Hoppa till innehåll

Jag behöver fler jobb

När man läser om författare eller konstnärer eller för den delen fiktiva figurer i romaner, går de alltid genom en period där pengarna tar slut, den onde fabrikören är elakare än någonsin och fotsvampen vandrar uppåt. Det är en prövning som de går stärkta ur. Och så ärver de en okänd faster eller blir upptäckta av en modellagentur.

Jag behöver fler jobb, vilket inte borde vara så svårt egentligen eftersom jag kan skriva, redigera och framför allt föreläsa om språk, retorik och presentationsteknik. Men jag är bedrövlig på marknadsföring och reklam.

Uppträda i pyjamas? Visst, inga problem!
Uppträda i pyjamas? Javisst, inga problem!

Helst skulle jag vilja anlitas av Sveriges alla skolor för att berätta hur man bättre skriver informativa lappar till stressade föräldrar eller åka runt och tala om för Sveriges alla power point-missbrukare hur de egentligen skulle kunna lägga upp sina presentationer.

Strippa på scen? Javisst, inga problem!
Strippa på scen? Javisst, inga problem!

Men ålrajt, jag nöjer mig med en föreläsning här och där. Har ni några tips på företag eller andra institutioner som skulle kunna tänka sig att lyssna i en halv- eller heldag? Eller en timme eller en vecka? Hääär finns exempel på hur föreläsningarna kan se ut.

Har jag använt mig av bloggläsarna förut? Självklart!
Har jag använt mig av bloggläsarna förut? Självklart!

För att ni inte ska tvivla, kommer nu kursutvärderingsröster som mina rådgivare tycker att jag ska lägga ut här och nu:

 • Jag tycker Lotten är kanonbra, rolig att lyssna på, enkel. En sådan lärare skall alla elever ha, man lär sig mera då.
 • Stimulerande och gav många tips! Frisk fläkt!
 • Viktigt ämne som berör alla. Presentation med mycket energi och humor.
 • Mycket bra brinner för sitt ämne och behärskar det fullt.
 • Otroligt inspirerande, underhållande och intressant. Hade velat ha dubbelt så mycket tid med henne!
 • Hon räddade hela kursen!
 • Underbart! Människor som älskar det de gör är alltid intressanta att lyssna till, och Lotten var precis sådan.
 • Oerhört inspirerande som föreläsare. Skulle haft mer tid!
 • Otroligt trevligt och roligt framförande

Tänk att ingen någonsin skriver att jag är metodisk och systematisk. Hm.

Jaså ni vil ha en helt vanlig föreläsning? Ok!
Jaså ni vill ha en helt vanlig föreläsning? Ok!
I brist på pyjamas och stripp kan man anordna snubbelfällor som piggar upp.
I brist på pyjamas och stripp kan man anordna snubbelfällor som piggar upp.

Mejla mig om ni vill. Eller gå in i kommentatorsbåset och berätta om tiden när ni levde på vatten och bröd – för att en liten stund senare ramla över en kittel med guld vid regnbågens slut.

Share
Publicerat iBloggen

35 kommentarer

 1. Jag tror att bara själva gnället hjälper. Som när jag gnällde till dig och alla som ville höra på – och så kom den där regnbågen. Den 3/3 kl 3 dessutom. Du har redan satt igång energierna nu genom att skriva det här. Och min regnbåge – får se hur länge den håller, men då vet jag att det KAN bli helt magiskt precis när som helst.

 2. Gerbilen

  Kittel med gull – jo jag tackar. Var lite hovsam i aspirationerna, du. Låt mej citera Lille Makens önskesuck när det var kärvt med ekonomin: ”Jag behöver inte bli stormrik. Jag vill bara ha råd att leva som jag gör.”

 3. Jag hyrde in Lotten som föreläsare till myndigheten förra året och kan intyga att hon är värd sin vikt i guld (nu är jag väldigt osäker på det aktuella kilopriset på guld men det är säkert ungefär så högt).

 4. Om vi antar att Lotten väger 60kg tror jag att hon kan känna sig ekonomiskt lugn ganska länge om ni betalade henne hennes vikt i guld. Guldetkostar ca 300:–/gram. 300x1000x60=18 000 000.

 5. Hoppsan, jag var visst inte så a jour med guldpriset som jag trodde. Senast jag kollade var en tacka värd fyra kameler. (MSB betalar gärna i kameler, de tar upp så mycket plats.)

 6. Örjan

  Lottens värde i guld, lär ha drastiskt ökat under senaste månadena.
  Naturligtvis förutsatt hon själv inte rasat i vikt.

  Men om att väga någons värde i guld/silver.
  Gjorde inte Röde Orm det i Österledsboken. Just för att få loss sin kidnappade son.
  OK Frans G använde antagligen inte ordet ”kidnappad”, but same same today.

 7. Lotten kan starta en kamelkapplöpningsanläggning i Eskilstuna! Hon kommer att bli rik som ett troll. (Möjligen ett troll med vissa andningsbesvär men i alla fall rik.)

 8. Jag tror att jag är värd min vikt i basketbollar, jag. För då hade jag fått jättemånga och det hade varit riktigt kul att fylla t.ex. badrummet med … *räkna räkna* … 134 basketbollar. Sedan kan vi rulla bort mot solnedgången kanske?

 9. Gerbilen

  Flams åsido, Lotten: Om vi ska göra reklam för dej måste vi ha ditt CV. Din utbildning och så. Det finns en språkkonsultutbildning på nån av högskolorna. Har du en sån? Auktoriserad språkkonsult – kan man vara det och är du i så fall det? Rolig är bra, men räcker inte ensamt. Så dystert är det på detta yra klot.

 10. PK

  Så här i lärarlegimitationstider så kan man ju undra om det kanske behövs språkpolislegimitation.

 11. Nope, här has det bara en fil.kand. i blandade småhopp som drama, teater, film, svenska, litteraturhistoria och engelska.

  Däremot ska jag omedelbart tillverka mig en språkpolislegimitation!

 12. Apropå -imitation. En gång hördes denna dialog på Systemet — och Broder Jakob är det sanningsenliga vittnet.

  Den inte så engelskspråkiga, svenska tjejen i kassan till en engelsktalande kund:
  – Do you have a leg…imi…tation?
  – As a matter of fact, I do! sa kunden, böjde sig ner och drog upp brallan för att visa sin benprotes.

 13. A-K

  Underbart med benhistorien!
  Du skulle kunna hålla föreläsning på Facebook för alla de användare som envisas med att särskriva hela tiden… Varför detta o tyg?

 14. Jag har dig ständigt i åtanken. Tror till och med att jag har kastat fram ditt namn en gång. För det är ju så finurligt att river du av en bra föreläsning så skvätter det guld även på mig 🙂

  Förresten. Kom faktiskt på ett tillfälle där du skulle passa. Skyndar mig genast att maila om det.

 15. PK

  Det där med strippning verkar vara nåt som du kommer tillbaka till oftare och oftare. Är det ett tecken på desperation eller är det freudianskt? Man kanske ska skicka efter en offert?

 16. Äh, det där har jag sagt hela livet: ”om ni vill kan jag strippa”. Men aldrig någonsin har jag mött rungande ja-vrål. Fast en gång vann jag en wet-t-shirttävling! (Där jag var enda tjejen.)

 17. Ja, PK, för du menar ju att jag skulle kunna skriva spaltmeter om middagarna hemma hos Ö-helena?

  (Egentligen vill jag ha detta jobb: kringresande bloggare.)

 18. PK

  Ja, inte menade jag alla upplevelser ombord på tågen inte. Eller tåg som är inställda, sena eller ersättningsbussar som inte kommer, trasiga toaletter, folk som pratar högt i telefon osv. Utan självklart om utspisningen hos ÖH.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.