Hoppa till innehåll

Arrrrrrrg!

 • Mina gummistövlar är borta!
 • Dammsugarhandtaget gick tvärt av!
 • Det växer mossa på gammelbilen!
 • Det regnar såpass att snart växer det mossa på mig också!
 • MIN WEST WING-BOX ÄR FÖRVUNNEN!

En sådan dag är det. När jag går förbi dörrhandtag, sträcker de på sig och nästlar sig in i min tröjärm så att jag ritsch-ratsch fastnar och tappar allt som jag har i händerna. När jag böjer mig ner för att plocka upp det tappade, slår jag huvudet i illvilligt utstickande handfat, klädkrokar och skohyllor. (Skohyllor som är till för t.ex. gummistövlarna – som ju är borta.) Men det värsta är att jag inte kan lägga mig ner och sura med armarna i kors och titta på West Wing som alltid gör mig på så bra humör.


FÖR NÅGON HAR STULIT HELA LÅDAN!

Grrrr.

Kommen så här långt sökte jag alltså upp datorn – den kunde jag ju hitta – för att blogga om min misär. Jag har vänt uppåner på huset och frågat alla 93 närvarande barn var mina West Wing är, ätit en rostad macka med jordnötssmör (när de gör det i filmer, mår alla bättre) och funderat på varför livet egentligen är värt att leva. Sekruttvädret är orsaken till allt. Om det bara hade varit lite somrigt hade jag inte saknat West Wing och inte haft på mig långärmade tröjor som fastnar överallt och inte behövt leta efter de fina gummistövlarna … fast förmodligen hade cyklopet och bikinin varit borta istället. Och förmodligen hade jag fastn…

– Mamma! Kolla, den här kan du ju titta på istället för West Wing! Den heter Vita huset och ser likadan ut. Jag hittade den under dina gummistövlar i hallen.

Aaaaaah. Såja. Nu känns allt bättre. Men vaff… Vad är det där som spricker fram mellan molnen? Schaaas!

Share
Publicerat iBloggen

61 kommentarer

 1. Tack för att du tagit hand om regnet ett tag, Lotten.
  Här har vi häpet tagit emot två sommardagar med mest blå himmel (men en del skuggmoln ibland).
  Det är nästan så man skäms när man går in.

  Förra veckan sa tidningens prognos att det skulle bli bra väder om några dagar. Men det där finvädret flyttade fram en dag i taget. Det kändes som ”I en sal på lasarettet” ungefär.

 2. Nej nu är det inte lätt att hålla humöret uppe. Jag måste tänka på oktober hela tiden. Avverkar projekt på löpande band och fasar för stubbarna som måste upp. Geggamojjagöra. Kom hit nån dag, så får vi paus i eländet. Vi kan ju testa om kanoten är vattentät.

 3. Har alla säsonger med West Wing försvunnit?
  Jag har alla men vi eller jag är mitt uppe i att se om serien. Är inne på säsong fyra. Det är lite trixigt mellan här och Eskilstuna men om det går att ordna så kunde du gå låna säsong 1 – 3 ett tag.

 4. Det är lugnt, jag har hela boxen så fint här framför mig. Problemet var bara att jag frågade efter The West Wing när alla visste preciiis var Vita huset-boxen låg.

  Heroes har jag hört ska vara bra, ja …

 5. PGW

  Vi ska snart börja på ”White House”, ingen av oss har sett den, vi har något att se fram emot alltså? Men nu kom säsong tre och fyra av ”The Wire” i posten (åh vad cdon har hala köpknappar ibland!!) så det kan bli den först.

 6. PGW; har du inte sett West Wing? Meh, det är väl en del av allmänbildningen? 😉 Eller inte, det är ju teve och framställer politik i ett rätt idealiserat ljus, men bra är den. Säsong fem är sådär, och en av huvudpersonerna började gå mig på nerverna efter ett tag. Som i ffs, ta bort den där människan! Nu!
  Fastnade aldrig för The Wire.

 7. Jag tycker nog att West Wing är på kornet och även om man bara jobbat som C.J:s (CJ:s? C.J.:s?) svenska motsvarighet till någon långt mindre mäktig politiker än Jed Bartlet är igenkänningsfaktorn väldigt hög. Undrar lite över det där ”idealiserat”…

 8. Det här har inget med inlägget att göra men jag ville ändå dela med mig. Nedanstående är ett mejl till två DN-skribenter:

  Hej hej,

  Läste först en spännande artikel om Jaguar-bilar och såg ett språkfel som stör mig, men tänkte att En gång är ingen gång. Så läste jag en artikel om pod-radio, och där stod samma förbenade fel, så nu kommer det ett gnälligt mejl med bönen:

  Varför inte ta vara på möjligheten att INTE skriva ”ta tillvara på” eller ”ta till vara på”, som det stod i dessa artiklar? Vill man inte skriva ta vara på så går ta tillvara också fint, om än inte i alla sammanhang. Den nyare dubblerade formen är bara så ful, och fel, åtminstone i min värld.

  Med vänlig hälsning,

  [mitt namn]

  Och redan dagen därpå kom det svar från den ene:

  Hej!

  Tack för mejl och ett berättigat påpekande.
  Jag lovar att försöka bättra mig 🙂

  Vänliga hälsningar
  [ens journalistens namn]

  Jäj! När jag skrivit till om ”ekologiskt” frukt bröd och Äpple sylt har jag antingen inte fått svar eller fått goddag yxskaft-svar, så det här var en förbättring.

 9. Bra, Pärlbesatt, behärskade utbrott äro de bästa.

  (Det är ju ruskigt — jag har vant mig såpass att jag inte ser just detta fel längre. Håller jag på att slappna av och krokna till? Måste ta på mig språkpoliskorsetten.)

  West Wing är så bra. Så bra, så bra, så bra. Jag bävar inför säsongerna som inte är lika bra redan nu, när jag bara är på tredje …

 10. För att haka på Pärlbesatts ämnesbyte: har ni sett att Ranelid ska ha grammatiklektioner på tv?

  (Sätt dig, Lotten; magknipet går över om du andas lugnt.)

 11. Alltså, jag gillar verklien The West Wing och har mina favoritavsnitt/-säsonger. Med idealiserat menar jag att bilden av politik framstår som, mer eller mindre i alla fall, rent spel. Visst förekommer rackarspel och hugg i ryggen men det verkar ändå vara en bild av vad politik och politiskt arbete borde vara.

 12. Det finns ju faktiskt bra hantverkare också. Trots Berglins satiriska funderingar. Och hyfsat ärligt bankfolk. Kanske till och med politiker med lite ryggrad?

 13. Jag har aldrig ens kommenterat här, men jag blev så upphetsad alldeles nyss. Ringmärkaren har varit i boet! Man såg mest att han hade en bakdel, men han hade också ett skäggigt ansikte (vilket kikade fram när han log mot kameran, samt snyggade till den). De tre ungdomarna blev så stötta att de sedan dess ligger platt och gör morrande ljud.

 14. FÖrhoppningsvis ger West Wing en rättvis bild av politik snarare än att vara föremål för min inneboende skepticism. Bra serie är det hursomhelst, vilken verklighet den nu mest efterliknar.

 15. PGW

  Ja jag tycker också Vita huset är allmänbildning, men som så mycket annat som är det har jag liksom aldrig tagit itu med det 🙂 Alla som inte fastnat för The Wire, se några avsnitt till, sedan fastnar man. Den blir dessutom bara bättre och bättre säger de som kommit till senare säsonger.

 16. Oj då … jag blev väl alldeles för tagen för att spara någonting så neh … och nu får jag skämmas för att komma in med en bang och sluta med en whimper.

  Men allvarligt talat så såg man absolut ingenting utom ändalykten på personen ifråga (iklädd trevliga blåkläder) samt höger ytterkant av boet. Utom, då, den lilla stunden där ringmärkaren skulle stoppa tillbaka sina verktyg och sina anteckningslappar i den skojiga väskan han hade med sig upp, och den närmast belägna ungen (Estelle, trooor jag) bet honom i handen ett par-tre gånger. Usch då, nu får jag ännu mer ångest över att jag inte _sparade_ någonting, men jag blev som sagt mest överväldigad över vilken tur vi hade som kom in just då, och satt jag därför och tillropade mig min man.

 17. Men du menar att alla tre barnen nu är ringmärkta av en i trevliga blåkläder klädd man? Det är ju jättespännande! (Inte skämmas, sådant gör vi blott av felsyftningar och felskäll.)

 18. Åh, vad spännande! Någon klättrar upp i trädtoppen alltså. Med en skojig väska! (väskomanen i mej blev extra glad över den detaljen!)

 19. Och tack Örjan! Stackars småttingar, alldeles utslagna av någon bedövning, som förmodligen är nödvändig för att kunna ringmärka överhuvudtaget. Mannen (?) från Estniska Örnsällskapet i kamofagekläder kunde ha passeras som en storväxt fiskgjuse om hen inte hade haft det där illgröna skärpet/den där illgröna säkerhetslinan.
  Spännande jobb!

 20. Nä, vilka elaka storasyskon! Tur att man missade de där scenerna, för då hade man givit upp om lilla Estrid.

 21. Christer

  Jag tränade kendo tillsammans med en veterinär för en massa år sedan, och han berättade att det kan vara väldigt svårt att könsbestämma fåglar. På vissa arter måste man använda rektoskopi, vilket kan vara bokstavligen fatalt för känsliga fjäderfän. Han hade själv varit med om att en hel kull ovanliga papegojor hade strukit med på detta sätt.
  Så vi ska nog vara glada att ingen gör sådana försök på våra gjusar.

 22. Nori (S7) och Elo (S8?), låter som flicka pojke. S9 som jag tror att den tredje ungen fick på sin ring, har jag inte hittat något namn på. Vingarna mättes till runt 20 cm, läste jag någonstans.

 23. Christer, numera gör man DNA-test på en fjäder. Det är tex så vi vet att Fia är en Fia och inte en Folke.

 24. Nä, det går inte att hålla sig till ämnet. (Och jag är ju inte arg längre, som sagt.) Agneta (som jag berättade om och som sitter utan fungerande dator och vars MAD-tecknande make heter Folke och inte Fia) gav mig tips om ett helt forum som delar med sig och rapporterar om Katherine, Ernie, Estelle, Estellan och Ester.

  Men hu! De har andra namn! Tydligen har någon inte skött namngivningen som sig bör. Vad sägs om pappa Madis, mamma Piret och ungarna Uno, Nori och Elo?

 25. Jag minns att jag en gång för länge sedan såg ett reportage om japanska kycklingsorterare och hur de sorterade hen till han eller hon. Det intressanta med dem var dels att de var så snabba och säkra dels att de hade en enorm lungkapacitet. Armarna gick som kvarnvingar på dem, en kyckling i varje hand. Snabb blås så att fortplantningsorganen blottades, nästan omedvetet konstaterande av kön och sedan släppa i rätt kartong. Sedan nästa medan den andra handen förde nästa kyckling i blåsläge.
  Dödlig rektoskopi låter som en väldigt dålig metod.

 26. Vi fick hem en låda ”bortsorterade” tuppar från ett hönseri när jag var sådär 10 år, jag vill minnas att ungefär hälften var tuppar och resten hönor. Sorteringen är/var inte helt tillförlitlig.

 27. Christer

  Jo, SG, på en del arter kan man se med blotta ögat vilket kön de har (förutom de som har olika teckning, förstås). Jag minns nu att jag för ännu längre sen träffade en kille som jobbade som kycklingsorterare. Det var tydligen rätt bra betalt, eftersom det visst inte är alla som kan lära sig denna konst.
  Och det var lyckligtvis inte alla gojor som kolade av rektoskopin, men en del var väldigt känsliga och dog av chock (tro fan det!).

 28. Jag vet, Christer. Vid en viss ålder löper man risk att utsättas för just detta. Och, trots att jag visste vad som skulle ske, så kan jag inte säga att det var behagligt. Detta är vad Lotten ibland brukar kalla ”Redundant information”. Men sanningen måste fram – inte sant?

 29. Kommer tillbaka och blir jätteförvirrad … här har jag skrivit om blåkläder och sedan talar andra om kamouflagekläder. Vad har hänt, behöver jag söka ögonläkare? Snabbtitt på Örjans länk tillhandahåller förklaringen. Kamouflage på överkroppen. Blått på benen (det syns en liten stund). Och den handbitning jag såg lajv inträffade efter passagen på YouTube, och då var midjan i överkant och nederkroppen mest dominant. Puh, vilken lättnad.

 30. Örjan

  Annika: Intressant ur vittnespsykologisk synpunkt. Dvs hur olika vår hjärna registrerar fakta. Både kamouflage och blått är ju rätt.

 31. Heja Annika!

  Vilken häftig båskommentarsdebut!
  Och vilken upplevelse som förorsakade den!

  Fortsätt babbla här med oss!

  (Nu ska jag kolla på youtubereprisen.)

 32. Örjan

  Annika: Nu kollat hela inslaget.
  Blåbyxan syns ju under 2 min. (Från 3 till 5 min). Inte underligt du antog att ringmärkaren var helt blåklädd.

 33. Hon borde väl ha kollat TV1 – Public Enemy med John Depp.

  Men vi brukar ju klara oss bra utan värdinna. Tror ändå att jag försöker hitta sängen. Måste ju upp i morgon och somna om till världens bästa omsomningsprogram; Naturmorgon.

 34. Örjan

  Naturmorgon bra morgonprogram. Har mången gång halvlyssnat på programmet, eftersom jag brukar somna med P1 påslagen, och på morgonen halvvakna. Intressant, men som du säger lätt att somna om till.

 35. Fast nu är jag varken boxlös eller arg – men tack, Dina!

  Nej, det bidde ingen Kentkonsert — men av vad jag har hört var det fantastiskt och minst en av mina radiokolleger var bakom scenen och minglade så det stod härliga till. Precis som Skogsgurra gissade, kollade jag istället lite på Public Enemy, men huuuuuu sicken trist film trots den vackra karlen i huvudrollen.

  Nu ska jag stjäla rabarber vid ett ödetorp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.