Hoppa till innehåll

Hamstring förvånar på alla plan

Vart jag mig i världen vänder, står det om Corona och efterföljande panik, katastrof, inställda basketmatcher, tvättråd – och tomma butikshyllor. Här i Eskilstuna märks ingenting.

Men tänk att allt rostebröd i Lund tog slut igår!

Idag drabbades jag av en underlig oroskänsla när jag läste om hur folk i Stockholm slogs om toapapper i Coronaspåren. Som handlade det om en diarré. Jag konstaterade att vi hade slut på toapapper hemma, och nöjd cyklade jag iväg och köpte ett paket. Plättlätt. Oron borta.

Men tänk att allt toapapper i Lund är slut!

Från Stockholm fick jag nyss jag oroliga meddelanden om att det är närapå slagsmål inne på Systemet när vissa lådviner börjar ta slut. (Vilka lådviner? undrar man ju då.) Som den undersökande bloggare jag är, begav jag mig ut i vimlet här i Eskilstuna för att

 • köpa en flaska bubbel på Systemet
 • köpa avokado, te, fänkål och kasjunötter på Coop
 • köpa tandtrådsbyglar på Apoteket
 • fixa nytt BankID till min nya mobil
 • köpa två paket jongleringsbollar på Teknikmagasinet.

Resultatet blev en nästan hundraprocentig succé för att

 • det inte ens var kö på Systemet
 • det var avokadorea inne på Coop
 • tandtrådshyllan var full
 • banken inte kunde ge mig nytt BankID utan ”dosan”, som jag mig veterligen aldrig har ägt
 • jag fick köpa Teknikmagasinets allra sista jongleringsbollar – måste därför ringa runt till andra butiker.

Jag frågade all personal jag mötte om de hade märkt av någon hamstring. De tittade på mig som om jag hade hostat lite torrt på dem.

– Va?
– Asså, säljer ni mer av nån vara just nu?
– Öh, näe. Hurså?

Vi vandrar vidare i Sverige.

Så här såg det ut på pastahyllan i Göteborg!
Dock verkar inte gräddtopparna vara åtråvärda. Än.

Men köerna i Lund, hörni!

Och de tomma hyllorna!

Så, nu låter jag barnen rapportera!

Erik i Lund:

”Vi gick för att handla lite till de kommande dagarna men blev alldeles nervösa när vi såg att det var helt smockfullt av folk som sprang runt och ryckte åt sig det som fanns kvar. Så vi kom hem med massa mjöl, havregryn och ris.

Slut i butiken var 80 % av osten, 90 % av pastan, 80 % av riset, 100 % av köttfärsen, 90 % av smöret, 100 % av jästen och 100 % av toapappret. Ah. Kom just på att vi har 6 liter handsprit kvar sedan bröllopet.”

Moa i Lund:

”När jag handlade var allt bröd slut förutom hamburgerbröd och *trumvirvel* bröd med lång hållbarhet! Asså wtf? Kompakta rågbröd med bäst före i augusti, inplastade baguetter och knäckebröd ligger kvar på hyllorna. Ett par köpte 3 kg fullkornspasta fastän den tjejen sa ’fullkornspasta är det VÄRSTA jag vet, men all annan pasta är slut’.

Jag läste förresten en artikel om varför alla vill köpa toapapper. Det är för att alla andra vill köpa toapapper.”

”Strykande åtgång på tvål!”
”Plötsligt var alla väldigt förtjusta i vitkål och morötter.”
”Men inte ananas och päron.”

Oskar i Visby:

”Allt är precis som vanligt i affärerna! Men det snöar jättemycket, vilket ju är otroligt konstigt.”

Ida i Eskilstuna:

”Tydligen har folk börjat stjäla handspriten från köken och toaletterna på arbetsplatserna; nåt annat har jag inte märkt.”

Sigge i Eskilstuna: 

”Gah. Mina pingismatcher imorrn är inställda.”

Såja. Luuugn nu. Låtom oss alla sansa oss. Och göra bättre grafik än det här som presenterades i Aktuellt igår.

Diarrén saknar dessutom fnutt.

Men det allra mest förvånande måste ju faktiskt vara att det är slut på jongleringsbollar i alla jongleringsbollsaffärer i hela Eskilstuna.

Det allra sista paketet.

Berätta gärna i kommentarerna om ni märker av hamstring! (Eller om det bara snöar kanske.)

Också en hamstring.

Uppdatering två dagar senare …

 1. Hamstringen har nått Eskilstuna, där alla idag enligt rapport köpte 25  kg mjöl var.
 2. Och till Gotland, där fullkornspastan ligger kvar på hyllorna i ensamt majestät.
 3. Febertermometer har vi inte haft hemma sedan 1999 eller nåt. Och nu är de tydligen slut på alla apotek.

En video från Ökenråttans kompis i Venedig:

 

Share
Publicerat iBloggen

108 kommentarer

 1. Linda Palm Simonsson

  Inte varit i Lund på några dagar, men i Lomma har jag inte märkt någon hamstring förutom att den färska pastan och krossade tomaterna som vi brukar köpa var slut.

 2. Ninja i Klockrike

  H veckohandlar om torsdagarna.
  Bregotten var slut. Knäckebröd fanns, men inte potatis och inte jäst.
  Chokladkakorna var slut.
  Hundmat fanns i hundmats affären, så jyckarna är som vanligt klokare än vi.
  Spridda gnyenden har hörts om att bunkra grisöron, men jag tror inte det har med Coronaviruset att göra. Alls.

  På fjaesboken kunde man i morse läsa;
  If you need 144 rolls of toilet paper for a 14 days quarantine, you probably need to see a doctor before Covid-19.

 3. HallonE

  Var precis och handlade och blev ytterst förvånad över att det inte fanns någon endaste rulle toapapper kvar! Knäckebrödshyllan var i princip rensad, ingen köttfärs i sikte, all grädde med lång hållbarhet borta, havredrycken iKaffe slut, pastahyllorna gapade tomma och bingarna för vetemjöl och jäst var totalt länsade. Dessa saker hade jag ju också tänkt vore bra att ha hemma, vilket pinsamt nog renderade i att jag köpte någon extra paket välling, blöjor, kexchoklad, tvättmedel och kaffe för att det ännu fanns kvar… Skämdes lite när kassörskorna pratade med varandra om hur förfärligt det är med hur folk hamstrar, samtidigt som jag inte vill vara utan vissa saker.

 4. Handtvål, vetemjöl och torrjäst hamstras i Uppland, annars har vi nog fått tag på det vi vill i butiken.
  Karlsloken köpte några burkar soppa på min inrådan, så vi inte svälter ihjäl om han skulle bli sjuk. Han kan vara sjuk i två dagar, sedan får vi äta flingor.
  Däremot är jag hemma med halsont och feber, vilket är otroligt frustrerande. Jag hade ju tänkt jobba hemifrån ändå. Nu är jag bara osäker på om jag är hypokondrisk eller faktiskt SKA hålla mig inne/på avstånd.
  Viktigast: Varför shoppar Pikachu? Eller vad? Eller vad gör M i Pikachudräkten? Übergulligt!

 5. Toapappret var slut hos ICA i Liljeholmen, pastan och mjölet på upphällningen. Salmalaxen fanns det ganska gott om så det blir födelsedagsmiddag ikväll.
  På Konsum i Västertorp å andra sidan hade de extrapris på toapapper om man köpte två paket så jag smet ut lite generad med just två paket.

  Väldigt påpassligt när all mat och allt toapapper tagit slut har jag hittat den här artikeln om en rysk ortodox familj som flydde ut på taigan 1936 och levde helt isolerade till någon gång på 60-talet då de hittades av några geologer. Mycket fascinerande läsning!
  Titta sedan på den här filmen med yngsta dottern som bodde (bor?) kvar, ensam sedan 25 år. Otroligt!

 6. Ökenråttan

  ICA Banér: Lille M. behövde specialvetemjöl till sin pasta i dag och semmelbak på tisdag. Jag behövde burktomater till pastasåsen. OCH VÅRT TOAPaPpER VAR SLUT.
  Sista påsen av mjölet fick vi; jag trodde inte våra grannar bakade själva. Av burktomat fanns mina favoriter, filetti, kvar i mängder. Lite av dom andra också. Och toapapper var det inte ont om. Fast vi kände oss som idiotiska hamstrare när vi smög ut med två förpackningar. (Vi köper alltid två i taget.)
  Vi har ett lager konserver faktiskt, sånt som vi har köpt för det var billigt eller ovanligt eller nåt och som vi ställt i ett skåp och sen glömt. Urgoda oliver till exempel, med sardellfyllning. Tror jag ska ta några nu. Dags för en drink.

 7. Sanna

  Hörde en barnfamilj prata om att blöjorna var slut till deras typ 6-månaders. Stackarna! Toapappersfebern slog till i Karlskrona idag. Igår va det ingen fara. Då stod folk mest och funderade på om det gick att äta pasta på durumvete från Gotland eftersom annan pasta började ta slut. Däremot verkar folk inte vilja att deras djur ska överleva den ev. karantänen, för där var det fullt på hyllorna.
  Konstigt nog fanns det massor med antibakteriell kökstvål kvar.

 8. Nu bor ju jag i Spanien är just nu försatt i Alarma, det vill säga det enda som bör vara öppet är matbutiker och apotek.
  På hyllorna där det brukar vara toa- och hushållspapper ligger bara emballaget kvar. Jag fattar inte. Tar det slut så kan man ju faktiskt använda sig av en tygtrasa, tvål och vatten. Däremot har jag full förståelse för att folk köper på sig mjöl, jäst, havregryn, rotfrukter, UHT-mjölk, konserver, torrjäst … Precis som jag har gjort. I och för sig precis som jag alltid har gjort. Jag vill veta att vi kan vara självförsörjande någon vecka utifall att. Just nu är det utifall att, verkar det som. Ju fortare folk håller sig hemma desto fortare kan det återgå till någon typ av normalhet. Vad det nu är …

 9. Ninja i Klockrike

  Men det är ju fint att folk har hög tilltro till samhällets förmåga att tillhandahålla elektricitet.
  Fast varför de då misstror toalettpappersindustrin till den milda grad är mycket underligt.

 10. Länk till text om hur man torkade sig utan toapapper förr: https://www.skogmark.se/wordpress/?p=6135

  ”Ett vanligt sätt var att använda trästickor. Jag minns inget särskilt namn på stickorna, skitstickor, mer hette det inte. De täljdes med kniv, av vad som fanns till hands. Ved användes alltid, vare sig man var hemma eller i skogen. Så i regel täljdes stickorna av vedträn. Man klöv lös två lagomt tjocka stickor från ett vedträ. Endast kniven användes, ingen yxa behövdes för stickorna var smäckra. Stickorna tillverkades alltid parvis, två och två. Den första var rak och ena sidan skulle vara tunn och vass, andra stickan gjordes rundad i toppen ungefär som en smörkniv. Först skrapade man med den raka stickan. Då for skiten som inte lossnade åt andra sidan, så man fortsatte och skrapade med andra stickan. Den runda toppen kom åt att skrapa där det var djupast i aschåle. Man kunde skrapa flera gånger. Därmed var man ren! I värsta fall tog man kanske någon gång tre stickor.”

 11. Så sant, Ninja! Finns vad jag vet inget som tyder på att matleveranser kommer upphöra (sa iaf MSB på TV imorse), däremot vill nog många slippa gå till butiken om de fått smitta/symptom. På måndag är det fullt i hyllorna igen, det är vad jag tror.
  Men varför säger den ena att vården har bra beredskap, medan den andra säger att det saknas en massa grejer? Vad stämmer egentligen och är det ett problem redan?
  Och hur hanteras alla överlastade VPN’er?

 12. Peztis: Vår spanjor berättade precis att alla privata vårdinrättningar har fått order om att ställa in sig i ledet bland de statliga och se till att de med gemensamma krafter ska kunna ta omhand alla som blir sjuka.

 13. Ökenråttan

  Ja, på toapappersfronten är vi helt trygga rekan. Vi har ju upptäckt möjligheten att använda gamla dåliga pocketböcker och kanske få lite rensat i bokhyllorna. Så tar rullarna slut har vi en Plan B. (B som i Bok, dårå.)

 14. Tjugoåringen Moa

  Något som är fascinerande är att butikerna verkligen tömdes på ett ögonblick. Jag var där onsdag kväll och då såg allting normalt ut. Torsdag kväll skickade Erik videon på den enorma kön och jag gick dit av ren nyfikenhet. En halvtimme senare fanns det ingen kö alls!

  Jag kanske ska ta ännu en sväng dit ikväll och kolla läget igen.

 15. Uppsala här, och festförberedelser.

  Allting vi har velat handla fanns kvar. Det såg möjligen ut som om VI hamstrade i onsdags, när vi köpte sju kassar fulla med mestadels konserver, lök och ost, men det var alltså för att kunna laga mat till 46 personer. Några har avanmält sig, men det ska nog bli bra. Fast om någon i båset är i närheten imorgon och vill träffa folk, så hör av er bara!

 16. Ja Moa! Rapportera läget!

  Om någon behöver toapapper har vi liksom Ökenråttan och Lille Maken uppåt 20 000 böcker. Men ni får bara torka rumpan med Läckberg.

 17. Jag kan VERKLIGEN rekommendera Niklas länk till filmen ovan. (Mysko: jag har sett den tidigare för några år sedan, men helt glömt bort den tills jag nu påmindes.)

  Vad gulligt att båsmedlemmarna skäms när de köper två paket toapapper!

  Vad annars är, är trist: alla basketmatcher är inställda för denna säsong. Vi ska ha gravöl (men utan öl).

 18. När min nätbeställda mat levererades till dörren idag så var det ovanligt många varor som inte var med. Annars har det, någon gång, varit en eller två. Några konservburkar med ärtsoppa. fiskbullar, pölsa, korv, ravioli och bönor fanns inte, samt lite annat. Men den beställda förpackningen med fyra rullar toapapper fick jag!
  Önskar alla en god och coronafri helg. Och framtid!

 19. Gunnel

  Willys i Luleå hade allt jag behövde, även toapapper. Men det verkade vara stor åtgång på djupfrysta grönsaker. Det var botten på frysdisken nådd. Tyder på sund mathållning som troligen minimerar behov av toapapper.

 20. Gunnel

  Där var botten på frysdisken nådd, ska det vara. Jag vill ju skriva bra svenska när jag kommenterar på Lottens blogg.

 21. Agneta uti Lund

  Även jag var på Willys i Lund i går. Trots att den ligger fem busshållplatser bort. Men PostNord tycker att stora brev eller paket till mig ska hämtas där – annars handlar jag på ICA som också har postutlämning (men inte till mig) och ligger 1 minuts gångväg från mig. Jag hämtade mitt stora brev och gick in i affären och tog två avocado och hamnade sedan i en jättekö med hamstrare. Kön gick relativt snabbt. Men jag såg att allt toapapper var slut.

 22. Nina

  Var och handlade i går kväll, och reflekterade över att var och varannan kundvagn var helt proppfull – här hamstrades det friskt, alltså. Toapapper var en storsäljare. Frysta grönsaker fanns, om man ville ha broccoli, annars inte.

  Också Uppsala, det verkar vara lokala variationer här!

 23. Ökenråttan

  Men var ÄR det med toapapper? Finns det nån psykolog här som kan förklara?

 24. Ninja i Klockrike

  Jag tror det handlar om allt skitsnack, ÖR, men jag är inte säker.

  Gunnel, välkommen till båset, säger jag eftersom jag inte kan minnas att vi träffats här förut. Man behöver inte anstränga sig över hövan med språket här, för här uppskattas alla språkliga abrovinklar till fullo, vare sig de är medvetna eller inte. Vi underhåller oss med underbara språkfel som vi ömt omhuldar.

 25. Ja, förlåt (HALLÅ ÖRJAN DU MÅSTE VÄLKOMNA GUNNEL!) – jag glömde att välkomna! Bra, Ninja!

  Jag har två tremänningar i Luleå (Anders och systern, men namnet har jag sorgeligen glömt), vars mamma heter Gunnel. Hmmm.

 26. Vi var till matbutiken och handlade alldeles nyss och allt såg ut som vanligt. Samtidigt vill jag säga att jag inte förstår hamstringen av toapapper?? Är det verkligen det viktigaste folk kan ägna sig åt? Det hade aldrig hänt för 50-60 år sedan.

 27. Agneta uti Lund

  Ökenråttan, kanske importeras mer toapapper än vi kan tänka oss och så kan det bli strul med leveranserna. Konstigt är det!

 28. Agneta uti Lund

  Toapappret för 60-70 år sedan var mestadels rätt små ark som var uppträdda på en ståltråd. Arken hade en glatt sida och en något strävare.

 29. Ökenråttan

  Ah, Niklas! Jag fick just den där lustiga bilden från äldste
  sonens fästmö. Jag skrattade i en kvart.

 30. Ninja i Klockrike

  HEJ HYTTIS!!!
  Vad roligt att se dig härinne igen, det var alldeles för länge sen.

 31. Magganini

  I mitt närmsta ICA såg det ut ungefär som vanligt. Den enda hylla jag såg gapa tom var den för fiskbullar i dillsås, och det får gärna vara slut vad mig anbelangar.

 32. Jag var mitt uppe i omplanteringen när husbandet lät meddela att det var tvärslut på bananer, pasta och skithuspapper på Ica i Kista. Det är väl för väl att jag har frukostsmoothiesarna förberedda i frysen några dagar framåt annars hade jag bleve tvungen till att äta grötbröd. I förmiddags åkte jag tåg nära en farbror som farbrorhostade först rakt i näven, sen rakt in i sin uppslagna bok efter att tanten han reste med sa åt honom att hosta i armvecket.

  Här är pastahyllan:

 33. Ökenråttan

  Italienarna är i karantän praktiskt taget allihop och vad ägnar dom sej åt i sin isolering? Dom står i fönstren eller på sina balkonger och sjunger tillsammans. Och vad gör vi här, i Coronatider? Hamstrar toapapper.

 34. Det är sol, –2 °C, massa översättningsjobb i datorn och inga basketmatcher så långt ögat når. Man kanske skulle gå på hamboll istället? (De kör på som vanligt.)

 35. Magganini

  Nå, vad har vi hamstrat hem nu då som vi kan fira med i dag? Piroger, pizza, pinnbröd, pistageglass? Visstja, pistagesemla finns ju nuförtin!

 36. Örjan

  Välkommen Gunnel och välkommen tillbaka Hyttis!
  Må ni stanna och återkomma med fler kommentarer!

 37. LottenPotten

  Där vi bor (nordvästskåne) finns det fortfarande gott om toapapper. Men oj vad det var tomt på konservburkshyllan och pastahyllan. Corona eller inte – vi har alltid extra av några hållbara matvaror hemma. Jag har tagit till mig MSB:s tanke att man i alla lägen bör kunna klara sig själv i en vecka. Just nu undrar jag mest om restaurangen vi bokat i Malmö, för en jämn födelsedag i familjen, kommer att ha öppet nästa fredag eller inte.

 38. Och paj, Magganini, eller pie, en dag som denna. Pi-entusiaster ägnar sig idag åt att skriva ”piem”, dvs poem som bygger på Pi, med tre bokstäver i första ordet, en i andra, fyra i tredje, etc

  Yes, I want,
  A slice,
  Delicious pi,
  Please.

 39. Orangeluvan

  Jag handlade på Coop Högdalen igår, utan att tänka särskilt på sortimentet, men noterade inga tomma hyllor. Kollegan som bor i Täby rapporterade dock att ICA hade ont om torrvaror och att personalen sade att man slår julhandeln.

  Jag hade tänkt köpa en flaska bubbel, men hamstrade hem två. Jo, så sjukt resonerade jag. Inte en tanke på dasspapper eller mjöl.

 40. Jag fick nyss mejl om att helgens föreställningar på Dramaten är inställda. Nu slipper jag ha ont i magen över att jag bestämde mig för att stanna hemma från Bortbytingen imorgon. Om man har tur kanske de ger en extra föreställning eller två efter utbrottet.

 41. Agneta uti Lund

  Härnere kan vi nu (sedan 29 minuter) inte åka till Danmark eller flyga från Kastrup.
  Flyga hade jag inte tänkt göra i vår men diverse konstutställningar i nabolandet missar jag.

  Ser i reklambladet att min ICA-butik har extrapris på Lambiprodukter nästa vecka.

 42. Jag undrar lite över ”pengarna tillbaka” i alla dessa inställda fall.

  Tänk om den allmänna meningen kommer att blir att vi samfällt rycker på axlarna och tänker ”jaja, gungor och karuseller” och inte kräver återbetalning eller kompensation.

  Själv ligger jag ute med massa, massa tusenlappar för bildningsresan till Cypern, som ju inte kommer att bli av om två veckor. Pengarna brinner säkert inne. Basketklubbens ungdomsturnering om sex veckor är vår livlina – om alla lag ska ha tillbaka sina pengar går vi helt enkelt under.

  Undra sa flundra … en promenad i solskenet kanske? Lite omelett till lunch? Eller vill ni se snögubben som Oskar The tjutvååring på Gotland gjorde igår?

 43. Ökenråttan

  Ja, vi hade en operaresa till Berlin inbokad i nästa vecka. Om vi avbeställer får vi nästan inget tillbaka, insåg vi. Om researrangören ställer in är vi i mycket bättre läge. Så vi avvaktade. Resan ställdes in och skjuts upp till i höst i stället.

 44. Ökenråttan

  Vår operaresa var en paketresa och det är väl din till Cypern också, Lotten. Då gäller specialregler enligt paketreselagen som kom 2018.

 45. Att folk hamstrar, ”Hamsterkauf” är ett snyggt tyskt ord, just toapapper har CNBC bett några djupingar förklara här. Men varför folk tömmer hyllorna på oliver förstår jag inte.

 46. Örjan

  Ica Maxi Eskilstuna. Toa-papper slut, med det fanns hushållsdito.
  Inte optimalt för avloppsrören enl uppgift, men torde vara bättre än uppruggat tidningspapper.

 47. Alltid lär man sig nåt nytt: ”paketreselagen” is a thing. Och den verkar i kundens bästa.

  (Det finns ju inte på kartan att jag är på Cypern den 6–16 april.)

 48. Orangeluvan rapporterar från Ica på Fridhemsplan att ölen, smörgåsrånen, köttfärsen, den grekiska yoghurten, jästen, toapapperet samt raviolin är HELT slut. Men att den torra pastan bara är utglesad.

 49. Orangeluvan skriver i affekt från Fridhemsplan:

  ”Men det finns fullt med hushållspapper!! Det är så komiskt! Stockholmarna vet inte att man även kan använda hushållspapper till rumpan!”

 50. Ninja i Klockrike

  Hushållspapper på dass är inte komiskt, för det går visserligen att spola ner utan omedelbara stopp, men det sätter igen och förstör pumparna längre ner i systemet.
  Och då måste nån laga dem …

 51. En kompis drabbades av stopp redan i badrummet av hushållspapper i toan.
  Hon var inte road …

  Jo, man kan torka sig, men man får slänga pappret i soporna istället.

 52. Måste få dela den hör roliga, som en (brittisk) vän delade på fb:

  UK Virus ALERT

  The English are feeling the pinch in relation to recent virus threat and have therefore raised their threat level from “Miffed” to “Peeved.” Soon, though, the level may be raised yet again to “Irritated” or even “A Bit Cross.”

  The English have not been “A Bit Cross” since the blitz in 1940 when tea supplies nearly ran out.

  The virus has been re-categorized from “Tiresome” to “A Bloody Nuisance.” The last time the British issued a “Bloody Nuisance” warning level was in 1588, when threatened by the Spanish Armada.

  The Scots have raised their threat level from “Pissed Off” to “Let’s Get the Bastard.” They don’t have any other levels. This is the reason they have been used on the front line of the British army for the last 300 years.

  The French government announced yesterday that it has raised its alert level from “Run” to “Hide.” The only two higher levels in France are “Collaborate” and “Surrender.” The rise was precipitated by a recent fire that destroyed France’s white flag factory, effectively paralyzing the country’s military capability.

  Italy has increased the alert level from “Shout Loudly and Excitedly” to “Elaborate Military Posturing.” Two more levels remain: “Ineffective Combat Operations” and “Change Sides.”

  The Germans have increased their alert state from “Disdainful Arrogance” to “Dress in Uniform and Sing Marching Songs.” They also have two higher levels: “Invade a Neighbour” and “Lose.”

  Belgians, on the other hand, are all on holiday as usual; the only threat they are worried about is NATO pulling out of Brussels.

  The Spanish are all excited to see their new submarines ready to deploy. These beautifully designed subs have glass bottoms so the new Spanish navy can get a really good look at the old Spanish navy.

  Australia, meanwhile, has raised its alert level from “No worries” to “She’ll be alright, Mate.” Two more escalation levels remain: “Crikey! I think we’ll need to cancel the barbie this weekend!” and “The barbie is cancelled.” So far, no situation has ever warranted use of the final escalation level.

  & finally…

  The Russians have said “Its not us”

 53. Hälsat! Det var hans far som skickat texten, så ursprunget okänt. Kul, likväl.
  Och Niklas länkar igår gjorde att jag nästan missade middagen. Såå intressant!

 54. PK the gleskommentator

  Toapapper är gjort för att lösa upp sig i vatten så att det inte ska proppa igen avloppen, hushållspapper är gjort för att hålla ihop när det blir blött så att man kan torka av våta ytor utan att bli ståendes med en lös smet av pappersmassa i näven. Därför är hushållspapper jättebra på att proppa igen avlopp. Spola aldrig ner hushållspapper i toan, det blir lätt både besvärligt och dyrt.

 55. Ökenråttan

  Rapport från kompisen Alberto i Venedig: Färska matvaror handlar han på marknaden och resten i snabbköpet; allt finns. Järnhandlare och färgaffärer har också öppet; folk passar på att fixa och måla hemma, nu när dom inte ska gå ut. Operan, La Fenicce, är stängd. Han bifogade en stämningsfull liten film av ett alldeles tomt Venedig. Funkar detta?

 56. Dina

  Här (Israel) verkar det som om hälften av befolkningen är panikslagna och har köpt allt toapapper som finns tillgängligt medans andra hälften nonchalant rycker på axlarna och tycker att allt är onödigt hysteri. Konstigt nog följer även de riktlinjerna** eftersom dessa inte längre ”bara” är rekommendationer utan eventuellt (inget vet säkert) kan man bli åtalad om man inte följer dem.

  **Riktlinjerna är för tillfället att alla dagis, skolor och universitet stängts. Likaså alla nöjesinstitutioner, gym, mm. Mataffärer är öppna som vanligt. De som kan uppmanas att jobba hemifrån.

  Själv jobbar jag ju mest hemifrån ändå så det känns vanligt. Har inte handlat något utöver de vanliga 4 dussin äggen och 3 liter grädden som jag handlar var och varannan vecka. (Skulle toapappret ta slut så har vi några träd i trädgården med lämpliga blad. Eller som mamma berättade att i hennes barndom klippte de tidningspapper.)

  Vad mer behövs? Vinförrådet har typ 200 flaskor…

 57. Dina

  MEN vad konstigt det blev när jag försökte redigera och spara.
  Kan man skylla även detta på kronviruset?

  Jag fixar, Dina!
  /Lotten

 58. HallonE

  Nu brinner tydligen toalettpappersfabriken i Lilla Edet, så hemskt olägligt! En slump?

 59. Lille Maken

  Varför toapapper? Ja, först är det väl att man gripits av panik. Då tänker man inte klart. Vad ska jag köpa, vad behöver jag, vilka födoämnen ska jag släpa hem? Början av näringskedjan – så många alternativ, så många val. Men SLUTET på näringskedjan: Där behöver man i alla fall helt klart EN sak! Nämligen toapapper. Se där!

 60. Dina

  Helt rätt, Ninja! *hick*
  (Nejdå, jag sitter bara och stickar. Garnförrådet är också välfyllt.)

 61. Ninja i Klockrike

  Att garna kan också vara berusande!
  Jag stickar just nu på Happy Blanket i Soft Donegal Tweed.

 62. Och jag stickar på en glittrig bolero till psalmmellofinalen. Men nu är de två sista deltävlingarna och finalen uppskjutna på obestämd tid och garnet slut hemma men mer finns att få på affären.
  Så istället stickar jag på ett par strumpor till maken. Några cm kvar till hälen.
  Fast just nu är jag på jobbet.

 63. Dina

  Och jag stickar på en liten vågmönstrad babyfilt i något mjukt restgarn. Tänker ge filten till min tränare som precis blivit pappa för första gången. Fast först stickade jag ett annat mönster men blev inte nöjd så repade det. Fast jag borde nog jobba lite.

 64. Ökenråttan

  Kompisen i Venedig berättar att siffran på antalet smittade per dag sjunker, dag för dag. Går åt rätt håll alltså.

 65. En synnerligen trevlig inställning är ju att ”har man råd, så går man ut och köper”.

  Så: Gån ut i världen och köp hemlagad lunchmat och stickiga vantar.

  (Jag har STORA översättningsprojekt och LÅNGA redigeringsprojekt. Alltså min försörjningsräddning. ALLA, och då menar jag a-l-l-a, evenemang och föreläsningar ända till augusti är SCHWÅPP inställda.)

 66. Ninja i Klockrike

  Voffor ska man köpa stickiga vantar????

  Alla köper toapapper för att så fort nån nyser så gör 100 pers i brallorna.

 67. Själv undrar jag mest hur många som verkligen kom på Brids fest igår. Vantar eller inte vantar.

  (Jag preppar så inihelvete för apokalypsen genom att äta knäckebröd med smör och lagrad ost samt dricka blaskig öl emedan jag är en ickefinsmakare. Hej PK!)

 68. Vi blev 31 inalles. Sexton avbokningar sista dryga dygnet före, mestadels på grund av egna förkylningar, utan egentlig oro för annat än att ses som osolidarisk om man gav sej ut bland folk, men några var också oroliga för smittrisk. Å andra sidan kom en som inte skulle ha kommit, eftersom det han varit på blivit väsentligt avkortat. (Hans fru och barn var här planenligt.)

  Det blev oväntat lite mat över. Det räcker ett par tre dar, men vi behöver inte ringa runt till grannarna och erbjuda matlådor eller låna frysutrymme, som vi befarade när återbuden haglade som tätast.

  Och jag har tvättat händerna så de känns som sandpapper och blöder på knogarna. Det är väl inte heller alldeles nyttigt?

 69. Ninja i Klockrike

  Nej, så nariga händer är inte så nyttigt, eftersom du öppnat smittvägar in i kroppen, men å andra sidan smittar inte corona via blodet utan via luftvägarna, så för den smittan är du säker.
  Smörj in händerna med vaselin och ha bomullsvantar på under natten, så är de mjuka och fina i morgon.

 70. Bomullsvantar brukar även finnas på apoteket.
  På tal om handkräm; titta så fint den formade sig från pumpflaskan när jag skulle smörja in mina tvättfnasiga händer i fredags.

 71. Kors så många lyckliga filtar som kom upp på ravelry. Men till slut hittade jag en som heter Happy blanket av Gugenheim. Är det den?
  Full med förkortade varv. Jättefin!

 72. Ökenråttan

  Rapport från Coop, Storgatan. Kanske lite glest på hyllorna, rent allmänt, men så kan det ju vara vilken måndag som helst. Dock – inte en enda toarulle fanns det och bara en påse maskindiskmedel.
  Enda kunderna var jag och en liten tusenårig gubbe. Han tyckte väl att det kunde vara detsamma med smittrisken.

 73. Ninja i Klockrike

  Cecilia N, ja det är den, trianglar som bildar rutor på olika ledder.
  Men tweedgarn var inte optimalt, dey nlev snett och lite vint. Men jag har andra restgarner. Filt blir det.

  Mest lider jag av semmelbrist …

 74. Carolina

  Hej Lotten!

  Jag saknar svar på en oerhört viktig fråga som ditt blogginlägg väckte: Varför var det så viktigt att köpa jongleringsbollar? Är det en oanad talang som du har? Eller något som du tänkte lära dig ifall att du skulle hamna i karantän?

  Hälsar en mycket undrande och nyfiken läsare!

  /Carolina

 75. ÄNTLIGEN Carolina! Som jag har väntat på denna fråga!

  Det är så att Sjuttonåringen har ett projekt i skolan där han och några klasskompisar ska lära sig att jonglera helt på egen hand. Och dokumentera allt och presentera via video.

  Men … idag har jag försökt jonglera i flera minuter och misslyckats komplett. Så nu måste jag öva imorrn igen.

 76. Christer, the Long Distance PT

  1. Börja med en boll. Kasta den i en fin båge från höger till vänster och från vänster till höger. Försök att få lika fin båge från båda händerna. Försök att hålla händerna hyfsat stilla, och inte flytta dem i sid-, djup- eller höjdled så mycket.
  2. Ta två bollar. Kasta den ena från höger till vänster, i samma fina båge som du har övat under punkt ett. När bollen har passerat mitten kastar du den andra bollen från vänster till höger, ”innanför” (till höger om) den första bollens bana. Nu börjar det bli svårt att hålla den fina bågen. Öva. När det sitter hyfsat byter du och börjar med vänster till höger. Det är antagligen svårare om du är högerhänt. Öva mera. Motstå frestelsen att bara lämna över bollen från en hand till den andra, det är en annan övning.
  3. När du kan utföra övningen i punkt två någotsånär ok åt båda hållen, kan du testa med tre bollar. Om du är högerhänt börjar du antagligen med två bollar i höger hand och en i vänster. Kasta en boll från höger till vänster, när den är på väg ner kastar du från vänster till höger, när den är på väg ner kastar du från höger till vänster igen osv.
  När du får flyt på det hela kommer händerna att röra sig i cirklar: vänster hand moturs och höger hand medurs. Sträva efter så lugna och jämna rörelser som möjligt, fortfarande utan att händerna far omkring så mycket, vilket innebär att man måste kasta i ungefär samma bågar hela tiden. Öva ännu mer.
  När det här sitter kan man börja variera och trixa lite, men det ligger en bit in i framtiden. Säg till när du kommer dit.
  /CtLDPT (ex-joculator)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.