Hoppa till innehåll

Inspiration

Jag har ju förut skrutit om att jag inte brukar drabbas av skrivhäfta. Orden bara kommer när fingrarna placeras på tangentbordet. I’m the king of inspiration!

Men idag (eller, för att återknyta till tidigare funderingar, min deadline var faktiskt i fredags) ska jag skriva ett kåseri som inte kommer att publiceras förrän i juli. Hur frammanar man julikänsla en kall 1 maj? Jag ber min dyre make och husbonde om råd.

– Olle! Vad ända in i snorgärsarnas hemland ska jag skriva om? Juli. JUUULI. Juli? Juligen?
– Mhm.
– Har det hänt något kul i juli som jag inte har skrivit om tidigare? Baddräkter? Bikinilinje? Resfeber? Herredumilde! Alla ämnen har tagit slut! Berätta något roligt som har hänt!
– Mhm.

Oftast behöver han bara säga till exempel ”men kommer du ihåg när vi tågluffade”, så att jag får bevis för att han är dötrist och oanvändbar och så skriver jag istället om disktrasor. Men nyss hände något. Olle agerade som en riktig karl och visade detta, som han hade gjort till mig:

Olle hälsar att tankekartan är gjord i ett gratisprogram som heter MyMind. Som jag aldrig kommer att använda ity jag har en hjärna som inte fungerar i kategorier. Nu ska jag slita mitt hår en stund.

Share
Publicerat iBloggen

11 kommentarer

 1. Jag använder wettexdukarna en i taget. Alla i olika färg. Om det t ex finns två gröna i paketet använder jag en av de ogröna emellan.
  Så att inga misstag begås att den nya gröna slängs för att någon strax efter en annan äntligen får för sig att nu får det vara nog med den gamla äckliga gröna trasan.

  Ps. Vi har vitt kakel.

 2. Ica

  Jag gör en allt-i-allo-kommentar nu eftersom jag vart bortrest.
  1. Om jag kan rita? skojar du? KLart jag kan rita. Jättebra och hela tiden faktiskt, men sen om folk kan se vad det föreställer är en annan sak. Jag är dessutom stark att ha i hejarklacken eftersom jag verkligen kan gapa högt.

  2. Mycket uppfinningsrik och praktiskt lagd sexåring du har. mycket roligare att kratta trädet på det sättet. Borde införas i kommuner med allé.

 3. Kan bastun vara ett ställe att hämta ispirationen? Med laptopen och ….?

  Nu försöker jag gå ur din blogg utan att börja skriva om disktrasa!

  phlnfbe

 4. Inte ens klistra in en länk kunde jag tydligen. EFter ”disktrasekonflikten.” ska det ju vara ”html” för att den ska fungera. Måste lära mig det här.

  Känner mig lite som min kollega just nu som för ett par veckor sedan undrade hur man skrev snabel-A…

 5. Emi

  Det bär mig fortfarande emot att torka bordet med en röd disktrasa, efter åratal av hotell- och skolstädsslaveri under tonåren. Rött = toalettstol. Inte köksbord.

 6. Emi: Ja, jag har ju förstått det nu, att man borde ha färgkoder för trasbakterier. Att vi i den här familjen inte lider av mystiska baktieriesjukdomar är ett under.

  (Vad roligt med alla hotelljobbare i kommentarerna!)

 7. Emi

  Lotten – därmed inte sagt att jag städar färgkodat här hemma, det kan desperata hemmafruar och andra renlighetsmaniker få pyssla med. Knepet är helt enkelt att undvika röda trasor överhuvudtaget. May the power of the 95-graderstvätt be with me.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.