Hoppa till innehåll

OS: Höjdhoppsfinalen

De knotiga höjdhopparna tar av sig överdragskläderna – som de har på sig i 35-gradig värme. Så koncentrerar de sig i en dryg minut, skuttar högt, landar mjukt … och tassar iväg för att ta på sig överdragskläderna igen. Sade jag att det är 35 °C? Jag sitter här framför tv:n och väntar på att få se åkarbrasor.

Dagens hittills största bedrift stod britten Martyn Bernard för. När han på 2,20 m hoppade upp, skrapade han rumpan så tajt mot ribban (ja, höjdhoppsspråket är av naturen ekivokt) att den böjde sig som en banan, sprättade till och lade sig ovanpå höjdhoppsställningen. Ribban ligger bevisligen inte kvar på 2,20 m, men hoppet blev godkänt ändå.
– Va? Va? Va? NEJ! Nej, jag vill inte vara höjdhoppsdomare längre! (Ribban ligger alltså på toppen av den lodräta pinne som har små konsoler som man lägger ribban på. Kan jag kanske uttrycka mig ännu krångligare?)

Stefan Holm? Ja, än så länge kan jag sitta ner och låta bli att skrika. Han har klarat 2,20 2,25 2,29 2,32 m. Men kommentatorerna säger hela tiden att alla andra ser ut att vara i storform.

Uppdatering
Nu går det inte bra. Han har rivit på 2,34 en gång, sparat sina två sistahopp där till 2,36, där han har missat första. Bara en chans kvar att ta medalj.

Uppdatering, tyvärr.
Stefan Holm blev fyra. Hans pappa på läktaren gråter. Men spik i foten och putäll, då kan Stefan ju inte avsluta sin karriär här och nu, trallala. (Mycket återhållen glädje.)

Share
Publicerat iBloggen

13 kommentarer

 1. Ja, Olsson, men jag tror att det är lite teapeutiskt. Jag står nästan inte ut. Alla andra hopapr så förfärsligt bra. Nu är det 2,34.

  Oooooooooo … neeeej. Jättegrov rivning. Men han har två försök till på sig.

 2. Jaha, nu när vi vet att det blev en retlig fjärdeplats kanske vi kan koncentrera oss på väsentligheter, t.ex. Germaine Masons intressanta rumpkorsett. På tal om rumpor och så.

 3. Jag har försökt ta bild på rumpkorsetten, men den fastnar inte på bild eftersom den är liksom … blank.

  Återkommer om jag lyckas!

 4. Nyss såg jag ett ryskt diskusskägg som satt på kastarens axlar.

  (Nämen. Sitter jag och tittar på diskus? Spärra in mig.)

 5. Nu har Johan Wissman tagit sig vidare till finalen på torsdag. Han kommer visserligen att komma sist, men ändå. Klüftan hoppar i längdfinalen på fredag. Och kommer att komma sist, men ändå.

  Det finns dock en cykelgren kvar på lördag (mountainbike), och med tanke på hur cyklisterna har lyckats …

 6. Eftersom det bara är sorgebud på sorgebud har jag inte sett en sekund av OS den här gången. Håller mig dock uppdaterad genom din formidabla rapportering.

 7. Jag tappade koncentrationen lite på höjdhoppet eftersom jag identifierade två fotografer direkt. Omedelbart bakom mattan stod Lasse från Varberg och intill stod Oscar från Stockholm.

  Det dräller av svenskar som vanligt på stora TV-sportsändningar. Faktum är att vi är på högsta elitnivå vad gäller sådant. Kul, va? Nu gäller det bara att Studiomannen gör sig oumbärlig också. Siktar på Vinter-OS 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.