Hoppa till innehåll

Nämen? Vart tog lotten.se vägen?

Jag har fått en faktura från ett företag som dammsuger nätet efter grova brottslingar, nämligen ideellt skrivande bloggare. De påstår att jag har lagt ut en bild på en Stenmarksmössa och att den bilden var copyrajtad och nu måste jag betala 3 000 kr för att TT lider skada av mitt påstådda brott.

”Då TT Nyhetsbyrån upplever ett ökande antal upphovsrättsbrott på sitt material, ser de sig tvungna att hitta överträdelserna och se till att upphovsrätten respekteras, så de också i framtiden kan leverera kvalitetsmaterial till sina kunder.”

Sånt här har jag ju varken tid eller råd med, så min väldigt nervösa djefla man kastade sig på mitt tangentbord och raderade 13 års bloggande. Om det hela visar sig vara ett skrämskott, kommer allt tillbaka. Om inte: ptja, det här var ju kul så länge det varade!

Detta suger helt enkelt hästballe, om jag får säga så.

[här hade jag velat lägga ut en snygg bild på en hästballe, men det kan ju kosta skjortan]


Uppdatering.

Låååångsamt kommer inläggen att dyka upp igen, ett efter ett. Jag måste skriva in licensnummer även på de bilder som är jättetillåtna att låna.

”Hav tålamod” tänkte jag skriva nu, men det är nog mer en order till mig själv!

Hav.
Share
Publicerat iBloggen

25 kommentarer

 1. Kråkan

  Ja, och det skedde alldeles nyssens. När jag i godan ro satt och läste försvann massor (Fast lite gammalt var kvar, julkalender och sånt). Det är klart att jag blev orolig och började leta i nätmaskorna men fann intet. Det kom för mej att nån sagt ”Gå och gör nåt annat ett tag så kanske du kommer på var du ska leta.” Så jag gick och tände i pannan. Det är ju så förgrymmat kallt. (Är det vintern som kommer, igen?)
  När jag kom tillbaka till datorn hade Lotten inte kommit tillbaka, MEN, så plötsligt rasslade det till (fast tyst) och så hade något hänt igen…

 2. Ökenråttan

  Ja, dom kräver väl bara helt beskedligt att du betalar ersättning för ditt brott, höhö, för användningen. Och tar bort det olovliga fotot, då. Bloggen kommer inte att bli strömförande eller nåt för att du har publicerat ett upphovsrättsskyddat foto där.

 3. Kråkan

  Två sjöar här i närheten förtjänas att nämnas helt apropå; den ena har en udde som egentligen heter Ballnäset (men som oftast skrivs som Baldersnäs), den andra har en vinklad vik som kallas Hästestruten. Åtminstone den förstnämnda har på kartan en tydlig form. Ni får googla själva så inte kartföretagen skickar fakturor till Lotten.

 4. Magganini

  Neeej…!
  I kör med Brid: Kom tillbaka, snälla, kom tillbaka …

  Jag försjunker, förlorar mig, förgås (nej, inte det sista, men det hade ju passat så bra rent ljudligt) ibland i gamla bås, och det är jähähätteroligt!
  Ibland blir man lite lessen också, men det får man ta. Jag vill ha alltihop här!

 5. Den där artikeln har inte helt trätt i kraft än, lägg tillbaka bloggen och ta bort bilden – jag kan sticka dig en helt egen mössa för halva det där priset!

  Frånsett det, representerar det där företaget TT? Ring TT och kolla. Det där känns nämligen inte helt OK lagligt sett …Mannen min flög just i taket när jag berättade.

 6. Lotten hälsar så mycket från Södertälje där hon har varit på basketmatch.

  Det var f.ö. jag, Den djefla mannen, som ändrade status på alla bloggens 3880 inlägg till ”Draft” för att vi i lugn och ro ska kunna granska och återpublicera. Detta börjar vi med redan imorgon.

 7. Magganini

  Tur att ni inte har nåt särskilt för er om dagarna. Det där är väl inte gjort på en pissekvart, om jag får hänka på språkbruket däruppe.

 8. Magganini

  Har googlat själv. Kan bekräfta att Kråkans udde har en tydlig form. Lite som Skandinaviska halvön plus Finland, fast spegelvänd på höjden.

  Det verkar för övrigt vara gott om lattjo ortsnamn där i trakten.

 9. Magganini – även jag läser som du gamla inlägg ibland, fastän jag ju borde vara lite trött på dem. (Och när Annika dyker upp med sina klurigheter och klistriga allmänbildning, blir jag både glad och lessen på en gång.)

 10. Jag håller helt med dig om mössan, Peztis! (Och vi har ju numera lärt oss att hemstickade mössor ska kosta flera tusen om stickerskorna vågade ta betalt som de borde.)

 11. Ökenråttan

  Kan vi inte göra som Wikipedia? Alla vi som nyttjar Lottens blogg swishar över 30 pix. till båsmor via knappen häruppe till höger, så ska mössbilden strax vara betald. Va?

 12. Magganini

  Jag var inne på samma tanke, ÖR och Ninja.
  Är det ingen som känner snubben som utan att blinka hostade upp en miljard till Notre Dame? Man skulle väl kunna anta att han har förmåga till fler behjärtansvärda insatser här i världen.

 13. PK

  Katolska kyrkan har väl inga pengar själva? Vatikanen är väl fattiga som kyrkråttor?

 14. […] TT är ju på jakt efter mina pengar, men kanske är det okej att göra så här? OBS: FOTOT TOGS AV MAGNUS ANDERSSON! VERKSHÖJDEN ÄR NOG INTE SÅ HÖG ATT JAG ÅSAMKAR SKADA! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.