Hoppa till innehåll

Dag: 5 mars 2011

Sista chansen och skrikande programledare samt Adam

Jaja, det heter ”Andra chansen”. Men jag måste säga att detta envisa programledarskrikande inte imponerar ett dugg. Inte heller Marie Serneholts glitterpantalonger.

Men – hux flux kom jag på – ska jag försöka realtidsblogga ändå. Trots att jag verkligen inte alls gillar tennisupplägget med dueller utan seedning. Trots att jag är stuck in a timewarp runt 1977. Trots att vardagsrummet är fullt av spelande musiker och elgitarrer och annat som skapar riktig musik i detta nu. Trots att jag är anti-anti! Jag vill nästan ta till klyschan ”man kan inte tävla i musik”.

Men. Ok, here we go.

(Att jag som har följt Melodifestivalen med lupp sedan 1973 erkänner att jag inte gillar den här tillställningen är stort. Eller … det är det inte alls, kom jag nyss på.) Oh dear, nu kom Adam Alsing och berättar att han ska sitta med under hela sändningen och ha ”egna synpunkter”. Vilka jättestora glajjor han har.

De som har fått röda bokstäver här, går vidare till nästa duell.

—-

Jenny Silver i vita nylonstrumpor. De hade jag senast 1971 när min pappa disputerade promoverades och jag var kransflicka. Hon sjunger ”Something in Your Eyes” som ju är tio ABBA-låtar nedslängda i en skål och sedan mixade till … ok, en annan ABBA-låt. Jag försöker verkligen att gilla de dansande pojkarna i sladdriga linnen och små fingerlösa handskar. But no. Men jag känner en kille som heter Diamant i efternamn. På riktigt! (Men varför sjöng hon 1999 års vinnare ”Take Me to Your Heaven” med ny text nyss?)

Love Generation dansar som Ika i rutan när hon är ”skelättet Åke” och sjunger ”Dance Alone”. Hur trovärdigt är det när de dansar jättetillsammans? Men de framtrollade midjorna är läckra. Hur kan folk (=Christer Björkman) på allvar tycka att det är det här som ska representera Sverige? (Vänta, nu börjar jag förstå att de alla ska sjunga en låt med ny text före sitt bidrag. Love Generation hade valt ”En dag” från 1989.)

Och nu måste alla kasta sig på telefonerna och rösta. ”Det här är som en sprinttävling i skidåkning” säger skrikande Marie medan skrikande Rickard skojar till det rejält med att säga att man ju inte ”kan skylla på vallateamet”. Åh, nu kommer Adam Alsing och ska säga precis vad han tycker och ha sina egna åsikter:

1. Jenny Silver påminner om ABBA.
2. Hon är snygg.
3. Mattan som Love Generation står på är densamma som Malena Ernman stod på för två år sedan.

Jahaaaaaaaaaaaaaaaaa!

(Jag ber verkligen om ursäkt för mitt raljerande. Jag vill älska Melodifestivalen som jag har älskat den i alla tider. Men det går ju inte!)

Men nu blev det ballt! Loreen sjunger om sig själv till melodin Joleen! Men det har ju inte varit med i någon Melodifestival? De andra två duellanterna försjöng också – men bara gamla mello-låtar. Det här var ju jättebra! Fast sedan kommer hennes bidrag: My Heart is Refusing Me. Och tänka sig – fastän hon är klädd i en garnhärva och dansarna har sladdriga silkepolotröjor i 70-talsbeige och rör sig som Tarzan – så är jag väldigt vänligt inställd. Bara pga. Joline?

Sara Varga sjunger förlåten till Orups ”Jag blir hellre jagad av vargar” från 1988! Jamen äntligen! Finess! Eller … bara helt naturligt? Aha, det är ju hon som låter lite som Lisa Ekdahl. ”Spring för livet” i Marilyn Monroe-klänning. Hm. En perfekt P4-låt.

Åh, nu kommer Adam Alsing igen och ska säga precis vad han tycker och ha sina egna åsikter:

1. Det är två bra låtar
2. Måns Zelmerlöv coachar Loreen.

Eh.

The Moniker sjunger ”Hej hej Monica” som förlåt, vilket i alla fall får mig att le. Oh, jag gillar hans låt: ”Oh My God!”. Men visst är det ”I See a Star” från 1974? Är jag så gammal att jag numera bara gillar det som låter som det gjorde i min egen barndom?

Linda Pritchard sjunger ”Son of a Preacher Man” som förlåt. (Är inte ”förlåt” ett extremt passande nyord i sammanhanget?) Kolla nu när hon snart går mer på knä! Snart går hon ner på knä när hon sjunger ”Alive”! I jätteslitsad klänning! Troschock! Snart! Vilken pipa hon har, säger de bredvid mig. De struntar i att hon faktiskt snart ska g… nej! Hon gick inte ner på knä lika coolt som förra gången! Men ok, hon sjunger jättebra. Fast i en rockig låt hade hon varit perfekt.

Nu kommer Adam Alsing igen och ska säga precis vad han tycker och ha sina egna åsikter!

1. Det var en Beatlesinspirerad låt och en powerballad och båda var bra låtar.
2. Lindas klänning kostar 80 000–100 000 kr och är skapad av Lars Wallin. Som vill ha tillbaka den.

Det var ju … originellt.

Shirley’s Angels sjunger förlåten till ”Se på mig” – Jan Johansens vinnarlåt (1995) som jag gillar. Men äsch, nu kommer deras bidrag ”I Thought it Was Forever”. Änglarna är svartklädda i tights och har snyggt hår och urläckra urringningar. Sjunga kan de också. Men hjäääääääälp så trist låten är! Oj, nu kommer pojkarna som dansar! I kapuschonger! Hur kan deras kapuschonger sitta kvar i den där motvinden?

Pernilla Andersson försjunger till mesproppslåten ”Eloise” (1993) och är bra mycket coolare i sin egen ”Desperados” som är på svenska trots titeln. Jag intervjuade henne i radion en gång i tiden och hon var alldeles förtjusande. (Alla intervjuobjekt är inte det, faktiskt.) Men hon hade mössa på sig som hon på inga villkor ville ta av sig fastän det var 30 grader varmt i studion och hår sällan syns i radio.

Nu kommer Adam Alsing igen – han som ska säga precis vad han tycker och ha sina egna åsikter!

1. Båda artisterna får lika mycket kärlek på webben.
2. Guinness Book of Records har utnämnt Shirley’s Angels till vinnare i kategorin ”mest löshör i ett shownummer”.
3. När Pernilla Andersson säger att hon slappnar av genom att pimpla, så handlar det om fiske och inget annat.

Han är verkligen frispråkig, Adam.

Skönt, Shirley kontrar: ”Vi har lite mer hår än Adam Alsing, därför är han sur”.

Love Generation i ny duell. Jag tror att deras lattjokläder hade sett ännu bättre ut mot svart bakgrund. Nej, de kommer inte att gå vidare. (Tror jag, som alltid har fel.)

Sara Varga duellerar. Och nej, den går heller inte vidare.

Jaså en av dem måste vinna? Asch. Ok, vi får se. Jahaja, Varga!

Nämen här kommer Adam Alsing igen – han som ska säga precis vad han tycker och ha sina egna åsikter!

1. Båda låtarna var lika bra som förra gången.
2. Det finns tydligen tittare som vill se Richard dansa. Men det vill inte Adam, för han har sett honom dansa.

Hurra så fyndigt. Vad vore Melodifestivalen utan Adam?

The Moniker duellerar nu mot Pernilla Andersson, och eftersom den förre är så mycket bättre kommer den senare att gå vidare. Nähej, nu hade jag fel igen!

Ok, nu kom det roligaste på hela kvällen: Rickard springer ut till vänster för att hinna till Vasaloppet imorrn – med Kjell Lönnå i hasorna, bärande på Richards skidor!

Adam Alsing får sista ordet – han som ska säga precis vad han tycker och ha sina egna åsikter!

1. Richard och Marie som kan jämföras med Fyrtornet och Släpvagnen eller Skönheten och Odjuret har gjort ett väldigt bra jobb ikväll igen.
2. De får båda två betyget MVG. MVG alltså, till båda två.
3. Nästa vecka är det final.

؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Hoppas att han fick rejält betalt, Adam Alsing, han var verkligen ovärderlig!

؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

Share
32 kommentarer