Hoppa till innehåll

Ok: ny vecka, ny månad, nytt år

Tjugohundrasju … 2007, 2007, 2007.

Jag kommer att skriva fel årtal ända in i april.

Nu har vi diverse viktiga saker att tänka på:

1) Är det bäst att få skriva in kommentarer som jag har här, eller som andra har i ett litet pop-up-fönster? Jag gillar ”mitt” sätt bättre eftersom jag om jag vill se inlägget kan öppna det i ett annat fönster. Men det kanske bara har med vana att göra? Vilket sätt är mest användarvänligt?

2) Ni har ett digert jobb framför er: att svara på Bloggvärldsbloggens enkät. (Kopiera frågorna därifrån så slipper ni sudda och fixa bland mina svar.) Aequinoxia, Tvillingmamman C, R Skriverier, Flinn, Milda Matilda, Emi, Erikapik och Ica har redan svarat.

3) Tid över? Här kommer pysseltips:
Nu ska jag skriva ut 100 foton från 2006 på vår skruttiga skrivare och klistra upp på en stoor kartong och sätta upp på en vägg som jag har tröttnat på att måla. I en inredningstidning hade detta kanske beskrivits så här:

Om du har en neutral vägg som ska fungera som blickfång, kan du göra dubbletter av dina favoritfoton och rama in dem. Ekramar matchar lättast mörka möbler och håller längst. Be en hantverkare sätta upp tavlorna eftersom de kan vara tunga. Tänk på att låta färgerna i bilderna passa med gardinerna i rummet eftersom de annars kan ge ett något rörigt intryck.

Med min tur kommer skruttskrivarens färgpatron att vara slut om fem minuter. Men det är inne med svart-vitt igen, va?

Share
Publicerat iBloggen

21 kommentarer

 1. Anonymous

  Oj, två likadana poster! Ska man då kommentera båda, så att din blogg blir ännu tyngre?

  I alla fall:
  1) Som nu. Djupt inrotade vanor är mitt argument.
  2) Ifall du kanske missade det så har också jag redan svarat på enkäten.
  3) Själv har jag länge tänkt skriva ut en bild att sätta upp på väggen, men det har inte blivit av. Hoppas att det blir i år i alla fall …

 2. Nej, Flinn, du gjorde rätt! Man kommenterar här, tror jag. Jag kan bara inte få bort den andra. Allt går lika trögt som när man försöker sandpappra ett tjärtak.

 3. Emi

  Sist jag hade en sån hög med foton som behövde skrivas ut skickade jag iväg allt till HP. 109 kr senare var jag 800 g foton rikare. Hur många färgpatroner får man för 109 kr? 😉

 4. Anonymous

  Som nu!
  Såsom varande ,antagligen,nästan 3 ggr så gammal som Flinn är jag 3 ggr så konservativ och kommer till samma resultat.
  När det gäller att se vad man ska kommentera finns ju Show original post!

  När det gäller bilderna har jag TVÅ(2)vaddetnuheter, Safari och Firefox – jag har båda öppna så kan jag titta på bilderna i Safari, medan jag , sedan jag gick över till New Blogger bara kan kommentera från Firefox, gör det!
  Sedan har emi rätt inställning= precis vad jag tänkte HIP= Håll I Pengarna.
  Man får ha litet tålamod.
  Man kan också föra över dem på en disk och gå till den lokale fotoaffären!

 5. Anonymous

  Det blev svårt att välja vilken post jag skulle kommentera på. Popup eller en sida går lika bra som selleri. Jag har funderat och funderat hur vi ska göra med 2006 fotona i datorn, men inte lyckats klura ut.

  Jag blir frestad att skapa en vägg med fotona, men nu har jag börjat på något som jag måste slutföra någon dag. Det första kapitlet har skrivits idag.

 6. Ica

  Jag anser att kommenteringsalternativet här är fördelsaktigt. Jag tänker behålla mitt såhär tills någon övertygar mig att det sättet är bättre. Gissa vad. Jag sitter nu i min lägenhet med en underbar laptop och trådlöst internet. Gosh, vad bekvämt.

 7. Tiila

  Pyssel och papp är kul!
  Vi har ett par redan utskrivna foton och inhandlade ramar sedan ett halvår tillbaka men de har inte kommit upp än …
  Dagens pyssel består i att täcka ballonger med tidningspapper.
  Flickornas blir lejon eller spargrisar och min blir ett ägg till draken jag ska göra under våren.

 8. Jaha, här blir man nedröstad minsann (för du vet ju redan vad jag tycker, Lotten, heh). Ni har FEL vänner. Pop up är bättre. Det är så SEGT när man ska vänta på att få upp en helt ny (och ful) sida att kommentera på.

 9. cruella

  Så när man tar bilder som man vill ha på väggen nästa år måste man tänka på vilka gardiner man kanske vill sätta upp? Jag läste en krönika om att vi kvinnor numera helst ska matcha våra soffor. Det låter Stepford men vad vet väl jag. Våga vägra! Idag har jag grå pyjamasbyxor på mig hela dagen och mammas beiga soffa blir HELT fel när jag sitter i den.

 10. Stackars, stackars Stina. Denna extremt ickevetenskapliga undersökning fick ju helt fel resultat!

  Men: finns det månne ett ÄNNU bättre sätt att göra det på som vi kanske kan tala om för Bloggerbludder?

  Nu ska jag gå in i mitt ickematchade vardagsrum och iklädd röd munkjacka helt försvinna i den matchande röda soffan. Ah! Jag tar även med mig ett försvinnande glas rött vin!

 11. Anonymous

  alvas pappa gillar kommentarerna som dom är! MEN ogillar skarpt word verification, provat utan? har ingen hos oss men det funkar ändå. du har å andra sidan måånga fler läsare.

  imponerad över djuplodningen i enkäten (el svaren snarare). får se om man tar sig samman men jag är ju inte så erfaren, sparar det nog.

  SKICKA bilderna! jag hittar alltid nåt ställe som gör det billigt o jmf med att skriva ut måste det bli mkt snyggare?!

  appropå pekfingervals ligger plutten o sover på min arm, grymt lååångsamt skrivsätt!

 12. Alternativ 1.

  Jag upptäckte bloggar för att jag sökte på google (efter det svenska ord som har flest konsonanter i rad (exempelvis ”världsschlager”)) och hamnade på en blogg. Det hade jag inte gjort om kommentarerna hade funnits i ett separat fönster av typen popup. (Detta var faktiskt huvudanledningen till att jag bytte blogghotell från Blogger (som för halvannat år sedan inte såg ut som det gör idag) till Blogsome.)

  Du har ju många intelligenta kommenterare så jag kan tänka mig att många av dem som hittar hit meddelst sökmotor gör det för att du inte har kommentarerna i popup. Vilket betyder fler applåder till dig med nuvarande alternativ.
  QED

 13. Agneta

  Så här låter mina kommentarer:

  1) Jag föredrar status quo. i bloggar som har ändrat får jag upp kommentarerna i små rutor som jag manuellt får dra ut. Känns mindre bra.

  2) Eftersom jag inte bloggar hoppar jag glatt över detta, men hade stort nöje av att ta del av ditt svar.

  3) När/om ni tänker byta ut den skruttiga färgskrivaren och så fundera på en vaxstråleskrivare! Jag har en sådan och är riktigt nöjd därmed.

  http://www.dustin.se/dacsaportal/

 14. Men Agneta! Vaxstrålar? Uhärrk. Låter ju jätteäckligt!

  (Jag är inte rädd för spindlar, ormar eller främmande män i mörka parker. Jag är rädd för telefoner och … öronvax.)

  Min fotoutskrift blev förresten ok, men själva uppklistringen både ful och sned. Jag gav bort hela klabbet till Bästisgrannen.

 15. Glömde: Jag gillar word verificationarna. De stannar.

  Däremot ska jag testa att få 197 bilder utskrivna av en fotoframkallningsutskrivarfirma.

 16. Agneta

  Låter inte bläckstråle lika illa i ditt öronvax?
  Säg vaxskrivare så kan du tänka på gammal teknik som vaxtavla i stället!

  Visst ja det var vax och öron som inte gick ihop.
  men bivaxljus luktar i alla fall gott och vaxbönor kan man käka vid vaxduksklätt bord och likaså sotvaxskivling, ängsvaxskivling eller scharlakansröd vaxskivling. En tur med en Vaxholmsbåt är väl inte helt tokigt heller.

  Blev du lite botad?

 17. Anonymous

  Make it two hundred!
  dvs
  Ofta kostar det MINDRE/bild om man beställer JÄMNA 100!

  Min enda invändning mot wv är att jag avslutade Hermodskursen i skrivmaskinsskrivande i förtid – hoppade över lektionen där man fick lära sig Q,Z X och W!

  Det var 1956 – nu 50 år senare kommer straffet.
  wozytof by the way

 18. Nu har jag svarat på bloggfrågorna. Många var det om man jämför med förra året.
  Angående utskrifterna måste jag bara fråga: har svartvitt någonsin varit ute?

  WV – slyfa. Det låter som plyfa jag alltid tyckt låter som ett slangord för en könssjukdom.
  – Inte nog med att man blev rödbränd på semestern, tror du inte jag åkte på en släng plyfa också. Troligen från den där trellebrogsskan alltså. Vojne vojne.

 19. Bara för att göra klart: kommentarerna syns nog i Google ändå, trots pop-up. Om man läser texten som permalink så finns nämligen kommentarerna där precis som idag. Det är när man klickar ”kommentera” eller liknande som det kommer upp ett pop-up-fönster istället för en olayoutad sida (ööööh, ursäkta mig för hur jag behandlade det ordet).
  ÄNNU bättre vore förstås om man kunde kommentera utan att behöva klicka sig bort öht. Direkt från originalposten alltså.

 20. Då sammanfattar vi detta inlägg. (Jag klickar nu på ”Show Original Post” för att kunna läsa vad jag skrev.)

  1. Kommentarerna får leva kvar enligt status quo. (Tänk att det var 1986 som Status Quo lirade ”In the Army Now”.) Jag bara hoppas att Stina står ut. Kanske även Blogger ser till att man kan se både inlägg och kommentarer när man skriver?

  2. Enkäten besvaras av allt fler. Jag ska — om jag hittar dem — fylla på med enkätsbesvararbloggar.

  3. Svartvitt är inne och det är dumt att skriva ut foton på papper och vi borde alla bli bättre på att få ut digitala bilder på papper istället för att låta alls falla i glömska i datorernas skrymslen. Vaxstråleskrivarmarknaden ska undersökas eftersom Agneta vaxövertygade mig.

  WV: vrrffrx … ja, varför?

  Nu vill jag som hakke avsluta med Q.E.D., men jag har banne mig inte bevisat ett enda dugg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.