Hoppa till innehåll

Etikett: bloggöl

Bloggöl, nej, bloggläsaröl!

Helt i överstämmelse med veckans bloggläsar-tema har vi nu firat bloggöl på Söder i Stockholm med inte mindre än fyra ickebloggare (men bloggläsare) på besök: Ingrid (som gav mig vackra temuggar), Cruella, Sofie och *fanfaaar* Broder Jakob. (Jag har sagt det förut: Sångaren i Kent heter Jocke Berg. Min bror heter Broder Jakob. Båda sjunger bra och ser ut som varandra. En gång blev min bror attackerad av en medelålders kvinna som skällde ut honom efter eftersom hennes döttrar inte skötte skolan utan bara lyssnade på Kent hela nätterna.)
Vi vanliga bloggbloggare var Översättarhelena (som gav mig en t-shirt och Ingmar Bergman-tatueringar som jag inte vet om jag nänns klistra på mig någonsin), RS, Petra, Christina, Ica, Anna och jag … men ingen Annika Bryn. ”Var är Annika Bryn?” skallade ropen över hela Söder.

På vägen hem lyckades jag och Ica missa noll tåg och åka taxi med en man i taximysse som han köpte 1971, när han började köra. Han var född 1948, hade en intressant familj, trivdes med sitt jobb som innebar frihet under ansvar, saknade tiden med en kvartersbutik i varje hörn, hade blivit knivhotad under en körning, kört till både Göteborg och Malmö men aldrig kört nakna människor. När jag betalade med mitt kort och visade upp min legitimation, sade han helt korrekt:

– Grattis på födelsedagen.

(Det kommer, min ovana trogen, ett till kapitel i den stora bloggläsarvärsveckan under fredagen.)

Share
27 kommentarer

Ölat färdigt har vi nu

På Söders Hjärta har det nu ikväll diskuterats huruvida stavning är viktigt, de bortglömda 50-talisterna, om Embryo (igen), Kråkguldet, prassliga påsar på bio, motorcykelburna troll, grushögar på gångvägar, öl, kladdiga hamburgare, långsamma redaktörer, kosacker, Lånare i Bromma, spöken med pottor (Modiga mindre män), Alfred Hitchcock Presents (Fog Closing In?) – och Catweazle förstås.

Vi tog upp närvaron på ett A4, som var ställföreträdande serviett:

hacke snackar
Stationsvakt
Kulturbloggen
Mitt Aktuellt
Anna Toss & Co
Min stund på jorden
Mikael Ståldal
Cancer och annat
KistaChic
Lotten
Blind Höna
Carambola
Coola morsan
Jörgen Modin
< /serviett >

Till slut: var du än är, Staffan Hallerstam (numera läkare), ska du veta att du har förgyllt månget barns tv-tittande.

Share
22 kommentarer

Efter bajs kommer öl!


Den 22 april klockan 18.00 piiip är det bloggöl på Söders Hjärta (Bellmansgatan 22b).

Sprid ut ryktet, låten djungeltrummorna ljuda och röksignalerna missfärga den blå himlen!

(I kommentarerna kan de blyga och försagda uttrycka sitt tvivel och i retur peppas till morskhet och skinn på näsan av mig.)

(Bilden togs i Brighton strax före jul, och jaaa, jag har mesig ölsmak tydligen.)

Share
22 kommentarer