Hoppa till innehåll

Gissa! Vem bloggar här?

Detta är alltså Julkalendern Revival. Jag skriver här nedan som om jag vore någon annan – en hemlisbloggare som ni kan identifiera genom att se på stil och … eller … innehåll. Man vet inte om det är en död eller en levande, man vet inte om det är en författare eller en fiktiv person. Dessutom kanske jag har ändrat innehållet så att det passar i nutid. Fast bara kanske. Gissa hur många gånger ni vill och hur fel ni vill!

”Jag bryr mig inte längre om vad som händer. Jag är intill döden trött och den enda tanke jag har är att få sluta ögonen och vila.

Uppdatering.
Vaken igen. Jag har hittat ett rum längst in i lägenheten som inte är större än fem–sex kvadratmeter.

Där placerade jag min röda laptop på golvet, drog fram mobilen ur fickan och lade den ovanpå datorn. Sedan tog jag av mig klockan och stoppade den i fickan. Därefter tog jan av mig alla kläderna, öppnade fönstret och slängde ner alltihop. Sedan lade jag mig ner mitt på golvet och somnade.

Jag vet inte hur lång tid som har gått – om det är gårdagens natt eller nästa dags natt. Kanske är det inte alls natt. Det kanske bara är här i rummet som det är mörkt medan solen skiner där utanför. Ska jag gå upp och titta ut genom fönstret? Fast det har ju ingen betydelse – om det inte är natt nu, blir det ju det ändå förr eller senare. Om det är natt just nu så skiner ju solen någon annanstans. I Kiribati är det till exempel mitt på eftermiddagen nu.

Jag måste sluta oroa mig över saker som saknar betydelse.”

Kan man vinna något? Javisst, en vinnare lottas ut. Priset är hemligt, men det är inte en hammock eller en biocheck.

Share
Publicerat iBloggen

35 kommentarer

 1. Cruella

  Inte för att Raskolnikov hade någon laptop, men i likhet med bloggens persona viftar jag bort betydelselösa fakta med en bekymmersfri, eller möjligen liknöjd, handrörelse. Eller så är det Torsten Flinck.

 2. Ja, jag fortsätter i fin tradition att säga att jag inte har nån aning. Men roligt var det att det blev en revival.

 3. Cruella och Carin! Ni är nu uppsatta på utlottningslistan!

  Jag har en så himla fiffig ledtråd, men jag ska nog inte dela med mig av den ännu. Den avslöjar för mycket.

 4. Men hur irriterande är inte det här?! Jag tycker jag känner igen det hela men kan inte komma på vad. Får fundera ut någon så jag kan komma tillbaka med en vansinnigt bra felgissning!

 5. Kom på en kvalificerad felgissning:
  Ernest Hemingway. På hans tid fanns inga röda laptops – han skulle nog inte haft någon heller för den delen – och inga mobiltelefoner. Klockor fanns däremot även på hans tid.

 6. Aku

  Ja, fler ledtrådar tack! Man har väl legat av sig under julen för jag får inte till ens den minsta gissning.

 7. Jaaa!!! Som vi har längtat!! Jag har förstås ingen aning, men jag gissar på Albert Camus. Så småningom kan jag nog hitta en bra motivering.

 8. jag slänger in en djärv gissning på Erlend Loe. bara för att något ska man ju gissa på, och lite fick texten mig att tänka på Naiv.Super. Fast vad syssling har med saken vete katten.

 9. Charlott - the Goblin Girl

  Åh vad roligt! Som vi har längtat efter detta!

  Det känns vansinnigt bekant, men jag kommer inte på någon bra gissning för tillfället… Ser framför mig någon vansinnig seriemördare. Vi drar till med Mo Hayder!

 10. lotten-chocken! julkalenderkuppen! neej, jag har absolut ingen aning men jag är lika lycklig ändå! så här glad har jag inte varit sen.. igår, när jag skaffade en massa gamla MacGyver-avsnitt. 😛

 11. Jag håller med Charlott – det känns vansinnigt bekant. Men jag är rätt säker på att den röda laptopen är Lottens påfund. Eller så är jag bara helt urspårad. Kan vi inte få en ledtråd till? Snälla!?

 12. Jag instämmer – jag känner igen ”stämningen” – men har ingen AAAning om vad det kan vara.
  ”..Dessutom kanske jag har ändrat innehållet så att det passar i nutid…”

  ”Stämningen” talar för att ”det är en annan tid, ett annat liv”.

  Jag sneglar åt Er andras gissningar:
  Aequinoxias Albert Camus får mig att ta fram min enda bok av honom : Pesten. jag minns tydligen föga av handlingen – bara att jag tyckte den var vansinnigt BRA.
  DÄREMOT minns jag att jag hade den med mig till BB där jag producerade OLLE.

  Hans litterära intresse insöps redan via navelsträngen!

  Mina vänner som kom för att beundra det vackra barnet, tyckte jag hade valt något morbid barnsängsläsning.

 13. Men hörni! Här sitter jag på golvet på Stockholms Central och försöker komma på ledtrådar.

  Ok: ett annat ord för syssling är tremänning. Och Kiribati är helt åt pepparn fel ställe.

 14. Yvonne

  Men borde inte ledtrådar göra saker enklare? Jag har bara blivit mer förvirrad och enda anledningen att jag skriver trots förvirringen är för att se vad det blir för skojig bokstavskombination att plita ner för att verifiera mitt inlägg.

 15. Jag är fortfarande så inne i filmens värld, och tänker av någon anledning bara på huvudpersonen i Fight Club, när jag läser det här. Inte någon författare direkt, men Lotten vill ju uppmuntra tokiga gissningar, så håll till godo…

 16. Det känns som om betraktelserna kommer från ett källarhål. Just nu är jag utmattad efter ett barnkalas och kommer inte på något djupare än så.

 17. Cecilia

  Att Kiribati är helt åt fel håll har jag och googleworld räknat ut. Snarare västeuropa eller söder därom. (På tal om Camus så blir det Tunisien i Nordafrika.)

  Men vem kommer till en (tydligen) okänd lägenhet och kastar ut sina kläder – med klocka! – innan h*n somnar? Vad ska h*n ha på sig när h*n vaknar?
  Måste vara en karl med sån framförhållning. *fördomar? Jajamänsan!*

  Röd laptop månne ha föregåtts av röd anteckningsbok?
  Ja, då är det inte Alma Svensson iaf, för hon hade BLÅ!

  (Visst fick man vara med i lottdragningen även om man bara antigissade?)
  I annat fall gissar jag också Camus. Bara för Tunisiens skull, och lottendragningen. 😀

 18. Nämen! Cecilia!

  ”Röd laptop månne ha föregåtts av röd anteckningsbok?”

  JA! Utan att ha löst bloggaren var detta så rätt, så rätt. Och vad har siffran tre med det hela att göra?

  Strunta nu i Kiribati.

  Plötsligt tänker jag på … Harvey Keitel.

 19. Harvey Keitel? efter en imdb-studie av käre Harvey är jag lika förvirrad som innan, men jag hittade en film som hette The battle of the three kings. Där fanns en trea med i alla fall. Fast om den är baserad på en bok har jag ingen aaaaning om.

  Men det jag egentligen skulle säga var att Fight Club (som alter ego skrev om) faktiskt är baserad på en roman av Chuck Palahniuk. Jag tror han dog för inte så längesen.

 20. Taxi Driver? Fast det är väl ingen bok så svaret borde ligga någon annanstans… och tre… och damn, det var längesen jag såg den. Ååååh så frustrerande det här var då.

 21. Emi

  Det är väldigt mycket New York, både i Scorseses (phu, försök skriva det snabbt och stanna på rätt ställe, värre ord än bananananana)och Allen Stewart Konigsbergs (Woody Allen) filmografier, så tvärtemot all rim och reson gissar jag på Carrie Bradshaw. Just det.

 22. Jag vaknar 02.10. Tittar ut genom sovrumsfönstret. En gnistrande vinternatt – Orions bälte tindrar i väster.
  Det får mig att tänka på Viktor Rydberg och de tre vise männen.
  Tre vise män – tremänning – Tre män i en båt – inte kan väl…

  Jag stiger upp och hittar mitt gamla exemplar, som är från 1957. Kan ju vara när ”jag” var sjuk och inte hade vatten i knäna.

  Om det inte är rätt har jag dock vunnit insikten att denna bok MÅSTE jag snarast läsa om !

 23. Helena 2

  En hel dag för sent och utan att titta på tidigare gissningar så gissar jag spontant på Raskolnikov!

 24. Helena 2

  Och efter att ha läst igenom gissningarna så ser jag att Cruella associerade likadant för över 24 timmar sen. Nu ska jag kolla facit.

 25. Äsch, hade inte klarat Auster eftersom jag utnämnt honom till en författare jag inte gillar. Men däremot är jag ganska förtjust i Siri Hustvedt, hans fru, vars sensate alster ”A Plea for Eros” jag just nu somnar till på kvällarna (inte för att dem är kass utan för att jag är så kvällstrött). fler revivals åt folket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.