Hoppa till innehåll

Karriärstegen haltar

Nä förresten. Den där karriärstegen är mer som en … trebent pall. Jag tog mig upp på sitsen runt 1988 och sedan sparkade corona av ett av benen, så nu ligger jag på rygg och sprattlar. Eller – jag har ju faktiskt stortån kvar på ena möbeltassen, så helt kört är det inte.

Många av mina vänner har dock drabbats av galopperande analfabetism och munhäfta och bett mig om hjälp, så jag har sysselsättning hela dagarna – tack och lov. (Jag kan naturligtvis inte ta betalt av dem eftersom de liksom jag ju saknar inkomst. Min manaaascher här i kommentatorsbåset kommer att slå sig för pannan och påstå att jag är hopplös. Men det är just det jag inte är. Det finns hopp om livet!)

Så vad kan jag nu göra med alla

 • språkkunskaperna
 • de pedagogiska tricken
 • alla roliga exempel
 • radiorösten
 • den spretande allmänbildningen
 • mina snabba tangentfingrar?

Jag kan göra en podcast! (Jag hör min manaaascher slå sig för pannan igen.) Nej, man tjänar inte pengar på sånt om man inte är kändis. Men vem vet, jag kanske slår världen med häpnad? Den ska heta ”När Lotten får avgöra”!

Min djefla man har bra mickar för sitt musicerande.  Studion fick placeras i sovrummet med massa kuddar, täcken, tyger och bokhyllor så att ljudet skulle bli bra. Till och med puffskydd fixade vi! Så jag har nu spelat in 15 olika ljudfiler som handlar om allt från Tyfoid Mary till konsten att sätta punkt när man skriver. (Vilket jag visserligen bara behärskar i teorin.)

Men så visade det sig att jag har visslande sssss! Jag måste börja om från början med en lite sämre mick som inte tar upp alla ljud! Annars kommer lyssnarna att bli galna!

Då gick jag med bestämda steg ut i skogen med kamera och ljudutrustning. För var, om inte i en snårig skog, ska man berätta om texter som är ogenomträngliga som en snårig skog?

Först testade jag med en kass mick som skulle eliminera mina visslande s. Då hördes nästan ingenting:

Sedan krånglade jag fram en precis lagom bra mick, och då …

… tog batteriet slut. Det går bra nu!

Och hur har ni det?

Share
Publicerat iBloggen

42 kommentarer

 1. Jag är helt slut efter gårdagens väldigt lugna seglats.
  Imorgon ska jag börja jobba igen.
  Hur ska det månne gå?

  Hur kommer man åt avsnitt 1?
  Kommer du att gå att nå på den podcastplattform som är lila med ett vitt i (vit mikrofon) och ringar runt? Nu går det inte.

 2. Ingela

  Är slut som artist (i alla fall som aktivitetsledare för elever i årskurs 4, 5, 6 och 7. Vi har haft elevens val-dagar måndag och tisdag här i min skola i Staaan och sånt är väldigt roligt men väldigt utmattande. Fötterna värker och tinnitusen tjuter i örat. Torsdag är elevernas sista dag så då lugnar det ner sig. Eller nävisstnä, vi ska ju byta arbetsrum och klassrum och bära saker i en vecka till. Utvärdera året och planera det kommande. Men till midsommar, då lastar jag in alla verktyg och maskiner som har använts i lägenheten som jag renoverar på lediga stunder i bilen och drar till hemtrakten. Mot nya projekt och påhitt. Och en del mygg.

 3. Ingela

  Jag renoverar alltså inte i bilen. Några tankstreck och en inskjuten sats hade inte suttit fel.

 4. Den Galne Arkitekten

  Renoverar en lägenhet i bilen … Det vore nåt. Compact living skulle det väl handla om då.

 5. Cecilia N: Ja, om jag lyckas göra nåt vettigt som folk orkar lyssna på, kommer man att kunna höra allt sådär som man ska. Men än så längre kör jag på trehjuling med stödhjul.

 6. Jag slåss med dubbeltve dubbeltve dubbeltve som Bengt-Hans säger. Eller mer specifikt med en webbutik som inte vill uppföra sig som folk och låta de eventuella kunderna betala. Det är så fruktansvärt tråkigt att jag då och då måste smita bort till orten och borra några hål och fila några hörn och löda lite. Fast egentligen har jag gett upp ock kontaktat inte mindre än två www-tomtar varav den ene också gått bet. Nu hoppas jag på den andre. Så nu sitter jag bara och väntar på konkursen som inträffar när fakturan för tomteriet dyker upp.

  På lördag ska jag vara med på en engelsk webbmarknad och då måste jag kunna ta betalt i min egen butik. Därav en viss stress för att få allt färdigt. Här kan ni läsa mer om det och i helgen köpa massa fina saker: https://mademakers.co.uk/

  Mentalt är jag annars på väg till Gotland och Fattigstugan; jag åker på lördag. Visst var jag duktig som fick Tegnell och kompani att upphäva restriktionerna precis den dagen jag hade biljett?

 7. Nämen oj! Jomen jag har det ju förträffligt. Så nu ska du få ett tips! Sälj dina avsnitt till Storytel. Som Micke Persbrandt har gjort!

 8. Niklas, jag spanar och laddar och spanar. (Sedan en längre tid.) Är såååå sugen på ett vågrytarhalsband! Jag borde ju ha råd, men är inte helt säker. Fast jag fyller ju år snart … Menar du att man ska kunna beställa på din hemsida? Jag brukar bara titta på bilderna.

  Konkurser är jobbiga. Idag pratade jag med en uppgiven man som producerade en detalj till 4-hjulsdrivna bilar. Helt fel när hel bilindustrin ställer om till eldrift.

 9. Pysse, det är klart att du ska ha en Vågbrytare! (Och nu måste jag fråga om det inte står ”webbutik” längst till höger i menyfältet [eller längst ner i menyn om du surfar på mobilen?]) Det bör vara så att man kan gå till butiken och lägga varorna i sin varukorg men sedan har någonting trasslat till sig och det går inte att så att säga komma ut med grejorna. Vilket är frustrerande både för dig och mig. Men vilket år som helst …

 10. Håkan (hakke)

  Vågrytare lät häftigt, med enorma rytande (obrutna) vågor. I vilket fall håller jag tummarna för både webbutik och prydnaden till Py… eh, Ulrika.

  Märker du Lotten – en hel hoper ord utan (fram till nu) de där satans visslande s:en!

 11. Magganini

  Jag vill också jobba med att kliva omkring i skogen. Men helst få lön för det.

 12. Magganini

  Oh, du är så ung, Lotten… de där var jämt på radion när jag var barn.

 13. Brid

  Det lösa modemet till bärbara datorn fungerar hur bra som helst hemma, men det går uselt uppe vid stugan. Och det beror tydligen inte på uppkopplingen utan på att den inte hittar modemet som sitter i, eller inte gillar pinkoden, eller nåt.

 14. Ninja i Klockrike

  De som säger att datorer bara är själlösa maskiner har helt fel i min mening. De tänker visst och ofta tänker de med illvilja på jobbet de är satta att utföra, alternativt de som bett om den lilla, lilla tjänsten att tja, koppla upp sig eller bara leta rätt på en liten komponent att samarbeta med.
  Hög igenkänning på det.

 15. Min dator (inköpt i februari 2019) fick läggas in på verkstad idag. Hon stammar. Alla T, S och A tripplas eller fjupplas och då förstår ni att deletetangenten nästan har slitits ut. Jag sa till henne flera gånger, men hon kunde helt enkelt inte bättra sig.

  Nu skriver jag på ett trevligt, gammalt härke från 2013. Han stavar rätt, men lider tyvärr av narkolepsi.

 16. §

  Sedan nittiotalet har de flesta av mina datorer tilltalats hon och somliga den. Ingen har kallats han. Om jag nu minns rätt! Det rör sig ju om ganska lång tid nu – första datorn kom i huset 1987 eller -88.

 17. Agneta uti Lund

  Mitt avsändarnamn ändrades ovan. Men nu blir det nog rätt. Lottens tangenttrassel fick mig att rengöra mitt separata tangentbord och då hade jag nog denna blogg uppe.

 18. Agneta uti Lund – the tangentborsdsrengörare – also known as §. On a mission to cleanliness. Read all about it!

  Min telefon (appen Sleep Cycle) har inatt spelat in mig när jag snarkade. Det var helt absurt. Och inte helt off topic eftersom jag mellan snarket (krxkrxkrx) faktiskt VISSLADE på inandningarna!

  … krxkrxkrx – piiiip – krxkrxkrx – piiiip – krxkrxkrx …

  (Min djefla man hörs i bakgrunden, ävenledes han snarkande.)

 19. Ökenråttan

  Nu ligger den korkade duvan där på sin brandbalkong och glappar med näbben. Det låter ingenting, näbben bara glappar. Vad menar duvan med det?

 20. Ninja i Klockrike

  Stefan de Mistura ska sommarprata och presenterades i P1 idag. DÄR kan man prata om nån som visslar sssss:en.

 21. Ökenråttan

  Det ligger nåt vitt framför duvan. Är det ett ägg, så undrar man varför hon inte ligger på det. Kanske är det ett äggskal, men var är i så fall ungen? Frågorna hopar sej och jag står där och känner mej som en skummis när jag spanar på grannhuset med kikare.

  Nu ska jag titta in hos Niklas.

 22. Stina Bergman

  Lotten, skulle du inte kunna analysera och föreläsa om den amatörmässiga Power Point som Krister Peterson använde när han på fram sina nya fina tes? Du får självklart gärna kommentera innehållet också förstås (ja, vad tycker du egentligen om Olof Palme-utredningen och varför har jag aldrig hört dig nämna den?)…

 23. Ninja i Klockrike

  Nä, men de kan göra det ganska mysigt ….
  Tänk på Holmér och värmeljusen.

 24. Ninja i Klockrike

  Om man vill ha palmeutredningen i papperskopia så får man pynta en mille och så behöver man typ 250 lediga hyllmeter.
  Hur i alla fridens dar, tror man att det går att reda i allt det?

 25. Magganini

  Ho-hoo…
  Jodå, gick just in för det började bli lite kyligt om fötterna. Slog mig ner vid teven och zappade runt och passerade Love actually preciiiis när Hugh Grant dansar förbi genom korridoren.

 26. Och jag råkade sätta på tv:n för att leta efter en fopollsmatch som skulle sändas utan publik men hamnade istället på ett program som hette ”Pimple Popper”.

  Lätt illamående reste jag mig upp ur soffan TVÅ TIMMAR senare. Fasicken, alltså, dumburken är ju livsfarlig om man bara har 24-timmarsdygn!

 27. Ninja i Klockrike

  Pimple popper på teve?
  Jag har sett detta fascinerande ämne på youtube, och fattar absoult ingenting. Det finns ju till och med nån gummileksak som man kan fylla med gegga och sen sitta där och klämma finnar på.
  Likaså blir man ju ytterst undrande över fenoment öronvaxborttagning på youtube.

 28. Örjan

  Fråga för omkring 30 år sedan
  ”Hur står det till med farmor Dina?
  Jo tack. Hon sitter”på toletten mest hela dagen”
  Förklaring:
  I sin enrums pensionärslägenhet klippte hon mattrasor. Som alla förstår genererade det extra textildamm. Därför gjorde hon det sittandes i dusch/toalettrummet, vilket ju ar mer lättstädat.
  Farmor klippte, till trasor. Mor vävde,mattor (och annat) på farmor Dinas tidigare vävstol. Sedan ca 10 år orkar mor tyvärr inte väva.längre ( Hon fyller ändock 96 år i Augusti, och får bo kvar hemma tack vare underbar hjälp av lokala hemtjänsten)
  .
  Självklart. Alla trasmattor i hemmet är vävda av farmor eller mor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.