Hoppa till innehåll

This is your wake up call …

… fast så sa han inte, han som ringde strax efter sju i morse. Han sa med inte särskilt mild och vän stämma:

– Ja hallå, Byggaren här. Det ligger inte nån nyckel där det ska ligga en nyckel och nu ska det faktiskt in en rörmokare i huset!
– Rörmooo… eh?

(Whiskyrösten från igår satt i och jag visste inte att vi hade behov av en rörmokare just nu. Hade rören månne sprungit läck under natten?)

– Ja, nu!
– Oj, jaså, du menar Bästisgrannen, oj, förlåt … å hennes vägnar. Jag ska genast … kommer strax … hejdå.

Knuffkontakt klockan sju på morgonen. Tänk om det hade varit så här istället:

– Hej, förlåt att jag ringer och väcker dig, men vår rörmokare kommer inte in i Bästisgrannens hus.
– Men ringer du och väcker mig för en sådan struntsak? Jag var faktiskt uppe jättesent igår!
– Jo, förlåt, men … nyckeln? Skulle du kunn…
Nuuu? Vad är det egentligen för arbetstider ni har, va?

Hu. Nej, idag ska vi alla vara snälla mot varandra och ha blommor i flätorna, säga tack och förlåt och hjälpa gamla tanter över gatan. Idag är vi alla scouter, tycker jag. Sedan kommer matchen mot Tyskland på midsommardagen. Då kan vi kanske få bete oss som djur igen?

Share
Publicerat iBloggen

9 kommentarer

 1. Själv vaknade jag 05.13 av just informationen om att klockan var 05.13. Sedan kom frågan varför det står en nolla framför femman? För det gör det faktiskt inte på de stora klockorna med ”pinnar” (visare).

 2. Som hängiven fatalist tror jag alltid det finns en dold mening med allt som händer. Att bli väckt klockan 7 en morgon som avsatts till skön sömn känns ju självklart som en motgång. I min sjuka värld hade jag omedelbart börjat grubbla över vad som kan vara meningen med detta. Förväntas jag ta tag i något. För att rationalisera mitt beteende brukar jag till slut komma fram till något slags slutsats att ”…det var riktigt bra att det där telefonsamtalet kom….”

  Nu har jag det dock oändligt lätt med fatalismen just nu eftersom min lilla hundvalp (fem månader idag) hoppar upp i sängen och slickar mig i ansiktet halv sex på morgonen och tittar på mig med världens underbaraste valpögon som säger:

  ”….du kan ligga kvar om du vill. Jag kan gå ner och kissa och bajsa på mattan i vardagsrummet allllllldeles själv lika bra..”

  Då framstår det som solklart för mig varför jag ska stiga upp, klä på mig och ta en promenad på en halvtimma. Valpens kloka mamma brukar försöka spela död för att slippa följa med. Men jag har lärt henne att bli en god fatalist så hon följer med hon också.

 3. Nejnej, Anne-Maj, strax därefter kom en nyvaken treåring in och pratade om mina ögonbryn, som han trodde hette ”bröst”.

  – Vad du har fina hår på dina bröst.
  – Du menar ögonbrynen. (Vi har haft denna diskussion förut.)
  – Ja. Brynbröst. Med bruna hårstrån.
  – *gäsp*
  – Men pappa har större bröst!
  – Ja, pappa har större ögonbryn.

  (Helt korrekt. Han ser ju — som jag har betättat förut — ut som Hjalmar Branting.)

  dnaugh … genmodifierad indian?

 4. ha ha – det där var ju kul! Vår fyraåring tror att håv heter Behå – så när vi var i Skåne nu sist och fiskade med håv så ropade han hela tiden högt på stranden till sina tonårsyskons stora genans;
  TA HIT BEHÅN!

  jag lägger ut lite roliga gamla bilder just nu på min blogg – du kommer att gilla dem!

 5. Ja, Petra, det där verkar vara krångligt för di små: vår treåring kallar däremot brösten för behå och pratar ofta fascinerat om ”den där blåa X-mannen som har jättestora behåar”.

  (Bild finns här, så ni förstår.)

 6. Får man vara lite ”bloggretro”. Jag har nu läst om bordincidenten hos barn och grannar. Det enda som framgårär att det bör ha funnits ett tillfälle då bordet står på terrassen med favoritglas mm på ovansidan. I nästa klipp ligger bordet ovanpå glaslyktor mm och favoritobjekten är borta för alltid och (enligt tonåring) Lotten gråter.

  Vad var det egentligen som hände? Vad har klippts bort av censuren? Vad gjorde att bordet kastades ur sitt läge med en sådan kraft och med så förfärande konsekvenser?

 7. the source- därom tvista de lärde. Varken Olle eller Lotten vill kännas vid incidenten och de har båda minnesluckor, fullkomlig blackout. Mina vackraste ljuslyktor gick i kras. Lotten vrååålar från köket (ja, där får hon vara nu) att hon bloggar om detta i morgon. Jag tror att hon har selektivt minne:)

 8. Hiiihiiihii… I morgon ska jag raka benen och… inför midsommaren ser jag! Maken är nog som din Olle. han borde ansa ögonbryn och näsan!

  gbzihvg=gorilla i hårvägen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.