Hoppa till innehåll

– Fel, fel, fel, fel! sa Brasse

Det kom ett mejl från RS med en uppmaning om att delta på ännu en sådan blogg-grej-som-alla-andra-gör. Jag stönade så högt av leda och tristess att jag väckte min djefla man (som alltså vaknar av stönanden men inte jordbävningar eller barnskrik) … men. Jag är ju mycket road av att ljuga.

Jag ska berätta fem saker om mig.
Men bara fyra är sanna.

1. Jag har en nyårsafton suttit i en bastu i Luleå med Vasiljev.

2. Jag har i tonåren i Täby pussat komikern Uffe Larsson.

3. Jag har högst motvilligt opererat båda knäna i Lund.

4. Jag har skakat av skräck framför Tomas Pontén i Stockholm.

5. Jag har kommit tvåa på 3 200 meter i stadsmästerskapen i Dallas.

Ni ser att jag är väldigt listig i mina påståenden, va? Och att jag har framställt mig som en synnerligen intressant, berest och idrottslig person? Er uppgift är att lista ut vad som inte är sant och sedan kommentatorsgissa.

Min gamla kåseribok Die hard, liksom (2001) skickar jag till alla som gissar rätt. De som redan har den (jag har gett bort den en och annan gång förut), kan få något annat som inte är lika roligt.

Svar (och förklaringar) kommer på söndag. Tag förresten gärna upp denna stafettpinne så att jag får gissa hos er. Man måste ju inte skicka ut pris – det räcker med äran! (Men jag vill bli av med böckerna; bilden på baksidan är förfärlig.)

Share
Publicerat iBloggen

54 kommentarer

 1. Anonymous

  No 3 och 5 har med ditt bollspelande att göra så de är säkert med verkligheten överensstämmande.

  4. kan jag inte relatera till (sorry) så den är säkert sann den också.

  1. Är en så infernaliskt sjuk story så den är garanterat rätt!

  2. Varför skulle man vilja göra det?! Och i Täby av alla ställen?! Nr 2 går nort. Skicka boken bara!!!

  (Tänk va sjukt det hade varit om man hade vunnit hos Lotten, ojojoj).

 2. Anonymous

  Bort ska det vara såklart. Och om du går bakifrån i listan o böckerna tar slut så får du väl skicka en av dom där tröjorna man hoppades så mkt på i julas. då! (=

 3. Tiila

  Nummer 1 känns lagom otrolig för att vara sann.
  Att du har opererat knäna verkar väldigt troligt men det skulle ju kunna vara så lurigt att det bara är det ena knät.
  2:an vill jag instinktivt rösta bort
  Friidrott i Texas har jag läst om på din blogg eller i något kåseri och visst är väl 3200 meter ungefär två miles? Den behåller jag.
  Med dina skådespelarambitioner verkar en skräckskakning framför Tomas Pontén inte alls otrolig.
  Jag väljer alltså mellan två och tre och eftersom Lotten är lurig så tar jag nummer tre!

 4. Och jag gissar på 2:an! Alltså Ulf Larsson … i Täby … näe jag säger som ngn annan … varför skulle man vilja göra det? Jag har också ljugit!!! Kom och gissa …

 5. Ica

  men… näää… detta stämmer ju inte… varför?
  Jag tror att Uffe Larsson eller knäna ska bort. Eftersom de verkar vara lagom konstiga och något många skulle kunna råka ut för. Måste bestämma mig för en? Hm… Knäna.

 6. CV

  Hmm, den var klurig. Men mitt tips är trean, du opererade nog inte båda knäna i Lund.
  RS
  kulturbloggen.com

 7. Bim

  Åh, jag vill så gärna ha din kåseribok! För du skriver så bra! Om jag inte gissar rätt, kan jag inte få köpa boken då!? Men jag gissar i alla fall på trean.

 8. Anonymous

  Jag tror att 3:an ska bort. Nog för att bilden visar ett opererat knä, men jag tror nog inte att det var båda du fick operera.

 9. Bim

  Hm, bastun har du väl noterat något om tidigare??? Men var och med vem var det ju frågan om, kanske… :p
  Ulf Larsson skulle jag själv hålla mig långt undan, även om det kanske var i hans bästa år 😉 Så den känns i maggropen som bort… men, med Lotten vet man aldrig 😉
  Att båda knäna är opererade… Ingen omöjlighet säger hon som har hela bäckenet stelopererat samt några ländryggskotor… kanske man är riskbenägen? Men, om du menar att då tog BÅDA knäna samtidigt – not! Det går ingen med på, ;).
  Frågan på om du darrat med Thomas Pontén (har ingen aning om han ens heter så i fullständigt namn 😉 noll koll på kändisar) Ja, det kan du ha gjort, men var det i Stockholm? Inte i Luleå eller Lund 😉 Men, ändå har du darrat med många andra kändisar, så ok då 😉
  Och då detta med stadsloppet i Dallas, hm… 3200meter är ju enligt min konverterare, 1,98839… och är de så kassa på att räkna ut en jämn sträcka i staterna? 🙁
  Detta ÄR ju hopplöst… Min maggrop säger – Ulf Larsson… bort…
  Ena hjärnhalvan säger – båda knäna – inte tas de på en gång, hehehe… MEN, det kan ju vara som så att du INTE menade att de togs på en gång också… lite klurig du 😉
  Andra hjärnhalvan säger – Dallas – då staterna brukar kunna hålla sig till rätta måtten… eller är det rent av Lotten som inte håller måtten… 😉
  Nu har jag nog fått spader snart, och inte har jag fått något klart… En bok det måste det bli, för hur skulle det annars kunna bli… Så nu är det bara att chansa och hoppas på tur, men som vanligt så kanske man kommer att blir sur… Man klarar ju aldrig att vinna… och nu måste jag iväg och annat hinna…
  Må så gott… värmländskan, och inte min namne 😉 Kramis, säger hon som aldrig vinner på något (märktes ju i julkalendern, suck) så… hon drar till med… KNÄNA, urk… (vet – fel… måste vara… Dallas, hihihi)
  Sjöbackas blogg

 10. Anonymous

  Jag vet vilken som är fel! Jag springer över gatan och gissar muntligt. Kan jag få vinna en t-shirt istället???

 11. Lotta

  Jag tycker att kyssa Uffe Larsson verkar underligt – men nästan ännu underligare att fantisera ihop, så jag gissar att det där med båda knäna är en luring.

 12. Nog för att basketspelande skulle kunna orsaka operationer i båda knäna, men jag tror inte på två operationer i Lund.
  Just nu, det enda jag känner mig helt säker på är sant är darrandet inför Tomas Pontén.

 13. Siv

  Du verkar ju rätt klok och att springa 3200 meter i Dallas låter ju INTE klokt, så jag går på det. Fast 3200 meter är å andra sidan en så weird sträcka att om de springer den nånstans så är det väl i Texas (fördomar? jag?). Och gör man det kan man behöva operera knäna efteråt. Och den posten görs ju så seriöst trlig med hjälp av bilden, som andra sidan kan vara av vems knän som helst. Hum.

  Äh, jag står ändå fast vid Dallasvarianten.

 14. Men hallå! NU förstår jag (???) … du bor ju i den fantastiska stad jag föddes i haha! Som jag lämnade för hundra år sedan men som jag besöker så ofta jag kan för att pussa på min syster som bor kvar 🙂

 15. Så hemskt trevligt det är när ni resonerar om mina sanningar och lögner! De flesta av mina bedrifter har jag ju faktiskt i ett eller annat sammanhang skrivit om någon gång tidigare.

  Tänk om jag rätt som det är en vacker dag har slut på saker att ljuga om. Då kan jag ju börja ljuga om WV! Ja! Så här står det just nu: qxljugxq.

 16. Aha! Det är så här man ska få folk att läsa kåserier som de gjorde förr i tiden: man stoppar in information som läsaren i framtiden kan ha nytta av!

  Kåseriernas revival är förestående!

  Med amerikansk filmreklamröst:
  The Causeries Attacks!
  The Revival och the Murdering Causeries!
  Funny Columns with a Vengence!

 17. Jag tror femman är fel. Du kom säkert etta och inte tvåa.

  Den här gissningen var så rolig så jag har också skrivit en lista.

 18. Anonymous

  Bastandet med Vasiljev har vi ju fått läsa om ett flertal gånger här i bloggen, så jag är alldeles säker på att ettan inte ska bort. Kyssandet av Uffe Larsson känner jag också igen. Det där med Tomas Pontén hände väl vid inträdesprovet till scenskolan, som också har omnämnts här nån gång. Återstår alltså nummer 3 eller 5. Hmm, får nog fundera lite till.

 19. Anonymous

  Jag gissar trean… Skicka inget! Jag har bådera av dom och är stolt! Jag försöker göra en sån intressant lista, men blir nog mest som en kylskåp med varor med bortiflugna bästa före datum.

 20. Anonymous

  Det känns som om jag kommer in i leken lite sent nu, men jag gissar i alla fall på nr 3, den med knäna alltså.

  Och så skulle jag precis tala om att jag också har gjort en egen lista, men det hade du visst redan sett!

 21. Jag förstår inte hälften av svaren, men kräver ändå att trean med knäna är lögn.

  Och som du sett kör jag på jag-mötte-lassie-spåret inne hos mej!

 22. Det där med Pontén måste vara sant … I just know! 🙂 Men det med Ulf Larsson går fetbort! Jag tror inte du bott i Täby …

  Kom och gissa på min blogg! Jag gör dessutom reklam för dig där! *smöra, smöra*.

 23. Johanna

  Jag gissar på knäna. Alla andra saker är helt sjuka, så då har du nog gjort dem. Knäna låter normalt: du har inte gjort så.

 24. Jag älskar böcker och vill gärna ha en sådan så jag gissar på.. allihop! Dvs, jag är säker på att en är helfel och de andra rätt, men vilken det kan vara är lite klurigare att reda ut så därför gissar jag på en i taget. Men ok, om jag verkligen måste gissa på någon speciell så tror jag att Uffe L är det redan så synd om för att han blev så smal att hans kompisar inte ville känna honom längre. Ingen vill vara taskig mot honom och i svaret imorgon säga att HAHA Honom! Han skulle jag aldrig.. Ja, du fattar. Sprungit i Dallas har du gjort vad jag minns av nåt kåseri back then, Pontén-historien var väl nåt skådisrelaterat och det vet jag ju att eller nä jo nä hur var det nu.. Jo, den är säkert sann den med. Äsch, jag drar till med Dallas. Den är fel, eftersom det inte var en stadskamp utan ett skolmästerskap! Gissar jag nu fel hoppas jag att boken finns att tillgå på bibblan..!
  God Kväll.

 25. Emi

  Näh, i och med att det faktiskt bara står att du har pussat Uffe gissar jag på knäna. Det lät så jobbigt att operera båda, och då hade de väl inte längre varit sådär dåliga som du klagar på ibland (övertro på medicinen, nejdå)?

 26. Exakt, Emi!

  Jag har suttit här och bitit mig i läppen när alla började yra om kyssar. Det var ju inte det jag skrev. Men om mina nu bitna läppar har nuddat vid Uffe Larsson, vet man ju inte.

  Terminologiskola:
  pussa = nudda
  kyssa = grotta ner sig i

 27. Jag tror stenhårt på det där med Dallas. Dock antar jag att man sprang 2 miles vilket innebar att Lotten fortfarande har 18 meter kvar att springa!

 28. Jag har, precis som med julkalendern, inte en susning så jag gissar hej vilt och hoppas på att vinna en sån fin tröja som jag tappade bort innan jag hunnit ha den på mig.

  Tror att Uffe Larsson är fel.

  Har nu gjort lista hos mig också.

 29. Inte opererade du väl båda knäna ändå din stackare. Kan man inte ta lite i taget liksom….
  Den går bort!

  Förretsen – är du inte upptagen på juldagen så kom till Statt i Ö-vik. Du lär inte bli besviken 😉

 30. Juldagen? Måste jag vänta ett helt år eller resa i tiden?

  Ooooh. Nu förstod jag vad som händer på Statt i Ö-vik på juldagen! Foppa är där!

  swoooooosch *tidsmaskinsljud*

  (Ni som inte förstår måste kolla på Ulrika Falks blogg.)

 31. Svaret, Alva, Jenny och Martin, kommer före lunch! Nu ska jag nämligen leta upp ett par strumpor, och det tar sin lilla tid.

 32. Anonymous

  Jag vill veta svaret NU innan jag drar till stallet och äter tårta! Tre tjejer ramlade av och ska bjuda på tårta.. Alltså ska Frank göra det också!

 33. Emi

  Jag har också gjort en. Hos mig vinner man dock inget, förutom ära och evig berömmelse. Om man inte vill ha en grötkladdig haklapp, ett smörgåsrån med små, små tugg i ena hörnet eller en halv Maraboukaka med daim, förstås. I så fall är jag öppen för diskussion.

 34. om du pallade 3,2 kan väl inte knäna varit så jämra kassa att du måste operera BÅDA?
  men vem vet? du kanske blev parallelltacklad av två hockeykillar i korvkön utanför bastun…
  man kan gissa hos mig med.

 35. ps
  eftersom jag knappast vinner nu va, så kanske du kan ordna en tävling till sen , med litet lättare frågor, så man kan få en till chans att läsa de där kåserierna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.