Hoppa till innehåll

Dag: 2 februari 2007

Den stora bloggläsarvärvsveckan, del 5: servicebloggare (uppdat.)

Ibland vill man hjälpa sina läsare till ett enklare liv. Eller ett roligare liv. Eller ett mer användbart liv. Eller ett liv i största allmänhet. Då tycker jag att man ska publicera ett recept på köttfärslimpa.

Detta kan man kanske jämföra med forna tiders bensinstationer, där en Johnny Depp eller en Iggy Pop rusade fram till bilen, tankade, putsade vindrutan och passade på att berätta att vädret var bra. (Fast sedan förväntade de sig dricks, förstås. Är kommentarerna bloggarens dricks?)

Att lista de allra bästa filmerna, är ett serviceprojekt som aldrig tar slut. Visserligen skapar sådana listor lite stress, eftersom man ju måste se filmerna som man inte hade en aning om att man måste se. Men det är service.

Här är ytterligare några serviceställen:
Bloggywood
Researcher
Living by W
Hobbymannen
Copyblogger
Beta Alfa

Servicebloggarna är inte sällan av samma sort som åsiktsbloggarna – vilket jag tycker är trevligt. De har starka åsikter och förmågan att formulera dem. Hjälp mig gärna med tips på fler service- och/eller åsiktsbloggar. (Politiska bloggar – som jag läser ofta och mycket i ett försök att politiseras – går bort: de är visserligen åsiktsbloggar men i en helt egen underavdelning i kategorin Vredes-, pajkastnings, resonemangs- och nejbloggar.)

Själv är jag inte den som för fram åsikter eller går först i protesttågen, men jag tycker om när andra gör det. På ett slagfält hade jag stått i det bakersta ledet eller lagt mig inne i en död häst tills det hela lugnade ner sig. När jag är på besök hos service- eller åsiktsbloggarna gömmer jag mig också – och läser nedkrupen i en skyttegrav utan att kommentera.

Min service till er här och nu är en bild som ni alla har saknat. (Inte?)
När Hugo och Josefin (1967) gick på tv häromkvällen rusade jag runt som en höna med huvudet under vingen och letade efter kamera för att kunna fotografera när Beppe, Hugo och Josefin sitter i en soffa mitt på en väg och äter hela, hårdkokta ägg. Denna scen är det enda jag minns av mitt livs första biobesök, nämligen. Men ingenstans på nätet kan man hitta någon bild på den fantastiska äggätningen. Förrän nu.

Jag är serviceinriktad.

Uppdatering:
I kommentarerna framkom önskemål om bilder på basketskor. Sällan har jag varit så villig att bistå med mina tjänster. Dock är de allra första skorna slängda av mamma (blåa Converse i tyg), men jag kan visa upp de allra finaste och de allra bästa och coolaste: Top Ten. Bilden togs på en studentfest 1984. Dessa skor har jag fortfarande på mig när jag ska vara riktigt fin: på landskamper och bröllop.

Någon annan service jag kan hjälpa till med?

Del 6

Share
31 kommentarer

Bloggöl, nej, bloggläsaröl!

Helt i överstämmelse med veckans bloggläsar-tema har vi nu firat bloggöl på Söder i Stockholm med inte mindre än fyra ickebloggare (men bloggläsare) på besök: Ingrid (som gav mig vackra temuggar), Cruella, Sofie och *fanfaaar* Broder Jakob. (Jag har sagt det förut: Sångaren i Kent heter Jocke Berg. Min bror heter Broder Jakob. Båda sjunger bra och ser ut som varandra. En gång blev min bror attackerad av en medelålders kvinna som skällde ut honom efter eftersom hennes döttrar inte skötte skolan utan bara lyssnade på Kent hela nätterna.)
Vi vanliga bloggbloggare var Översättarhelena (som gav mig en t-shirt och Ingmar Bergman-tatueringar som jag inte vet om jag nänns klistra på mig någonsin), RS, Petra, Christina, Ica, Anna och jag … men ingen Annika Bryn. ”Var är Annika Bryn?” skallade ropen över hela Söder.

På vägen hem lyckades jag och Ica missa noll tåg och åka taxi med en man i taximysse som han köpte 1971, när han började köra. Han var född 1948, hade en intressant familj, trivdes med sitt jobb som innebar frihet under ansvar, saknade tiden med en kvartersbutik i varje hörn, hade blivit knivhotad under en körning, kört till både Göteborg och Malmö men aldrig kört nakna människor. När jag betalade med mitt kort och visade upp min legitimation, sade han helt korrekt:

– Grattis på födelsedagen.

(Det kommer, min ovana trogen, ett till kapitel i den stora bloggläsarvärsveckan under fredagen.)

Share
27 kommentarer