Hoppa till innehåll

Tid över!

TimeMEN ALLVARLIGT!

 1. Vad gjorde jag innan jag fick barn och blev egenföretagare?
 2. Är dygnet verkligen så här avlångt?
 3. Varför slår inte alla utan barn världen med häpnad i kreativitet?

Sedan ungefär mars 1992 har jag tagit hand om min avkomma med den allra största engagemang och glädje. Det har förvisso varit mobbingproblem, läxgräl och städdiskussioner, men vaffan, det är ju som det är. Man biter ihop, äter tacos på fredag och längtar till sommaren. Och så går ett år.

Av de fem barnen bor blott tre hemma numera. (Barn som ska bli civilingenjörer har fått dispens och flyttat till Lund.) Av de tre hemma har de två yngsta åkt med slarvern som heter min djefla man till Skåne och Danmark för att stöka till där eftersom det är sportlov men vi inte sportar med annat än basket och orientering och dessa sporter inte är sportlovsrelaterade.

Time-slips-through-your-hands

Av de fem barnen är alltså bara den synnerligen skötsamme Sextonåringen kvar. Och jag. När klockan idag söndag var tio på förmiddagen hade jag hängt, tvättat igen, redigerat en artikel, motionscyklat och laddat för herrstafetten i OS.

Öh. Humdidum. Köket är städat. Gräsmattan behöver inte klippas på ett par månader och ingen har bajsat omkull toan. Trarajdiraaa.

 • Jag gjorde sit ups.
 • Jag följde herrstafetten (GULD!) noggrant.
 • Jag städade ett skrivbord som inte var mitt.
 • Jag slängde vissna blommor (tack för alla 50-årsblommor, hörni!)
 • Jag dammsög hela huset.
 • Jag körde till återvinningen med flaskor och fan och hans moster.
 • Jag redigerade en bok.
 • Jag försökte logga in till en bank som jag har valt ut som min nye kompis – och misslyckades.
 • Jag svarade på 37 mejl, varav blott två nog förväntade sig svar.
 • Jag åkte iväg och coachade mitt fina basketlag till vinst.

Och då var klockan bara 15:30!

Seriöst nu: vad i hela friden fyller man dagarna med när det är så här? Skynda er nu, jag har bara två sådana här dagar till!

Share
Publicerat iBloggen

52 kommentarer

 1. Man börjar projekt som ”bara” skall ta en dag men tar minst fyra och pga att man bara har tid i dag och i morgon så kommer projektet att stanna mitt i och vänta på fortsättning om något år eller två. Har ett sådant trappräcke här hemma.

 2. Svår fråga. Hur var problemet? Egentligen?

  Drälla omkring och göra ingenting, gärna i morgonrock fram till lunch, är ett oslagbart sätt att bygga upp dåligt samvete (aka motivation) så att det blir nånting gjort när det är dags.

  Tro mig. Jag är bra på sånt.

 3. Ja alltså tro mig: jag har ingen aning om hur man gör. Slöa sig? Lata sig? Ligga och göra ingenting?

  Det finns inte.

  Ahaaaa. Jag borde ha bjudit hem folk! Lagat mat för 25! Anordnat femkamp!

 4. Dieva

  Tänk såna problem saknar jag. Tvärtom hinner jag inte hälften av det som jag skulle behöva hinna. Tänk om vi kunna dela tid vid behov?

 5. Lotten, jag tycker du ska ta tag i marknadsföringsbiten för
  ert företag så att du får lite mindre fritid.

  Annars så kan du ta och planera vårens/sommarens
  extreme garden makeover som du/ni/vemsomhelst
  ska utsatta er intet ont anande tomt för.

  Börja med att mäta upp tomtens form och storlek.
  Skriv ner de måtten på ett papper och gör sedan en skiss
  över hur tomten ser ut.

  Sedan kan du googla runt på webben efter buskar/blommor/andra växtligheter som du vill ha. Efter det så placerar du ut dessa på skissen så att du i sommar vet vad du ska ha och var det du
  vill ha ska placeras.

 6. Nä, man gör bara sådant som är kul! Strunt i trädgården, den klarar sig. Liksom dammråttor och annat bjäfs. Jag har oceaner av tid, som jag förvisso till stor del pendlar bort numer, men för övrigt ägnar åt: omåttliga mängder träning (för det är kul!), bakning (för det är kul och gott!), vänner (för det är kul och jag har försummat dom i 21 år!) och nöjen (för det är kul och jag har råd!). Plus lite annan verksamhet, som för det mesta är antingen kreativ eller fysiskt jobbig, för sådant gillar jag. Seså, ledord: kul!

 7. Fylla tid, göra av med den, laja runt med inget särskilt, sånt är jag jättebra på, men jag antar att det är en läggningsfråga. En fråga om var man lägger den, alltså. Tiden. Eh … bok, ja! Många många böcker!

 8. Jag har varit pensionär i 290 dagar nu. Sakteligen lär jag mig att fylla upp mina dagar med det lilla. Prokrastrinera [Har inte du skrivit om det?] Mera!

 9. Böcker förstås. Färdigsnickrande av garderob? Laga hinkvis med köttfärssås så att det finns i frysen när the disturbers of the peace är hemma igen? Baka massor? Träffa folk, dricka öl?

 10. och

  Wow. Och jag som är så stolt över att jag tvättat en gardin och två golv.

  Om du ser din sysslolösa framtid an med skräck och fasa, kan jag lugna dig med att det tycks bli MER tvätt när barnen flyttat hemifrån. Liksom mer disk. Vet inte riktigt hur det funkar, det där, men så är det.

  Ceciilia, förresten, har du börjat jobba i ditt nya kall än?

 11. och

  Jo, jag bakade ju idag också. Länge sedan, och störtgott blev det. Gav bort en del och proppade i mig nästan hela resten med smältande smör och ost på de varma frallhalvorna. Ah!

 12. Lugn, du råkar bara ha en av de dagarna när man får tusen saker gjorda. I morgon är det en helt vanlig dag igen, när du inte hinner med knappt hälften av allt du tänkte att du borde.

 13. Ökenråttan

  OS: Vill man se en bländande uppvisning kan man titta på isdansfinalen som börjar nån gång vid 4 i dag. USA-paret som ligger etta är så enastående perfekta, de dansar fram på lätta grillor till den banalaste av musik (My fair-lady-låtar sjungna av en passande nog iskyld hög sopran) och allt blir bara sagolikt. Ack, vilken upplevelse att se deras uppvisning. Även Lille M. som annars ligger mer åt hockey och längdåkning var fascinerat imponerad.

 14. Förresten tyckte jag att Tilde och Peter J sa på TV imorse att vi bara haft 14(!) soltimmar mot vanliga 40 under vintern hittills! Eller hörde jag fel och det handlade om januari? Hur som helst, idag strålar solen ute. Funderar på att krypa ner i en dunsäck och sitta en stund på altanen. Som en riktig tokig svensk.

 15. Missade isdansen i går och kommer missa den i dag. Blä!

  Enda problemet med det myckna solljuset är att alla smutsiga fönster och dammiga ytor syns så mycket bättre.

 16. Agneta uti Lund

  Lund hade endast 8 timmars sol i januari. Men februari harhittills varit skaplig och just nu syns såväl sol som blå molnbeströdd himmel.

 17. OS-fritt här, har ingen teve längre. Nöjd och glad, fast jag hade bestämt mig för att titta på herrarnas masstart i skidskytte hos grannen igår kl 16:00. Rullade förväntansfullt ihop mig i en gofåtölj med en stickning tillhanda … och jag väntar ännu.

 18. Glädjande besked, Örjan!

  Vi har känt våren idag. Sommaren börjar första dagen som våren känns. Då kan man ha sommar så mycket längre!

 19. Asså det här med sol. För att inte tala om osol. Osol är jobbigt. Det är mörkt när man går från jobbet. (Jodå, jag började för fyra veckor sen.)
  Och så idag. Så sprack trollmolnen upp och det kom fram SOL och BLÅ HIMMEL. Fast jag lämnade jobbet vid samma tid idag som förut så var det Mycket ljusare tack vare att det inte var en massa moln i vägen. Hur mycket ljus Stjäl de där fluffen egentligen?!

  Fast det var precis lika becksvart ikväll som igårkväll när vi var ute på hundrundan så var det såå mycket enklare och trevligare.
  Det är väl konstigt, att en sån liten solstund kan göra så stor nytta?

 20. Nej någon dammsugare fick jag inte ner i ryggsäcken, men imorgon tar jag nattåget till Tyskland! Oiii!
  (Eller snarare: först flyg till Halmstad, JOPPA och sedan vidare med Öresundståg till Köpenhamn och SEDAN nattåg till Offenburg)

 21. Ökenråttan

  Såg nån sagoparet som isdansade? Det gjorde inte jag. Dom kom ju i sista gruppen och strax innan den började måste vi sticka iväg till Operan för vi hade biljetter till Salome. (Aj, vad livet kan vara hårt.) Och det, kan jag säja, var nog verkligen motsatsen till sagodans. Strauss är ju som Wagner; det bara fortsätter och fortsätter; två timmar utan paus, som i kväll, är ju ingenting i dom sammanhangen. Perversa orgier och blodet sprutade och Salome stackarn blev sprillans galen. En ljuspunkt var lille Johannes döparen. Han tittade upp där ur sin håla och såg ut som Brad Pitt och sjöng fantastiskt. – Kan man hitta repriser på isdansen nån stans, tror ni?

 22. Gå till viasatplay.se, Ökenråttan! Du kan också sätta på tv10 och hålla tummarna, för där rullar allt om och om igen.

  (Jag såg en fantastisk intervju med Jonathan Edwards idag och kontaktade Viasat för att be dem fixa en playsnutt. Vi får se hur det går, för de förstod inte vad jag pratade om. ”När? Vilken kanal? Idag?”)

 23. Det lär ha gått att flyga mellan Arlanda och Gävle, en sträcka man annars täcker snabbare med bil. Annars reagerade jag på den svenska flagga som hissades vid medaljceremonin i dag. Såg inte korset ut som ett sketet plustecken jämfört med vad det borde vara? Färgerna var väl f.ö också lite off.

  /TV3 HD

 24. Ja, flyg när allt händer samma dag. Med lite tur får man fin utsikt en stund. Jag tycker att resa mellan Amsterdam och Manchester är läskig då dom går upp så högt under flygningen att planet nästan pikar i himlen innan det vänder och faller. (Ja, så känns det i alla fall.) Oh, nu landade planet jag strax ska åka med, inte mycket större än en vanlig buss.

 25. Flög långt ner med bra utsikt till norra Småland, mellanlandade i Jönköping och kom fram till regnigt Halmstad på ungefär samma tid som det tar att flyga till Frankfurt.

 26. Åh. Jag vill åka till Frankfurt. (Tänk att jag just nu inte är ett dugg sugen på att flyga till Halmstad.)

  Var det någon säkerhetskontroll på lillplanet? Det var det nämligen inte när jag småflög till Kiruna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.