Hoppa till innehåll

Om de sju dvärgarna och resan neråt

Vi är ju sju i familjen. Alltså måste vi ju då och då jämföra oss med en viss saga. Rollerna har förändrats med åren, men just nu är jag Prosit medan min djefla man är Trötter. Barnens roller är glasklara och ser ut så här (just nu):

Artonåringen – Butter (hade kunnat vara Trötter, men då går denna patiens inte ut)
Sextonåringen – Blyger (är tokblyg, men kan ta på sig en Pippi Långstrumproll)
Tolvåringen – Kloker (diskuterar gärna kemiska föreningar med alla)
Tioåringen – Glader (allt är bara bra och trevligt hela tiden)
Sjuåringen – Toker (fullständigt galet pratsamt barn)

Alla utom Blyger och Trötter ska nu packas in i en kombi som blir veteranbil om två år. Vi har för mycket packning och lite för många stopp på vägen, lite för lite bensin, lite för många mackor och på tok för dålig bilradio samt alldeles för många kuddar. I Linköping ska vi sammanstråla med bloggarna Pysseliten och PK och besöka minst två museer (utan fnuttar på e).

Det kommer att ta minst 35 timmar att ta sig från start till mål.
Det kommer att ta minst 35 timmar att ta sig från start till stopp.

Om ni har några förslag, så kom med dem; under onsdagen ska vi köra från Kinna Kisa till Olseröd och vet inte riktigt var vi bör stanna.

Uppdatering om mina geografiska kunskaper: Kisa är inte alls samma sak som Kinna, men precis som att man kan ha svårt att skilja på J. Depp och B. Pitt, kan man förväxla städer som inte alls är lika varandra. Sådeså.

Uppdatering 2. Det påpekas minsann att vissa här ovan nämnda plejs inte är städer. Mhm, måntro det. Men de kanske borde bli det? (Gah, allt blir fel och jag har glömt min kamerasladd och en bov har besudlat vårt vandrarhemsrum!)

Share
Publicerat iBloggen

30 kommentarer

 1. Dina

  Det går att se pyttebilder på många av oss från båset på FB (Lotten som Sommarpratare). Det gäller bara att gissa vem som är vem.

 2. Dina

  När vi bilade söderut såg vi alltid till att stanna i Gränna. Även om det var hundraelfte gången. Och så åt vi lunch på ett värdshus där som låg högt uppe på ett berg. Tradition liksom.

 3. Dina

  Jag och maken försöker ofta komma iväg på en roadtrip. Bara det att här kommer man fram och tillbaka nästan överallt på samma dag. Inte lika spännande.

 4. Flygvapenmuseet i Linköping (som kallar sig Flygvapenmuseum) har öppnat igen. Fritt intrång för de under 18. DC 3-an och Carl Cederström är väl huvudattraktionerna just nu.

 5. Kinna? Såvitt det inte är en felskrivning finns ju Skroten, om man är lagd åt det hållet. Och Seatons kulle.
  I Östergötland finns annars Malexander, som är ohyggligt vackert, fast inget för dvärgar kanske.

 6. Kinnaskor! Finns fabriken kvar? Alla vi som är uppvuxna i arbetardojjor får något frånvarande i blicken när någon säger Kinnaskor. De kanske har någon outlet där man kan köpa basketarbetarskor (eller heter det arbetarbasketskor?)?

 7. Kan det kanske vara så att det är Kisa som avses? Rakt söder om Linköping och inte alls ut på E4:an.

  Jag vet att vi åkte nåt sånt ner mot Växjö en gång. Riktiga Emil-i-Lönneberga-vägar sånär som på att det var asfalt (har jag för mig) och såpass breda att man inte behövde köra ner i diket vid möte. Men såna där vägar som följer naturen istället för att tränga sig igenom den.

 8. Om jag fortsätter på Växjöspåret så har de ett häftigt vattentorn. Eller nja, akustiken under det är häftig. Låååååååååååååååååång efterklaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang.

 9. Christer

  Jag menade förstås Brahehus, inte Gyllene Uttern.
  Men Hallska gården är ändå värt ett besök. Där finns ett gäng roliga affärer att springa runt och titta i också, när man har tröttnat på att fika.

 10. Vi körde E4 norrut från Helsingborg i torsdags och fick höra från alla möjliga uppgiftslämnare att det är en usel vägsträcka för matställen och att man bör ha med matsäck. Det enda bra stället, fick vi veta från flera av varandra oberoende källor, var något som heter Vägkrogen 73:an mellan Markaryd och Örkeljunga. Vi kom dock dit efter stängningsdags och fick fortsätta till Max hamburgare istället. Eventuellt är det här tipset helt obsolet – jag är inte så bra på geografi och kan inte avgöra om ni åker förbi där eller inte.

  PS Lotten som sommarpratare ja! Nu med 127 medlemmar. Gå med, om ni inte redan är där: http://www.facebook.com/group.php?gid=126780650685702

 11. Anna, vi gjorde något liknande en gång Annandag påsk ett år. Överallt där det fanns matställen längs vägen var det proppfullt med folk. Så vi svängde av in till Mjölby.

  Där var det sååå luuugnt och skööönt och en pizzeria på torget och gott om parkeringsplats.

  Sen åkte vi över Mälaren mot Uppsala och norr därom mötte vi en lååååång kö med stockholmare på väg hem från fjällen.
  Vi hade fri lejd på vår sida …

  Stackars 08-or som måste trängas med varandra hela tiden.

 12. PK

  Nu har Lotten och dvärgarna lämnat PK och Pysseliten åt sina respektive öden och dragit vidare på nya äventyr, relativt oskadda.

 13. Jag återkommer med ett referat förstås — vi måste bara hämta oss efter att ha fått vårt vandrarhemsrum kapat av en bov! Med jättemystisk väska!

 14. PK

  Nämen Lotten, så hemskt! Ja, ni vet ju var ni kan kvarta om boven envisas: på golvet i vår yttepyttelilla stuga (som visst inte alls hade ett representativt och trevligt dass, utan ett av flugor fullkomligt invaderat och otrevligt dass -men nu är dom minsann utrotade med Radar! Synd att barnen fick den dass-upplevelsen!) eller hos dom nästan respektabla föräldrarna. Bara ring!

  Ulrikavägen 11 i Kisa, för inspektion av Inger Nilssons ”Lilla Gubben”, hoppas hästen är kvar!

 15. Anna, 63:an mellan Örkelljunga och Markaryd var rätt typisk vägkrog, vi var där i fredags. OK men ingen höjdare, men det finns som sagt dåligt med vettiga matställen efter E4an. Möjligen kunde godisplanet där vara en förmildrande omständighet om man gillar lösgodis.

 16. Lo

  Vet ingenting om vägen mellan Eskilstuna och norra Skåne, men väl framme rekommenderas Wanås. Konst, skog, park och hus som sjunger. Och en kissande kvinnoskulptur.

 17. PK

  Spännande, en koppling mellan huruvida orter är städer och en kamerasladd. Jag säger bara Hm!

 18. […] ge er ytterligare några användbara meningar när jag här och nu rapporterar om slutet på vår bil-dningsresa som varade i en […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.