Hoppa till innehåll

OS: En silvermedalj till!

Först tittade jag ohyggligt koncentrerat på Emma Samuelsson, som skrattar och ler och bara är en vänsterhänt tonåring … men som åkte ut i kvarten.

 

Sedan kollade jag på skamgrepp i vattenpolo.

 

”Roddarn” var förut namnet på en cyklist, men är numera synonymt med Lassi Karonen. (Att ingen rubriksättare än har skaldat ”Jag mötte Lassi” är väl snudd på tjänstefel.) Hur som helst är roddarn med Sveriges största lungor i final nu.

Tur är det att jobbpolisen inte ser mig. Efter frukosteringen framför tv:n var jag tvungen att i alla fall se ut som om jag gjorde något vettigt. Jag redigerade en artikel, klistrade foton, svarade på Femåringens frågor, sneglade på tv:n och svarade i telefon, anmälde Sextonåringen till övningskörningsfabriken och åt knäckemacka samtidigt. (Och tjänade med andra ord ungefär 5 öre i timmen.) Mitt i alltihop vrålade tv-kommentatorerna i falsett om en Gustav Larsson som körde bra i tempoloppet – alltså en tävling som är som gamla skidlopp där man startar en och en och sedan mäter vem som har bästa tiden och slipper så mycket tjuv- och rackarspel.

Efter ohygglig vånda i målfållan, visade det sig att han kom tvåa. (Liksom ovan nämnde Roddarn i VM 1999.) Men tydligen var dagens lopp som en förlossning, för Gustav skulle aldrig i livet vilja göra om det. Han glömmer säkert snabbt.

Gustavs cykelskor påminner väldigt lite om forna tiders.

Dämpning, anyone?
Share
Publicerat iBloggen

12 kommentarer

 1. Just återkommen från vårt västra grannland, dit vi åkt för proviantering, får jag bekräftelse:
  Det är när jag INTE tittar som medaljerna rasar in!

 2. Det är underbart att inte alls behöva titta själv och ändå få det viktigaste refererat (jag talar nu om skamgreppen).
  Tack Lotten!

 3. Uh-oh, Ö-helena … när man tycker att de gamla cykelskorna har blivit snygga igen, är man nog desvärre ”stuck in a time warp”.

  (Ska jag säga. Jag som har haft samma frisyr sedan 1981.)

 4. Det finns inget som är mer ok är Converseskor, Pseudonaja. Inte i hela världen finns det något som är mer ok än Converseskor. Jo, kanske rabarberpaj.

  Thomas: Jag har en hemlig förälskelse från 80-talet. *host* Axelvaddar. *host*

 5. pseudonaja! enligt wikipedia kom den första Converse All Star 1917 …. så lite tidigare än 80-talet.
  Däremot fanns dom i jättefula färger under 80-talet.

 6. Att titta på OS i ett annat land är mycket roligt. Jag är numera ohyggligt engagerad i den avhoppade franska simmerskan Laure Manaudou samt jublar åt fäktning och brottning – Frankrikes första brottningsmedalj på decennier och kommentatorn fick Lennart Hyland att blekna bort alldeles. Jag gläds även åt Togos guldmedalj i kanotslalom.

 7. 1917? Vilka färger fanns dom i då? Av att döma av journalbilder så gissar jag på vita eller svarta basketkängor.

  Mina Converse är kritstrecksrandiga. Dom är väldigt snygga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.