Hoppa till innehåll

Dag: 26 juni, 2006

Ännu en gång: the underdog

Här spelas det ju fortfarande VM. I Tyskland, ni vet. Jo, nej, Sverige eh, hrrrm, nej, jo, alltså … minns inte riktigt vad som hände.

Men så spelar Australien mot Italien. Jättebra. 0-0. Mmmmmm. Me like. Australien är mitt Sydkorea. Jag är inte inte inte en fotbollsgalning, bara en VM-galning. Jag ser inte alla matcher, måste ju göra andra saker. Lite tufft. Men idag.
Öl. Hamburgare. Myspys. Illvrål. Bra spel. Häftiga känslor.

Och så fiiiiilmar en italienare till sig en straff när det är fem sekunder kvar av tilläggstiden! Henke Larsson fick inte lägga den, så den gick in. (Jag beundrar Henke ändå – totalbeundrar. Men blev han en Staffan Tapper i förrgår?) Bollen går in och jag blir skitarg! Jag och hela Australien blir förbannade!

Nu ska jag banne mig bygga en garderob! (Tror att det kallas testosteronfrustration, detta.)

Share
11 kommentarer

Hemingway och jag

När skriver man som bäst? Sockerhög av geléhallon och punschpraliner eller lite på pickalurven? Eller strax före midnatt på grund av solens avstånd från månen och stjärnornas position i jämförelse med tingens beskaffenhet? Eller bara liggande såhär på rygg i den äktenskapliga sängen? Före frukost.

Efter en hård natt med mardrömmar om tapeter som trillar ner, blev jag bryskt väckt av treåringens glada drill:

– Den är trasig! Den är så trasig! Trasig och vattnet bara swooooosch!

Då tänkte jag först att han pratade om Bästisgrannens verandatak, som vi numera har lappat med silvertejp och häftmassa. Men som fortfarande läcker in vatten så där swooooosch.
Har jag nu smugit upp på morgonen och i kraft av skaparinspiration tagit en bild på verandrataket? Näppeligen.

Sedan tänkte jag att det nog var den där plastpoolen med sjutton småhål i, som jag åkte tillbaka med till Den Jättestora Affären igår. Den blev från att ha stått som en ståndaktig soldat platt som en pepparkaka så att vattnet bara … swooooosch.
Ett sådant välkomponerat, färgmatchat och rättvinklat fototillfälle – med fina kontraster mellan motivets runda former och bakgrundens skärpa – missar man ju inte i dessa bildkrävande tider.

Men si, det var det inte alls.

För det var ett rör i toan som hade sprungit läck så att det swooooosch läckte ut vatten och det ju såg ut som om någon hade kissat på sig och kanten.

Men det visste jag ju. Jag hade till och med igår kväll ställt en liten blå badkarsleksakshink under den droppande läckan. (Som alltså hade vuxit till sig.)
En installation. En happening. Ett foto.

Fjortonåringen karvade ett hål i ett blått skjutvapen, hämtade upp stora fruktskålen och ledde vattnet på avvägar. Men eftersom det då droppade plopp-plopp-plopp som skulle kunna väcka den kroppsarbetande modern, installerade han en ljuddämpande rutschbana av lego.

Skriva före frukost? Jo, titta, det går an. Fast liksom Hemingway efter ett par whisky känner jag mig lätt yr. Att vänta med frukosten är liksom döden på förmiddagen.

”I love sleep. My life has the tendency to fall apart when I’m awake, you know?”
Ernest Hemingway

Share
29 kommentarer