Hoppa till innehåll

Gammeldatorn är jättetrist!

Sedan ett par veckor har jag inte en ny, snygg, liten, välfungerande dator utan ett härke som tillverkades 2013 och inköptes i februari 2014. (Jag bloggade om den, men var nog lite mer intresserad av OS, som då pågick för fullt.) var jag oerhört nöjd med den. Idag är jag mindre glad emedan tekniken faktiskt går framåt och sju år gamla underverk är som hundar: 49 år och trötta.

När jag nyss fotograferade skärmen på senaste litteraturzoommötet, såg jag till skillnad från mina gamla NE-polare lite rödfnasig ut emedan de har nyare datorer.

Men framför allt är det inte det minsta roligt att ta fram datorn och surfa, kolla på film, skriva, kommunicera eller ens läsa mejl. Det är som att klafsa omkring i sirap med kanonkulor hängande vid öronen.

Och jag som preciiiis tänkte skriva min generationsroman som slår världen med häpnad! Nu måste jag göra massa andra saker – armhävningar, till exempel.

Ögonblicksbild från min svågers utegym.

Istället går jag på mina basketbollpromenader, äter äggmackor, målar staket, sätter upp gardiner, hänger upp ogräsmattor som tak på verandan och skriver bidrags- och stipendieansökningar till kompisar.

En bild som en kompis tog när hon var ute och sprang och på avstånd såg två tokar ute på basketbollpromenad bland bräkande får.
Ogräsmattan gör att hettan där i hörnet blir uthärdlig.
Vi har slutat klippa gräsmattan ända ut till häcken, och se på fan: det växer massa smultron där nu!
Många som vi känner fyller 26. En fyllde 62, vilket var synnerligen praktiskt.
Jag spiller och kladdar, men det gör inget!
Och så tittar vi på basket på utomhusteven förstås!

Berätta vad ni gör!

Share
Publicerat iBloggen

21 kommentarer

 1. Vi beställer en ny liten trädgårdsspade som vi slarvat bort för ägarinnan. Den försvunna spaden kommer hoppa fram med ett glädjetjut i samma ögonblick som den nya landar i huset. Nu när det är gjort läser vi den bok som i Norge röstats fram som årtiondets bästa: ”Max, Mischa & Tetoffensiven” av Johan Harstad. Och så lyssnar vi på Beethovens pianosonat nummer 16 i G-dur. (Liten språkfråga: varför skriver man G-dur men g-moll?) Dessutom dricker vi ett aldrig så litet glas Whisky.

 2. Christer, the Long Distance PT

  Det där med stor bokstav för dur och liten för moll beror nog på samma sak som så mycket annat inom musiken: tradition. Och man ser ju ännu tydligare vilket som är vilket.

 3. Apropå saker man lånar, Niklas: Vi lånade för några år sedan en stege av en granne. Sedan målade vi – stående på stegen – huset. Och sedan tillbringade vi säkert 40 mantimmar med stege-skurning. Färgen satt som berg och grannen ville verkligen inte ha tillbaka stegen alldeles gulprickig.

  Versaler och gemener på dur och moll hade jag ingen aaaaaning om!

 4. Ökenråttan

  Smultron! Vi hittade ett smultronställe på Norra Djurgården för lite sen; fullt med blommor, växte långs en häck, jag säker inte var. ’Hit ska vi minsann komma lite senare’ tänkte vi illmarigt. Men vad har hänt? Ju, nån trädgårdstok från Djurgårdsförvaltningen har klippt bort alla våra smultronplantor. Arma krattor!

 5. PK the gleskommentator

  Kan det här med dur och moll ha något med Major och minor att göra?

 6. Brid

  Har oljat 32 korta golvbrädor på båda sidorna och 22 längre på ena sidan. Återstår 10 långa plus de andra sidorna av de 22. Treånalv sidor av huset är rödfärgade. Vi har inte börjat bygga ihop småhusen än, bara sorterat bitar och oljat golvbrädor.
  Annars är nästan allting i solen och för hett.

 7. Brid

  Och så har minst tre oflygga ungar hoppat ut ur talgoxboet ner på marken. Vojne vojne.

 8. Brid

  Groomen, som har läst massa musikhistoria, meddelar att i tysk tradition skrevs bara G för dur och g för moll. Tradition var ordet alltså.

 9. Ninja i Klockrike

  ’ Alla vi som älskar Aaaanders Tegnell ’ …

 10. Christer, the Long Distance PT

  PK: Jo, de engelska beteckningarna Major och minor för dur och moll kommer sig av att det är tersen i en skala eller ett ackord som styr om det är dur eller moll. Stor ters (Major third) ger dur, liten ters (minor third) ger moll. Så det kan absolut ligga till grund för skrivsättet.

 11. Fast lustigt nog skriver engelsmännen G major och G minor.

 12. Ökenråttan

  Livet i Bullerbyn, det är här i vårt kvarter. Till vänster gräver dom upp gatan under ett fasligt bullrande. Just nu kör dom nån apparat som vrålar som en döende dinosaur. Till höger bygger dom ställning, ett jättelikt Meccano, för att göra nåt på taket till huset. Delar av mecccanot kastas lite hur som helst på trottoaren och det uppstår metalliska skrällar som får oss att hoppa högt i sofforna. Och över alltihop flyter solskenet som smält guld, precis som i herr Omars oas i Arabiska öknen.

 13. Flygbengan och jag nycklar blommor. Vi går en sommarkurs i floristik vid Göteborgs universitet.

 14. Precis tvärtom har vi, Ökenråttan: jag tror att folk här i villaområdet har lugnat sig lite med trädgårdsrensarivern och alla bullrande kapare, klippare och fräsare. Det är helt enkelt så tyst att vi hör bilarna på 70-vägen ett par kilometer bort.

  Idag ska jag renovera två fönster när hettan slår till som värst. Eh. Bra planering! Skrap, slip, kitt, färg och fem liter vatten.

 15. Brid

  Tappade styrfarten totalt (den var dålig redan innan i de 30 graderna) när pappa ringde och berättade att en klasskamrats barndomshem brunnit ner och båda föräldrarna omkommit. Det är visserligen många år sedan jag träffade henne och längre sen jag träffade föräldrarna, men det var ändå en chock.

 16. Nämen Brid, ännu en brandrelaterad olycka! Så sorgligt – det är förstås en chock även om det har gått många år.

  En tant som jag kände hann bli 98 innan hon trillade omkull på en refug och dog med rollatorn över sig. Med tanke på hennes humoristiska sinne hade hon uppskattat sättet hon gick hädan – men jag blev alldeles utan styrfart.

 17. Brid, sånt tappar man eventuell styrfart av.

 18. Ninja i Klockrike

  Det kommer ju alltid en massa annat upp till ytan när man får höra sådana nyheter.

 19. Ööööörli in dö mårning!

  Jag vaknade pigg som en lärka redan 04:17 och har gått promenad och putsat fönster!

  Nu är jag trött som efter en hel dags arbete i ett stenbrott. Dags att sova middag.

 20. Ökenråttan

  Vad vi själva GÖR när vi inte fågelskådar: Vi bläddrar i Plan- och bygglagen och Terminologicentrums byggtermer och skriver en inlaga till Mark- och miljööverdomstolen. Lille Maken aka Den galne arkitekten har en klient som har besvär med sitt bygglov.

 21. Brid

  Minst en talgoxunge verkar ha klarat livhanken hittills.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.