Hoppa till innehåll

Jag ska bara …

Måste bara avsluta EBA – Eskilstuna Basketball Association. Sedan ska jag bara ordna årets stora basketfest. Och redigera två konstiga böcker. Och ta hand om henne och honom och prata förstånd med den där konstiga typen och dessutom tänka på min framtid och kurera min axel och plåstra om knäna och fixa en lägenhet åt Tjugoåringarna och skapa världsfred samt laga köttfärssås till arton personer på onsdag. Och, gulp, köpa en bikini.

Och ni?

cathat

Share
Publicerat iBloggen

45 kommentarer

 1. Jag ska bara få ordning i trädgården inför sommaren. (Ha! Yeah … bitar av den. Typ.) Och vi ska måla de nya fönsterfodren (de proppade ju in de nya fönstren på övervåningen infattade i färdiga extrafoder, och dessa är bara grundmålade). Och så ska vi göra om ett rum på övervåningen helt och hållet (det är därför det står en massa grejer härnere så att det inte går att städa — tjohoooo, det går inte att städa!) Och därför ska vi blanannat åka med en hyrd liten lastbil på tisdag för att hämta några möbler vi har köpt. Och sen så ska jag göra en del annat med. Var la jag nu boken jag måste läsa för att skriva om den? (Nej, inte skriva om den, skriva om den. Tänk vad betoning inte syns i skrift!)

 2. Helena E

  Rädda fotbollslaget som står utan tränare, röja på balkongen, förbereda en studentmottagning samt slappa- det är ju helg!

 3. En Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini?

 4. Jag antecknar här och kommer att hålla förhör i augusti. Ungefär så här:

  Annika – HUR GICK DET MED FÖNSTERFODREN?
  Helena E – HUR MÅR FOTBOLLSLAGET?

  Jag tror att jag ska köpa en burkini, för jag vill inte smälta in i mängden.

 5. Agneta uti Lund

  Trädgård har jag ingen, men en inglasad balkong där jag helt kommit av mig med vårbruket. En del är gjort, men åtskilliga gamla pelargoner har inte blivit nedklippta och inte fått ny jord. En bokhylla som blivit över har fått plats på balkongen och på den skulle jag sortera in krukor, krukfat och annat för blombruk.

  I sängkammaren kan man beskåda hur några fåglar, duvor gissar jag, har randat fönstret å det grövsta. Det borde tas bort. Mina pappershögar bara växer och växer och skrivbordsytan är snart en kökkenmödding. På bord och hyllor trängs alldeles för många olästa böcker och tidskrifter. Och jag borde …

 6. Jag måste odla min själ, trädgården och städningen skiter jag i.
  Rejsa Kolakaramellen, men det är då rakt inget måste utan endast ren och skär fröjd.

  N’r det gäller trädgården har jag till min stora glädje upptäckt att ju mindre jag ägnar mig åt den, desto fler insekter och spindlar får jag som grannar. Det gillar jag.

 7. Hm. Fira en student. Fast hon påstår att vi inte måste, så då vete sjutton … Jag måste nog simma i sjön i alla fall – för att slippa allt tjat. Jag har gått och fått en mental vill-inte-simma-i-sjön-spärr.

 8. Men PYSSE!? Nu förstår jag ingenting. Du som kan crawla och allt… inte-simma-i-sjön? Själv tycker jag nog att det är lite kallt fortfarande, men om tre-fyra grader, då vet jag inte vad som skulle kunna hejda mig.

  Men tjat hjälper ju inte, det vet varenda treåring, så tjatar gör jag inte, bara undrar.

 9. Nej, det är obegripligt även för mej, Karin! Kan det vara ett virus?

 10. Hyttis och jag vet väldigt väl vad jag ska bara… innebär.

  När en myriad (10^4) jag-ska-bara samlats så blir det inte bara ska-bara, det blir en omöjlighet. Därför blev vi så glada när vi kunde släppa hela piddevitten och ser nu fram emot http://huset.kyan.de/

  Där ska vi bara slappa och kanske kajka i kajak. Åtminstone jak.

 11. Christer

  Jag ska klä mig i 1700-talskläder och spela till dans på Linns födelsedagskalas.
  Visst var det idag som Hyttis fyllde år? Hurra!

 12. Det var visst det perfekta o-tjatet, för nu är våtdräkten invigd och den mentala spärren passerad. Tack! Simningen funkade bra, men att dyka ner med ansiktet i kylan och andas lugnt, som crawl/frisim kräver, var svårt!

 13. hyttfogden

  Jag är mycket stolt över att jag och blomsterkonungen har samma födelsedag.
  Enligt den gregorianska kalendern är det väl. Tack Gregorius för detta.

 14. Om det är dubbelkalas, och det kombineras med nytt hus-glädje så blir det ju trippelgrattis!

  Och vilka coola balkonger på det fina huset!

 15. Agneta uti Lund

  Grattis Hyttis!
  Fint hus ni funnit, med sjöutsikt och allt.

 16. LL99

  Grattis till födelsedagar och husköp.
  Fint hus i ett fint läge och nära till stationen är det också.

 17. Grattis Hyttis!
  Grattis till nyosekrutthuset!

  Jag ska bara ha en konfirmationsmässa imorgon och är övertygad om att det finns nåt ”det vet väl alla” som jag inte har en aning om …
  Sen finns det säkert några tusen ”ska bara”, men det försöker jag strunta i.

  Det knepigaste ska:et i sommar blir blomstervattningen här hemma när både jag och maken ska jobba borta en period. Månne somliga växter behöver flytta norrut några veckor?

 18. Jag skulle bara dammsuga och sen göra i ordning på balkongen. Dammsugningen gick enligt plan, men jag räddades av regn och temperaturfal på sju grader från att grotta med jordsäckarna på balkongen.

  Nåväl. Det är en dag i morgon också.

 19. Heja Pysse och bravo! Vansbro nästa!

  Och så kan jag meddela att Hyttis 75-årsdag begicks i den mest hänryckande natur och ingen trillade i sjön.

 20. LL99

  Det låter trevligt Karin, vi som inte var där
  förväntar oss massor av bilder.
  I synnerhet nu när du har en kamera med
  superdupermegaultraüber zoom.

  Vi får också hoppas på att Lottens basketfest förlöper väl.

 21. Jag kan bara intyga att det var en fölsedag helt i min smak. Som lillpojke fick jag också del av den lågintensiva hyllningen av min mer seniora hustru. Om några dagar kommer jag att vara ikapp och balansen återställd.

  Jag fick till och med en present! En obruten förpackning Munksjö Extra Prima Toilettpapper (13 g, MG sulfit i vikta ark med upphängningskrok) och som ordförande i och grundare av TPH-amatörerna måste jag säga att bättre kan det inte bli.

  Under mitt tacktal blev det ändå lite känslosamt eftersom Munksjöfabriken grundades år 1862 och det är samma år som det nu av oss svikna Sekrutthuset byggdes.

  Jag kan också meddela att jag knäckt koden: ESC har inget med flykt eller eskapism att göra. Åtminstone inte primärt. Det är en innekod för European Song Contest dvs Mello. Och nu blire spoilervarning, läs inte mer om ni inte vill veta hur det gick!

  (För er andra: En kille som heter Sälmerlöv vann. Han pratar bra svenska och verkade vara en schysst typ rent allmänt)

 22. Så bra allting! Låten var ju bra, flera var helt okej faktiskt. Australien var med och ryktet gör gällande att även Kina vill tävla! Men då känns ju ESC lite fel, så vad ska tävlingen heta? WSC? Eller kort och gott WC?

 23. LL99

  Är det bara jag som ogillar måns för att inte tala
  om hans ännu ogilligare låt?

 24. Han är ju en sötnos! I varje fall enligt Aftonbladet och Bild.

  Att Aftonbladet verkar tro att ESC-Pleite ska översättas med ESC-panka i stället för ESC-punka eller kanske ESC-konka är ju alldeles i sin ordning. Aftonbladet börjar mer och mer ta över förvillarrollen från Dagens Drygheter.

 25. Tack och lov säger jag att man slipper ESC nånstans. Till stor del i alla fall.
  Hade gärna önskat att Australien vunnit för att se hela konkarongen dra söderut.

 26. Hade Australien vunnit ESC –de är med i EBU och har sänt den 30 år– så hade de fått arrangera nästa års tävling i en europeisk stad. (Berlin som tröstpris för nollpoängaren?) Tidsskillnaden gör det annars ohållbart.

  Kina sände annars årets tävling och det pratas om att de vill delta nästa år.

 27. Båthuspernilla

  Jag och maken drog på kryssning för att slippa ESC (okej det fanns kanske någon annan orsak också), men gissa vad som gick på storbildstv på båten … Just det ESC. Rackarns satellitlänkar. *majlis*

 28. LL99

  Språkpolis hitåt! Följande mening är hämtad ifrån en
  artikel på svt. se.

  ” I motorbåten fanns två personer och en hund och
  sjöräddningen, polis, ambulans och ambulanshelikopter
  larmades till platsen.”

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/tva-personer-skadade-i-motorbatsolycka

  Tyvärr så tycker jag att SVTs webbnyheter har blivit mycket
  sämre den senaste tiden. Rubriker som verkar vara hämtade
  ifrån skvallerpressen och artiklar vars innehåll håller
  ungefär samma nivå som de som återfinns hos t. ex.
  Ab/Expressen.

 29. Idag har jag gjort mitt bästa skoköp på länge! ”Högklackade” sneakers, modell adidas orginal. Hur coola som helst.
  Jag håller med Ninja, hela esc-konkarongen till Australien hade varit kul!

 30. Undrar om basketfesten fortfarande pågår?
  Det börjar bli tungt att sköta båset utan värdinnan.
  Men vi kämpar på och gör så gott vi kan.

  Är det många som fått brev från stackars änkefru Celine med både stroke och cancer men utan barn och med otrogna släktingar? Det är ett synnerligen behjärtansvärt fall och jag har svårt att skriva eftersom strida tårar förblindar mina ögon.

 31. Åh, jag läste rubrikerna i skräpposten häromdagen och blev nästan på gott humör – så många vinster!

 32. HEEEEJ! Det här är som att öppna dörren till rummet längst in i partyhuset och där finna att festen ju inte på långa vägar är slut.

  (Sorry, jag har städat och sytt en balklänning.)

 33. Är det såna här, Pysseliten? (Fast det andra märket.)

  Vi pratade igår på festen om hur vi verkligen inte har högklackade skor på oss. Inte ens sneakermodell, faktiskt.

 34. Agneta uti Lund

  Brev från Celine har jag inte fått, men väl i dag från nittonåriga Ange från Elfenbenskusten. Nyligen föräldralös och med avundsjuka farbröder. Hon vill ha hjälp med att överföra sin avlidne fars rikedomar (några miljoner Euro) och har utsett just mig till sin förmyndare! Tjugo procent tillfaller mig. Hon inleder sitt brev med: ”God dag och hur gör?” Några tårar har jag inte fällt.

 35. Du är en hårding, Agneta. Lotten är också en hårding. Jag börjar se ett mönster.

 36. Jag blir ständigt uppraggad på Skype, av en dröser med änklingar som verkligen har det svårt här i livet. Ensamma och övergivna lider de alla möjliga (helst helvetes, hoppas jag) kval som endast jag kan lindra.
  Jag är som SG, sagolikt gråtmild, så jag har så svårt, så svårt att se vad jag gör när jag ska blockera och radera dem.

 37. Oj vad mycket jag har missat. Nu är i alla fall alla brådskande översättningsuppdrag färdiga, och det är bara en bunt normalbrådskande kvar. Igår firade även vi Linnés födelsedag – månne det var på samma ställe som Christer? i varje fall spelades det och dansades i 1700-talskläder – och bjöd hem grabben på middag, där efterrätten åts till början av festivalen och vi sen blev sittande kvar och såg hela middevitten.
  Melodifestivaler är skojiga om och endast om man är minst tre stycken, ju fler desto bättre (bara man ryms i soffan), och kan sitta och säga ”Eeech! DET var en falsk ton!” (grabben) och ”Det är exakt samma ackord som i låt XXX” (groomen) och ”Kunde ingen ha skaffat den stackars kvinnan en HEL klänning?” (jag).
  Och jag är uppriktigt tacksam att inte Ryssland vann. Inget ont om den söta sångerskan och hennes låt, men jag unnar inte P-t-n den propagandagrejen.

 38. Och idag har groomen tvättat 1 fönster och jag strukit 6 skjortor och blusar.
  Jag har femtielva böcker att läsa ikapp också.

 39. Christer, the Long Distance PT

  Brid, om det var i Linnéträdgården du var så var det där vi spelade, ja.
  På kvällen var det 1770-talsmiddag i orangeriet med sällskapet Gustafs skål, och dans till framåt midnatt. Riktigt kul! (Och gott!)

 40. Jag har haft hörning på idrottare i bra många år, men begriper fortfarande inte varför de pratar om sig själva i tredje person.
  [Mästtarnas Mästare]

 41. Brid

  Där ser man, Christer. Var det du med gamban alltså?

  (Groomen hälsar att på 1770-talet var det väl ingen vidare läcker mat som serverades, normalt sett. I våra ögon (munnar) alltså.)

  Vi känner för övrigt en hel del folk i Gustafs skål, vilka samt och synnerligen var frånvarande igår. Om vi har räknat ut det korrekt var de alla på bröllop för en dotter till två av dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.