Hoppa till innehåll

Är ni trötta?

Jag är så trött!

Är det månne coronatröttma? Eller har jag helt enkelt bara vant av mig vad gäller normalt leverne att det blir för mycket med jobb, samvaro, kalas, småresor, basketträningar, artikelredigeringar, undervisning, promenader och matlagning?

Hur mår ni? Vill ni också dra nåt gammalt över er och bara stirra in i ett akvarium? Eller vill ni fara som en tätting mellan punkterna ovan?

Fast jag är i alla fall propert klädd när jag gör allt huller om buller och åker till adjunktjobbet och har mig: kolla på finbrallorna som har blommor på högerbenet!

I all välmening och med ett leende sa min norrbottniska farmor när folk berättade om spik i foten, yxa i vaden och flimmer i hjärttrakten:

– Men känn’ int’ efter.

Så nu går jag på den linjen, och vet därför att berätta att GÄÄÄÄÄÄÄÄSP jag har lyckats plocka en delikatess i skogen vår. Den (inte skogen) heter svart GÄÄÄÄÄÄÄÄSP trumpetnånting och ZZZZZZ.

Härmed meddelas: vi litar på svampexpertisen och kommer att (gulp) äta dessa.

Men nu blev jag plötsligt lite pigg igen! Kolla vad jag fick se in action när mitt passerkort inte funkade och passerkortspersonalen på passerkortsavdelningen inte kunde lösa problemet utan blev tvungna att skriva ut ett nytt passerkort!

En passerkortsprinter! Man bara klickar ”print” på datorn bredvid mitt namn, så tuggar maskinen fram ett kort!

När kortet var färdigt, upptäckte vi att det gamla kortet funkade om en viss ruta i datorn klickades i, så där gick (tydligen) 110 kr till spillo.

– Kostar det 110 kr att skriva ut ETT kort?
– Yup. Så. Nu funkar ditt gamla, så vi klipper ditt nya.
– Vad var det som var fel?
– Du hade fått fel kod iklickad: ditt kort var ett larmkort som bara viktiga personer har.
– Åh … tack …? Vem …?
– Om bovar kommer och vill in i högskolan och under pistolhot tvingar dig att trycka koden, kan de som har ett larmkort trycka en viss kod så att larmet går i hela byggnaden.
– Men jag som inte är viktig?
– Nä, du blir nog skjuten.

Det är förstås bara att acceptera sitt livsöde – men kanske i alla fall sträva lite efter att bli en viktig person. Kanske en som designar bättre cykelställ än dessa?

Dagens i-landsproblem eller bara ett litet irritationsmoment.

Kolla på cykelstället. Man kan inte låsa fast cykeln med bygellåset – bovarna (förmodligen samma bovar som tvingar mig att trycka in koden) kan bara tråckla loss cykeln och hiva upp den på ett lastbilsflak. Vabaha? Det är väl inge bra?

Jahaja. Här sitter jag mitt i natten och är hur pigg som helst. Om man skulle ta och dansa lite hambo eller nåt? Dammsuga källaren? Putsa silver? Rensa den förnicklade svampen? Gäsp. Eller kanske … zzzzzzz …

Share
Publicerat iBloggen

20 kommentarer

 1. Trött, jo. Eller snarare frustrerad – ingenting händer, och delvis är det mitt eget fel, som inte orkar dra i saker – och när jag drar händer det i alla fall ingenting! Men det kanske blir bättre.

 2. Jag ska se om jag kan tillsätta en utredning om cykelställens idiotiska utformning och föreslå att de istället används som bevattningsanläggning i stadens alla parker.

  Brid: Ja! Jag är frustrerad! Allt är fel! Och ju nån annas fel! Idag var jag så trött att jag drack institutionskaffe tills jag fick ont i magen – vilket ju var kaffeföretagets fel. NU – på kvällen – är jag däremot hur pigg som helst och vill anordna kräftfest på studs!

  Och nyss hittade jag en läbbig snigel bland de svarta svamparna, som alltmer liknar multnande höstlöv där de ligger och torkar.

 3. Ninja i Klockrike

  Snigel eller snäcka?
  Om du har rätt att äta svamp har väl den där mollusken också det?

 4. Om det där med trötthet: Dels kan man ju ta ut sig om man åker på arbetsläger. Det kan man. Men man kan också bli väldigt trött av att vara heltidsadjunkt. Det har jag visserligen aldrig varit, men jag minns hur utslagen jag blev av en heldag som lärare, en gång för länge sedan. Satte mig i bilen efter jobbet och körde i bilens riktning, i stället för att åka hem. Upptäckte jag när jag kom till Hedemora (där jag inte bodde).

 5. Ninja i Klockrike

  Jag tror att jag har berättat om kollegan som efter en ansträngande dag på bussen, tog cykeln och började trampa hemåt. Vid hållplats Tussmötevägen bromsade han in och glodde surt på passagerarna som stod kvar där de stod och inte gjorde en min av att kliva på ….
  Sen åkte han hem och la sig.

 6. Haha, jag skrattade högt och väckte säkert hela huset av Tussmötevägensanekdoten!

  Må vi alla någon gång i livet vara precis så trötta bara för att sedan kunna berätta om det!

 7. Magganini

  Det var nog nån som vaknade häromkring också. Även jag själv, jag skulle ju sova men blev alldeles upplivad.

 8. Dina

  Åhå, då förstår jag.

  Annars känns det sååå svalkande att titta på höstmulen gatubild! Vi smälter fortfarande i sommarvärme.

  Alla skolbarn (och dagisbarn) börjar skolan (och dagis) idag. För att på måndag ha ledigt för judiskt nyår. Det är visst bara fem eller sju skoldagar i hela September pga att alla helgdagar inträffar mitt i veckan. Och en del kommer säkerligen stängas pga för många i karantän eller något. Men 1:a September är tydligen heligt för gick inte att rucka på. (Har varit heta diskussioner om att ev börja tidigare eller vänta till 1:a Oktober, men nä.)

 9. Ökenråttan

  Trött har jag varit, bara suttit och läst gamla deckare medan dammet virvlat omkring i hemmet. Men så fick jag ett uppdrag och då blev det fart på allting. Jag har till och med lagat en ficka på en gammal morgonrock, jag som inte ens kan sy.

 10. Nu är jag ÄNNU tröttare – men på ett ljuvligt plan! Jag ör i Lund i sommarvärme! Alla är underbara och pratar skånska! Champagnen flödar och kullerstenarna kullrar!

  Ikväll är det fopollsmatch på tv, men jag vet inte ens om jag hinner se den! Ack, nytt manskap och allt!

 11. Dödstrött. Bergsbestigning igår för att titta på vulkan men visade sig vara dimma vi fick se.
  Valskådning i förmiddags med bättre resultat: många delfiner, både vuxna och kalvar. Små delfinkalvar som inte riktigt kan hoppa är jättesöta! Lite som barn som lär sig gå.
  Sedan ett par förälskade knölvalar som simmade bredvid varandra.
  Efter det bil till Blå lagunen och bad i termiskt varmvatten som är ljusblått och opakt.
  Och så middag på en hummerrestaurang i Stockseyri någon timme från Reykjavik.
  Till sist efterrätt och ett litet glas rom på Apotek i stan.
  Nu sovdags! Väckning 03.30 imorgon för att åka till Keflavik.

 12. […] på allting och jag gör fel hela tiden. I morse låste jag fast cykeln som stod bredvid min i det feldesignade cykelstället som jag nämnde […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.