Hoppa till innehåll

Hårresande minne

Mystisk bild?

Kolla på bilden. Ser ni? Tror ni att det är en snygg bård till ett par gamla jeans? Eller ett armband? Pannband som jag ska ha på basketplanen för att hålla mitt hår i ordning?

Det hade i och för sig behövts.

Så här ser jag helt utan påverkan utifrån ut när jag vaknar. ”Du ser ut som Dumletjejen” säger barnen utan att veta att det är Pernilla Wahlgren de talar om.

Vi tar väl en närmre titt?

Ja, var är dagens alla klubbätningsklubbar?

Pernilla här ovan måste vara bland de absolut flitigaste reklamjobbande kändisarna. Förutom Sisters, Fotoquick, Plackers och allt annat (ja, egentligen är jag bara avundsjuk) är det nu hårfärgning, där hon utfläkt i pastellmöbler ringer till sin mamma för att berätta om den nyaste färgen.

Men det där var ju bara en helt onödig parentes.

Det här vackra bandet är en skärmdump (klicka!) av nedre kanten på min dator. Det är dels några öppna program, dels några öppna dokument. Men framför allt är det en påminnelse till mig själv – jag som runt 1992 sa:

– Vaddå? ”Kan ha flera program öppna samtidigt?” Pah. Varför skulle man vilja ha det?

Share
Publicerat iBloggen

29 kommentarer

 1. Jag har tydligen fått samma BIORYTM som Lotten: FÖRST idag igen.
  I själva sakfrågan har jag ingen kommentar!
  Mer än (HAKKE:) apropos Gustavsberg så var jag där 1947, inbjuden för att besöka en klasskamrats familj som hade sommarnöje där, exotiskt för en Helsingborgsflicka

 2. Den första som designar ett halssmycke i äkta höganäskakel med dessa ikoner som förlaga har en given succé på designtorget. Eller en flopp. Man vet aldrig så noga med ikoner.

 3. (Jag undrar om jag borde slänga in en parantes med (DEN BLYGA:) i mina kommentarer nu, bara för att förvirra tillbaks? (Wv säger ”newuu”, vilket jag tolkar som ”kommer aldrig på fråga”.))

 4. Den blyga, det är i mitt fall alls inte biorytm utan ”tusan nu tar datorbatteriet snart slut och här finns inga eluttag och hur hamnade jag under denna resa blott och enbart på gamla tåg, ojojoj vad sugen jag blir på att blogga bara därför, jag måste skynda mig, skynda mig”.

  Tack, hakke, för ”Man vet aldrig så noga med ikoner.”

 5. Datornostalgi är alltid kul, det blir lite som vi-bodde-i-en-skokartong-på-motorvägen, ni vet. I alla fall: när vi började använda datorer på mitt dåvarande jobb år 1985 så kunde man faktiskt inte ha flera program öppna samtidigt! Ett par år senare kom det en ny version av Apples operativsystem, som stoltserade med en funktion som hette Finder. (Heter det så fortfarande, kanske? Det var som skrivbordet i Windows i alla fall.) Och då minsann! Då kunde man ha till exempel Tetris i gång samtidigt som Word.

 6. Örjan

  Som jag hoppades.
  Lotten har tid att skriva ett inlägg på tåget från Uddevalla.
  wv hej igen från en tjeck?
  czivaou

 7. Nej, inte en rälsbuss i sikte.

  Nu har jag däremot hamnat på X2000 mot … Stockholm! Jag ska med en dunkande finne mitt på näsan (clown) och trasselhår (Pernilla) samt en massa kajalsmink (Alice Cooper?) bevista en releasefest på Café Opera.

  Jag kommer att vara fel.

 8. Ö-Helena, det är Windows som är samma sak (till utseendet åtminstone) som Finder.

  Vad är det för roliga program du använder, förresten? De flesta känner jag igen, men vad är t.ex. nr 7 från vänster?

 9. Nr 7 från vänster är Blue Phone Elite, som hjälper mig att finna glädjen i att skicka SMS, som ju annars är så svåra att skriva eftersom jag måste skriva allt så himla korrekt.

 10. Ö-helena, här kommer min vi-bodde-i-en-skokartong-på-motorvägen:

  NE:s redaktion hade så sent som 1998 en enda dator som kunde skicka mejl. Den stod i vilrummet och hade en bokningslista.

  – Jag vill skicka ett mejl kl. 14.03, ok?

 11. Pfuh, vad bra att du inte var anonym, Ingrid.

  Det är Sulo solo (Diamond Dogs’ sångare) som har hallabalooo.

  (Ingrid och jag var på Café Opera senast 1989.)

 12. Det känns som att jag har ett förflutet med Diamond Dogs. Kan man ha det? Alltså inte Bowieplattan/-låten utan gruppen. Jag har ju ett förflutet som musikjournalist. Borde man komma ihåg dem då, Lotten?

 13. Hakke: Nej, inte höganäskakel, men jag kan tänka mig som pärlor som du kan göra ditt eget halsband eller armband av. Ungefär som de pärlhalsband som barnen brukar komma hem med från dagis och ge till pappa att bära på jobbet.

  På så sätt kan du diskret signalera vilka program du föredrar att använda.

  Mitt skokartongsminne (nu har jag redan förkortat) är en radeditor som vi använde och som gav oss tid att gå och hämta en kopp kaffe när vi bad den gå till sista raden på filen som var 1 MB stor. Detta var 1989.

 14. Örjan

  Ditt sk ”spagettihår” är ju äkta.
  Det tror jag inte Pernillas är.
  1-0 för Lottens frisyr

 15. Örjan

  Hoppas vi kan träffas innan 2049
  enl Ditt inlägg om faster Ulla
  Du hade ju 3 rätt.
  Har Du köpt någon lott idag?

  Lotten skrev …
  Nu vet jag vad mina syskonbarnbarn kommer att skriva om mig när jag dör 2049:

  – Det var hon som en lördag i oktober 2008 åkte iväg till Askersund och vann en basketmatch med 91-34 trots att

  * domarna var galna
  * motståndarlaget var jättebra
  * hon bara hade fem medspelare.

  Jäh.

  18 oktober, 2008 18:54

 16. Lilla E

  Jag bidrar med mitt datorrelaterade skokartongsminne:
  En av familjens första datorer hade programmen på kassettband. Då fick man snällt starta datorn (i MS-Dos), sätta på bandstationen, vänta 15 minuter och SEN börja spela sitt lilla spel. Det gällde att inte gå med för tunga steg förbi datorn under tiden, för det var känsliga grejer och skakade golvet det minsta fick man börja om från början.
  Något att tänka på när man klagar på sega bredband!

 17. Iiiiiiihhhh säger det i mina öron efter hur många timmars musik på megavolym som helst.

  Klockan är snart 04 och jag har precis lett två spanjorer till ett hotell och mig till ett annat. Jag bor i en … skokartong.

  Men Café Opera hade ett fint tak.

 18. Har du en Mac, Ullah, så står jag härmed till tjänst:

  cmd+shift+3 för en bild av hela skärmen

  cmd+shift+4 för en specificerad del

  Har du en PC måste jag rynka pannan och tänka efter och … öh.

  Men läs här.

 19. vajlan

  Den där reklamen med Wahlgrenskan som kvittrar Nutrisse betyder naturligt är vämjelig. Kan inte få bort ljudet fort nog. Den överträffas bara av nya påannonseringen i bummelbanan, med ”change to the Tvärbanan-trains” på breaste svengelska.

 20. Båthuspernilla

  Ullah: Print screen (även PrtScrn eller liknande förkortningar används) brukar finnas i tangentbordets översta rad, till höger om funktionsknapparna (F1 osv).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.