Hoppa till innehåll

Den stora bloggläsarvärvsveckan, del 5: servicebloggare (uppdat.)

Ibland vill man hjälpa sina läsare till ett enklare liv. Eller ett roligare liv. Eller ett mer användbart liv. Eller ett liv i största allmänhet. Då tycker jag att man ska publicera ett recept på köttfärslimpa.

Detta kan man kanske jämföra med forna tiders bensinstationer, där en Johnny Depp eller en Iggy Pop rusade fram till bilen, tankade, putsade vindrutan och passade på att berätta att vädret var bra. (Fast sedan förväntade de sig dricks, förstås. Är kommentarerna bloggarens dricks?)

Att lista de allra bästa filmerna, är ett serviceprojekt som aldrig tar slut. Visserligen skapar sådana listor lite stress, eftersom man ju måste se filmerna som man inte hade en aning om att man måste se. Men det är service.

Här är ytterligare några serviceställen:
Bloggywood
Researcher
Living by W
Hobbymannen
Copyblogger
Beta Alfa

Servicebloggarna är inte sällan av samma sort som åsiktsbloggarna – vilket jag tycker är trevligt. De har starka åsikter och förmågan att formulera dem. Hjälp mig gärna med tips på fler service- och/eller åsiktsbloggar. (Politiska bloggar – som jag läser ofta och mycket i ett försök att politiseras – går bort: de är visserligen åsiktsbloggar men i en helt egen underavdelning i kategorin Vredes-, pajkastnings, resonemangs- och nejbloggar.)

Själv är jag inte den som för fram åsikter eller går först i protesttågen, men jag tycker om när andra gör det. På ett slagfält hade jag stått i det bakersta ledet eller lagt mig inne i en död häst tills det hela lugnade ner sig. När jag är på besök hos service- eller åsiktsbloggarna gömmer jag mig också – och läser nedkrupen i en skyttegrav utan att kommentera.

Min service till er här och nu är en bild som ni alla har saknat. (Inte?)
När Hugo och Josefin (1967) gick på tv häromkvällen rusade jag runt som en höna med huvudet under vingen och letade efter kamera för att kunna fotografera när Beppe, Hugo och Josefin sitter i en soffa mitt på en väg och äter hela, hårdkokta ägg. Denna scen är det enda jag minns av mitt livs första biobesök, nämligen. Men ingenstans på nätet kan man hitta någon bild på den fantastiska äggätningen. Förrän nu.

Jag är serviceinriktad.

Uppdatering:
I kommentarerna framkom önskemål om bilder på basketskor. Sällan har jag varit så villig att bistå med mina tjänster. Dock är de allra första skorna slängda av mamma (blåa Converse i tyg), men jag kan visa upp de allra finaste och de allra bästa och coolaste: Top Ten. Bilden togs på en studentfest 1984. Dessa skor har jag fortfarande på mig när jag ska vara riktigt fin: på landskamper och bröllop.

Någon annan service jag kan hjälpa till med?

Del 6

Share
Publicerat iBloggen

31 kommentarer

 1. Whahooo! Moster Mjölgumpa vill se basketskor!

  (Jag slänger allt jobb jag har för händer, ringer och skjuter upp en deadline och springer ner i källaren meddetsamma!)

 2. Kände ni till servicebloggarna, förresten? Vi minnesbloggare, frekvensbloggare och dokubloggare — läser vi som kategori även servicebloggarna?

  Framför allt: har ni tips på fler servicebloggare?

 3. Nä det är inte sant!!! Jag har alltid den bilden framför mig när jag slukar ägg! (jag måste sluka nämligen för att jag fullkomligt älskar så löskokta ägg som möjligt. Ett tunnt äggviteskal kan få finnas så att man kan skala det men resten ska vara rinn.) Har förresten sorgliga barnfilmtips på min blogg idag för den som är intresserad!

 4. Jag skulle bli glad om du kunde åka hem till mig och laga min diskmaskin som nu plötsligt inte tömmer vatten. Information från Bosch service(???)avdelning säger att jag kan få ut en reparatör tidigast den 16 februari. Tur att jag var på så trevlig bloggträff igår så jag har ”lite att ta av” men det dröjer nog inte länge nu innan jag går i taket.

 5. Diskmaskiner som går sönder — och alltså inte tömmer ur vattnet — hos oss, har ALLTID små barbieskor eller monstertänder i silen. Töm ut vattnet för hand (om du inte når silen utan problem, förstås) och pilla på allt du kan!

  Erika: Jag visste att någon skulle bli glad!

 6. Anonymous

  http://www.missla.blogg.se
  är min systers blogg. Hon är en egen företagande småbarnsmamma som lever på kaffe och choklad =) Skriver om barn, inredning, kläder och allmänna funderingar. Hon har också en barnaffär och webbshop som är cool och speciell. http://www.rumba.se
  Missa inte den.
  Hälsningar
  Ulrica i Piteå

 7. Ica

  Ah! Det går ju inte att vara trendig som andra och blogga på jobbet när help desken ringer och säger att ”internet är lite svajigt”. Svajigt? Så inga sidor går och ladda och allt går i snigeltempo. Attans. Funkade muggen bra?

 8. Pernilla

  Du kan serviceblogga svaret på frågan om det heter delmåldatum eller delmålsdatum? Måldatum heter det ju, men delmåldatum känns så haltande.

  (WV: XXTAS måste väl uttydas extra extas)

 9. Aha! Språkservice! Så gärna så!

  Men vad är det för ett bedrövligt ord? Delmåldatum/delmålsdatum, huäääärk!

  I alla fall. Det här inploppade s:et heter foge-s. Om det första ordet är en sammansättning, sätter man ut ett s i fogen: fotbollsplan. (Svenska fotbollförbundet har alltså döpt sig feeeel.)

  Nu kommer vi till något jättekrångligt. Är det ett ”måldatum som är en del” eller är det ett ”delmål som har ett datum”?

  När det första ordet inte är en sammansättning, finns inga fiffiga regler, då kollar man hur det brukar se ut i andra sammansättningar med just det ordet. Men jag bestämmer här och nu och struntar i huruvida det handlar om måldatum eller delmål: delmålsdatum.

  (Men huuuu, igen, vilket ord!)

  Nu borde jag inte slänga ut det här svaret utan att först slå upp någonstans och faktakontrollera. Men jag har så ont i foten.

 10. Pernilla

  Vaddådå, det är ett jättebra ord som precis får plats på avsedd yta i kolumnen på planeringstavlan och det är inte på engelska!! 😉

  Det är för övrigt datumet för ett delmål som avses.

  Beklagar fotvärken och önskar en tevlig helg.

 11. Ica

  Ah! För att göra mitt liv lättare läser man inte recept på köttfärslimpor. Vad vill du ha sagt med serviceblogg?

 12. Tiila

  Grattis, grattis!
  Vi som redan är ”enbart” bloggläsare får vi extra bonuspoäng den här veckan?

 13. Ååå nu kan jag också bistå med service! Angelägen information kom en av döttrarna hem med idag och jag känner ett sådant ansvar att av detta dela med mig så jag slängde upp det på bloggen 😉

 14. Dags att ta på sig Top Ten i sommar alltså.

  Själv måste jag ner i källaren och leta reda på mina Air Zoom Flight. Riktiga rymdskepp från 1996.

 15. Tiila

  Attans! Jag missade mitt hundrapoängsjubileum. Jag får festa till det lite extra ikväll istället …

 16. Anna P

  Guuuu vad nostalgisk jag blir när jag ser dina gamla top ten. Jag förflyttades som i ett trollslag till omklädningsrummet. Känner svettdoften och hör bollarna studsa i hallen utanför. Jag knyter den sista knuten,drar upp de dubbla tubsockorna (nej förresten, jag drar ned dem, för att jag har så smala fotleder och om jag drar ner sockorna så de korvar sig kring vristerna ser mina stora fötter mindre stora ut)tar en boll med mig ut och ….suck. Det är 10 år sedan sist! Abstinensen är svår ibland…

 17. Oj nu blev jag förvirrad, kom till din blogger blogg via, kulturbloggen (nyfiken om bloggölen) och hittade, måste jag berömma en otroligt underhållande blogg. Men klickade mig vidare till din lotten.se och läste där allt som var synligt. Skrattade hjärtligt (förlåt)åt sjukhusbesöket.

  Din sida måste jag bara skriva om på min Ab blogg, de behöver vidga sina vyer där 🙂

  Letar febril men hittar ingen Rss på dina sidor, var finns den?
  Sen blev jag förvirrad, läser på en blogg och kommenterar på en annan?

  Ps. Bilden på bokstäverna finns inte med, man måste kopiera sin text trycka skicka sen kommer de fram

 18. Alter Ego, jag förstår inte riktigt vad ”Bilden på bokstäverna finns inte med, man måste kopiera sin text trycka skicka sen kommer de fram” betyder.

  Ni andra? vad betyder detta?

  När det gäller RSS, är det bara att kopiera in länken i din RSS-läsare — men jag ska fixa en direktlänk i marginalen ikväll!

 19. Jo det står en tom X bildruta med txt Visal verification, alltså går det inte att skriva in någon bostavskombination i fältet för att sedan skicka iväg kommentaren.

  Så för att vara på den säkra sidan, så kopierar jag texten trycker skicka ändå, och då först kommer bokstäverna upp.
  ( har hänt på en del bloggar att kommentaren försvunnit därför kopierar jag )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.