Hoppa till innehåll

Under våra korkekar

Jag längtar till helgen varje vecka fastän den ju är sju resor jobbigare än vardagarna.

– Mamma, mamma, vaaaakna, vi ska spela minigolf om en halvtimme!
– Skkxxznffkrr … Vi ska vadå? Minigolf? Klockan är ju bara halv tio!

Flera av er reagerar säkert inte ens med ett höjt ögonbryn inför minigolfspelandet utan står nu upp framför datorn och vrålar MEN VAD GÖR MÄNNISKAN SOVANDES KLOCKAN HALV TIO???

Jamen jomen, jag hade trots allt faktiskt sovit bara ett par timmar då. Tillbaka ett par steg nu: minigolf klockan tio en lördag? Ja, det var en sådan där trevlig klassammankomst då alla föräldrar och syskon till alla i en klass träffas och t.ex. åker skridskor, bowlar, går på utflykt, spelar brännboll, åker pulka och umgås. Det är klassföräldrarna som är arrangörer och de ska ha allt tack i världen.

Men varje gång tittar jag och min djefla man på varandra … och så på barnen … och så suckar vi. Vi sitter hellre hemma under vår korkek på helgerna. (Mellan basketmatcher, orienteringstävlingar, biobesök, Bästisgrannemiddagar och födelsedagskalas.) Men så rycker vi upp oss … och ger oss iväg. Korkeken står ju kvar. Minigolfäventyret kombinerades med matglad tvåtusenkronorshandling och skjuts till järnvägsstationen; nu är jag gräsänka och ska passa på att … att … att … Om katten (den djefla mannen) är borta borde ju vi kvarvarande råttor göra något?

– Kom alla barn! Nu ska vi dansa på bordet!
– Nejtack, mamma, jag har ju redan sagt att jag hellre dansar med mina jämnåriga kamrater.

Fast det var ju inte detta jag skulle berätta egentligen! Det är bloggträff bestämd den 3 februari kl 13 någonstans i Stockholm! Eller om det blir på kvällen den 1 februari. Eller om det rentav blir både och. Hur som helst vill jag rekommendera att ni inte sitter kvar under korkeken just då.

Share
Publicerat iBloggen

16 kommentarer

 1. ab

  Det blir båda två!

  (Nu har det hänt – ffg kunde jag helt enkelt inte läsa den djefla word verification. Fick uppdatera sidan)

 2. Matilda: I mitt fikarum är det revelj vid sjusnåret, helg eller inte helg.

  Ok, AB: 1 och 3 februari. Så när ska man hinna jobba mitt i allt detta festande? (Uj. Jag har sjuårskalas den 3 februari. Ujuj.)

  Oooh, jag fick en läslig, finfin WV:gentlfis (=en smygare)

 3. Vill bara tala om att jag sitter under korkeken även på vardagarn och njuter.

  wv. skaej Vad menar slumpgeneratorn egentligen? Tänker den på vin-slatten som står här och väntar.

 4. /ingrid

  Uj, nu har jag både fikat och ätit av barnens lördagsgodis. Proppmätt! Ska hasa mig iväg och se ”Ett drömspel”, sen hem till korkeken igen.
  Den 1 februari hänger jag gärna med på bloggträff (är ju en etablerad hangaround efter Tjuvlyssnatfesten i onsdags). Den 3:e är jag inte spelbar, ska eskortera en Författare på Uppdrag (en lördag! men så är det ibland).

 5. Jag kan varken eller.

  Jag vaknare imorse 05.10 av att Femåringen kröp ner mellan mig och Pojkvännen. Han är dock så väluppfostrad att han vet att ingen kommer resa sig före 6.00 då det börjar tecknat på tv. Så han låg så snällt emellan oss, väldigt ostilla, väldigt osovandes. Pojkvännen sov. Inte jag.

 6. Å en bloggträff ville jag gärna gå på! Ska hålla koll på din sida 🙂 btw … jag gav dig en uppgift så här på lördagskvällen 🙂 om du vill!

 7. Ica

  …och då glömde du dessutom mjölk och glass under handlingen. Bloggträff låter väl bättre den tredje? Kvällen den första ska man ju göra det som inte gjordes igår: basketprogram

 8. Anonymous

  Jag tror minsann att det blir två bloggträffar! En på kvällen 1 februari och så brunch den 3 februari.

 9. http://ladystalker.bloggsite.se

  1 februari låter toppen! Då är jag i Stockholm på annat möte på dagen. Vore kul att träffa er alla!

  Om nu träffen är i Stockholm förstås …

 10. Anonymous

  Vem skulle ha någon synpunkt på tidpunkten? Inte jag iaf.
  Däremot aktiviteten! Minigolf så här års? Har ni inte fått snö??

 11. ab

  Ica och ladystalker: petra på enannansida håller i den första februari-träffen.Den blir klockan sju på baren Två på Rörstrandsgatan 9A, om ingen har ändfrat det!

  Lotten: Kommer du den tredje?

 12. Snöpligt. Jag missar inte bara en utan hela två bloggträffar. Precis som jag missade den som var för en vecka sedan. Hoppas det inte är ett genomgående tema för 2007.

 13. Oj, tyvärr! Ska ju ut kvällen före (31/1) också kom jag på … Det blir nog ingen bloggträff för mig 1/2. Men jag hänger gärna på vid ett senare tillfälle!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.