Hoppa till innehåll

Julkalendern den 22 december 2015

Nä, nu går jag på semester.

Eller så gör jag inte det, utan bara öppnar för en gästhemlisbloggarskribent. Det har jag haft förut, och faktum är de behövs ibland. Man blir som gästhemlisbloggarskribent inte kontaktad eller headhuntad utan man bara skriver till mig och frågar om man får … Jag har tackat nej några gånger och ja några gånger – särskilt när min egen tid inte räcker till och jag måste fraternisera med storheter på releasepartyn å vara lite viktig å så.

Plommonstopet drog i facit tre lappar med namn: Maggan, Dina och Niklas den numera inte tröjlöse!

Innan vi nu rusar åstad in i en av Ökenråttan tillverkad lucka, måste vi avsluta gårdagens sonetterande med sådan – inklusive bonusrad.

Vi debatterar döden
och livet – hur vi fått en
livslott, och hur lotten
ju ger oss skilda öden.

Ibland så når vi botten,
ibland så skingras nöden
av fiskarna och bröden.
Vårt liv ligger i potten.

Vi svamlar i debatten
om ditten och om datten,
och vi blir opportuna,

I mörka vinternatten
vill alla va’ i hatten
och blidka Fru Fortuna.

Hon bor i Eskilstuna.

/hakke


Ökenråttans gästlucka: lucka 22

– Va ere, va ere? Va, va, vadå? Va gör ni? Men hallå, va ere, va ere fråga om. Va? Va?
– Tjafsa inte. Jobba på bara.
– Vadå, vadå, va ska vi göra?
– Det vanliga, förstås. Jobba på. Vi måste vara redo. Så inte fienden kommer och flinar åt oss. Men va gör du nu, grabben?
– Jag tänker göra ett takfönster, liksom.
– Takfönster! Såna har vi väl aldrig brytt oss om. Det kommer inte att hålla, förresten.
– Joorå. Var inte en sån surkart!

Krasch, bang, klirr, kras.

– Va vare som hände här?
– De va mitt takfönster, morsan. Det höll inte, precis som du sa.
– Tur att du inte blev skadad. Du kunde ha fått fula ärr, särskilt av den där järnkanten. Men nu kommer alla här att bli verkligen arga på dej. Det är nog bäst att du drar, min son.
– Okej, morsan. Jag sticker. Så jag slipper dina jeremiader också..
– Va va de där? Va sa du?
– Ingenting, morsan. Jag sticker nu, med den bäste av mina fränder, han med dåliga hyn.
– Ja, han är ju munter och trygg, hög svansföring. Vill han gå med då, tror du?
– Eru dum, va? Klart han vill. Han ba, sjunger en sång, va och knallar med.
– Ja gå då! Det finns väl ingen annan lösning. Mina tankar är med er båda.

lucka22_

 

Share
Publicerat iBloggen

185 kommentarer

 1. Christer, the Long Distance PT

  Godmorgon!
  Grattis alla vinnare, och hurra för alla rimsmeder, både i båset och HB!
  Jag kan rapportera att solståndet passerade utan att det direkt märktes, så alla som valde att sova i stället missade ingenting.

 2. Igår kunde jag inte gissa pga att jag installerar om datorn. Den håller ännu på. Ja, för att googla på mobilen gav jag upp. Detta datorstrul gör mig helt matt och kraftlös, men på’t igen för idag tänkte jag gissa på Orlando Bloom då allt pekar på att det som står här uppe är ur ett avsnitt av NCIS, kanske första avsnittet tom.

 3. Lo

  Jag ska byta jobb och har haft tankarna på andra håll än i julkalendern i år. Har därför bara gjort tillfälliga inhopp, men idag är det sista dagen och närapå allt är fixat. Och dagen till ära kan jag! En slags symbol för vänskap, kan man säga. Om än lite tramsig, emellanåt.

 4. Is99esa

  Vi börjar med ett ytterskär upp på läktaren. Men detta känns bekant så snart har det nog skavt klart.

 5. Betong-Bess

  Nejmen, godmorgon. Sladdar upp på läktaren efter Is99esa och tar en morgonkopp (läs balja) med kaffe.

 6. Dina

  De där som bygger bröllopstårtor enligt beställning (nästan alltid är det någon som nästan blir pannkaka) eller något av TVs alla radarpar (helst med djur med svans).
  Vanlig tisdag här så återkommer i eftermiddag med mer tid.
  (Hurra det går mot ljusare tider!)

 7. Åh vilka söta fiskar! Precis sådär känner jag mig innan jag fått mitt första glas champagne. Full fart upp på läktaren! Hej Betong-Bess och Isprinsessa och alla!

 8. Heja, heja, alla! Nu försvinner jag från sajbern i ungefär sex timmar.

  Håller du ställningarna, Ökenråttan? (Men inga ledtrådar förrän sent ikväll!)

 9. Aku

  Eller hur Babs? Finns det mer kaffe på läktaren? Här behövs stärkande innan det är dags att väcka tonåringar för städuppdrag.

 10. Betong-Bess

  Här finns gott om kaffe!

  Babs, tror att jag associerar till samma verk, men tyvärr att det är nog en vacker blåsippa. (Titta en hel t**t*armé!)

 11. Barkborren

  Första tanken , trots att jag aldrig sett filmen, Blå lagunen. Hjärnskadad?! Nu måste vörtbrödet knådas.

 12. Idag skall hela huset städas, julklappar köpas och en son skall firas för att han för 13 år sedan slutade att ockupera min kropp men där emellan skall jag väl hinna gissa. Min första tanke var Rumpnissar så den tanken skall jag försöka städa bort och hitta den rätta tråden som fladdrar där inne i skallen någonstans. Återkommer senare ikväll.

 13. Nina

  Hatthopp! Kanske återkommer jag framåt kvällen. Märkligt att ju närmare jul, desto mindre lucktid.

 14. Sanna

  Svärmor har åkt till läkaren, maken, hans bror och far har farit till Valbo för att handla det sista inför jul. Bland annat en ny luftbädd till oss eftersom den 9-åriga trotjänaren gav sin sista suck i natt och pös ihop. Jag hatar julshopping där man måste trängas på parkeringar och i varuhus, därför stannar jag här i soffan och läser bok och försöker få idéer till lösning på dagens lucka.

 15. Dina

  Lunchpaus. Klurar. Från läktaren så klart.

  OT: skickade gårdagens dikt till maken och fick svar:
  ”Elizabeth Barrett Browning?
  How did I remember that? I believe she wrote it for her husband, Robert Browning, also a poet.”
  Bara sådär. Synd han inte kan svenska. Så myckt enklare lucklösning skulle blivit.

 16. Dina

  Kluring 1: tecknad hund som är allmänt förvirrad.
  Kluring 2: (om jag tänker en del beskrivningar tvärtom) tecknade myror.
  Slutledning: måste klura mera.

 17. Fattar fortfarande ingenting, men tar Sultronblommans kommentar som en förevändning för att ägna mig åt lite pappahumor:
  Lejonkungen lade sig på sin nya vattenmadrass: Simbasängen.

 18. Både i går och i förrgår avstod jag av olika skäl från att göra sökningar som hade gett träff. I dag har jag inte en susning om vad man kan söka på. Så kan det gå.

 19. LilleMaken

  Jag är ju en insider, jag vet!! Lite samma trakter som ökenråttorna och … nej, nej, sluta Råttan, du kväver mej. Jag ska inte skvallra, uuuäää! Klonk, duns.

 20. godiva

  Ska ut i julruschen nu, hade hellre simmat lugnt, gnolar inte den ena fula fisken på ”Det ska va gött å leva”?

 21. Lottenpotten

  Jaha, undrar om Ökenråttan tänker som Lotten när hon gör luckor… Men eftersom jag hittills bara löst varannan lucka så vore det inte till någon hjälp i alla fall. Jag får en känsla av en film för barn eller med en hunk eller en text dock inte en vanlig bok. Det finns inte många lettrådar (vilket bra ord) och så här da’n före da’n är tiden kort. Ska bara fixa mandelmusslorna så återkommer jag.

 22. Ökenråttan

  NU kom min vinst-tischa. Tack! Lille Maken fick den nästan i huvet där han satt i hallen och tog på sej ytterskorna. Tjusig tröja med julhyacint och allting. Jag ser att firman som gör tröjorna heter ”No Problem”. Mycket passande just i dag.

 23. Jag insåg att om jag skulle kunna ställa fram tomtarna på bordet och framförallt änglakören på pianot måste jag flytta på en del av det som redan stod där, och då syntes märkena i dammet, så jag fick lov att damma. Så kan det gå. Golvet dammsuger jag dock en annan gång, eller inte.
  Annars associerar jag till My Bonnie is over the ocean, som jag har kunnat utantill sen jag var tre.

 24. Ökenråttan

  Nuhar jag kunnat urskilja några små diskreta ledtrådar.
  Lo 7.24, till exempel som skriver om ”symbol för vänskap … om än lite tramsig”.
  Aha! 9.16 med sitt ”Nemas problemas”.
  Lottenpotten 14.30 kan tänka sej att det handlar om nåt för barn.

 25. Min bonusbelönade ”tischa” (ejengkligen borde det väl skrivas ”tisha”?) kom just. Jag är glad och stolt över Fru Båsmors uppskattning av min video och kommer att bära tröjan med stolthet på nästa plaja. Storlek och kvalitet är perfa för strandbruk, även om folk förmodligen kommer att stanna mig för att kunna läsa ryggtavlan.

  Ärligt talat så är jag än mer glad och stolt över alla glada rop videon medförde. Tack, allahopa.

 26. Jag tror minsann att jag ska göra en fototapet av den där firren på bilden. Helt ljuvlig är den!

  Jag tror minsann att jag ska göra en fototapet av den där firren på bilden. Helt ljuvlig är den!

  Den påminner lite om Talfryn Thomas, som var med i ”De överlevande”.

 27. Dina

  Tecknat (svenskt) för barn efter 1985? Då har jag en bra anledning till att inte kunna.
  Innan -85? (Eller osvenskt.) Ja då är jag bara obildad och får lägga mig på läktaren och göra som LarsW.

 28. Dammråttan

  Mellan jobb och släktmiddag, som jag helt förträngt, försöker jag klura. Går sådär kan man säga.

 29. Ökenråttan

  Maggan 16.43: Om du menar DRT (Lottens) så har hon redigerat in en ledtråd till den i den här luckan.

 30. Ökenråttan

  Den fula fisken på bilden lever i en miljö som är absoluta motsatsen till den som luckan utspelar sej i. Var hamnar ni då, va?

 31. maran

  Pysslat hemma under dagen,
  nu tid att klia mig på magen.
  Kolla listan vad kvar att göra,
  klart är korvar, köttbullar och sillaröra.
  Från radion hörs julmusiken strömma,
  werner och werner om grisen drömma.
  Deras har visst rymt, och tycker det är grymt.
  Men här skinkan i ugnen vilar,
  temperaturen i den uppåt ilar.
  Allt på listan är redan gjort,
  utan problem, det gick som smort.
  Nu avrundas kvällen med en tradition,
  glögg, nötter vid en tp-spelstation.

 32. Sanna

  Mat!

  Ikväll blir det hjortisterband med dillstuvad potatis. Mumsfilibaba!

  Jag ska till tandläkaren i mellandagarna. Hoppas på att mitt envisa tandtrådande och floursköljande sedan förra besöket har givit resultat.

 33. Maj Korner

  Jag tycker hela adventskalendern ska flyttas till januari så jag hinner med!

  Men det lär väl hända lika väl som mitt förslag att förlägga alla mornar till onsdag förmiddag så de var avklarade sen.

  Hattar upp på läktaren.

 34. Ja, om det är som jag nu tror så har jag faktiskt aldrig tagit del, och kunde därför inte kunna utan tydliga ledtrådar.

  Ha kaker ja jort, å godis, ska göra lite mer godis. Mat tar vi sen. ’kej?

 35. Sanna

  En som har problem med minnet, en hel hög egocentriska flygfän och i början en som spiller bläck?

 36. Å Jäklar! Nu kommer min dotter hemsläpandes med en julgran, fast jag har sagt att jag ingen vill ha! Djuren förstör den ju bara,och småbarn har vi ju inga

 37. Is99esa

  Kan meddela att om jag googlat catfish får jag upp följande under andra sökte också efter:16 and pregnant. Så min fråga är båset hur googlar ni?

 38. aha!

  Ökenråttan kl. 16:37
  Ja, det gör jag, mycket och gärna! Ibland även på utrikiska (och just den här utrikiskan kunde jag redan innan den kom i ropet här, men nu har jag glömt det mesta).

 39. Lottenpotten

  Kanske ugglan kan anas någonstans? När han dansar och om man har avlatiniserat tänker jag.

 40. Bridgroom

  Jag har bara gogglat på en av dagarna och då hittade jag inte. De flesta av de 4-5 jag har kunnat har jag sett direkt – när Brid visade dem för mej några dagar senare… Mest har jag inte haft tid – men nu är det julledighet och ganska varmt – och snart slut på kalendern. I dag känns lösningen som förnyelse av ett gammalt tema.

 41. aha!

  Sanna kl. 17:10 och kl. 17:56
  Som jag tolkar 17:10 är du ute på djupt vatten. Rätt slags verk, men luckan i betydligt torrare nejder.

 42. EFTERSOM JAG INTE ÄR ANSVARIG FÖR LUCKAN KOMMER JAG UPP OCH INSPEKTERAR LÄKTARN NU!

  Ursäkta. Men var är all glögg? Champagne? Hallå …? Förlåt, men vem rapade där borta i hörnet? Dålig i magen? Det tror jag det, det ser ut att vara helt tomt i skålarna också.

  Fnys!

 43. Helena

  Det känns djuriskt, och det borde vara mitt område. Det är också något vagt bekant över hela luckan, men längre än så kommer jag inte. Jag får klura vidare, eller fråga någon.

 44. Is99esa

  Nu känns det som att vi mest springer i cirklar här hemma för att försöka fixa allt vi måste innan vi ger oss av imorgon . Sånt e livet.

 45. Allvarligt? Tror någon att jag kommer orka läsa 92 kommentarer också? Förmodligen kommer jag göra det, men först ska PK och jag ha konferens.
  — Hej läktaren, ursäkta att jag är sen.

 46. Jag dansar jenka över sittplatserna och skrattar åt tingens beskaffelse och är så nöjd med allt utom knäna! Och hälen! Och den nyutsprungna vadmuskelbristningen! Tjoho!!!

 47. godiva

  Juls-hoppet blev inte alls så illa som jag befarat, massa folk överallt, men trevliga, och överkomliga köer, så en ska inte klaga! Klappen till kärestan är inslagen och klar, och inte en jävel störde mig i skogen när jag och hunden var ute och stal en gran. Så, knäpp av antibältena, slappna av, njut av julen, det är ingen idé att städa längre för stöket blir ändå bara värre, ingen bryr sig ändå. Och i morgon kväll kan man få börja nalla av julgodiset, men kom ihåg: ingen choklad framme på soffborden, och håll katten borta från glitter och pynt, det är inte roligt med julaftonskväll på akuten. Ja, jag tänker positift, men min HB-gissning blir en grinig gubbe till gnällspik.

 48. Det här var ju inga bekymmer! Den tredje gav svaret.
  Dålig hy och magproblem, det låter som en syster jag har.
  Och vi har ju också föräldrar som prioriterar att föra sina gener vidare över avkommornas överlevnad.
  Nu lämnar denna dotter över paddan till surkarten…. Jag menar modern

 49. WTF! (Skriver jag alltså som vore jag en ungdom.) Är det månne PK:s och Pysselitens avkomma som kliver in i båset? Vafalls! Utan att fastna i spamfiltret?

  Babs och C och Örjan som bara fastnar heeeela tiden kommer att bli alldeles avundsjuka.

 50. Christer, the Long Distance PT

  När jag hade vadmuskelbristning sist och naprapaten mumlade något om ”gubbvad” gick jag genast och köpte ett par kompressionsstrumpor. Rekommenderas varmt! Burpeesarna och box jumpsen går mycket lättare. Önska det om någon i familjen inte har handlat klappar än.

 51. Vad är en bankbräda? Nåt man bankar på barn med?

  **neeeej, klart inte pyssarna slår på varandra!**

  Plötsligt tänker jag på nejonögon, hejom pejom, och man med man. (Var försiktiga med artikulationen!)

  … om jag gissar rätt, dårå. Jag som inte har någon närmare bekantskap med det jag gissar på.

 52. Obstinata ungar botas inte!
  De ska man ömt ta tillvara för dagens ungdom är så lite revolutionär och obstinat och tvärtutimot och fyllda av hyss att det narare borde uppmuntras.
  Själv fick jag nypa mina i början för att inympa lite civilmotstånd.

  Jämfört med vår generation är dagens ungdomar vansläktade. Inte vanartiga.

 53. Om jag å andra sidan i själva verket befinner mig på läktare utan att veta om det (huuu då) så har jag ingefärskakor, nougatsnittar, wienernougat samt en sorts låtsas-Mozartkulor som varken är Mozart eller kulor, men goda. Allt pinfärskt, hemlagat, i dag!

  Glögg finns förresten också.

 54. Puh! Nu har jag läst 92+ kommentarer och straxt är det mat. Hur äter ni dagarna före jul? Här går PK in för att bygga upp en stark längtan efter riktig vällagad mat till jul – ikväll blir det franch hot dog. Bättre än fluger och mjölk i alla fall (standardlunch när jag började jobba) aka flingor och mjölk.

 55. Vi ska när som helst äta abborre, vilket väl är både o-juligt och o-luckligt … dagarna före jul äter vi lite vad som faller oss in, i helt normal matordning (i går köttbullar, i förrgår … det har jag glömt. Köttfärssås? Det var också något enkelt och vanligt, i varje fall.)

  Fast jag ville bara visa något som jag just fick syn på. En liten gnutta antropomorfism och allt det där, apropå luckan.

  Och jag vet då verkligen inte hur glad renen egentligen är, men jag blev ändå lite rörd av några mycket gamla människor på ett hem som fick träffa en ren. ”This made my Christmas!”

 56. Nu har vi ätit upp resten av den pressade potatisen, omvandlad till potatisbullar (tre var), med salami och sallad till. Och packat det mesta för att vara borta tre nätter med åtföljande dagar. Undrar vad vi har glömt.

  Dessförinnan har jag tomtat och hittat nya fascinerande platser för bland annat julkorgarna i papper från Tante Dagmar, som antingen groomen, jag eller båda kommer att bli vansinniga på före nyår.

  Vidhåller My Bonnie, tredje versen.

 57. PK

  Pysse måste ha ramlat och slagit sig eftersom hon plötsligt blivit öm.

  Dagens HB får mej att tänka på Lottens yngsta dotter och hennes polare. Och lite dr Who.

 58. Jag kände ett klokt barn som hade en såndär låda med olikformade hål i locket att stoppa ner olikformade klossar i. Detta barn upptäckte att det gick mycket fortare och lättare att få i klossarna om man tog av locket.
  (Jag förstår inte ledtråden med bultbrädan.)

 59. Hej båset! Tittar in lite i smyg medan minstingen nattas, och tonåringarna slår in klappar. Sonen/Pappan for för övrigt för att köpa mera blöjor men har inte setts till på en timme. Antagligen på glögg hos nån gammal kompis. Nu ska fyraåringen i säng så att hennes mun och våra öron får vila några timmar.

  Några gissningar hinner jag inte med just nu, ingen läsning av 115 kommentarer heller.

 60. Ökenråttan

  Lite ledning, kanske. SURKART utropade Lotten begeistrat när jag presenterade luckan. Och surkart är en ledtråd. Inte alla bokstävlarna kanske, nån bort och nån in, men i stort sett.

 61. PK

  Men titta, min äldstaste äldsta dotter är med och gissar. Hon har lagt beslag på min födelsedag sedan tidigt 90-tal. Fast samtidigt är hon den mest fantastiska födelsedagspresent jag fått.

 62. Vafalls, grytorna då?! Som jag höggravid sprag och köpte dagen innan, med vrålförkylning och feber i kroppen – dom är väl också fantastiska! Snudd på bättre kvalitet än dottern, inte en enda förkylning hittills.

 63. HK

  Det snöar!
  Ljuset återvänder.
  Julgrisen smiter med svansen i vädret.
  Surkarten flinar.
  Skaren brister.
  Nya spår sätts i snön och i sanden.
  Världen vänder sig ett nytt varv.

 64. PK

  Vad mensr du? Grytan kom ju 2,5 år senare ju. Och där hjälptes vi väl åt eller? Typisk dej att ta åt dej äran själv.

 65. Is99esa

  Ökenråttan menar du att Hakke möjligen har avslöjat ett tidigare okänt släktskap med Charlotte the Goblin girl? Det passar väl med mina cirklar?

 66. PK’s Fö’ls’da’s Tjyv

  Och mig också!
  Och Lotten, är man så bra som jag så fastnar man inte i något filter! (bara för att jag sa så kommer jag väl göra det nu)

 67. Katt

  Tror att jag kanske kan gissa men nej, jag kan inte. Helt klart en bildningslucka. Fast är det vad jag tror finns det en ledtråd i en trevlig realityserie (och det är väl två ord jag aldrig trodde kunde kopplas samman…) för några år sedan. Där stod hela familjen och spanade i vinjetten.

 68. C

  Jag googlar nog helt galet, får varken upp 16 and pregnant eller någon lösning på luckan. Kanske ett glas vin på läktaren kan hjälpa?

 69. Barkborren

  Inga bekymmer med vörtbrödet. Passade på att baka klar pepparkaksdegen. Det blev stora grisar och några taniga figurer som skulle föreställa gubbar. Men goda med Blå kornblomst och glögg.
  Läktaren? Där sitter jag osynlig varje dag.

 70. Bridgroom

  Att svara eller inte svara – det är kanske bättre att lyssna på Schubert, innan det är sovdags.

 71. Christer, the Long Distance PT

  Jag tror jag förstår vart lettrådarna pekar, men får det inte riktigt att gå ihop med luckan.
  I tisdagskvällstimmen
  jag tänker på rimmen
  Och särskilt att måtten
  kan rimma på Lotten.
  Ungefär.

 72. Maj Korner

  Och jag ser en Barkborre som grönskar eftersom hon äter Blå korn! (tyckte jag att det stod)

 73. Tecknad surkart, eller en sur katt helt enkelt – eller en sur morra? Den där sista, eller åtminstone hens namngivning är en skymf mot originalet. Visserligen sur, möjligen elak eller bara ensam och deppad, men med en värdighet som kopian inte kommer i närheten av. (Kanske är det pretto att ogilla de där två som omvärlden verkar älska, men då är jag pretto då. Så pretto som man kan vara då man väljer Landgrens julskiva -14 hellre än winterwonderland å sånt.)

 74. Smultronblomman

  Jag har funderat och funderat. Ett tag var jag inne på en elak figur med propeller i ryggen. Ja, jag tyckte han var tarvlig mot Lillebror. Jag kommer ändå tillbaka till min ursprungsteori. Trio med Bumba.

  Jag har aldrig gissat på DRT för jag har aldrig sett sambandet. I år verkar det vara associerat med djur. Är klart impregnerad över mig själv. Fablernas Värld??

 75. Liten Bokmal

  Fick en tröja på posten idag, trevligt! Men förstår inte alls vad som menas med att årets är stora, tycker den sitter tajt över magen! Tror det ordnar sig inom en månad eller så dock.

  Tyvärr hjälper inte tröjan mig att bli klokare på dagens lucka, så får bli läktaren för mig. Klappa magen lite och fundera på vad som glömts att packa inför morgondagens resa mot julfirandet.

 76. Добры дзень, я тэлефаную для майго сябра Ганна, якія, на жаль, выпаў з часу кадра і вывіхнуў запясце, я думаю, што, можа быць, гэта быў яе розум? Ва ўсякім выпадку, яна просіць мяне расказаць вам гісторыю пра чырвонай ніткай, у год 2015 Даўным-даўно (у снежні гэтага года) адбылося ярка-чырвоны паток, і гэта звязана 24 розных асоб, якія былі ўсе таемна закаханы ў адзін аднаго. І ўсе яны жылі доўга і шчасліва. Дабранач! З павагай, Святлана

 77. Femtonåringen

  Ja, PK! Min lilla kompis ju är med i luckan.

  [Insert African catchphrase here] och god jul!

 78. Truminmollen? Bland det sorgligaste jag någonsin har läst, är när mamman sätter fram en fölsetårta och ingen kommer. Mitt hjärta blöder än i denna dag vid tanken.

 79. Rosman

  Jag försökte jättelänge sy ihop de täta med adelskatter eller akvariefiskar, men är alldeles för dåligt bevandrad i genren. Äterstiltonåpepperkaka istället.

 80. Alltså, surkarten får ig att tänka på någon som såg dagens ljus 1994. Men jag får inte ihop det med takfönstret.

 81. Lottenpotten

  Men hu så fel jag har haft! En hel blåsippsbacke bidde det och mer fyrfotingar än feningar kan jag nu förstå av ett par båskommentarer. Insikten slår en hårt. De där sura typerna kan ses på nära håll inte långt från där jag bor – mycket fascinerande! Jag drar jag mig tillbaka på läktaren och tröstar mig med litet bubbel i ett glas. Man blir törstig i värmen men så här års har vi inga bekymmer.

 82. Helena

  Jag gräver hit och dit och hittar mer eller mindre passande fakta och samband. Bland annat har jag funnit att exemplar av djurarten som dagens gästhemlisbloggarskribent har tagit namn av inte helt sällan, när de hålls i fångenskap, får namn efter ett specifikt uppdiktat exemplar av en annan savannlevande djurart med stor social begåvning. Fast vad har det med HB att göra? Jag måste spana vidare.

 83. Ridå.
  Nattmössa på.
  Törnar in.
  Gubb-uppe i natt.
  Få då se om jag hajar ett skvatt.

  [Modernistiskt värre. Straffa det, den som kan]

 84. PK-Hagrid

  Ah, femtonåringen. Min hjälte. Vi är överrens om luckan. Då måste det vara rätt. Jag tror att jag ligger bra till för en tischa ikväll.

 85. Rosman

  Google översätt ger vid handen att Svetlana kommer med följande inlägg om DRT. Denna kalender måste vara en av de få som lockar nobelpristagare :

  Hej , jag ringer för min vän Anna , som tyvärr har hoppat av tidsramen och en stukad handled , tror jag , kanske det var hennes sinne ? Hur som helst , hon bad mig att berätta en historia om en röd tråd i år 2015 För länge sedan ( i december ) var en lysande röd tråd och är ansluten till 24 olika personer , som alla var hemligt förälskad i varandra . Och de levde lyckliga i alla sina dagar . God natt ! Med vänliga hälsningar , Svetlana

 86. Uj uj uj. Senare in i båset för var dag. Har inte läst varken lucka eller ledtrådar. Då kan man ju gissa på Dan ”the man” Brown. Det gör jag!

 87. Min vikarie Ökenråttan har nu meddelat att hon törnar in och har beordrat mig att hålla ställningarna.

  Jag serverar te med knäckebröd och ost uppe i södra hörnet av läktarn. Komsi, komsi alla!

 88. Smultronblomman

  Systembolaget art nr 2006. Fick av brorsan. Mycket god till middagen tillagad av yngsta dottern, Fjun, just hemkommen från studier i Luleå.

 89. PK, the hamlet

  Men nu är det väl happy hour?
  Mer katt, allihop. Mer katt!
  Nu gäller det bara att hitta på en bra ledtråd. Nu vet ja, mr Bean som fågel.

 90. Rosman

  Jag ser en röd tråd! Och den är så uppenbar. Att vi inte tänkt på detta förr. Det handlar om dom som… Ja ni fattar, och det var inte igår. (viskar)….jammen…ja, allesammans. Jo!

  Tablå.

 91. godiva

  Åhhh, sista minuten igen, och Örek*kenbro får jag lägga ner tror jag, han med ärrig hy, det är väl Larsson, Stig, eller Nyqvist, Michael. Eller en gammal finne? En surikat är bra mycket gulligare. Bah!

 92. PK, the hamlet

  Den Röda Tråden är ju självklart Dan Brown. Det har jag vetat hela tiden. Snart sovdax.

 93. PK

  Rödbetssaslladen, check.
  Revbensspjällen, check.
  Sill, check
  I morgon blir det köttbullar och långkål. Och jansson.
  Någonstans gömmer sig en ledtråd.
  Häxprydnad kanske?

 94. (Jag kan ju inte det här mer än som allmän modern kultur, så fast jag tror att jag vet har jag lite dåligt med smarta idéer …)

 95. (pigga?) kristina

  Oj oj, jag är ute i sista minuten. Jag är ju ingen kattmänniska, men surikater gillar jag. Och Jeremy Irons!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.