Hoppa till innehåll

Bloggöl, nej, bloggläsaröl!

Helt i överstämmelse med veckans bloggläsar-tema har vi nu firat bloggöl på Söder i Stockholm med inte mindre än fyra ickebloggare (men bloggläsare) på besök: Ingrid (som gav mig vackra temuggar), Cruella, Sofie och *fanfaaar* Broder Jakob. (Jag har sagt det förut: Sångaren i Kent heter Jocke Berg. Min bror heter Broder Jakob. Båda sjunger bra och ser ut som varandra. En gång blev min bror attackerad av en medelålders kvinna som skällde ut honom efter eftersom hennes döttrar inte skötte skolan utan bara lyssnade på Kent hela nätterna.)
Vi vanliga bloggbloggare var Översättarhelena (som gav mig en t-shirt och Ingmar Bergman-tatueringar som jag inte vet om jag nänns klistra på mig någonsin), RS, Petra, Christina, Ica, Anna och jag … men ingen Annika Bryn. ”Var är Annika Bryn?” skallade ropen över hela Söder.

På vägen hem lyckades jag och Ica missa noll tåg och åka taxi med en man i taximysse som han köpte 1971, när han började köra. Han var född 1948, hade en intressant familj, trivdes med sitt jobb som innebar frihet under ansvar, saknade tiden med en kvartersbutik i varje hörn, hade blivit knivhotad under en körning, kört till både Göteborg och Malmö men aldrig kört nakna människor. När jag betalade med mitt kort och visade upp min legitimation, sade han helt korrekt:

– Grattis på födelsedagen.

(Det kommer, min ovana trogen, ett till kapitel i den stora bloggläsarvärsveckan under fredagen.)

Share
Publicerat iBloggen

27 kommentarer

 1. Ica

  Och där fick hon till och med in så snitsigt att hon fyller år. Tycker vi skötte oss helt underbart som turister. Tre tåg och inget fel! Måste bero på hårfärg, kryckor och att bara en av oss är asocial. Vem står för underhållningen imån då? Vi kan inte begära att gubbarna ska strippa då med.

 2. Javisst, snitsigt! Och denna dag, den andre andre, kan man om man inte har något annat för sig titta på en film som utspelar sig den 2/2: Groundhog Day (1993).

 3. ohoj det var värst, fyra dagar innan mig! (hehe, där fick jag lika snitsigt till att jag själv snart fyller 25..)

  GRATTIS!

 4. Vad e de för en dag e de en vanlig dag nä de e ingen vanlig dag för de e Lottesn fölsedag hurra hurra hurra .. tralalalalalalaaaaaa
  Grattis till dig 🙂

 5. Grattis så alldeles förskräckligt mycket! Vad har denna damen önskat sig då?

 6. Jag har önskat mig antika smycken och några böcker och stora temuggar.

  Tydligen hade jag önskat mig en Torosaurus också, för av Fyraåringen fick jag en sådan, inslagen i dagens tidning.

  Sedan har jag önskat mig nya basketskor. När man har stukat foten i ett par gamla sådana är vrickfotsskon (har professor Lakerfield på Stanford University vetenskapligt bevisat) förbrukad ungefär som en cykelhjälm efter en trafikolycka.

 7. Denna bloggläsarvecka rekommenderas att Födelsedagsbarn 3 idag läser Min blogg!

  Samtidigt en liten efterlysning:
  Vad heter blogg på franska?
  Någon? (Aequinoxia? eller…)

 8. C

  Gartulerar med dagen.

  Antika smycken…mmmm…smaskens.
  Fick du några?
  Å andra sidan är inte en torosauros fy skam heller med svår att bära runt halsen eller ännu hellre som ett örhänge.

  Groundhog Day är ju förövrigt en förskräkligt lysande film!

 9. CV

  Jättekul och massor av babblande var det. Vilka sköna bloggare va!
  RS
  kulturbloggen.com

 10. Förlåt att jag missade att det var din födelsedag, först nu fattar jag varför du satt och prasslade med paket när jag kom. Grattis i efterskott! Hurra!
  Här är min present till dig

 11. PS Om du ställer dig undrande till presenten kan jag säga att den är svaret på frågan ”Vad ger man till en basketspelande, tedrickande 32-åring som redan har allt?”

  PPS Ersätt 32 med valfri siffra

  PPPS wv = hbuozord, jojo

 12. Nämen Anna, det ska du inte be om ursäkt för, det bara slumpade sig så ju!

  Ni andra: Kolla på länken till Annas present — man dricker Michael Jordans hjärna! (Liksom.)

  Nu ska jag skriva dagens bloggläsarvärvslektion!

 13. Grattis!

  Jag noterar att du uppdaterat sidhuvudet med Gill Sans, och tagit bort den streckade understrykningen. Jag borde kanske också göra något åt mitt sidhuvud. Men du vet, skomakarens barn…och så vidare.

 14. ab

  Sorry! jag var helt inställd på att gå, men fick magont en halvtimme innan…

  Grattis på födelsedagen!

 15. Detta tror jag nästan var veckans mest effektiva bloggläsarvärvarinlägg. I alla fall skulle det ha funkat på mig.

 16. Jag skrev kommentar hos dig i går. Men fick ingen upp ww! Det stod ”Visual verification hela tiden och jag började bli desperat, men då kom jag på att du var på en fest så det var ingen fara.. Jag skriker nu:
  GRATTTIS! och en *bamsekram*

 17. R skriverier: De där röda felstavningspluttarna i sidhuvudet irriterade mig i drygt ett år. Det tog några sekunder att fixa till.

  Anne-Maj — använder du titt-WV eller hör-WV … eller hur gör du?

  AB: Med magont kan man inte öla, det är klart. Men du har väl siktet inställt på att fortsätta på ditt nyligen startade projekt Sluta vara eremit, människa! nu på lördag? (Det är inte min formulering på projektet, det är AB själv som kallar det så.)

 18. ab

  Joo, jag tar ett djupt andetag inför lördagen! Sedan försöker jag vricka mig ur att åka till Amerika, det verklige rycker i eremittarmen och krångligt är det att komma iväg…

  Wv baadx… bada strax?

 19. Grattis på födesledagen, Lotten! ropar också jag från sjukbädden.

 20. … och ber om ursäkt för att jag stavade fel! 😉

 21. Grattis på födelsedagen! Hipp hipp hurra hurra hurraaaaaaaaa!!

 22. Men jisses vad ni grattar! För varje grattis i den ickevirtuella världen har jag fått en temugg. Här ska hinkas te.

  AB: Jag kan åka med dig till Amerikat. Jag kan prata engelska och vara väluppfostrad.

  (Finns det månne några amerikaresesponsorer bland alla grattare?)

 23. hör ww kunde jag inte använda och capta bilden kom aldrig upp. vad göra? Men nu funkar den som normalt, jag tror bloggen saknade dig i går.

  Du och jag fick snusk ww i går…Jag hos Elisabeth!

 24. Grattis på fölsedagen. Du har fortfarande presenter här sen i julas så nu får väl vi bättra på i samlingen.

 25. Ööööh, javisst ja! Andra i andre! Det skrev du ju förra året, eller var det året innan? Redan? Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.