Hoppa till innehåll

Galenskap i hus och danssteg i film

Jag kom på en bra idé, som jag sedan förkastade när timmarna försvann i ett slukhål bestående av spackel, bits, Lidl, Ica, kycklingfiléer och en obegriplig läxa samt en lampskärm. (Jag hade tänkt fotografera och blogga om galenskapen i vårt hus och som den sista delen i ”sju 80-talslåtar på sju dagar” då associera till Our House med (tadaa) Madness.)

Men den sjunde låten på sju dagar blir faktiskt en helt annan eftersom att lyssna på en låt med Madness är som att äta ett chips, en pepparkaka eller bara se ett enda avsnitt av ”Vänner”. Det går inte. Bara en till. Och en till. En halv till?

Slukhålet blev större och större och Madnesslåtarna bara fler och fler. Trallala och humdidum, nynnelinynn. När jag hade sett och lyssnat på ”One Step Beyond” (videon finns lite längre ner här), tappade jag totalt fokus och började som en vansinnig associationsgoogla hur spretigt som helst på

 1. John Hughes
 2. The Brat Pack (Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Rob Lowe, Andrew McCarthy, Demi Moore, Judd Nelson, Molly Ringwald och Ally Sheedy)
 3. The Rat Pack
 4. The Brit Pack
 5. The Young Ones.

För titta vad som dyker upp här!


Det är ju ”the nutty dance”! Som ni alla (väl?) har sett i en av världens allra bästa filmer. I alla fall en av de bästa som hade premiär på 1980-talet. Eller i alla fall 1985.

breakfastclub

Alltså: sista låten blir en av ljuvliga minnen full låt – ”Don’t You Forget About Me” med Simple Minds – här illustrerad med klipp från filmen. Och kolla: med Madness-killarnas danssteg!


(Dansen kommer vid 4:45.)

Den pågående galenskapen i vårt hus får vi helt enkelt ta en annan gång; kanske när jag är färdig med den nya lampskärmen som egentligen är en idrottspokal från 1930-talet. Eller när de målade mattorna är ommålade. Eller kanske när vi hittar den försvunna, mögliga smokingen.

Share
Publicerat iBloggen

50 kommentarer

 1. Hm, en fundering till. Att idrottspokaler kan bli lampfötter vet jag (och har sett exempel på). Men en lampskärm gjord av en pokal har jag lite svårt att föreställa mig. Hm. Fast det beror förstås på hur pokalen är skapt, jo. Hm.

 2. Hm. Jo. Jag ska naturligtvis fotografera lampskärmsprocessen! Har inte gjort det än. Men snart. (Ojojoj vad den inte kommer att släppa från sig något som helst ljus från sidorna …)

 3. Jag läser om takhöjd och ryggskott i fel Bås. Madness!

  Nej förresten, egentligen finns det förstås inget som heter ”fel Bås”, då alla Bås är rätt.

  (Vi borde flytta till Båstad allihop. Men det går kanske inte att fara Båstad hur som helst och utan vidare. Sådant kan vara svårt att Båstadkomma, menar jag.)

 4. Förvisso gillar jag både förvirring och att läsa bloggposter, men det ska bara vara sånt om det är roligt för vahettere bakomvarande upphovsindivid.

  (Upphovsindivid är en sammansättning som jag aldrig har skrivit förut och nu, efter två, tror jag inte att jag kommer att skriva den mer heller.)

 5. Oooooh, ”bakomvarande upphovsindivid” är ju så kanslispråkligt vackert att jag ryser!

  OT: Jag är så glad att det är sommarvarmt ute att jag är beredd att ta nästan vem som helst i famn. Och jag som inte ens gillar att kramas.

 6. LupusLupus99

  Lotten, jag tror bestämt att du håller på och blir alldeles tokig. 😉

  Tyvärr på ”fel” sidan av 80->90-talsstrecket för att vara helt på ämne.

 7. LupusLupus99

  Tack Lotten. Hur går det med de spanska gästerna
  Vägrar de fortfarande äta på normala tider?

 8. Örjan

  Din tillagade mat?
  Med/utan mikrouppvärmning?

  Men, när gästande spanjorer skall tillaga avskedsmiddagen.
  Serveras vid tidpunkt enligt svensk eller spansk tradition?

 9. Oh, en avskedsmiddag ska definitivt vara så spansk som möjligt. Vinet ska flöda (även om det fortfarande bara är jag som dricker), croquetas de pollo (kycklingkoroketter) ska rulla omkring vid våra fötter och allt ska naturligtvis ske vid midnatt! Sedan sover vi och äter kanelbullar och churros till frukost. Allt doppat i chokladsås.

  (Kanelbullar? tänker ni. De är väl inte spanska? Nej, men de ingår i svenskifieringsplanen.)

 10. Ökenråttan

  Suck. Snart måste något göras åt änderna som hänger på vår balkong. INTE AV MEJ. Hur brukar ni göra med era döa änder?

 11. Plockar eller flår och lägger in dem i frysen. Ta gärna lite dun till flugbindningen.
  Sedan tillreds de i ugn, kanske fyllda, men garanterat östa.

  Så hälsar maken, den genomförkylda älgjägaren.

 12. Båthuspernilla

  Ugnsstekt and med tillbehör är säkert minst lika gott som skrak, vigg och ejder. Snålvattnet rinner vid blotta tanken.

 13. Jag gillar:
  egg AND bacon
  fish AND chips
  gin AND tonic
  mANDelmassa
  kANDerade äpplen
  bANDspagetti med blANDfärssås
  polkagrisrANDiga rödbetor
  brANDskadade bullar (gillar jag föstås inte)
  strANDpicnic i rANDers

  Låt dig inspireras ÖR!

 14. LupusLupus99

  Pyss, hur är det med bAND aid då?
  Eller ”And the cat’s in the cradle and the silver spoon”?
  Eller fernANDo (ABBA)?
  Eller Rock and Roll ain’t noise pollution?
  Eller Aida GrAND march?
  Eller ScotlAND the brave?
  Eller ”I see a red door and I want to paint it black?
  Eller IslANDs in the stream?
  Eller Me AND my drum?

 15. mikaels

  Ni som gillar Madness har ju chansen här i slutet av september när de intar Gröna Lund för vad som väl är en av årets sista konserter därstädes.
  Själv tycker jag en låt är mer än tillräckligt, jag lyssnar hellre på Specials eller The Beat om det ska va ska, å de ska de ju va 😉
  Och även om Don’t You Forget About Me är en väldigt typisk 80-talslåt är den nog mer typisk för filmen än för Simple Minds.

  Kanske är det dags att se filmen ifråga, är den bra på riktigt, eller bara bra för att den var rätt då? Är den ’guess you had to be there’,, eller funkar den som Dazed and Confused (fast den kanske bara funkar för mig som gick amerikansk high school ungefär då)?

 16. Ninja I Klockrike

  Harlösa vill man ju inte heller käka.
  ÖR får skaffa ett ANDrum, ANDrom till varnagel.
  (Är inte äggen lite väl stora att kallas rom?)
  Eller anlägga en ANDtäppa.
  Ta bort jåglarna och blir ANDlös.
  Förslagen kanske är lite tANDlösa, men ni förstår förstås i ANDanom vad jag vill ha sagt.
  Annars får ni skANDera högre, så jag kan använda ANDra ord.
  Bör ÖR och LM månne i ett ANDdelshus, och vem eller vilka delar de änderna med?
  Läser man LAND i hushållet?
  LANDställe ute på LANDsort eller annorstädes i lANDsorten?
  Åker de dit i lANDån?

 17. Ökenråttan

  Här i råttboet är vi nu helt förANDligade. Lille M. stängde in sej i köket, beväpnad med en vass kniv för att ta hAND om jåglarna. Utanför väntade jag ANDlöst och fick sedan beundra finstyckningen; fyra snygga bröst som lANDade i frysen.

 18. Ökenråttan

  Själv tog jag min hAND från detta projekt. Jag brukar inte vara sjåpig, men när gossen kom med sitt jaktresultat och jag såg ett sorgligt andhuvud sticka upp ur påsen, då tänkte jag ’Nu blir jag vegetariAND’.

 19. Ökenråttan

  En liten rANDanmärkning: Nu gäller det frågan hur vi ska ANDrätta änderna. Och vad vi ska dricka till. Jag lutar åt blANDsaft medan Lille Maken vill få en tår på tAND och röstar på O.P. ANDerssons akvavit. Till efterrätt gör jag väl en sANDkaka och strör på lite kANderade violer.
  Och så tack till alla båsister som givit goda råd, hjälpsamt som vanligt; rÄNDERNA går aldrig ur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.