Hoppa till innehåll

Gissa! Vem bloggar här?

Nu måste Julkalendern Revival få ett nytt namn. Hjälp mig att hitta på ett!

Vi tar produktbeskrivningen ännu en gång:

Jag skriver här nedan som om jag vore någon annan – en hemlisbloggare som ni kan identifiera genom att se på stil och … eller … innehåll. Man vet inte om det är en död eller en levande, man vet inte om det är en författare eller en fiktiv person. Dessutom kanske jag har ändrat innehållet så att det passar i nutid. Fast bara kanske. Gissa hur många gånger ni vill och hur fel ni vill! Någon vinner något.

”Jag var nyligen och köpte en ny ögonbrynsring i Helsingborg, eftersom någon har snott min gamla av guld, köpt i Orleans, och som jag har missbrukat en natt – reporna syns än i bordsskivan på Rydbergs restaurang.

För att pierca som jag planerar, måste jag ha kraft. När jag är trött på mitt vanliga tråkiga själv så vill jag så gärna göra det, men har inte styrka eller mod att genomföra det. Men när jag är utvilad och mätt tror jag det går. Du ska få mina tankar och intryck om allt går som planerat.

Nu funderar jag mest på var jag ska pierca mig – i underläppen är det mer estetiskt, men osäkert eftersom den kan slå i tänderna. Dessutom är ju läpparna så känsliga – jag har hört att män som blivit piercade i läppen fått infektioner för att smycket rivit hål. Att sätta en i ögonbrynet säkert — om tatueraren håller håltagaren rakt – men snuskigt. Då kommer dessutom mina barn att klaga. De ska ju se mig piercad, inte misshandlad!

Om jag vore rik, skulle jag utbilda mig till tänkare, för det har jag anlag för. Här förstör jag ungdomen, och sedlighetsligan i Sverige är bara eunucker som vill hindra mig att upptäcka flera bedrägerier. Jag tror att tiden är inne för prygelstraffets återinförande.”

Jag har blivit ombedd att hemlisblogga enklare. Helt riktigt. Man ser det inte direkt, men denna dag är det faktiskt enklare. Facit kommer runt midnatt om jag är tillräckligt vaken då.

Share
Publicerat iBloggen

28 kommentarer

 1. Jag gissr på Strindberg för att…. eh, jag ska iväg på en matplåtning och hinner inte tänka vetttigt. Och röstar för att bloggkalendern ska få en egen blogg så att man enkelt kan gotta sig i de gamla blogggisarna.

 2. Charlott - the Goblin Girl

  Hm… Jag funderade oxå på både Bellman och Strindberg. Så jag drar till med Oscar Wilde! Fråga mig inte varför…

 3. Jag funderar över ordet ”här”. Tydligen befinner sig berättaren inte i Sverige eftersom det är en viss motsats mellan ”här” och ”i Sverige”. Men han var i Helsingborg och handlade. En landsflykting? Var är i så fall ”här”?

 4. Jag har inte en aning men jag spinner vidare på aequinoxas: handla iu helsingborg, bo i helsingør, kronoborgs slott, Hamlet, Ofelia, Shakespeare – nu får jag hålla tyst innan jag gör bort mig ordentligt.

 5. Strindberg, – ”för att begå självmordet jag planerar, måste jag ha kraft. När jag är trött önskar jag dö, men har ej styrka att utföra det…”

  Jag har för mig att det var under hans ”deppiga”, fattiga period. Jag skrev en essä om detta när jag läste litteraturhistoria för ca hundra år sedan…*s*

 6. Helena 2

  Sällar mig till Strindberggissarna. Han och Siri von E. hyrde in sig på ett gods utanför Köpenhamn när han skrev det där om självmordet i ett brev till Karl-Otto Bonnier.

 7. Ami

  August heter min son
  Detta namn kan ses som ett lån
  från den store i tornet
  som jag idag har på kornet
  Hurra! Jag är inte ett fån.

 8. Cruella

  Men för tusan. Är det inte Ågust den här gången så ska jag äta upp… den gamla torra semlan som står i kylen (det gör jag kanske ändå förresten). Sedlighetsligan var han ju svårt i luven på och på Rydbergs hängde han väl också.

 9. Det hade ju varit tajming och ha Mozart som hemlig bloggare idag!
  På dansk P2(peto) har de ett musikprogram varje eftermiddag som heter Amadeus.
  Där har de senaste veckan varje dag läst ett brev som Mozart skrivit och man skall då gissa FRÅN VILKEN STAD.( Igår var det Paris)
  Att det inte är Mozart inser jag dock.
  Jag har på grund av vår bergborrning ( se min blogg) inte haft tid att fundera i ottan – så nu när August zoomas in verkar det ju sannolikt – jag kom faktiskt intuitivt att tänka på honom i morse stilistiskt.

  När jag försökte analysera INNEHÅLLET, var jag halvägs genom aktstycket inne på TATUERAREVALSEN av Evert Taube – men mot slutet stämmer det ju dåligt…

 10. Jag tyckte inte alls det var lättare för jag har ingen aning. Har ju sett gissningarna på Strindberg, så det kankse det kan vara. Kommer inte ihåg något jag läst av honom mer än att vi fick läsa ”Röda rummet” i gymnasiet, men den kommer jag egentligen inte heller ihåg. Bara att jag läst den och inte tyckte den var speciellt bra.
  Tror jag drar till med en av mina knäppa antigissningar som idag får vara Musse Pigg.

 11. Jag har nu varit och föreläst på Mälardalens Högskola och där talat om vådan av att inte läsa litteraturvetenskap.

  Gissa vidare, ni är duktiga (Ami rimmar!) och åtminstone ett nytt namn har jag fätt på Julkalendern, så det blir nog bra, det här!

  Jag har eeeeeen, eeeen enda äkta bloggtröja kvar. Tyvärr bara i storlek S, men i alla fall.

  Till nästa vecka har jag nya tröjor med nytt tryck. De som vill vara med och bestämma hur de ska se ut, kan mejla mig.

 12. Är jag den enda som inte har läst Strindberg? Jag vet, sånt ska man göra på gymnasiet, men jag vägrade. En protestaktion för att vi inte fick läsa Selma Lagerlöf, eller ens om henne.

 13. aequinoxa: Tonårsprotester brukar mestadels straffa individen själv!
  Liksom med Mozart är verk och person skilda ting —
  AS är verkligen BRAA.

  Gläd Dig åt att du har allt detta kvar!

  Jag har varit ute på en SKIDTUR – ovanligt i vår del av Sverige.
  Under kroppslig möda tänker man så bra:
  Det dök upp ett förslag till bloggnamn
  Äntligen FREDAG!

 14. Den blyga skriver: ”Tonårsprotester brukar mestadels straffa individen själv!”

  Å hu. Detta är ju ett helt bloggämne i sig. Jag hade hur många tonårsprotester som helst, och är av dem ännu helt ostraffad:

  * vägrade befatta mig med videoapparater eftersom det var på bio film skulle ses
  * vägrade ha stuprör när man skulle ha struprör
  * vägrade ha ballongbyxor när man skulle ha ballongbyxor
  * vägrade supa när man skulle supa
  * vägrade demonstrera mot betyg

  Hm. Är jag töntigast eller är jag töntigast?

 15. Helena 2

  Jag vet inte om det där räknas som tonårsprotester egentligen, eftersom de mest verkar ha varit riktade mot dina medtonåringar. Ska inte tonårsprotester vara riktade mot vuxna – föräldrar, lärare och andra auktoriteter? Eller det kanske går bra ändå?

 16. Helena 2: Jag tror att tonårsprotester antingen är riktade mot vuxna eller mot andra tonåringar.

  Lotten: Jag hade nästan samma sorts protester som dig, fast jag vägrade inte video, vi hade ingen när jag var tonåring. Dessutom verkar jag ha en naturlig fallenhet för att koppla ihop såna och få dem att fungera.
  Istället vägrade jag lyssna på samma sorts musik som mina flesta andra kompisar och jag vägrade rida/vara med i scouterna eftersom ”alla andra” red eller var med i scouterna.

  Enda vådan med att jag inte läst litteraturvetenskap – förutom det som ingick i svenskalektionerna på grundskola och gymnasium – har hittills bara visat sig när jag försöker gissa vem som hemlisbloggar. Jag har läst mycket, men tydligen inte de böcker som tas upp i litteraturvetenskap. Kanske är det tonårsprotesterna som fortsätter, jag vägrar läsa böcker bara för att någon säger man ska eller för att ”alla andra” läser vissa böcker…

 17. Anonymous

  Nu måste Julkalendern Revival få ett nytt namn, sade Lotten.
  Tindra föreslår: ”Ojulkalendern”, för då fattar man ju direkt att det inte är någon julkalender. Idiotsäkert, eller?
  PS. Nu har jag Firefox. Men koden kommer ju ändå! Härligt.

 18. Mig verkar de litteraturvetenskapliga studierna inte ha hjälpt särskilt mycket just i fallet med hemlisbloggare. Fast när folk redan är överens om vem det är som bloggar ids jag förstås aldrig gissa ändå … Jag läser kommentarerna, säher ”aha” och går och plockar någon bok ur bokhyllan. 🙂

 19. Emi

  Jag har inte heller läst Strindberg, och gjorde inte ens det aktiva valet. Vår gymnasielärare föredrog Jane Eyre och hemska, hemska Kristin Lavransdatter. Jag kräks fortfarande på dem, även om de säkert inte är så hemska som jag minns att hon lyckades göra dem. Där dog mitt lilla intresse för litteraturvetenskap, mitt bokintresse i övrigt till trots. Jag hoppas alltså på att det är Jane och Kristin som slagit sina påsar ihop och tänker ta med sig sina böcker i graven.

 20. emi: Vad synd om Dig som fick läsupplevelsen Kristin Lavransdattir förstörd!
  Jag läste den helt frivilligt i väntan på mitt barn nr 2 (gick över tiden 10 dagar) vid en ålder av 26 år, och tycker fortfarande det är en av de bästa böcker jag läst.

  Det är väldigt så mycket q det är word verifikation!

 21. Kanske ska det heta Bloggare X, Hemlisbloggaren (det enkla är det bästa)eller Lottens Rollspel.

  Är övertygad om att detta är en kvinnlig bloggare, Carina Rydberg eller Kerstin Thorvall.

  Har förresten bott i den lägenhet som Kerstin beskriver i Det mest förjudna, alltså hemma hos mamma där hon låste in sig på toa och led. Tänkte på det varje gång jag var på toa…

 22. Emi

  den blyga – jag kanske får ge henne en ny chans nu då, när jag bara går hemma och väntar på att bebisen ska behaga komma ut. Det verkar ju vara ett bra tillfälle för återupprättelse?

 23. Ok, klockan är midnatt. Facit kommer strax till en Julkalender nära dig.

  Begriper inte att jag skrev att ”Facit kommer runt midnatt om jag är tillräckligt vaken då” eftersom jag alltid är vaken runt midnatt. Jag måste ha menat ”Facit kommer runt midnatt om jag är tillräckligt nykter då.”

  Och det är jag.

 24. Cecilia

  Läste inte heller Strindberg på gymnnasiet. Bara den där novellen med pappret med telfonnumrena.

  Fick gräva en stund i minnet innan jag kom ihåg att jag läste Svält av Hamsun. Det var nog den enda litteratur jag tvingades igenom på svenskan. Fast den var bra. Det värsta var när man var tvungen att skriva om den…

  I engelskan läste jag ”the graduate”. Fel bok.

  PS. Den blyga. Du skulle skrivit nu och här. Inga q.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.