Hoppa till innehåll

Maken till fånig produkt!

I några sommarveckor prenumererar jag (äntligen) på en papperstidning. Det som var så självklart 2001, när vi hade fyra prenumerationer (Sydsvenskan, DN, SvD och Eskilstuna-Kuriren), är idag så ovanligt att alla barnen kommenterar det.

– Varifrån kom den här?
– Brevlådan.
– Och tvestjärtarna?
– Brevlådan de också.
– Varför är den i två delar?
– För att fler ska kunna läsa samtidigt.
– Men varför?
– För att det är mysigt. Utomhus. Sommar. Frukost.
– Mamma. Du har redan läst alla dom här nyheterna på nätet igår va?
– Mmmmmm.

Prasslet är hemtrevligt, förväntan är stor (men byts snabbt till ett jahaja) och formuleringskonsten verkligen platt. Men jag läser och lär mig! Idag har jag i min prasslande morgontidning tagit del av …

… en miljard (eller kanske blott sju) annonser om vin och champagne med gigantiska varningstexter …
… lärt mig hur den häktade rapparens advokat klär sig …
… förstått att kylklampar är ute …

Den där Rolls-Royce-picknicklådan gör mig förbannad på ett nästan otrevligt sätt. Journalisten (redaktionschef på branschtidningen Motor-Magasinet) försöker förvisso lite lamt låta påskina att det hela är knäppt, men borde (enligt mig) ha tagit i mer.  Några förslag på vad han kanske kunde ha skrivit:

 • När Rolls-Royce ändå håller på, borde de erbjuda försilvrade hårsnoddar till förare med frisyrer över medellängd.
 • Nu inväntar vi Volvos kontring: bilskor med utfällbara ölöppnare i platina.
 • Det här var väl ingenting. Tacka vet jag Toyotas tandpetare i ekträ som kommer från regalskeppet Vasa.

Fnys!

[Eller är jag bara avundsjuk och ogin?]

Share
Publicerat iBloggen

25 kommentarer

 1. Ninja i Klockrike

  Ja, du är klart avundsjuk. Svart och grön och hela millevitten.

  Jag har en bekant som äger en Rolls Royce som en gång ägts av Bettan Bestämd av Stora Brittanien. Måste förstås höra om det finns champagnekylare i den.

 2. Jag tror att det av trafikmässiga säkerhetsskäl är bättre med en termos med kaffe än en aldrig så utformad bubbellåda med innehåll.

  ”Maskinbearbetad aluminium” minsann. Är det inte den normala tillverkningsproceduren? Men den handhamrade kanske kan fås mot ett tillägg.

 3. Magganini

  Man kan ju förvägra privatchauffören att ta del av Champagnen, men ändå vara en bussig människa och ge henom en kaffetermos. Eller åtminstone en liten vattenflaska.

 4. Ökenråttan

  Knäppt? No such thing! Ytterst nyttig hushållsartikel, överförd i motoriserad miljö. Fast på lilla fotot ser det hela mera ut som kistan på nån tjusigare begravning, just innan den skjutsas in i lågorna; lite guldkandelabrar som sticker upp där bakom. Och nåt vagt kardinalfärgat vid sidan om.

 5. Funderade över diri-gedi-kan (dirigent är ett vanligt ord i hemmet, skånska mindre vanligt) men kom på sammanhanget innan jag behövde fråga.

  Vi har tillsammans läst ikapp nästan alla tidningarna från bortovarons tre dagar (jag de två äldsta DN och UNT, groomen dne nyaste DN). Nu börjar det luta åt middagsdags tror jag bestämt.

 6. BoAnders

  ”Hälften av alla som drunknar har alkohol i blodet” ser jag. Stackars de andra som inte fått sig någonting till livs och måste drunkna nyktra!
  Eller har jag missförstått?

 7. BoAnders

  I en kiosk såg jag personal flitigt sysselsatt med att klistra lappar med svensk varningstext på cigarettpaket som kom från – Långtbortistan(?). Imponerad. Sedan dess har jag lite svårt att ta varningstexter på riktigt allvar. Men – lugn – de åkte fast ganska snart.

 8. Jag har minsann läst att det finns en kategori till, när det alltså gäller drunkningsfall bland äldre.

  Egenförvållade ättestupsdrukningar liksom.

 9. Ninja i Klockrike

  Men BoAnders, vad har smuggelcigaretter och organiserad kriminalitet med varningstexters legimitet att göra?

 10. Ninja i Klockrike

  Ja, det är ju det jag gör, eftersom du har svårt att ta varningstexter på allvar sen du såg smuggelcigaretter bli märkta med varningstext. Det var ju med all säkerhet inte av omsorg om rökarna.

 11. BoAnders

  Nej, det var nog mest med omsorg om den egna plånboken. Men – underbart blev kort. Om man håller på med sådant bör man nog göra det lite mer diskret.

 12. Ninja i Klockrike

  Den ensamma gjuseungen är flygg, och har gjort några korta flygturer idag, men nu är den utflugen sen nån timme och modern flyger runt och lockar på den. Undrar om något har hänt den?

 13. Örjan

  Hälsningar frånSG och Hyttis. De kom från Ställdalen för att se utställningen om stormaktstiden och Axel Oxenstierna vid Jäders kyrka (min dopkyrka)

 14. Förlåt, jag försvann visst och manglade lakan! Jättelänge! Utomhus! Och så kom ett ösregn och alla sprang omkring och räddade allt som räddas kunde, och ingen tänkte på mangeln!

  Så nu har jag en väldigt blöt liten mangel som står i hallen och torkar.

  Nu ska jag försöka kolla om jag ser några fiskgjuseungar eller om allt har gått åt pipsvängen.

 15. Ninja i Klockrike

  Nä, den enda ungen flyger och flyger och flyger och gör inget annat. Utom kommer hem ibland och käkar.
  ungefär som en unge som lärt sig cykla.

  Själv har jag hittat en bäver hydda som är bevakad och ibland prasslar det trevligt därifrån, och plaskar lite, men man ser inget.
  Om jag har fattat det rätt så är det här sista året som det är kamerabevakning av en massa bon och lyor i Estland.
  Det är ett projekt som hållit på i tiotalet år, men sista april nästa år är det slut, sen ska det hela utvärderas.

 16. Ökenråttan

  Artikeln om kändisadvokaten i koftan berättar även att han växt upp i Södertälje dit hans föräldrar arbetskraftinvandrat från Serbien. Han framför en del realistiska tankar om ”förortsbrottsligheten” (mitt ordval, inte artikelns). Någon att lyssna på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.