Hoppa till innehåll

OS: Dagens outfit

Men jisses, OS-deltagarna borde ju bara behöva koncentrera sig på att hoppa högt och långt, röra sig framåt i balans väldigt snabbt och … jättesnabbt … samt fokusera. Men de har inte bara kondition och kolhydratintag att tänka på, de stackarna. De måste trä på sig attiraljer som får en fäktares utrustning att blekna i sin komplexitet.

Gilda med sina handskar, vad hade hon väl att komma med när man kollar på trestegshopparn nedan?

Gilda.

Trestegsballerina.

Twiggy och alla andra runt 1968 – släng er i väggen med era minikjolar. Här har ni en trestegshoppares trosexponering som följs av brutal sandinskyffling!

Sedan finns det de som blir irriterade över lite grus i dojan.

Och så har vi knästrumpor. Det fanns en tid när knästrumpor bara var accessoarer som vilka sockor som helst. Men visa mig den människa som idag med hedern i behåll går omkring med knästrumpor och visar hela låren.

Ännu en trestegshoppare.

Och vad har Sverige gjort idag, förutom att

 • skicka hem ölpimplande simmare
 • sörja en höjdhoppare som missade i kvalet
 • se Anna Lindberg simhoppa till sig en sjätteplats
 • gråta bittra tårar över en seglare som inte hade flyt?

Jo, vi har fnissat med Sanna Kallur (Sssanna är tvillingen som ssssspringer, Jjjenny är tvillingen som jjjjooggar) och glatts med handbollstjejerna som är i kvartsfinal. Och så har Nadal förstås vunnit all tennis som går att vinna.

Men jag har mest häpnat över ett axelparti.

Jag återkommer i axelrapporteringen när jag har listat ut vem karln är och hur han blev ihopskruvad. Uppdat: Michel Bieniek heter han.
Share
Publicerat iBloggen

17 kommentarer

 1. Ica

  Märkte idag att softball-brudarna faktiskt hade vettiga outfits. om man jämför med beachvolley så var det helt underbart. För övrigt har jag nog banne mig aldrig sett soft ball förr.

 2. I fd britiska kolonier som t.ex. Australien och Nya Zeeland går busschaufförer i shorts och knästrumpor när det är varmt väder. Det är inte så där väldigt snyggt.

 3. Jag fattar inte varför en massa tjejer tycker det är okej att behöva gå och dra i för små trosor (de som ska föreställa tävlingsbyxor) för att de håller på att glida in mellan skinkorna.

  Kolla Kallur bara! Ungefär det sista hon gör innan hon går ner i blocken och det första hon gör efter ha stannat av efter mållinjen är att dra i trosorna.

  Absurt.

 4. Aha. Axelmannen är en polack som heter Michal Bieniek. Men de kantiga axlarna har jag inte funnit någon förklaring till. Han är i alla fall symmetrisk.

  När det gäller de små benkläderna är även jag frågande. Främjar de löpningen mer än t.ex. lårlånga mamelucker?

 5. När Carolina Klüft tävlade i sjukamp hade hon byxor som gick ner en bit på benen, men häromdagen i trestegskvalet hade hon korta byxor ( = trosliknande).
  Mysko.

 6. Axelrapportering.
  Idag stod i morgontidningen att axelvaddarna var på inmarsch igen.

  Gissa om jag tänkte på dig!

  Varför har den där trestegshopparen lösärmar på sig?
  Är det som de där simålskinnen, de ska hålla fast gäddhänget så att det inte fladdrar i fartvinden och bromsar?

 7. cecilia n skrev:
  Axelrapportering.
  Idag stod i morgontidningen att axelvaddarna var på inmarsch igen.

  Vilket får mig osökt att tänka på:
  När jag fyllde 50 år 1985 gav jag mig själv i födelsedagspresent att jag köpte ett antal klädesplagg i fina butiken UTAN att det var rea.
  Det hade just, efter det slimmade 70-talet – då man skulle gå klädd i säck och aska utan BH och läppstift(brrr), blivit modernt med både midja och axelvaddar.
  Väl hemma när jag mannekängade för den församlade, manliga, resten av familjen sa´den djefla mannen :
  ”Hur kan du köpa så många dyra plagg med axelvaddar – det blir ju snart omodernt!”

  Jag har aldrig märkt att det varit ute – jag kan fortfarande ha ALLA de plaggen!

 8. Aha, ja, tänk om det är gäddhängshållare hon har trätt på dig!

  Jag har försökt hitta svar, men inte lyckats. Hon kanske har generande hårväxt eller blödande eksem?

  Även några av USA:s basketspelare har balärmar på sig när de spelar. Igår var det förresten en friidrottare som hade en mycket proper balfrisyr också. Tur att man inte är med i OS.

 9. Jes/Vita Villa Vila — välkommen hit och tack.

  Detta inlägg är alltså fullt av obesvarade friidrottsgåtor. Hur ska vi nu kunna sova inatt?

 10. Nä jag menar det! Jag satt här och tittade förvånat på mina armar. Korrigering: Ärmar, för jag har långärmat idag då det är fulväder, men de satt fast på skjortan.

  Fattade ingenting faktiskt … 😉

 11. Såg en intervju med Anna Lindberg för nå´t år sedan där de pratade om det här med att dra ner kläder över skinkorna. Och hon berättade att baddräkterna de har på tävling är sponsordräkter – dvs de är tvungna att ha dem. På träning har de dräkter som passar!

 12. Åååå. Den som ändå vore sponsrad. (Med min tur skulle jag väl lyckas hitta en indianskruds-, clownnäse- eller pälssponsor.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.