Hoppa till innehåll

Vi fortsätter väl att prata om karantänen, eller?

HEUREKA! Jag har äntligen fått bukt med snoppförlängarna som har förpestat mejlen i flera år. Spammen har plötsligt sinat! Kan det vara så att spamtokarna är sjuka – eller har de drabbats av sunt förnuft? Eller funkar snopparna igen? Har de kanske förstått att jag inte har nåt snopp-problem? Eller ens snopp?

Tysk-romerske kejsaren Karl V med blygdkapselsniffande hund. (Ämnesrelaterad bild.)

Nu kikar jag på annan reklam som dyker upp och i all sin normalitet ter sig komplett absurd när vi allihopa försöker utöva ”social distansering”. Tre icke-corona-relaterade exempel som jag förmodligen inte ens hade sett för bara tio dagar sedan:

1. Vinn en gul påskduk! (Genom att sälja din själ och lämna alla personuppgifter så att vi kan sälja din mejladress till ett snoppförlängarföretag.)

2. SPELA CASINO! Registrera dig med mobilt ID. Enkelt att spela, slipp störiga mail och SMS. (Tillåt mig att slå nån på käften, hur kan detta ens vara lagligt?)

3. Långhelg på spa! (Hahahahaha.)

Knäpp spabild i slutet av mars 2020.

Under den kommande veckan tror jag att kreativiteten kommer att flöda; inte bara gym, restauranger och idrottsklubbar kommer att ha utomhusaktiviteter. Vad tror ni?

Avslutningsvis något för er alla att roas av!

Fredrik Backman vill inte att ni ska läsa den här läsvärda texten. (Fast  det vill han ju. Väl. Jooo. Eller?)

Min djefla man, Sjuttonåringen och jag skulle bara gå en runda i kvarteret – men kom hem med detta.

Och så en gammal favorit från (gulp, tiden går) 2012. Den är fullständigt förtjusande.

Jag har ett råd: hör av er till människor som ni anar att ni inte kommer att träffa på ett bra tag. (Även om ni inte har träffat dem på ett bra tag bafatt och orsaker samt livspussel.) Jag gjorde det igår och fick helt otrolig respons: en har förmodligen corona, en ligger på sjukhus av en annan anledning, några bakar, nån bygger om hela huset, tre jobbar mer än nånsin och sju var permitterade. Men alla var på gott humör.

Share
Publicerat iBloggen

19 kommentarer

 1. Ska man passa på nu då? Jag börjar: Pitt.
  Det där ”mer utomhusaktiviteter” lät intressant! Jag tänker mig en återupplivning av ”gåmöten” som funnits en längre tid, men inte riktigt slagit igenom stort. Utomhusbasar Frisören kanske kan klippa nya vindfrisyrer i blåsten. Och snart kan vi sitta ute och fika …

 2. Förresten läste jag texten. Pitt, igen.

 3. Vilken early bird du är denna lördag, Pysse! Kuckelku!

 4. Den djefla mannen

  Den där Major B. Ister får vi nog träffa igen. Har jag en känsla av.

 5. Det där med korrelation och kausalitet har jag faktiskt någorlunda koll på.

  Men i år avskyr jag pollen mer än vanligt. Vilket strängt taget inte är pollenets fel.

  Ska strax tala med mor.

 6. Ökenråttan

  Musik att pigga upp sej med: Hayden. Han har skrivit hur mycket som helst och allt är glatt och skojigt och vackert och uppmuntrar en till att tralla med. Jag utbrister ofta i ett ’tjolahopp’ eller dylikt när Hayden är i luften.

 7. Skryt och reklam från en som känner Lassie!

  Julian Frost som ritade och animerade ”Dumb ways to die” har ritat en bok också, ”Do not lick this book”. Det gjorde han tillsammans med Idan Ben-Barak och *trumvirvel* Linnea Rundgren som är min plastdotter. En mycket passande bok i dessa infektionstider!

  Och värre blir det … Boken finns översatt till svenska och heter då Slicka inte på boken. Översatt av H.

 8. Niklas! Jag har köpt boken och gett bort – nu köpte jag en ny! (Även om din H. som översättare ju inte får ytterligare kronor.)

 9. En får tacka för majorens motions- och kostråd. Jag noterar att ni fått tag i vanligt knäckebröd. När jag handlade inför min ide-period tog jag, som jag brukar, ett paket Leksands brungräddade på den plats där de brukar ligga. Döm om min förvåning när jag öppnade paketet och hittade RÅGRUT! Troligen är det vanliga brödet sluthamstrat. Well, värre smällar kan man råka ut för i dessa tider. Men samma sak är det inte. Verkligen inte.

 10. Påminn mig förresten om att jag inte ska låta DDM göra smörgås åt mig.

 11. Dina

  Men så söt liten film!
  Tyvärr var det för många år sedan en otroligt stor skara dumma israeliska bilförare som trodde de kunde köra förbi nedfälda tågbommar (misslyckades, så klart) så nu måste alla andra gå/köra över broar eller under i tunnlar för att komma över på andra sidan spår. Tidsödande. Hur svårt kan det vara att respektera en nedfälld bom?

 12. Under broar, var det. 11foot 8, även kallad The Can Opener Bridge var tidigare 11 feet 7, men höjningen hjälpte inte. (Varför de skriver ’foot’ och inte ’feet’ i namnet vet jag inte).

 13. Tittade i Karins blogg och fann Skogsgurra kommenterande där, tydligen i högönsklig välmåga. Det gläder mig. Jag har saknat honom här och undrat lite om det berodde på något allvarligt att han försvunnit.

 14. Hörni, veeeeeet ni vad den stora förändringen i samhället är just nu? (Förutom att folk sitter i karantän och inte har toapapper.)

  Alla har nåt att berätta! Jag frågar ”hur känns det, är allt som vanligt?” i affärerna och får en entimmesmonolog om allt som har hänt till svar. Jag säger ”hejsan, allt väl?” till grannarna och de släpper allt de har för händer och berättar om moster Sonja och farbror Pelle i Brasilien.

  Historieberättandet ligger på plus!

 15. Ninja i Klockrike

  Vi lever just nu i en tid som kommer att stå i historieböckerna i framtiden.
  Eller historiemedierna då.

  För övrigt har jag umgåtts med vänner utomhus, på behörigt avstånd, för de var här och beskar två av mina enorma äppelträd.

 16. Ökenråttan

  Vad läser ni nu när ni kanske fått gott om tid? Jag har just läst ut Anne Franks dagbok. Hon var nyss fyllda 13 när familjen fick under jorden och nyss fyllda 15 när tyskarna kom och släpade bort dom. Så berörande att se hennes utveckling i dom där viktiga åren, under gräsliga förhållanden.

  Nu läser jag Bangs Dagbok från Långholmen. ’Vi sitter i alla fall inne helt frivilligt’, kan jag då tänka som tröst.
  Sen får det väl bli Greven av Monte Cristo. Vad har vi mer för inlåsta stackare?

 17. Den här har jag kommit på alldeles själv:

  -Hur färdas man säkert i dessa tider?
  -I en Opel Karantän, förstås.

  🙂

 18. Ninja i Klockrike

  ÖR, vi har väl Nelson Mandela, Dahwit Isaac, Persson och Schiibye?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.