Hoppa till innehåll

Veteran-SM i bordtennis


Det är så enkelt att vara elak och cynisk, vilket jag tycker att många skribenter är. Det är lätt att skriva att någon är pantad och ful. Hade jag varit en sådan (nej, inte pantad och ful), hade jag kunnat skriva att det är patetiskt med gamla gubbar som struttar omkring i urtvättade tröjor och kortkorta shorts. Vilket det alltså inte är.

SM-deltagarna kunde knappt gå; de stapplade uppför trapporna i Sporthallen. Åderbråck, mystiska bulingar, knotor, pigmentfläckar och rynkiga knän samsades med samtal om senaste operationen och dem som inte klarat sig till detta år. Men sätt ett pingisracket i handen på en sådan här, led honom sedan till ett bord med nät på mitten och som genom ett trollslag kan han slänga sig som Ravelli, tänja sig som Comaneci och hoppa som Grodan Boll.

Jag är uppriktigt ledsen att jag spelar basket, som ännu inte har infört veterandivisioner.

Share
Publicerat iBloggen

7 kommentarer

 1. Lotten – du har fortfarande chansen att återuppliva Din orienteringskarriär!
  Förresten var jag 43 år när jag började!
  I 5-dagars har de ju klass för 95-åringar ( även om det inte finns deltagare VARJE år)

 2. Margareta

  att spela Taipei, på ICA-Kurirens spelsida, fordrar ingen särskild klädsel eller frisyr, vilken timme som helst, passar mej ypperligt eftersom jag aldrig i mitt snart 66 åriga liv haft bollsinne.

 3. Pernilla

  Jag blev i somras rekryterad som funktionär vid masters-EM i simning (= veteran-EM i simning) och det var en så himla härlig upplevelse att se två tanter i klassen 90+ simma 100 m ryggsim. De kunde knappt gå och det tog ca 5min att simma de två längderna, men vilka ovationer de fick. Samma med herrarna.

  Varje gren inleddes med de äldsta och sedan betades åldersklasserna av i fallande ordning. Det skilde mer än 65 år i ålder och alla tävlade bara för att det var roligt.

  En av de blötaste och roligaste dagarna på länge, tyckte i alla fall jag som fick göra allt möjligt från att vara tidtagare till att hjälpa till att ta av badtofflor.

  Att vi som ställde upp som frivillga fick ett jättefint tackbrev från simförbundet var extra kul.

 4. Fotboll — jag är en utmärkt tacklare, men kommer aldrig över detta.

  Pingis — jag är en utmärkt pingisservare, men har faktiskt ett dåligt bollsinne.

  Orientering — ja, ok, bara jag slipper sitta på TC och vakta barn.

  Taipei — nämen! Jag visste faktiskt inte att detta … men var är bollarna? Vi måste ha bollar!

  Pernilla — jag håller med: mera veteran-SM!

 5. […] till Helsingborg för att delta i EM i veteranpingis. Jag har berättat om dylika tillställningar förut, eftersom det är så fantastiskt att se alla stapplande gamlingar på strakben försöka ta sig […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.