Hoppa till innehåll

Adjunkt Bergman is back!

Corona slog som bekant undan benen för mina älskade skrivregelsföreläsningar i mars 2020, men då fick jag hösten 2020 ett finfint halvårsvikariat på MDH (Mälardalens högskola, som i januari av outgrundlig anledning blir universitet) och hade så kul, så kul.

Och nu kör vi en repris! I sex månader ska jag planera undervisning, hitta på massa uppgifter, rätta tentor och ha kaffepaus!

Här springer jag omkring i tomma lokaler tills de små studenterna släpps in om en månad.

Men … egentligen vill jag bara ha sommarlov. Det går förstås inte för sig att som vuxen vända på dygnet, dricka vin till alla måltider, gå på långa skogspromenader, sova middag utomhus och plötsligt åka iväg på en roadtrip med bilen som håller på att tappa avgasröret. Men det är faktiskt vad jag vill!

(Säger jag trotsigt med plutande underläpp.)

Skogspromenad.

Nåväl, adjunkt Bergman har börjat i stor stil genom att planera helgaktiviteter så att det stänker om det. Lör- och söndagar i augusti–september är fyllda av

 • kräftskiva
 • grannkalas
 • kusinparty
 • arbetsläger i Horndal
 • Lund Comedy Festival
 • basketprotokollkurs
 • svampplockningsbonanza i Dalarna
 • tjolahopp med basketlaget.
Roliga kandelabersvampar.

Men … egentligen vill jag bara ligga hemma i soffan och kolla på film. Det kaaaan man ju bara inte göra nu, nu när vi som är vaccinerade börjar umgås nästan normalt – vi måååste ju ses! Svinga en bägare och svänga våra lurviga! Klämma ihop oss i små bilar och åka på äventyr! Sörpla soppa i en igloo! Men är det det jag vill?

(The Return of the plutande underläppen.)

Gnissel och gnööööl, sa vårtbitaren där han satt på en bräda.

Tssst. Jag bara gnisslar, gnölar och gnäller! Välkommen hösten och alla röda kinder samt frusna händer! Det blir nog bra det här …

Share
Publicerat iBloggen

34 kommentarer

 1. Ninja i Klockrike

  Hittar du svart trumpetsvamp, så plockar adjunkten den, hör hon det?
  Den kan torkas till ett svart ingenting som sen smulas ner i sås eller grytor och bli en gudomlig smakupplevelse.

 2. Ett rödgråtet barn

  Pssssst, jag jobbar på företaget som sköter om växterna på högskolan. Jobbar dock i en annan region så jag har aldrig varit där.

 3. Magganini

  Nu har Charlie Watts lämnat oss för sällare scener.

  Inte skrivregler, men svenska i alla fall (alltså inte engelska): Se klipp ur min tidning. Voffö gör di på detta viset? Skulle han ha kunnat dö våldsamt och fientligt?

 4. Ja jösses, Magganini! Det var en bra spaning – alla sådana där klavertramp sparar jag och använder på föreläsningar!

  Psssst, du rödgråtna: jag pratade med en av dem som var och pillade med plantorna eftersom hon for omkring med en jättelik bomb från andra världskriget på en kärra. (Det var bara en gigantisk vattenbehållare. Som såg ut som en regelrätt bomb!)

  Adjunkten gick idag tillbaka till svampstället som nyss var fullt av svart trumpetsvamp. Det var tomt. Då bad jag svampgudarna om förlåtelse.

 5. Arbete utanför hemmet har sina poänger. Gratis motion t ex. Jobbar man hemma måste man ta extra pauser för det, vilket inte blir av när det regnar.

 6. Ninja i Klockrike

  Brid, hund är lösningen, då spelar det ingen roll om det regnar, ut måste man.

 7. ERB, jag har hört sägas att det blir ett ökat rännande på toaletten, när växterna vattnas, särskilt i kontorslandskap. Porlandet från vattnandet inspirerar, liksom. Det vore ju lite kul om det stämmer!

 8. Ett rödgråtet barn

  Jajamän! Många reser sig upp och rusar i panik iväg mot toaletten när det skvalar. Händer ganska ofta!

 9. Dina

  Himmel vad mycket man missar om man inte läser regelbundet! Vet inte ens om jag har något att skylla på. Planterat gräsmatta? Barnbarnsvaktning? Lekt hela havet stormar med alla rum på övervåningen?

  Det där med släkthistoria (ja det blir lite bakåtkommentarer, sorry) är roligt när man t ex hittar bortappade hyffsat nära släktingar. Farfars storasyster migrerade nygift från Polen till USA när farfar kanske var sex år gammal. Tappade kontakten pga av WWII men återfick den på 50-talet efter att ha skrivit till någon NY tidning. Sedan dog farfar och kontakten gick förlorad igen. Ända tills någon gång i vintras-våras då ett släktforskande barnbarnsbarn till sagda faster hittade oss. För några veckor seda hade vi kul zoomsläktmöte med folk i tre länder.

  Önskar snabb och bra tillfriskninga av alla knän! (Hur är båsmors nuförtiden?)

  Jag tror att högskolor blir universitet om det bedrivs forskning på läroanstalten. Eller nåt sånt. Det var iaf en massa tjabbel om det när en lokal högskola ville bli universitet.

 10. Örjan

  Även jagt illbaka.Orsaken ill ltygt 2 månardeers bortavaro-
  Snubbel, fall och krossad höger axels ledkula.
  men ortopedläkarnaduktiga”snickare”

  Nu konvalesent mrd hemtjnänstservice…

  Beklagligt höra SG gått bort. Mina tanka rtillhonom ochHyttis.
  Broder Tomas, (nu iMelbourne läser av och till bloggen och+informerade mig

 11. Ninja i Klockrike

  Men Örjan, så du ställer till det för dig! Det måste ju ha gjort fasansfullt ont. Men skönt att höra att du är något så när på banan igen, och trevligt att se dig här igen. Hoppas nu fysioterapeuterna och hemtjänsten får ordning på din tillvaro.

 12. Imorgon är det marknad i närheten. Jag har en kompis som ska sälja där, så det är nog en bra en. Och jag är ledig! Kanske man skulle fara!
  Eller fara på ”trasmattans dag” åt ett annat håll? Intressant.
  Men så börjar jag tänka … betyder det inte att det kommer att samlas en massa människor? Är det riktigt ansvarigt att befinna sig där då?
  Njae. Jag ska fundera på saken. Jag behöver ju inget. Mer än en vojlock till mina glasögons nässadel. Och den finns ju inte där.
  Nu är ju smittan på väg upp igen, om än i ännu blygsamma siffror. De behöver ju inte göras högre än nödvändigt. Jo, jag har två sprutor. Men inte konfirmanderna. Och i andra änden funderas det på en tredje spruta.

 13. Ökenråttan

  Ja, vi håller oss också undan ett tag till. Efter andra sprutan kom vi loss lite försiktigt och vips fick vi en vanlig bonninfluensa. Light version visserligen, men vem har sagt att det är så mycket roligare? Vi testade och det var inte Corona, dock. Tre veckor av fina sommaren blev lite pajade. Onödigt.

 14. hyttfogden

  Örjan
  Hej och välkommen åter!
  Funderat mycket på vart du tagit vägen.
  hälsningar
  hyttis

 15. Inte bara adjunkt Bergman, utan även Örjan is back!

  Jag och Tjugofyraåringen samt Pysseliten är just nu i Karins (Skogsgurras systers) hus i Dalarna och fixar och ordnar inför vintern, klipper trän, flyttar plank, sågar med fogsvans och äter mat. Det kallas ”arbetsläger” och är en gammal god tradition!

  Och apropå smittan: jag har ingen aning om vad man ska tro eller hur man ska agera ”egentligen”. Inga kramar men massa handtvätt är min paroll.

 16. Godmorgon, från arbetslägret!
  Man skulle kunna tro att jag gått under jorden, men jag har bara grävt lite i den.
  Visst är det skönt att vara fullvaccinerad! Men vi är lite ringrostiga på att hänga med andra och ändå blev PK sjuk på semestern. Oklart exakt vad som orsakade tre veckor med feber och (vi kan kalla det fasta), men en kvalificerad gissning är dåligt vatten! Vi har i alla fall utökat vårt inperium med ”Brasseborg i slänten” en liten eternitkåk i Östergötland.
  Fler arbetsläger är att vänta.

 17. God eftermiddag från arbetslägret! Inte tog jag några ”förebilder” på allt fix som lägerdeltagarna tog itu med och då förstår man ju inte riktigt vilka stordåd som utförts om jag bara fotograferar ”efterbilder” med resultatet, typ: de här brädorna låg någon annanstans förut

  Fast den läckra och vackra smörgåstårtan som Pysse hade med sig fotade jag i alla fall, före, innan vi högg in på den. Smörgåstårta är ju en strålande idé, lite bortglömd idag, kanske? Snyggt och praktiskt, all inclusive!

  Örjan, jag hoppas på snar bättring för din axel! Träna duktigt för det gör väldigt stor skillnad både på kort och lång sikt!

 18. Ökenråttan

  Även vår helg har gått i arbetets tecken. I går släpade vi hundrafjorton kassar till ’Pop up återbruk’ som stan ordnar här och där, då och då . Böcker och köksgrejor och kläder. Sen lagade vi middag till deltagarna i vår boule-turnering (4 personer) och sen förlorade vi matchen! Jämmer. I dag släpade vi trehundranitton kassor till pop up:en. Spel och puzzle och leksaker och ännu mera böcker. Vi hade behövt en vacker och närande smörgåstårta att stärka oss med.

 19. Brid

  Vi har gått på promenadloppis runt en stadsdel. Det var stor betoning på barnkläder och leksaker så det blev inte mycket köpt, men ett par saker. Och så fick vi Motion.

 20. Vilken aktiv helg, hörn alla!

  Jag satte mig nyss ner, vilket var ett stort misstag eftersom storsläggan slogs i huvudet; jag kommer aldrig nånsin att orka resa mig upp igen!

  (Vilket ju är synd. Imorrn kl 10:15 börjar ju HT 2021.)

 21. Jag har inte heller gjort någonting, eller vänta nu, jag har ju:
  • Funderat på om det ska bli flygledarstrejk på Island på tisdag (den är inställd).
  • Varit på vernissage, Konsthantverkarna fyller 70 år.
  • Varit på fest(!) och firat att Konsthantverkarna fyller 70 år
  • Jobbat (flera utställningar på gång och de gör sig inte själva).
  • Färdigställt och skickat iväg ansökningar om två utställningar till (Malmö och Oslo).
  • Blivit brutalpetad i näsan (PCR-test)(jag är osjuk).
  • Packat.
  • Lämnat bort Fia till barnvakter.
  • Fyllt i en jämrans massa papper (det var enklare att resa förr).
  • Checkat in (flyget till Island går imorgon 13.55).
  • Spelat lite för första gången på två år (jag har blivit övertalas att vara med på konsert i Västerås i mitten på oktober).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.