Hoppa till innehåll

Augustiallegori

Per, Karin, Tage, Arne, Ulrik … Alfons?

Japp, nu är den här, månaden augusti. Jag är inte alls nöjd med hur juli har uppträtt och hötter med näven mot både vädret och månaden augusti, som jag anser trampade in på tok för tidigt. Jag har inte hunnit renovera alla fönster och inte på långa vägar hoppat i badsjön lika ofta som brukligt är.

Denna aversion mot väder och tid grundar sig måhända i en allmän osäkerhet om tingens beskaffenhet den kommande hösten; allt påminner om gungfly och kvicksand i kombination med motvind.

Hur ser ni på hösten? Vad kommer att hända, tror ni? Är det ens lönt att fundera och agera?

– Nej, Lotten, det är ingen idé. Dra nåt gammalt över dig och gå i ide istället.
– Tack, framtidsguden som bor i kristallkulan! Då vet jag!

Och annars? Jo! Kolla, jag byggde mig en frukostbänk! (Och detta projekt ser jag numera som en allegori om tillvaron.)

1. Trasig betong och spilld färg samt trevlig murgröna i östhörnan där det aldrig blåser.
2. Planering. Jättebra material från källaren.
3. Oerhört forcerad selfie. (Jag är för tusan högerhänt.)
4. Konsoler och färg från källaren! Allt kostade 0 kronor!

Där satt jag och åt frukost i en vecka och njöt – när det inte regnade. Vilket det ju gjorde varenda, vareviga dag. Föga anade jag vad regnet skulle ställa till med.

Men igår …

5. … pajade konsolerna helt eftersom deras inomhuskonstruktion byggde på sketet lim som helt slutade funka när det blev blött.

Jag och den djefla mannen satt där i godan ro och så KLATJOFS, föll vi båda ner i den trasiga betongen. Mina knastriga knän fick sig varsin smäll, ett långfinger stukades och på ena vaden har jag ett blåmärke stort som en julapelsin.

Äsch! Ner i källaren igen. Man ska inte ge upp! Man ska bita ihop, knacka i väggen, leta fram de finaste skruvarna, lägga vattenpasset korrekt och börja om från början!

6. Järnkonsoler!

Nu är frågan bara:

– Vågar jag ens provsitta bänken om bygget nu ÄR en allegori?

Share
Publicerat iBloggen

17 kommentarer

 1. Magganini

  Äsch, så kallt har det väl inte varit. Däremot har det varit störande varmt nu ett par dar.

  Hannoia brukar bygga möbler av andra möbler och lastpallar och vad hon nu kan hitta.

 2. Dina

  Ingen aning om vart Juli tog vägen. Tror det är något fusk någonstans.

  Häromdagen fick jag frågan vad jag skulle göra om jag fick två extra timmar varje dag. Känner inte att jag behöver dem alls. Däremot en extra dag i veckan skulle sitta fint.
  Vad skulle ni göra?

 3. Jag skulle läsa böcker! Jag prioriterar inte alls bokläsningen numera; den behandlas ytterst styvmoderligt. Snickrande och annat trams finns det massa tid över för – mest kanske för att jag får en massa beröm då?

 4. Hos oss, som på så många andra ställen, finns det en bokhylla där folk ställer bucker till båtnad för andra. (T-bana Hammarbyhöjden utgång Ulricehamnsvägen). Vi utväxlar även bucker med en granne som känner till denna. I går fick vi ett antal bucker av henne. Flera av dem hade vi läst och ställt in i bokhyllan. Lite kul, faktiskt.

  Lite magert när den här bilden togs, men det vanliga är att den är full.

 5. Örjan

  Mycket Juli-reg!??. Stor protest! hos mig öster Eskilsuna Ännu inga kantareller i mina ekbackar.
  Men i sig. Jag är van. Eskilstuna får ju ibland 10-20 mm, där vi får en dito

 6. Örjan

  ”Juli-regn”
  Komplettering:
  Inte ens under fruntimmersveckan.
  Men OK huset gräsmattahar inte förvuxit. Nu klarat 4 veckor utan ”ansning” men dags under veckan.

 7. Ökenråttan

  Inget regn Så nu har den situationen uppstått att vi vattnar ogräs. Vår planteringslåda i år befolkas av 2 potatisplantor, gu’vet hur det kommer sej, samt en hord av prunkande mållor som fyller ut hela lådan. Det är dom som vi nu vattnar för dom började sloka lite. Potatisen är ungefär 1.20 hög och mållorna 70 cm. Grönskan avtecknar sej vackert mot den vita spaljén i lådans bakre kant.

 8. Örjan

  ÖR: Två alternativ. Mållan påstås ju vara ett ätbart alternativ till spenat, och potatis, ja det vet vi vad det . Men som vanligt. Bara rotknölar/-skott som inte är grönfärgade!

 9. Ökenråttan

  Tack Örjan! Men skulle vi inte har skördat mållorna tidigare kanske? När dom var yngre och mjällare. Och potatisväxten är så vacker så det vete 17 om vi nånsin nänns plocka upp potätera.

 10. Örjan

  ÖR Potatisblomma – liten och skir.
  Någonstans läst att Marie Antoinett vid tillfälle använt den som dekor i sin håruppsättning.

  Sannt – vet ej.

 11. Ökenråttan

  Jaadu, Örjan. Mitt lilla spretiga här räcker ändå inte till nån uppsättning, så det gör detsamma att potäten inte blommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.