Hoppa till innehåll

Damn you, auto correct!

Idag tänker jag bara skicka er vidare härifrån. Det är ju fredag och alla vill vi bli roade och ivägskickade.

De moderna telefonerna med pekskärmar och små digitala tangentbord sägs effektivisera sms:andet. Inte vet jag om det är mina av basketbollar svullna fingrar som är orsaken – men jag är långsam. Tycker jag. (Tydligen är andra ännu långsammare eftersom mina gröna pratbubblor alltid är fler och längre än mina adressaters vita.)

Och så är det det här med stavningskontrollen. Den funkar nämligen så att om jag skriver ett enligt Apple felstavat ord, måste jag ta bort mobilens förslag – annars bestämmer den åt mig. Så om jag vill skriva ”för faaan” och mobilen föreslår ”förfasa”, måste jag klicka bort förfasandet för att få svära ifred. Nyss skickade jag och en kompis gamla bilder till varandra (när jag hade puffärmar och han hade hår), och vi mindes att vi 1989 drack upp tolv flaskor rosa champagne som stackars Magnus fick betala. Då blev det så här:

Det konstiga är att vissa helt normala ord förvanskas medan andra helt påhittade och underliga ord godkänns utan problem:

Men det här är ingenting om man jämför med de hysteriska sms:en som läggs ut på Damn You, Auto Correct. Kolla på dessa tre:

Seså, nu springer ni till Damn You, Auto Correct. (Men ni får inget vettigt gjort under den närmaste halvtimmen.)

Share
Publicerat iBloggen

24 kommentarer

 1. Jag veeet! ”Neocolonialism equals broccoli” — jag sitter här med imma på läsglasögonen som en rörd gammal tant! (Auto correct hade förmodligen föreslagit ”röd gammal tomat”.)

 2. Men AJE! Det värsta med att tappa rösten är ju inte att man inte kan bekräfta, benämna, uppmuntra, uppmana (har ju småbarn), det absolut värstaste är ju att man inte kan skratta! :-/ *hostattack*

  Får återkomma till den där sidan. Det räckte alldeles utmärkt med dina exempel.

 3. Kerstin

  Jag kör android och då behöver man inte ta bort det felaktiga förslaget men det fortsätter att vara 1 av 4 alternativ så man måste välja rätt. Och det glömmer man förstås bort ibland.
  Kompisen blev grymt impad när jag skickade ”har stoppat partiklar”.

  Det skulle såklart vara ”har shoppat partykläder”

 4. Eva

  Min kompis skulle skriva ett sms till sin man och inledde det med ett glatt Tjoho! Men telefonen autokorrigerade till ett mindre trevligt Tjock! som inledning.

 5. Om jag har sagt det förut så säger jag det nu igen: Min dotter fattade inte varför jag tipsade henne om att de hade jättestora skandaler på Indiska. Vad jag hade försökt skriva var att de hade jättesöta sandaler.

 6. Det du, Örjan, det undrar jag också …

  Till yttermera visso finns det personer här i båset som har beställt tröjor av mig — tröjor som har fastnat på en tryckerivals eller vad man nu har i tröjfabriken. Vår tröjtryckarkontakt har bytt jobb … men tröjorna kommer!

  Anna: sommarskandaler äro de bästa.

 7. Luna

  Ahahahahahaha… man kan ju sitta i evigheter. Bon bondage!

  Opera ikväll, någon? Anna Netrebko kommer till min lilla by.

 8. Luna

  Ajaj, det låter lite sunkigt… kan meddela att Anna N var alldeles horribelt lysande som Norina i Don Pasquale! Donizettis historia är en aning färsig, men rätt kul om den görs såhär bra. Och — ingen dog!

 9. @Citronanka, nej jag tycker inte att du ska köpa en iphone.
  För dyra i för hållande till konkurrenterna som är minst lika bra eller t.o.m bättre.

  Har själv en HTC Desire sedan c:a 1 månad och är mycket nöjd med den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.