Hoppa till innehåll

Sista chansen och skrikande programledare samt Adam

Jaja, det heter ”Andra chansen”. Men jag måste säga att detta envisa programledarskrikande inte imponerar ett dugg. Inte heller Marie Serneholts glitterpantalonger.

Men – hux flux kom jag på – ska jag försöka realtidsblogga ändå. Trots att jag verkligen inte alls gillar tennisupplägget med dueller utan seedning. Trots att jag är stuck in a timewarp runt 1977. Trots att vardagsrummet är fullt av spelande musiker och elgitarrer och annat som skapar riktig musik i detta nu. Trots att jag är anti-anti! Jag vill nästan ta till klyschan ”man kan inte tävla i musik”.

Men. Ok, here we go.

(Att jag som har följt Melodifestivalen med lupp sedan 1973 erkänner att jag inte gillar den här tillställningen är stort. Eller … det är det inte alls, kom jag nyss på.) Oh dear, nu kom Adam Alsing och berättar att han ska sitta med under hela sändningen och ha ”egna synpunkter”. Vilka jättestora glajjor han har.

De som har fått röda bokstäver här, går vidare till nästa duell.

—-

Jenny Silver i vita nylonstrumpor. De hade jag senast 1971 när min pappa disputerade promoverades och jag var kransflicka. Hon sjunger ”Something in Your Eyes” som ju är tio ABBA-låtar nedslängda i en skål och sedan mixade till … ok, en annan ABBA-låt. Jag försöker verkligen att gilla de dansande pojkarna i sladdriga linnen och små fingerlösa handskar. But no. Men jag känner en kille som heter Diamant i efternamn. På riktigt! (Men varför sjöng hon 1999 års vinnare ”Take Me to Your Heaven” med ny text nyss?)

Love Generation dansar som Ika i rutan när hon är ”skelättet Åke” och sjunger ”Dance Alone”. Hur trovärdigt är det när de dansar jättetillsammans? Men de framtrollade midjorna är läckra. Hur kan folk (=Christer Björkman) på allvar tycka att det är det här som ska representera Sverige? (Vänta, nu börjar jag förstå att de alla ska sjunga en låt med ny text före sitt bidrag. Love Generation hade valt ”En dag” från 1989.)

Och nu måste alla kasta sig på telefonerna och rösta. ”Det här är som en sprinttävling i skidåkning” säger skrikande Marie medan skrikande Rickard skojar till det rejält med att säga att man ju inte ”kan skylla på vallateamet”. Åh, nu kommer Adam Alsing och ska säga precis vad han tycker och ha sina egna åsikter:

1. Jenny Silver påminner om ABBA.
2. Hon är snygg.
3. Mattan som Love Generation står på är densamma som Malena Ernman stod på för två år sedan.

Jahaaaaaaaaaaaaaaaaa!

(Jag ber verkligen om ursäkt för mitt raljerande. Jag vill älska Melodifestivalen som jag har älskat den i alla tider. Men det går ju inte!)

Men nu blev det ballt! Loreen sjunger om sig själv till melodin Joleen! Men det har ju inte varit med i någon Melodifestival? De andra två duellanterna försjöng också – men bara gamla mello-låtar. Det här var ju jättebra! Fast sedan kommer hennes bidrag: My Heart is Refusing Me. Och tänka sig – fastän hon är klädd i en garnhärva och dansarna har sladdriga silkepolotröjor i 70-talsbeige och rör sig som Tarzan – så är jag väldigt vänligt inställd. Bara pga. Joline?

Sara Varga sjunger förlåten till Orups ”Jag blir hellre jagad av vargar” från 1988! Jamen äntligen! Finess! Eller … bara helt naturligt? Aha, det är ju hon som låter lite som Lisa Ekdahl. ”Spring för livet” i Marilyn Monroe-klänning. Hm. En perfekt P4-låt.

Åh, nu kommer Adam Alsing igen och ska säga precis vad han tycker och ha sina egna åsikter:

1. Det är två bra låtar
2. Måns Zelmerlöv coachar Loreen.

Eh.

The Moniker sjunger ”Hej hej Monica” som förlåt, vilket i alla fall får mig att le. Oh, jag gillar hans låt: ”Oh My God!”. Men visst är det ”I See a Star” från 1974? Är jag så gammal att jag numera bara gillar det som låter som det gjorde i min egen barndom?

Linda Pritchard sjunger ”Son of a Preacher Man” som förlåt. (Är inte ”förlåt” ett extremt passande nyord i sammanhanget?) Kolla nu när hon snart går mer på knä! Snart går hon ner på knä när hon sjunger ”Alive”! I jätteslitsad klänning! Troschock! Snart! Vilken pipa hon har, säger de bredvid mig. De struntar i att hon faktiskt snart ska g… nej! Hon gick inte ner på knä lika coolt som förra gången! Men ok, hon sjunger jättebra. Fast i en rockig låt hade hon varit perfekt.

Nu kommer Adam Alsing igen och ska säga precis vad han tycker och ha sina egna åsikter!

1. Det var en Beatlesinspirerad låt och en powerballad och båda var bra låtar.
2. Lindas klänning kostar 80 000–100 000 kr och är skapad av Lars Wallin. Som vill ha tillbaka den.

Det var ju … originellt.

Shirley’s Angels sjunger förlåten till ”Se på mig” – Jan Johansens vinnarlåt (1995) som jag gillar. Men äsch, nu kommer deras bidrag ”I Thought it Was Forever”. Änglarna är svartklädda i tights och har snyggt hår och urläckra urringningar. Sjunga kan de också. Men hjäääääääälp så trist låten är! Oj, nu kommer pojkarna som dansar! I kapuschonger! Hur kan deras kapuschonger sitta kvar i den där motvinden?

Pernilla Andersson försjunger till mesproppslåten ”Eloise” (1993) och är bra mycket coolare i sin egen ”Desperados” som är på svenska trots titeln. Jag intervjuade henne i radion en gång i tiden och hon var alldeles förtjusande. (Alla intervjuobjekt är inte det, faktiskt.) Men hon hade mössa på sig som hon på inga villkor ville ta av sig fastän det var 30 grader varmt i studion och hår sällan syns i radio.

Nu kommer Adam Alsing igen – han som ska säga precis vad han tycker och ha sina egna åsikter!

1. Båda artisterna får lika mycket kärlek på webben.
2. Guinness Book of Records har utnämnt Shirley’s Angels till vinnare i kategorin ”mest löshör i ett shownummer”.
3. När Pernilla Andersson säger att hon slappnar av genom att pimpla, så handlar det om fiske och inget annat.

Han är verkligen frispråkig, Adam.

Skönt, Shirley kontrar: ”Vi har lite mer hår än Adam Alsing, därför är han sur”.

Love Generation i ny duell. Jag tror att deras lattjokläder hade sett ännu bättre ut mot svart bakgrund. Nej, de kommer inte att gå vidare. (Tror jag, som alltid har fel.)

Sara Varga duellerar. Och nej, den går heller inte vidare.

Jaså en av dem måste vinna? Asch. Ok, vi får se. Jahaja, Varga!

Nämen här kommer Adam Alsing igen – han som ska säga precis vad han tycker och ha sina egna åsikter!

1. Båda låtarna var lika bra som förra gången.
2. Det finns tydligen tittare som vill se Richard dansa. Men det vill inte Adam, för han har sett honom dansa.

Hurra så fyndigt. Vad vore Melodifestivalen utan Adam?

The Moniker duellerar nu mot Pernilla Andersson, och eftersom den förre är så mycket bättre kommer den senare att gå vidare. Nähej, nu hade jag fel igen!

Ok, nu kom det roligaste på hela kvällen: Rickard springer ut till vänster för att hinna till Vasaloppet imorrn – med Kjell Lönnå i hasorna, bärande på Richards skidor!

Adam Alsing får sista ordet – han som ska säga precis vad han tycker och ha sina egna åsikter!

1. Richard och Marie som kan jämföras med Fyrtornet och Släpvagnen eller Skönheten och Odjuret har gjort ett väldigt bra jobb ikväll igen.
2. De får båda två betyget MVG. MVG alltså, till båda två.
3. Nästa vecka är det final.

؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Hoppas att han fick rejält betalt, Adam Alsing, han var verkligen ovärderlig!

؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

Share
Publicerat iBloggen

32 kommentarer

 1. Tjenare Lotten… jag tänkte att jag helt enkelt snor din inledning, men byter ut andra chansen mot ordet ”sport”, då funkar det ju lika bra… eller hur?

  ”Jaja, det heter ”(nån jävla) sport”. Men jag måste säga att detta envisa programledarskrikande inte imponerar ett dugg. Inte heller glitterpantalonger (läs; olika sportkläder).

  Men – hux flux kom jag på – ska jag försöka realtidsblogga ändå. Trots att jag verkligen inte alls gillar tennisupplägget med dueller utan seedning. Jag vill nästan ta till klyschan ”man kan inte tävla i sport” (för det spelar ju ingen roll vem som vinner, det viktiga är ju att alla får vara med och spela).

  Sug på den du och hat så bra vetja! Vi hörs!
  …sa Zoni!

 2. Men att du KOMMENTERAR, Zoni! Du hatar mig veterligen både sport och Melodifestivalen. Dessutom är du först och hittills ensam. Mycket imponerande!

 3. Jag vet. Jag borde få guldmedalj… eh, jag menar, alla som var med och skrev borde få nåt för att dom var med… eller nåt.

 4. Örjan

  Disputerade? Men vad gör en kransflicka i detta sammanhang?

  Tak för rapporter. Tittar ej på programmet.

 5. Jag vet inte om jag blandade ihop numren, men jag valde konstant fel låt, i varje duell. Kan man få något inte-alls-samma-smak-som-svenska-folket-pris för det?

  I looooooove Downton Abbey, förresten!

 6. Lilla E

  Undertecknad tycker det är bra att Lotten realtidsbloggar så jag slipper se spektaklet men ändå får lite hum om vad ”alla” pratar om.
  Downton Abbey är fantastiskt och inga glittertajts så långt ögat når!

 7. Alltså, jag trillade på DA i avsnitt två och det gick fint. Kolla in sammanfattningen och haka på, det är så varsamt kaotiskt på något vis. Jag gillar verkligen när tv har manus och törs vara genomtänkt … där det finns författare och inte bara vassa redigerare om ni hajar.

  Sedan är det snart dags för det årliga spektaklet – schlagerfesten hos kompisarna L&G. Nästa helg ska jag toppa fjolårets Malena Ernmann-appearance, men HUR?! Kan säga att alla hade som minst peruk (Rybak) eller påklistrade polisonger (Judy, min vän) så ribban höjs hela tiden. Jag behöver hjälp! Vad ska jag satsa på?

 8. Jag missar ju tyvärr finalen nästa vecka eftersom jag måste till Milano och massera Zlatans rygg. Då får någon av er rapportera till mig!

 9. Ahahahahaaaa! Jag har det! Kombinera en liten svart klänning med en spets-tisha, jättelockigt hår, röda skor och en röd ukulele – allt finns hemma. Förutom tandfärgen som ger mig en charmig glugg mellan tänderna. Hm, hur åstadkommer man den där frissan? Och hur ska jag få med Dregen, tro?

 10. A-K

  Det bästa med hela skiten är ju definitivt ditt realtidsbloggande. Vet inte varför jag tittar… men min favorit The Moniker gick ju åtminstone vidare.

 11. Jag tror jag måste skaffa mig ett liv. Eller en sambo, en hobby eller ett gäng husdjur eller nåt. Fast frågan är om jag skulle kunna byta ut detta; att lördag kväll kl 23.30 locka korkskruvar och måla en tandglugg med svart kajal. Därefter gapskratta för mig själv i badrummet.

 12. Åh, ha så trevligt och rapportera sedan om du blev lika förtjust som jag! Jag ska borsta bort kajalen med tandkräm och ta till bädden.

 13. Jag vill ha tillbaka orkestern. Det var så ”roligt” att se Anders Berglund dirigera pop.
  Dessutom var det ett återkommande scoop i kvällstidningarnas rapportering från den internationella finalen: ”Sveriges bidrag är orkesterns favorit.” Detta fastställdes troligen genom att hugga tag i en trombonist på väg ut för att röka/dricka mellan repen. Denne fick sedan frågan: ”Do jo lajk dö svidisch sång?” Trombonisten, sugen på öl/vin/cigg, muttrade ett pliktskyldigt ”jäss” och artikeln var i hamn.

 14. Nu är det Vasalopsstart och vi får, precis som vanligt, höra om hur det går till att frakta alla väskor till Mora. Melodifestivalen och speciellt andra chansen är inget för mig, men vasaloppstarten ser jag varje år!

 15. STAVCHOCKQ
  Anders Aukland bröt en stav!

  (Jag har precis vaknat och därmed missat Vasaloppsstarten. Men nu kom Richard Olsson i bild — se så fint jag ser till att jag inte är helt off topic.)

 16. Jaså, nu förstår jag, Örjan — det är slarv av mig. Vi säger alltid ”när pappa disputerade” och jag översatte inte familjespråket till det mer korrekta: promotionen! Ändrar!

 17. Örjan, det var ju en hel avhandling om hur man undviker att disputera! Inte visste jag att det var så svårt, men så provade jag inte att inte disputera heller.
  Promoveringen var en höjdare (för mej), men barnen tyckte det var jättesegt och undrade varför promotorn hela tiden sa ”balle” när doktorerna (promovendi) fick sitt diplom.
  Någon som vet vad som sägs under promoveringsakten?

 18. Agneta

  Betraktade [url=http://picasaweb.google.com/lh/photo/1C51jmOHCGoLVygbutCx1w]en relativt nytagen bild av kransflickor i Lund[/url] och den får mig att undra lite:

  1. Är det fritt val att välja antal girlanger/våder i en kransflickas klänning?
  2. Bör man helst ha vita skor och knästrumpor? Muttrar någon om avvikande svarta skor och långstrumpor används?
  3. Är det varje kransflickas anhöriga som står för dräkten? Kanske är det så att nummer två på bilden har ärvt sin dress av sin mamma eller annan närstående. Den ser något gulnad ut.

  Lotten, har du en aning? Kanske förvarar du din kransflickeutstyrsel i källaren?

 19. Christine i Frankrike

  Men vad otroligt kràngligt allt detta làter. Har bara sett melodifestivalgrejen en gàng när jag var pà besök i Sverige i februari.
  Här i Frankrike har nàgon högt eller làgt, uppsatt eller nedsatt, person bestämt vem som skall representera landet i àr. Vi har fàtt se en snutt av killen i fràga en gàng pà tv och that’s it. Ingen demokrati här men väldigt skönt i alla fall att slippa behöva engagera sig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.