Hoppa till innehåll

Att kontakta myndigheter och liknande

Jag tänkte bara höra med er om ni brukar kontakta företag och myndigheter som inte sköter sig. Lyckas ni? Får ni svar? Vad är bästa taktiken?

Själv har jag ju bl.a. klagat på chipsfabriken som hade glömt kryddorna och brödbageriet som hade tappat gammalt bröd i det nya och flingföretaget som hade fått besök av maskformiga gäster som spann ull i påsen. Coca-Cola som inte kunde skilja på de och dem fick förstås också ett mejl samt kommunen som inte hade koll på sina offentliga toaletter.

Jag är alltid ett under av trevlighet och de är så trevliga så tillbaka, och vi blir nästan vänner för livet på köpet. Dessutom skickar de värdecheckar på ibland uppåt 50 kronor!

Eh.

Min avsikt är ju liksom inte att jag ska få några småslantar att köpa nya chips för. Jag vill ju att de ska kasta sig för mina fötter och ge mig en miljard kronor eller åtminstone en årsförbrukning av någonting. En annan har ju väldigt stora årsförbrukningar av nästan allt, så jag borde faktiskt få en. (Exempel på så kallad lottensk logik.)

I morse var det dags igen: bussen var smutsig. Jajaja, bussar är smutsiga av naturen, men den här var så smutsig på insidan att jag faktiskt kände mig som på besök i en overklighet. Bussen kom liksom från en annan galax.

Man kan nog ställa sin väska här, för väskor är ofta lika smutsiga.
Man kan nog ställa sin väska här, för väskor är ofta lika smutsiga.

Jag satte mig naturligtvis i något kletigt och lade upp armen på den lilla kanten vid fönstret innan jag märkte hur det stod till. När jag såg mig om var det alltså på det viset att hela bussen insida var belagd med ett tjockt lager oljigt damm.

Ni ser mitt fotavtryck där i dammet till höger.
Ni ser mitt fotavtryck där i dammet till höger.

Jag har förstås mejlat Länstrafiken och bett om en årsförbrukning tidtabeller.

Uppdatering 3/5 2012:
Nu har Länstrafiken fått svar från bussbolaget som heter Veolia, och skickat det vidare till mig:

”Enligt Veolia har man bytt ut bälgarna på fem ledbussar vilket har orsakat det vi kan se på bilderna som bifogats. Det har tyvärr varit nödvändigt att köra med några av dessa då utbyte av bälg skett.
Nu är alla fem fordon klara, och alla ska nu genomgå en invändig storstädning innan de släpps ut i trafik.
Den sista kommer att städas i dagarna.
Bussbolaget Veolia ber om ursäkt för att bussarna har sett ut som dem gjort, deras förhoppning är att utbyte av bälgarna ska göra att de inte kommer att bli så smutsiga.”

Bälg. Hm.

 

Share
Publicerat iBloggen

30 kommentarer

 1. Jag är nästan säker på att Skogsgurra kan förklara för oss vad som hänt. Implosion i en reell parallell kontraktor?

 2. Nej, någon kontraktor handlar det nog inte om. Inte heller en kontaktor – som dom brukar kallas. Ser mest ut som bristande instruktioner till den som ska hålla rent i bussen. Att städa ur och dammsuga golvet fungerade nog, men att dammtorka ser inte ut att ha funkat. De vita fläckarna beror nog mest på att dammet flyttat över på personer och väskor.

  Jag hade tänkt att skriva lite om detta även utan uppmaning från Niklas. Som pensionär finns det ju tid till sådant. Den här skrivelsen till frö och trädgårdsföretaget: http://www.gke.org/pub/files/Rattfallor%20Broderna%20Nelson%201.pdf resulterade i ett ängsligt mail där dom faktiskt erbjöd pengar.

  Jag svarade att jag inte var intresserad av blodspengar, men att en smärre lastbil med trädgårdsredskap var välkommen.

  I stället för en smärre lastbil kom en jähättekartong med en massa otyg (redskap med handtag) och en massa andra grejer i.

  Men dragit tillbaka råttfällan Giljotin har dom inte gjort. Kanske dags för blodvite och den där miljarden?

 3. Jag kommer sällan längre än till att tänka att ”Man borde…” Men jag har en kompis som är fenomenalt bra på att klaga så att det ger utdelning. Där kan vi snacka årsförbrukningar. Flera kilo lyxig choklad (för att hon av misstag fått fel sort, visserligen fullt ätlig, men dock), hundra vackra rosor (för att blomsterbudet lagt den första buketten i trappan) och femtusen tillbaka från resebyrån (för att hissen inte funkade ett par dagar). Till exempel. Hon vinner bilar på slogantävlingar också.

  När hon klagar kör hon med en blandning av smicker och hot. Du är nog för snäll. Försök med ”Jag älskar verkligen att åka buss med er; det brukar alltid vara en underbar upplevelse. Men nu måste jag med sorg och bestörtning berätta en sak.” Osv. Avsluta med hur du och din hundrahövdade släkt kommer att ta bil i fortsättningen, om inte… Och sedan önskemålet om tidtabeller då. Eller årskort för dig och delar av släkten.

 4. hyttfogden

  Mumintrollet sökte byggnadstillstånd för ett hus som var så originellt utformat att man förstår att byggnadsnämndens ordförande sade nej. Lilla My erbjöd sig att försöka tala byggnadsnämnden tillrätta och kom snart tillbaka med det önskade tillståndet. Mumin förundrat: ”Hur bar du dig åt?”
  ”Jag bara hotade honom en smula, kära du.”

 5. Helena E

  Apropå fröfirmans försök att gottgöra SG kom jag att tänka på ett gammalt värmländskt talesätt: ”En ska int´ ge bört doninger mä hanntag – di för bare mässäj en hoper arbet´.” (Lotten, ska punkten sitta före eller efter citationstecknet?)

 6. Det var exakt det talesättet jag hade i åtanke, Helena E! Men så bor jag också i Värmland sedan 35 år. Man tar så sakta intryck.

  Hos oss är det mera åt det här hållet: ”En ska int skaff säj doningar mä hanntag – dä blir bar en massa arbet”

 7. Helena E: När det gäller dialektala citat med fnuttar för bortfallna bokstäver blir det så där snyggt som du har gjort med tre tecken i rad.

  Regeln för citattecknens placering är: ”Om det citerade är en fullständig mening i sig, ska slutpunkten vara innanför citattecknet.”

  Jag har förresten fått svar från Sörmlandstrafikens informationsavdelning som ska återkomma, men som tackar så mycket för att jag sa till. Tydligen bär bussbolaget ansvaret för städningen – vad nu det kan heta.

 8. Orangeluvan

  Som jag berättat för Lotten mailade jag direkt från brottsplatsen, skogen, när vi just försökt få i oss mandelkubb, som ju även i normala fall är rätt underliga bakverk. Dessa var dock inte goda på något sätt. Bageriet använde orden ”hantverk”, ”omsorgsfullt” och ”kvalitet”, och jag undrade då bara hur det hängde ihop med innehållsförteckningens naturidentiska aromer, palmolja och skummjölkspulver. Jag fick ett trevligt svar, som förklarade att riktigt smör är för dyrt och skulle göra påsen kletig, samt att de då inte skulle kunna ha en hållbarhet på 80 dagar som ”handeln” kräver, samt att många är allergiska mot riktig bittermandel.

  Jag föreslog då att de kunde matknadsföra mandelkubben som klibbfria, billiga och hållbara, lämpliga för allergiker, men fick inget svar tillbaka. Kan tillägga att våra kubbar legat i affären sina modiga 79 dagar innan vi satte tänderna i dem. Men de kanske smakade precis lika illa från början?

 9. Ja det var en häftig länk, Niklas! Tack.

  Lotten, hur kommer det sig att jag tänkte på er när de körde torkvindan med fyrverkerimotorer? Har du skrivit om nåt torkvinderelaterat?

 10. En gång har jag klagat på en felaktig faktura från Televerket. Argt. När jag fått den krediterad insåg jag att det var jag som gjort fel från början. (det har jag berättat i båset förut)

  En gång har jag skickat ut en kall köttbit till kocken, och blivit erbjuden efterrätt med mera som kompensation. Jag och sällskapet valde det dyraste de hade; tiramisu. Dagen efter kom giftlarmet som återkallade all mascarpone i hela Europa.

  Sensmoralen? Klaga och kräv din rätt! Men var beredd på dåligt samvete och dioxinförgiftning.

 11. SG: Jag är säker på att Nelsons har ditt brev inramat och upphängt på en vägg. Bara underhållningsvärdet täckte säkert värdet av din gott-och-blandat kartong. Särskilt gillar jag ”… iråkad lätt onykterhet …”.

  Själv är jag absolut uuuuruuuusel på att klaga. Jag tycker bara det är jobbigt. Just nu försöker jag uppamma energi för att överklaga en p-bot som det inte finns någon grund för.

 12. Tvära kast i livet: igår åkte vi till akuten med Nioåringen som hade haft ett hemskt epilepsianfall (berättar ingående senare) och nu är jag på väg till Kents presskonferens på Berns. Och blott tre whiskymeningar har jag översatt på tre dagar; nu missköter jag verkligen mitt whiskyjobb.

  När det gäller Örjans länk till implosionerna: vad fantastiskt kompetenta de är som lyckas få byggnader att bara ställa sig på knä och försvinna som Michael Jackson i den där videon där han bara blir gulddamm (och Magic Johnson har en biroll). Fast det blir ju väldigt stökigt.

 13. Sån’t som retar mig, kan jag klaga på. För ett par månader sedan mejlade jag till ICA för att de på sin hemsida har en text som säger att man kan få sin inköpslista skickad som sms. Pyttsan. Det man får är en länk till inköpslistan på hemsidan och det är en helt annan femma det. Men de jobbar på det. Måste vara knepigt som attan att ändra.

  Min dotter skrev brev till Armémuseet efter en annonskampanj de haft där det stod ”Sveriges sista krig…”. Hon undrade om de visste något vi andra inte visste eller om de hade spåkula. Hon fick ett mycket trevligt svar från dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.