Hoppa till innehåll

Här ligger jag i August Strindbergs sovrum

Jag har tidigare berättat att jag understundom åker till ett visst hus på Runmarö i Stockholms skärgård, för att där idka skörlevnad och frottera mig med August Strindbergs ångor. Här hyrde han nämligen rum runt 1890 när han var i tvist med Siri von Essen och skrev novellen ”Silverträsket”.

Och inatt sov jag i hans rosa sovrum.

Förr om åren har jag slagit läger i hans blåa arbetsrum, men det har inte hjälpt det minsta lilla; min fantastiska generationsroman/lärobok/poesisamling har inte alls knattrats fram på mitt lilla tangentbord.

Se så fint renoveringarna har dokumenterats!

Nu är jag här på herrmiddag i dagarna tre med karlar som heter Glappis, Bocken, Muther, Drottningen, Schanslö, Vört, Draggen, Morbide och Fylle. Själv heter jag bara Lotten.

Här finns tidernas häftigaste 90-talsgrill från Kalifornien. Man tänder den med hjälp av blott tidningspapper i ett hål i stammen, liksom. Huruvida den går att mata även med mobiltelefoner och paddor i detta digitala tidevarv återstår att se.

Vad kan denna heta? Finns den att köpa?

I smyg går jag omkring och rotar i högar och petar i bokhyllorna för att finna spår av litterära giganter. Nyss hittade jag istället en liten, liten ask med ett förtjusande handtag på locket.

Underbart!

Nu ska jag ut och åka flakmoppe!

Den oerhört koncentrerade minen beror på att jag bara har kört moppe en enda gång förut, och det var i ungefär en minut 1979. (Jag körde rakt in i ett träd med en Puch Dakota.)
Share
Publicerat iBloggen

31 kommentarer

 1. Magganini

  Det verkar inte troligt att asken ska användas till det det förtjusande handtaget antyder. Den verkar något underdimensionerad för det.
  Så vad?

 2. Båthuspernilla

  Jag tycker att det ser ut som en pelargrill, om än lite ovanlig då den inte är rund som de jag sett i butik de senaste åren varit.

  Men du, Lotten, du vet väl att alla kolgrillar kan tändas med bara tidningspapper och en låga om du har ett sk tändrör?

 3. Och nu har jag efter en segling Runmarö–Bullandö tagit mig hela vägen hem, där jag till min stora sorg fann att min nya, dyra cykel var stulen trots dubbla jättelåsanordningar.

 4. Idag blire inget fopollsreferat (Sverige–Norge på tv4 kl 20:45) emedan jag ett manus måste snabbredigera.

  (Men jag har på tv:n i bakgrunden, så håll utkik här om ni undrar om det har hänt nåt sen sist.)

 5. Norge har gjort ett mål. Det har Sverige inte. Gah.

  Men vår målis Olsen är intressant, för han vrålar MICKE [Lustig] jättemycket och högt samt frustrerat.

 6. Precis så är det, Cecilia N.! Om man säger fel årtal och kommer på det, så är det jätteviktigt att berätta att det var ett år fel!

  Jag är full av förståelse!

 7. Ökenråttan

  Även jag har varit ute och rört på mej. Vi flög en bit och tror ni inte att jag åkte fast i säkerhetskontrollen igen! Dom kollade mina pinaler med en sån där swab som letar knark och så tassade dom på mej runt hela kroppen. Jag har ju alltid trott att jag ser beskedlig, närmast mesig ut, men i säkerhetskontrollen vädrar dom skumma saker så fort dom ser mej. Och en bit ifrån står Lille Maken och fnissar. Pinsamt.

 8. Ninja i Klockrike

  Har ni sett bilden på den blivande statyn av Zchlattan på raddions hemsida?
  Han ser ut som en förbannad kejsar Ming. Ungefär.
  Var står Ingemar Stenmarks staty, förresten?

 9. – Hej Stenmark, var vill du att din staty ska stå?
  – Men ja ä int’ dö än. Int’ ska folk behöv se mej som staty.

  – Hej Borg, var tycker du att din staty sta stå?
  – Asså nu räcker de va. Filmer och … nä. Det räcker med att garageporten e kvar.

  – Hej Zlatan. Var tycker du att din staty ska st…
  – Zlatan tycker att det ska vara en Zlatanstaty i varje stad.

 10. Ninja i Klockrike

  Men Råttan, det är ju för att du ser så beskedlig ut, som de misstänker dig. Beskedliga fruntimmer kan vara hur skumma som helst. Vet väl varenda tullare.

 11. Ninja i Klockrike

  Den engelska talmannen i underhuset ska avgå, och oh boy, oh boy, oh boy vad jag tror att jag skulle passa för den rollen. Jag kan ryta ’Order’ upprepade gånger så det skulle runga i de gamla bjälkarna. Skulle vara lättelätteloligt att pröva.

 12. Christer, the Long Distance PT

  Något fullständigt helt annat: Känner ni till ESPN:s The Body Issue? Det stora sportnätverket presenterar varje år nakenbilder på framstående idrottsmän och idrottskvinnor av olika storlek och form. Zlatan var med förra året, och i år är en av mina stora idoler Katrin Davidsdotter med. Men jag är lite kluven. Å ena sidan är det ju jättesnygga bilder på jättesnygga människor, och det är ju bra att bejaka att kroppar inte behöver se ut på ett visst sätt för att vara vackra. Samtidigt finns kanske en risk att förstärka en osund kroppsfixering. Vad tycker ni? Och ligg nu inte och titta på nakenbilder hela natten!

 13. Ninja i Klockrike

  Nu har jag tittat på dessa mycket märkliga bilder, men jag tycker inte att de förstärker en osund kroppsfixering, det var ju lite valkar här och där, håriga ben och så där. Men framför allt var det ju kroppar i rörelse, som gjorde det som de har tränats för.
  Om de legat på fällar och kråmat sig så, men det här var okej. Och märkligt, som sagt.

 14. Jag kommer till en sida där det står EVERY BODY HAS A STORY och så finns det inget att klicka vidare på. Men jag ska ändå arbeta, och koka lingonsylt, så det är nog lika bra.

 15. Jösses, jag gillade bilderna så mycket att jag tittade mig både vindögd och hungrig!

  (Brid: bara vänta, EVERY BODY HAS A STORY försvinner efter en liten stund.)

 16. Ökenråttan

  Var inte lessen, Brid. En fin flicka som du hade bara fått rodna om du sett fotona. Hysch hysch: alla var nakna.

 17. Magganini

  Inget osunt med de där bilderna, de fokuserar på funktion tycker jag. Snygga. Men någon generande hårväxt kan man inte skymta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.