådan art som brukar attrahera såna som inte vet vad som är deras utan tror att det är allt möjligt.

  Vi får väl hoppas vi får ha stuprännorna kvar.
  Vart far de med allt koppar förresten? De gamla skrinen och statyerna for ju till Teneriffa, men det tog det ju slut med.

  @Örjan: där har du nog väldans rätt.
  Lotten, gjorde det mycket ont? Du var väldigt fint klädd i alla fall. Tycker gott du kunnat Pippi-på-cirkus:at ner på scenen.

 9. Aj, Lotten. Fast snyggt och jag hoppas du kunde sitta någon liten stund i alla fall! Armbandet (?) matchar skorna på ett väldigt piffigt och genomtänkt sätt.

 10. Ökenråttan

  17-åriga döttrar säjer alltid ”Men Mamma”. Alternativt ”Ska du KÖPA den där?”

 11. Min snart 17-åring tycker att gemensamma klädinköp är ok. Vi delar skjortor, skor och smycken. Ganska praktiskt. Tjejerna sinsemellan lånar friskt. Jag är nog snålast med min garderob, vill ju inte att tjejerna ska se ut som 40+.
  NU ska fjäderfontänhuvudbonaden kollas in!

 12. Paparizous version var så himla ”på slaget” så den blev trist. Jag som trodde att all sån där ny dunkadunkamusik var trist och statisk insåg att Saade sjöng den musikaliskt.

  Och nu har jag fått ”up-up-up” på hjärnan. Tack för den, Loreen.

 13. • boit-sans-soif: ”en som dricker utan törst”, dvs. en alkis … tror jag.
  • bachi-bouzouk: medlem av en typ av osmanska legotrupper – ett slags milis som var illa beväpnade, disciplinerade, tränade och – därav namnet – uniformerade (det turkiska ordet betyder ungefär ”ett mischmasch av huvuden”)
  • cercopitèque: markatta
  • Jocrisse: en stående karaktär i fransk komedi; hans egenskap är den tröge dumskallens (om min skolfranska leder mig rätt här)

 14. Örjan

  Mer ur kaptenens mun ”Näbbdjur”
  Ornithorynque – skojigt ord. Ornito bör hänvisa till fågel. Rynque tror jag (efter googling) betyder näbb.
  Fågelnäbb alltså.

 15. För mig har Troglodyt alltid varit nån som bor i grottor. Väster om Paris i Vexinregionen finns det mängder med skyltar som det står Troglodytes på. Och där uppe efter dalgångens väggar finns det grottor som jag trodde att de däringa grottmänniskorna hade bott i.
  Men nu vet jag bättre. Skyltarna är till för såna där parkeringsbusar så att vi andra får ha våra parkeringsplatser för oss själva. Bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.