Hoppa till innehåll

Sverige-Belgien: vinna eller försvinna-klyschor i EM-kval

Jag är på basketträning och kommer inte in till huset och datorn förrän kl 21, när matchen har hållit på i en kvart och Belgien sannolikt har gjort 2ju mål på oss och vi därför har lagt oss ner på gräsmattor, parkettgolv och pubmattor och gråter oss till sömns och hoppas att vi sover till nästa höst, när EM utan oss är färdigspelat.

Men … om ni är intresserade av att få ett försenat matchreferat, kommer inledningen här!

Ptja, Sveriges kan ni ju. Men kan ni andra versen?

Sverige startelva ser ut ungefär som vanligt, vilket inte bådar gott.
Målis: Robin Olsen
Backar som kapar benen av alla belgare: Linus Wahlqvist Egnell, Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander, Ludwig Augustinsson
Mittfältet som kommer i kläm: Mattias Svanberg, Albin Ekdal, Jens Cajuste, Emil Forsberg
Dom som gör mål. Eller inte: Viktor Gyökeres, Dejan Kulusevski

Ses kl 21! Ni kan ju berätta i båset vad som har hänt när jag kliver in?

’18
Nu är jag här och ser att matchen överskuggas av två faktorer av helt olika dignitet.

  1. Det är skottlossning i Bryssel.
  2. Azerbajdzjan slog tyvärr inte Österrike, så hur vi än förlorar, förlåt vinner, hjälper det inte – vi kommer inte att ta oss till EM så nu får vi glädjas åt OS, Finnkampen, Duplantis & Sjöström istället.

Hoppsan, vi leder med ett mål och Sverige spelar i helvita kläder. Vem gjorde målet?

’22
Emil Forsberg for på en luftfärd som påminde om hästhoppning (Emil var alltså hästen), och landade så att till och med jag tappade andan.

’25
En belgare ligger ner och har ont, så när han får våtvarma omslag får vi får ääääntligen se målet i repris! Åh, unge Viktor Gyökeres! (Tänk att jag kan stava till både Gyökeres och Azerbajdzjan.)

’29
Det är brutalt spel. Stök och bröt och trill, och nu flög en belgare omkull av vinddraget från en svensk, så att Belgien får straff. Förbaskat. Lukaku som ska lägga den hade storlek 39 i skostorlek redan när han var 6 år, så ni fattar att detta kommer att gå åt pipsvängen för oss. Japp.
Mål. 1-1.

’35
Vid sidlinjen står sju belgare och värmer upp som vore de målade av Toulouse Lautrec. Långa knästrumpor och höga bensparkar!

Så här ser de ut.

’40
Jens Cajuste spelar som Glenn Hysén och Börje Salming gjorde: hämningslöst, hals över huvud, överallt och jättejättecoolt.

’44
Det är trångt som i en fruktsallad i vårt målområde, men belgarna lyckas bara peta in varandra i målburen.

’45
Emil Forsberg sköt i ribban och bollen for rakt på en belgisk våffla, nej arm, och vi fick inte ens ett leende av domaren. Grrr.

PFUIIITT! Paus.

Och nu kommer vi nog att få veta mer om skotten utanför arenan. Alla spekulerar förstås i de olika alternativen – men att avbryta matchen och släppa ut alla åskådare iklädda gulblåa tröjor nu är förmodligen inte ett alternativ pga. säkerheten. 

Istället för intervjuer med spelarna, får vi nu se en intervju med Fotbollsförbundets säkerhetschef. Och nej, åskådarna ska inte ut på gatorna i Bryssel eftersom mördaren är på fri fot. Reklamen i tv-kanalen pumpas på som vanligt. Nu får vi se se en intervjun med Fotbollsförbundets säkerhetschef en gång till, och han betonar att matchen verkligen ska spelas. Och att de ska vara lugna och ta till sig informationen innan de ”springer iväg på alla bollar”.

Jag tror verkligen inte att matchen kommer att spelas färdigt.

Och nu kom beskedet: matchen bryts, men alla ska stanna kvar på arenan.

Share
Publicerat iBloggen

10 kommentarer

  1. Kråkan

    Tack själv, roligt att vi gjorde samma association.
    Lite underligt kanske att de ändå började spela. Men å andra sidan kan det ju vara bra att tänka en stund innan beslut tas.

  2. Ja, underligt. Men på samma sätt alldeles självklart eftersom ”välkomna hit, men tyvärr måste vi ställa in matchen” hade skapat ett sällsynt kaos med oerhört många säkerhetsrisker.

    Vad man vet nu (men det vet ni säkert också eftersom alla tittar på tv och lyssnar på radio och läser på nätet), är att alla 35 000 supportrar måste vara kvar på arenan. Ungefär 700 är svenskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.