Hoppa till innehåll

En bilresa senare: framme i Lund

Ännu en gång har jag fallit på eget grepp och tagit mig till en plats som jag inte har kollat upp i förväg och därför fått vända tillbaka utan andra intryck än låsta dörrars brutala skönhet. (Ekenäs slott.) Man skulle kunna säga att ”stängt idag” is my middle name.

Om gårdagen hade varit en film, hade just denna del av synopsiset gått så här:

Väl framme vid den stora slottsporten, visade det sig att hon inte hade rätt nyckel.
Väl framme vid den stora slottsporten, visade det sig att hon inte hade rätt nyckel.
Jagad av hundratals arga bybor, såg hon slutligen sitt öde.
Jagad av hundratals arga bybor, såg hon slutligen sitt öde.
Dock kunde hon med hjälp av de antika, välbevarade flaskorna med originalinnehåll muta Marlon Brando, som borgmästaren kallades.
Dock kunde hon med hjälp av de antika, välbevarade flaskorna med originalinnehåll muta Marlon Brando, som borgmästaren kallades.
När hon äntligen fann sitt nattkvarter, hade någon nästan placerat ett hästhuvud i sängen.
När hon äntligen fann sitt nattkvarter, hade någon nästan placerat ett hästhuvud i sängen.

Nu ska jag på lånad springare ta mig till Humorfestivalens huvudkontor. Sedan ska jag blogga om hur roliga alla humoristerna är och se till att ni som inte kan vara på plats blir gröna av avund roade ändå. Så … vem är den roligaste ståupparen i Sverige? Hm.

Share
Publicerat iBloggen

16 kommentarer

 1. Nåmen du får läsa mina rapporter istället, Fru Decibel! (Det är inte så lätt att veta, det är ju första året och i Lund och och och … Men nästa år! Då vet alla!)

 2. Babben, Sissela Kyle, Anna Blomberg och Johan Glans är komiker vars skämt ofta är ovanför bältet och det är värt beröm. Jonas Gardell kan vara lysande medan Petra Mede är bla-ha, bla-ha. Det var personligt tyckande, men det har man ju rätt till.

 3. Ökenråttan

  Alltid stängt-syndromet tycker jag slår orättvist här. Lotten visade en sån fantastisk målad kyrka där hon och assorted children aa-ade och oo-ade omkring – hette den Habo kyrka? Stor sak; i Lottens efterföljd uppsökte vi bemälda kyrka och lo and behold: fem öven sex en regnig söndagskväll var den ÖPPEN. Och andaberövande. Och rolig. Åk dit, hörni!

 4. Ökenråttan

  ”Om du vill vandra i parken [vid Ekenäs slott] är öppettiderna 8-20.” I Pippi Långstrumps efterföljd och med sträng logik frågar man sej då: När är den öppen om jag inte vill vandra i den?

 5. Exakt och perfekt logik, Ökenråttan!

  Nu är det bestämt att jag bloggar här och att de länkar till mig därifrån. Däremot kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag ska ha mössa eller hatt på mig för att stå ut i mängden.

 6. Jag sitter på ett kafé och myser. Men bredvid mig sitter en pappa med en enmånaderbebis, som skriker sedan 20 minuter. Pappan är inte bekymrad, han läser nämligen tidningen. Han vaggar inte ungen, han byter inte ställning, han bara läser.

  Snart går jag dit och tar ungen.

  Nej. Snart lappar jag till pappan.

  Åh! Han tar ungen och går!

  (Snart springer jag efter och kollar så att han inte slänger ungen i närmaste sopkorg.)

 7. Jag gjorde tvärtom på min resa.

  Jag kollade noga upp domkyrkorna i både Växjö, Linköping och Västerås — och sen susade jag bara förbi. (Växjö för att de faktiskt hade låst så dags och de andra för att jag bestämde mig för att de fick vara den här gången också.)

  Jag kollade också noga upp billiga övernattningsställen i Västerås, och telefonnummer dit och vägbeskrivningar. Men istället låg jag kvar hemma hos kompisen en natt till pga häftig huvudvärk.

  Dock kan jag meddela att kyrkan i Sala var öppen och hade jättefina rosenbemålade kryssvalv. Men de hade ingen informationsfolder om vad, när hur om kyrkan.

 8. ”Svensk humorfestival” – det är väl som quadratura circuli ungefär. Du har alltså två dagar av underlivsskämt, kroppsljud, nakna bakdelar och ”blatte-svenne; blatte-svenne, blatte svenne” och ”jag är kurd så jag kan säga allting som ni inte törs säga era rasister” ad inifinitum framför dig. Och om ni har tur kanske ”Nour” visar brösten, det blir väl kul? Och den där killen som alltid har så mycket att säga om ”judarna”, det är ju politiskt korrekt och allting.

  Och varför är nationalikonen Lindström dyrare att se än alla andra? Fast jag skulle iofs gärna betala det dubbla för att slippa honom.

  Ha det så kul.

 9. Skrattar ofta åt Johan Glans, men aldrig åt Peter Wahlbeck. Humor är konstigt, men skratt smittar så bara någon tycker det är kul är det OK!

 10. Det är Hasse Montelius’ sänggavel, det där. Fast inatt har jag ingen sänggavel utan ska sova i en källare på Bredgatan.

  Oj, nu ropas det: jag ska få champagne och jordgubbar. Stackars mig.

  Bengt O.: jag ska försöka undvika alla prutt- och pittskämtare, för de brukar enligt min enkla mening inte vara lika fyndiga som pittskämten här i kommentatorsbåset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.