Hoppa till innehåll

Knoppar brista på löpande band …

… och visst gör det ont. Man blir äldre och visare och får större och större fötter. Plötsligt ska jag inte föda barn någonsin igen och plötsligt är mitt jobb inte längre mitt jobb. Två ytterligheter:

 1. Efter tio år på Nationalencyklopedin sade jag upp mig, flyttade 60 mil och startade egen firma med den djefla mannen. Inga knoppar brast och endast den bedrövliga flyttfirman orsakade smärta och ond, bråd möbeldöd.
 2. Efter sju år som kåsör i Sydsvenskan, blev jag uppsagd. Den knoppen brast så brutalt och smärtsamt att jag fann mig tvungen att börja blogga.

Mitt nuvarande yrke är att åka runt och hålla föreläsningar om skrivregler. Det är vansinnigt roligt och jag har alls inte sökt mig bort, så den kommande yrkesparentesen svider lite i föreläsningstarmen. Men ytterst lite. I plånboken svider det, för i min nya yrkesinriktning kan jag inte tälja guld. Dessutom är det tidsbegränsat – som ett projekt – och dessutom … (hjälp) vet jag faktiskt inte om jag är bra på’t … Jag ska i en ickekommersiell radio vara som t.ex. Adam Alsing eller Gert Fylking varje vardag kl. 07–10 fem dagar i veckan från 1 februari till 30 juni.

(Måste fortfarande vara lite hemlig, inga papper är påskrivna.)

Gissa om jag ska hissa bordet upp och ner och upp igen.

– Goomåååååårron! Nu gör vi armar uppåt sträck allihop!
– Nu ska vi se här, Nina Hagen ska vi spela för alla morgonpigga!
– Jag ska läsa en dikt – det tycker alla om, eller hur?
– Jaha, nu har vi fått fint besök av årets trollerimeister, du får berätta hur du trollar så att lyssnarna fattar.
– Dagens sudoku: 2489765112389875387618736…

Share
Publicerat iBloggen

45 kommentarer

 1. A L V A S - P A P P A !

  Hmm, oväntat och spännande. Hoppas det hörs ända till Skåne!

  Granmysteriet är löst, har lagt en länk hos oss.

 2. Ica

  Åh vad roligt!! Vilket unerbart jobb! Skitkul ju! Grattis! Ja, idag är inte dagens ord ”ju” utn idag missbrukar jag istället utropstecken. ett till!

 3. Ica

  Underbart kanske man också kunde skriva. Jag ställer mig, precis som Sandra, i raden att frivilligt säga nåt dumt om det behövs.

 4. Det låter som en strålande idé att sätta dig på en sådan plats.
  Säg nu på en gång att det kommer sändas över nätet, eller iallafall gå att lyssna på i efterhand i digital form. Så slipper vi fundera mer på det.

 5. VBK-Kicki

  WOW! Andra gången jag wow-ar
  dig idag. Tycker det är jättehäftigt och jag hoppas det är en kanal som jag kan lyssna på på jobbet.

 6. Är det jag som är blind, eller måste man plötsligt numera ha ett bloggerkonto för att kunna ha länk på sitt namn här man kommenterar?

 7. Mellan alla vänliga wow och känslostormar:

  1) ja, man kan lyssna på webbradio om man bor i Åväbbla
  2) jag ska naturligtvis kompisnepotismera in så många bloggare som möjligt
  3) Alsing, Fylking, blogging — ser ni den röda tråden?

 8. Hahahaaaaaaaa! Ica, du är ju för rolig!

  Svar: NEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

  (Jo, det är klart man får, men inte sjutton deltar man i utlottningen då, och eftersom du inte ens har fått förra årets tröja ser det ju mörkt ut. För övrigt är det mörkt på tröjfronten, tröjan har fastnat i mina hjärnvindlingar.)

 9. Stellan

  Hurra för public service! Det kommer att bli kanon. Roligt! Jag wow-ar också. Wow wow.
  Jag vill också lyssna, om det går (och om du lovar att fixa bra musik).

 10. Musikvalet kan jag tydligen inte påverka så mycket.

  (Men det är väl ändå en regel som borde kunna luckras upp? Jag bara mutar någon helt enkelt. Och då blir det inte Peter LeMarc, inte Eric Gadd och inte Charlotte Perelli. Ah, ser ni mönstret: inga artister med C i namnet!)

 11. De har tagit bort möjligheten att länka om man inte har Blogger-konto, Lotten. Det går att komma runt gm att länka inne i kommentaren, dock. Läs mer här.

  Orsaken verkar vara att man vill ’säkra’ identiteten på de som kommenterar.

 12. Tack, Plastfarfar: (Läs hans tips.)

  Men det tycker jag var en dum försämring. Fast ok, ”alla kan ju skaffa sig ett bloggerkonto dårå”, tänkte Bloggerbludder.

 13. Tiila

  Lotten, du försöker bara få oss att öva på att se röda trådar, men julkalendern börjar inte förrän imorgon. More’s the pity!
  Jättegrattis till nya jobbet, det låter himla kul och jag vill lyssna även i Skåne. Vi kan döpa om vår tomt till Åväbbla om det hjälper.

 14. Anonymous

  GUD! Du måste ju stiga upp skittidigt i flera månader! Å andra sidan slipper du hellrejset i fembarnsfamiljen på morgonen… eller ägnar ni er inte åt sådant?

  I vår enkla trebarnsfamilj drabbar vi aiihop samman i vår trånga halla ungefär två minuter i åtta. Sedan tar det tio minuter av stånk, stön, flygande gympakläder ur ryggsäckar, bortkomna skor och förtäckta svordomar (och uttalade) innan jag med ett sista väsande puttar ut den sista genom dörren.

  För jag har ju helt andra arbetstider än resten av världen.

 15. ab

  Tack plastfarfar! Jag gick till din länk och där finns en ohyggligt invecklad beskrivning som jag inte fattade ett dyft av, men man kan använda sitt nickname och helt enkelt göra en vanlig url-länk i texten, så här. (Måtte det nu funka!)

 16. Lotten på radion, nära Sommardrömmen alltså! Skoj!

  Vilken tur att jag bor i Åväbbla eller annan ort så jag kan lyssna vid en mer human tid.
  Jag är grymt imponerad av alla som kan masa sig iväg till jobbet på radion och sitta där och vara alerta medan jag befinner mig i gryningskoma.

  Därför tar jag tacksamt emot sandras och icas erbjudande att de tar hand om knäppa uttalanden så jag kan få sova.

 17. Annette — då kan jag berätta om när jag kräktes i Lyon.

  (Sedan kan vi ha tävling om vem som har kräkts i flest städer. Och så verkar det som om veckans röda tråd är kräk; jag har nästan bara skrivit om kräk i mina kommentarer hos andra bloggare i flera dagar nu.)

 18. Tiila

  Nu är du där med röda trådar igen!
  Det är IMORGON julkalendern börjar …
  Men jag kan knappt bärga mig jag heller.
  Det är lurigt att hitta en författare med rimvänligt och kul namn.

 19. Tiila: Gissa varför jag är så insnöad på röda trådar. Gissa vad jag sitter och knåpar på. Gissa om jag är helt snurrig av intellektualitet.

 20. Tiila

  Jag förstår precis, jag är bara nöjd med att det börjar imorgon! Thomas Mann är lättrimmad men jag klurar nog lite till..
  Lotten ska ju inte få ha allt det roliga.

 21. Dieva

  Grattis Lotten!
  Du lägger väl ut länken till webbradion när allt är klart?!

  Cecilia N: ”gryningskoma” var ett bra ord. Det måste vara det min man menar med ”the morning of the living dead” (om mig före första koppen kaffe).

 22. Charlott - The Goblin girl

  Jag gissar på Michael Connelly!

  (Måste få nöjet med att gissa först! Förra året satt ju alla nattugglor beredda vid midnatt så när man pallrat sig upp vid 10 så var allt gissat och klart! Bröderna Statistikern och Kungen värmer upp genom att tävla mot varandra i På spåret. När ett program om Alexander McCall Smith går samtidigt?!?! Förresten så gissar jag på honom oxå – i förebyggande syfte!)

 23. Aaaaaaaaaaaah. Hemlisbloggarjulkalenderluckan till den 1 december är äntligen färdig.

  Den kommer en minut över midnatt. Om jag är vaken.

 24. Grattis till jobbet! Är inte missunnsam fast jag själv helst skulle vilja ha ett jobb där man fick svamla på efter eget huvud (egen mun, egen penna) flera gånger i veckan.

  Vill också veta var det kan avlyssnas. (Eller är avlyssning något helt annat?)

  När det kommer till hellraisning på morgonen kan jag som varande småbarnsmamma i över tjugo år vittna mer hjärslitande än en söndagsskollärare i pingströrelsen berättar om hednabarnen. Jag ser innerligt fram emot den dagen när jag kan promenera lite lugnt till jobbet med en Gudrun Sjödén-kasse dinglande i ena handen i stället för att utmana nollvisionen när jag far iväg i forrden, fullastad med ryggsäckar, galonbyxor, skidor, badpåsar och annat livets nödtorft.

 25. Nej, jag befrias från den förtrollande datorskärmen.

  Maken har installerat ”Askungen” och är den enda som kan lösenordet, av säkerhetsskäl.
  Två minuter före avstängning varnar den och sen är det *tjopp!* grått i rutan och sen stänger den av sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.